home
11-12-10

"Veniti la Napoli, Stelisti!"

Dacă violenţa ar fi o planetă, atunci naveta spaţială "presa (sportivă) românească" ar fi intrat de mult în istoria cuceririi universului de către om! Nu există temă mai abitir dezbătută în presa (sportivă) românească decât violenţa, prin urmare deplasarea la Napoli a Stelei, pentru meciul decisiv din Liga Europa, din 15 decembrie, este un prilej fantastic pentru cosmonauţii din mass-media să-şi reverse "talentul" prin toate mijloacele, pentru a cuceri încă o dată unicul astru care există pentru "iei".

Astfel, nu prezenţa steliştilor pe "Sao Paolo" a fost marea problemă de când s-a încheiat meciul cu Liverpool, ci posibilele (şi probabilele) răzbunări ale napoletanilor pentru ce-au păţit ultraşii lor la Bucureşti. Au fost întrebaţi oficiali, antrenori, jucători, reprezentanţi ai suporterilor, tot tacâmu'!

Din toată această isterie nu putea lipsi idolul scribăuţilor, care, uitând că are două funcţii oficiale, reprezentant al statului român şi patron al celui mai glorios nume din istoria fotbalului românesc, rosteşte ca la stâna-i, încurajat rânjind de microfolanii din studio:

Legat de suporteri, nu văd de ce părinţii şi-ar lăsa copiii să plece într-un loc periculos. Mai bine să stea acasă, să-şi vadă de treaba lor. Şi aşa, nu s-ar auzi 2.000 de români între 70.000 de napoletani. Ăia te taie, trag cu pistoalele, sunt barbari!

Oricât ar fi de adevărat acest lucru, un dublu oficial al României ne face de râs ţara în ultimu' hal când vorbeşte în halu' ăsta. Noroc că italienii nu se pot plânge la noi de aşa ceva. Ei au avut şi au în continuare, pe post de prim-ministru, un ... Asta nu face remarcile Ăluia mai normale!

În tot acest noroi isteric - dar pe gustul Majorităţii - Gazeta Sporturilor a avut ideea să-i ia un interviu unui consilier local şi unui doctor român stabilit la Napoli. Concluzia lor: steliştii pot face liniştiţi deplasarea la Napoli! Dacă nu vor avea o atitudine provocatoare, vor fi în siguranţă.

Să le spună cineva chestia asta şi ălora de la Liverpool! În fine... Iată ce spune respectivul consilier local:

Oraşul Napoli are problemele lui, dar a fost întotdeauna un oraş cald şi prietenos, aşa cum o demonstrează istoria. Fanii lui Napoli vor trata cu calm meciul cu Steaua. Sper să nu răspundă la provocările românilor şi mai sper ca echipa să câştige şi să se califice, pentru că sunt fan vechi al acestui club. Napoli e văzut ca un oraş violent, dar adevărul e că n-am auzit de un oraş fără aşa ceva. Ar trebui să se vorbească mai mult despre meci, nu despre oraş. Toate oraşele au probleme cu crime şi orori, dar în Napoli ele sunt accentuate intenţionat. Aşa că trebuie să avem grijă şi să nu le dăm ocazia să mai se spună despre Napoli că este un oraş violent. Noi nu ne-am plâns de deplasarea fanilor nostri la Bucureşti. Fanii noştri s-au bucurat de frumuseţile specifice locului.

Spusele acestuia au fost întărite şi de medicul de care pomeneam mai devreme:

Vorbim de un oraş superb. Eu n-am avut niciodată probleme aici. Şi fanii italieni au fost provocaţi la Bucureşti, nu înţeleg de ce se spune că acesta e un oraş violent.

Deci, bă, lasaţi la o parte poveştile alea tâmpite cu oameni îmbrăcaţi în tricouri cu Maradona/Argentina să fie liniştiţi, ori chestiile cu "napoletanii sunt ţiganii Italiei", ori fazele cu "oraş mai murdar ca Napoli rar veţi vedea în vreo ţară", sau porcăriile cu nişte comandouri ale ultraşilor de acolo care despică diferite fire în patru, care taie problemele direct, sau care te sparg cu ospitalitatea lor. Mai ales că nu au existat NICĂIERI relatări despre acţiunile napoletanilor contra românilor în ultimii ani!

Iar presa italiană a pus pizza pe colivă! Ia, ce scriu Gazzetta dello Sport şi Sky News:

Vin pe scutere, în viteză, te-au înjunghiat şi au fugit… Cum îi prinzi? Că nici nu ştii cine ţi-a făcut-o. Nicăieri n-am văzut aşa ceva! Aveţi mare grijă, e un coşmar!

