home
26-11-10

Un strop de liniste


Cand Mihai Stoica era la Urziceni si ii arunca sageti otravite ciobanului, marea majoritate jubila. Am marait si m-ati criticat. Acum va bucurati din plin de roadele acelei increderi dragii mei „bloggeri si forumisti”.

Roata in fotbalul romanesc se invarte intr-un ritm care face ca memoria colectiva sa nu mai poata fi pacalita. Aliantele de carton si fratiile de sange din cerneala se fac si se desfac mai repede decat putem sa uitam. E o problema generala pentru lumea moderna, care nu mai tine cont de absolut nici o valoare cu exceptia hartiilor cu diferite insemne si valori.
Mai stie cineva ca americanii au fost sustinatorii aprigi ai talibanilor si ai lui Sadam Hussein, sau aveti in fata doar imaginile post 11 septembrie? Se mai difuzeaza in heavy rotation Rambo III in care vasnicul luptator american ajuta talibanii sa se razboiasca cu sovieticii?

Mentalul colectiv se vindeca relativ repede. Doar ca la noi nu exista timp ca lucrurile sa se linisteasca. Este un iures care bulverseaza aproape orice om normal. Nu stiu cum functioneaza creierul sub-informat si a-sinaptic al unui „freegigi”, dar cred ca doar in mentalul turmei se urla „Este ma a venit MeMe inapoi ii rupem pe toti”

In timp ce un mare senior se retrage in tacere, asa cum dispar toti marii oameni, cu demnitate noblete, liniste, si 10 oameni la funeralii, cu surle si trambite MM redescaleca sa pupe unde a vomat. Asta e viata, nu ni se intampla numai noua bloggerilor forumisti, si in decursul vietii, fratii mei de taste, veti mai regasi astfel de exemple.

Problema este atitudinea usor ciudata. S-a iscat problema cu Maftei. Eu unul tin foarte mult la imaginea lui Adrian Matei, la Jean Vladoiu, i-am acceptat pe Mutica si Rada si exemplele din istorie sunt muult, muuult mai multe. Nu ar fi primul sau ultimul jucator care poposeste la noi dupa ce ne-a umplut frigiderul ani la randul in tricoul adversarilor, dar maniera in care se pregatesc miscarile de trupe este usor de neinteles din partea unui om uns cu toate alifiile.

Concluzia e clara. Nu mai reprezentam o miza pentru nimeni. Viata a mers inainte si fara noi in stadion, si fara aportul nostru sonor, financiar sau de culoare. Marketingul infloreste in cadrul clubului, in curand vom putea regurgita linistiti Cola Steaua de la nonstopul din colt, se pregateste parizerul ros-albastru. Probabil E-urile de pe eticheta vor fi trecute Surdu+Raduta, Tatarusanu+Stancu. Nu contine elemente de la Peluza sud.

A venit MM, vor veni Maftei, poate Giani Kirita, Dan Alexa, sau cine mai stie cine. Nu asta conteaza! Conteaza faptul ca nu mai avem un moment de liniste in care sa lasam ranile sa se vindece, apele sa se limpezeasca si creditorul sa ia „o pauza de publicitate”.

Breaking News: Becali iese la inaintare intr-o disputa surda cu Mircea Sandu pe o tema de el insusi recunoscuta, si toate canalele de pseudosport abunda. Va mai aduceti aminte cum ii facea campanie electorala Nasului acum ceva vreme in dauna lui Gica Popescu? Toate sunt apa trecuta sub pod. Riposta federalului nu va intarzia sa apara si din punctul meu de vedere adio Cupa. Probabil ne vom prabusi in flacari cu MM Stoica facand un circ fara precedent. Este un scenariu veridic care doar asteapta sa se intample.

Si noi ne vom toca in continuare bruma de frustrare pe acest site, unul din putinele elemente care ne mai tine in viata spiritul ros-albastru. Asta si CSA-ul care printr-o minune supravietuieste si provoaca bucurii unei mase de suporteri care citeste invers cotidienele de sport. De la coada spre prima pagina, in cautarea disperata de a gasi stropul acela de liniste si informatia pura de sport printre reclame.

Macar atat ar putea sa ne dea MM Stoica noua bloggerilor: un ragaz de normalitate pe care l-am fi avut cu Steaua lui Piturca.

Alex (keluboss)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Martori si autori ai prabusirii Stelei

Nume: mediocritate. Prenume: neputinta. Pseudonim: Steaua Bucuresti. A fost indecenta bucuria stelistilor la golul lui Bilasco. Nu au jucat mai nimic astazi, iar ocaziile au aparut dupa ce au fost