home
13-12-10

Povestea emoţionantă a Kassandrei, fetiţa care a fost adoptată de familia Rotariu

Povestea copilei de cinci ani şi jumătate poate fi povestea oricui, de aceea nu trebuie să stârnească milă. Ci doar admiraţie! Pentru că, indiferent de ce îi spun medicii, ea merge înainte. Alintându-se pe lângă Roti, sorbindu-şi din priviri mama adoptivă.

Dana, soţia lui Iosif Rotariu, a fost în urmă cu două săptămâni la Strasbourg, unde a însoţit-o pe Kassandra la ultimele analize necesare înaintea operaţiei la maxilar. Veştile nu sunt tocmai bune, însă zâmbetul fetiţei face ca totul să fie mai uşor. Mai simplu.

Un os din coastă pentru maxilar
Doamna Rotariu vorbeşte în timp ce Kassandra e în braţele soţului ei. Ştirea e că situaţia fetiţei s-a înrăutăţit şi că, în loc de o operaţie la maxilar, are nevoie de două. Tonul nu trădează disperare, speranţa i se poate citi în ochi. "Prima operaţie va fi pe 4 februarie şi cealaltă, probabil, după trei săptămâni. Până atunci trebuie să caute doi anes-tezişti. Nu am mai fost cu ea în Franţa de la începutul anului şi s-au complicat lucrurile. Îi vor tăia un os din coastă şi i-l vor pune la maxilar", a explicat Dana Rotariu.

Detaliile care şochează
Kassandra mai are nevoie de proteze la ambele mâini şi la unul dintre picioare. Nu lasă deloc senzaţia că ar avea nevoie de ceva, după cum sare pe masă, apoi în braţele tatălui şi invers. "Din cauză că nu deschide gura, nu o pot opera la picior, de aceea trebuie rezolvată mai întâi problema maxilarului. Şi năsucul e turtit, n-o să poată respira, aşa că va avea un tub mare, care va intra până în plămân", a mai spus mama adoptivă a Kassandrei. Vorbele sună infernal în încăpere. Sunt greu de suportat pentru oricine. Nu şi pentru ea, fata lui Roti şi a Danei. Care nu se opreşte din sărit de pe masă în braţele tatălui, şi invers!

1. 500 de euro pe zi spitalizarea
Condiţiile de la clinica din Franţa nu se pot compara cu cele din România. Chiar dacă o zi de spitalizare costă 1.500 de euro, familia Rotariu nu are de ales, deoarece starea delicată în care se află fetiţa în vârstă de cinci ani şi jumătate necesită un tratament pe măsură. "Am avut noroc cu un doctor din Cluj, Ioan Bogorin, care lucrează acolo. Ne-a ajutat cu traducerea şi ne-a asigurat că va fi alături de noi şi când vom veni la operaţie", a mai spus soţia lui Roti. Costul spitalizării şi al operaţiilor la maxilar se ridică la 16.000 de euro.

2. Ajutaţi de Ilie Năstase şi Bogdan Enoiu
Fostul mare sportiv Ilie Năstase a pus umărul la strângerea unei sume importante pentru Kassandra. "Nasty" a intermediat o donaţie de 30.000 de euro din banii strânşi în urma turneului BCR Open România. Preşedintele Comitetului de Organizare a Open-ului bucureştean, Bogdan Enoiu, a fost impresionat de povestea Kassandrei şi le-a promis soţilor Rotariu că îi va ajuta şi pe viitor. În vară, "Generaţia de Aur" a jucat un meci caritabil la Timişoara, cu veteranii lui Poli, însă în urma acelui eveniment s-au încasat doar 10.000 de euro.

3. Au nevoie de 400.000 de euro!
Deja s-a strâns o parte importantă din banii necesari operaţiilor (peste 100.000 de euro), iar promisiuni că suma va fi întregită sunt destule. Problema cea mai mare este că fetiţa e în creştere şi, cu trecerea timpului, osteomelita înrăutăţeşte starea Kassandrei. Protezele trebuie schimbate din patru în patru ani, până la împlinirea vârstei de 18 ani. Astfel, familia Rotariu trebuie să strângă în total aproximativ 400.000 de euro în următorii 12 ani!

4. Bătută şi arsă cu acid sulfuric
După ce a fost abandonată de părinţi, Kassandra a rămas în grija bunicii sale, care a bătut-o până când i-a sfărâmat oasele şi a ars-o pe faţă cu ţigara şi cu acid sulfuric. Fetiţa suferă de o afecţiune gravă a sistemului osos şi, pentru a duce o viaţă normală, are nevoie de proteze la ambele mâini şi la un picior. A fost adoptată de familia Rotariu după ce suferise 24 de operaţii într-un spital de copii din Timişoara.

Îngerul ei păzitor are grijă de ea, cred că e o norocoasă, în primul rând pentru că nu a murit după toate chinurile şi operaţiile prin care a trecut. Dana Rotariu, mama adoptivă a Kassandrei

24 de operaţii suferise Kassandra până în momentul în care a fost adoptată de familia Rotariu

Prosport

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Acum 28 de ani: Primul transfer al lui Hagi la Steaua

Vremuri Magice...Pe 11 septembrie 1982, Gheorghe Hagi era debutat in prima divizie de catre Emanoil Hasoti, in deplasarea pierduta cu 3-0 de FC Constanta, la SC Bacau. Junior de mare perspectiva, descoperit si indruma

Steaua - oglinda decaderii

Imparatul este GOOOL !Auzi la ei, „ghinion”. Nu dragilor, e neputinta si un blestem aroman care joaca table si mulge oi. Ghinion a fost cand am avut doua bare in returul semifinalei CCE din 1988 cu Benfica sau cand ne-