STELIŞTI! SĂĂĂ DĂĂĂM NĂĂĂVAAALLLĂĂĂ ÎN NAAAPOOOLLLIII !!! URRRAAA !!! Mulţumim, emoţionaţi, Gazetei Sporturilor pentru că ne-a scos încă o dată din întunericeală!

Pe de altă parte, ProSport ne informează ce adversari am putea avea în Şaisprezecimile Ligii Europa, dacă Lăcă&comp. se vor prezenta decent pe "Sao Paolo":
Bayer Leverkusen, Sporting Lisabona, Zenit, VfB Stuttgart, FC Porto, Spartak Moscova, Sporting Braga, Ajax Amsterdam, Twente. Plus, în funcţie de cine va ocupa primul loc în grupa respectivă: Manchester City/Lech Poznan, Villarreal/PAOK Salonic, Dinamo Zagreb, Dinamo Kiev/BATE Borisov, PSV Eindhoven/Metalist Harkov, PSG/FC Sevilla.

Aproape că mulţi din anti-guişti şi-ar dori o calificare - plăcerea de a te uita de sus la "rivalii" din Liga I e nepreţuită (pentru unii)! - dacă n-ar vedea şi cât ar câştiga Pustiitorul Templului din această competiţie (scribălaţii scriu "cât ar câştiga Steaua", dar lor ne-ai ce să le ceri, că n-au avut niciodată!):

Până acum, doar pentru că s-a calificat în grupe, a încasat 640.000, victoria cu Utrecht i-a mai adus încă 140.000, alea trei remize au mai adus 3 x 70.000, iar, pentru fiecare meci jucat, a încasat 60.000. O calificare în "16"-imi i-ar mai aduce alţi 200.000, plus 70.000 ori 140.000, în funcţie de rezultatu' meciului de pe "Sao Paolo".

Asta, în condiţiile în care personalul de la Marketing a fost obligat să lanseze acele produse discutabile - hai, bă, să fim decenţi! - pentru a se autofinanţa. Altfel, oamenii rămâneau fără locuri de muncă, după cum le-a transmis Ăla.

Şi, pentru că tot ne-a venit chefu' să vorbim despre bani, să vă informăm şi cu cât s-ar alege Darnicu' dacă Steaua s-ar califica mai departe în cupele europene (oricum s-a anunţat că putem juca şi 4-5-1, pentru că ne convine şi un 0-0...):

Optimi - 300.000 euro
Sferturi - 400.000 euro
Semifinală - 700.000 euro
Finalista - 2.000.000 euro
Câştigătoarea - 3.000.000 euro

Să înceapă "discuţiile constructive" între "oi, sclavi, nevertebraţi, viermi", pe de o parte, şi "distruşi, huligani, drogaţi, nemulţumiţii de serviciu, furioşii de Spitalu' 9, bagabonţi, retarzi, anarhişti", de cealaltă parte! Vă atenţionăm că puteţi filozofa la cel mai înalt nivel şi pe marginea banilor obţinuţi de Ăla din bietele+alte chestii de marketing: tricouri, servicii de catering etc, chestiuni care n-au fost luate în considerare. Pe tastatură, fiţi gataaa, DĂĂĂI!

Întru îmbârligarea voastră, vă informăm că GSp a aflat că cineva vrea ca Junior Moraes să joace neapărat la Steaua, mai ales în condiţiile în care Pantelis Kapetanos nu are rost să fie plătit, pentru că-i accidentat ("cu tot cu taxe ajunge pe la 30.000 salariu' lui. Păi ce facem?!"...) . Nu, nu antrenoru' Stelei e cel care-l doreşte. Lăcătuş cică l-ar vrea în continuare la Steaua. Dacă golgheterul nostru de anu' trecut mai lasă din pretenţii la salariu...

În afară de Junior Moraes, El i-ar mai vrea în echipă pe Găman şi pe Mihai Costea, care nici nu se pune problema să fi scos din minţi vreun suporter al Universităţii Craiova. Prin urmare, cică transferu' celor trei Maaarrri Fotbalişti l-ar costa pe Susţinător vreo 3. Milioane, bă, ţărănoilor, care nici nu ştiţi să vă îmbrăcaţi!

Maaare şmecherie: câştigăm Liga Europa şi plăteşte El şi tva-u', nu numa' transferurile... Pac-pac, e simplu!

Mai ales că sexologii de la Sport.ro au spus tuturor ce i-aţi scris CHIAR VOI lui Gigi al II-lea pe Facebook: să-i aducă neapărat la Steaua pe Wobay, Eric şi Chipciu. Şi cică nu vreţi să plece Kapetanos...

Pentru că tot ni s-a urcat la cap cu atâtea discuţii despre bani, performanţe în Liga Europa contra unor de echipe de top ale Europei, transferuri de Jucători Maaari, să vedeţi ce li s-a întâmplat băieţilor noştri, după ce au fost duşi de Gigi al II-lea, adică Manageru' Managerilor, din fosta Cutie de Carton. Citim în GSp (ne-am permis să subliniem "nişte" pasaje):

Jucătorii au plecat din club la 5:00 dimineaţa, iar la 11:00 au venit obosiţi la şedinţa de pregătire, motiv pentru care Lăcătuş a diminuat durata, dar şi intensitatea antrenamentului. Unii dintre străini erau programaţi chiar în dimineaţa zilei de joi la un centru medical pentru a li se recolta sînge în vederea efectuării unor analize.

Steaua n-are linişte nici înaintea ultimului meci oficial al anului. În noaptea de miercuri spre joi, marea majoritate a fotbaliştilor au mers alături de Mihai Stoica în clubul Bamboo, ieşirea fiind programată de cîteva zile. Lăcătuş şi-a dat şi el acceptul, însă urmările acestei acţiuni n-au fost dintre cele mai bune pentru echipă. Stancu şi compania au rămas în club, mulţi dintre jucători consumînd şi alcool, pînă aproape de ora 5:00 dimineaţa.

N-au avut foarte mult timp la dispoziţie pentru odihnă deoarece la 10:30 au fost nevoiţi să se prezinte la stadion. La 11:00 a început pregătirea şi, din cauza faptului că jucătorii erau vizibil obosiţi după noaptea pierdută, Lăcătuş a susţinut un antrenament mai scurt, dar şi mai lejer. Cîţiva dintre jucători, printre care Brandan, Martinovici şi Surdu, au jucat tenis cu piciorul după scurta şedinţă de pregătire.

Mai mult, ieşirea în club i-a afectat într-un alt mod şi pe o parte dintre străinii din lotul roş-albaştrilor. În frunte cu Martinovici, aceştia aveau programare pentru joi dimineaţa, la 8:00, să li se recolteze sînge în vederea unor analize obligatorii pentru obţinerea permiselor de muncă. Sîrbul nu s-a putut trezi însă la acea oră şi a fost nevoit să meargă la analize după prînz. Printre străinii din lot care au mers în club s-au numărat Brandan, Ricardo, Bonfim, Martinovici şi Zapata.


N-aţi înţeles ce trebuia, bă! Vă explică Gigi al II-lea în ce cheie tre' citită ştirea, mai ales că băieţii noştri nu se vor întrebuinţa serios decât în ultimul sfert de oră al meciului, veţi vedea. Asta pentru că statistica ne spune că, în mandatul lui Walter Mazzarri, Napoli a marcat 29 de goluri în ultimul sfert de oră.

Ieşirea în club a fost la iniţiativa jucătorilor şi a avut acordul antrenorului. Antrenamentul de joi dimineaţă s-a desfăşurat în condiţii normale. În plus, astăzi, adică vineri, tot de dimineaţă, am asistat la un antrenament pe terenul central, care mi-a mers la inimă. Dacă băieţii vor juca la Napoli la fel cum se pregătesc, atunci avem şanse mari.

Măi... păi, băi! La Napoli întâi o să bem şi dup-aia jucăm tenis cu picioru', sau ce-o să facem? Aaa, ăia de la GSp ştiau ei ce ştiau, de-aia ne trimiteau la Napoli!

Să încheiem într-o notă austeră:

Unul dintre jucătorii care n-au dat curs invitaţiei managerului general a fost portughezul Geraldo Alves. El n-a mers alături de echipă în club, preferînd să stea acasă şi să-şi petreacă timpul liber alături de soţia sa, care a venit la Bucureşti. - GSp


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Danciulescu si Stelea, sau de ce nu ne mai facem bine

Tu in ce piesa joci, stelistule?Duminica, 5 decembrie, a fost ziua de nastere a lui Bogdan Stelea. Luni, 6 decembrie, a fost ziua de nastere a lui Ionel Danciulescu. S-a considerat (ca sfat si parere, nu ca impunere) ca doua arti

Legea fair-play-ului financiar, spaima fotbalului romanesc

În 2011 va intra în vigoare legea fair-play-ului financiar, o modalitate prin care UEFA încearcă să controleze cheltuielile exagerate ale unor cluburi. Pentru fotbalul românesc înseamnă însă