home
02-11-10

Marcel Raducanu - membru onorific AISS

Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti este onorată să anunţe faptul că unul dintre cei
mai fascinanţi jucători care au evoluat pentru Steaua, Marcel Răducanu, a acceptat să devină membru de onoare al AISS, chiar de ziua Dumnealui de naştere, 21 octombrie.

Un suporter al Stelei l-a vizitat pe Vrăjitor la şcoala dumnealui de fotbal, de la Dortmund, şi i-a înmânat o diploma din partea suporterilor stelisti, un trofeu, precum si un tricou aniversar creat special de AISS pentru sărbătoarea celor 63 de ani de la înfiinţarea clubului Steaua.

De asemenea, prin intermediul unui mesaj video, doi suporteri au dorit să-i transmită următoarele Domnului Răducanu, alături de urarea de LA MULŢI ANI:

Stimate Domnule Marcel Raducanu,

Noi nu am avut imensul noroc să vă vedem jucând. Din păcate! Din fericire, am retrăit bucuria magiei jocului Dumneavoastră prin poveştile părinţilor, ori bunicilor noştri. Am început să vă îndrăgim prin interjecţiile, exclamaţiile şi radierile de fericire ale celor care ne-au dat viaţă. Basmele noastre nu erau doar despre Feţi Frumoşi şi Ilene Cosânzene, ci şi despre spectacolul creat de fantastica echipă a CCA-ului, despre golurile şi fazele create de jucători precum Baratki, Bodola, Iosif Petschovschi, Dumitrache ori Dobrin. Şi, cu cât amintirile lor deveneau mai proaspete, cu atât erau mai emoţionante poveştile despre
driblingurile, pasele, un-doi-urile ori golurile izbutite de jucători precum Liţă Dumitru, Anghel Iordănescu, ori inegalabilul Marcellinho. Asta pentru a vorbi doar de oamenii responsabili cu faza de atac din echipa din care aţi făcut parte.

Ni s-a spus că CCA a fost prima echipă din fotbalul românesc pentru care spectacolul era esenţial. Personal, nu mai reţin alte momente atât de emoţionante povestite despre Steaua, în perioada scursă între evoluţia CCA-ului şi echipa din care aţi făcut Dumneavoastră parte. N-am văzut niciodată faza celebră din meciul cu Young Boys Berna, din toamna lui ‘79, însă puternica emoţie transmisă de toate persoanele care mi-au descris-o m-au teleportat înapoi în timp, pe Ghencea.

Aţi ridicat tribunele în picioare de bucurie pe vremea când mulţi dintre noi nu erau născuţi.
Credeţi-ne, totuşi, că rostim numele Dumneavoastră cu o emoţie asemănătoare senzaţiei de a fi stat noi înşine la cozile interminabile de bilete în frig, ploaie, ori arşiţă, ori de a fi intrat cu orele înainte pe stadion, doar pentru a lua parte la sentimentul de vis pe care îl resimţeau cei ce ne-au dat viaţă, atunci când vă vedeau jucând.

I-aţi bucurat pe taţii ori bunicii noştri, astfel că, pentru noi, Dumneavoastră, precum şi alte personaje legendare ale acestui club pe care nu le-am văzut jucând, reprezintă emoţie pură.
Nu faze de joc, nu goluri, nu fotbal. Ci Emoţie şi Bucurie!

Am avut onoarea şi plăcerea să vă văd jucând la Seara Campionilor, pe Ghencea, o seară de magie, în care am putut înţelege de ce părinţii ori bunicii noştri veneau la stadion cu miile, ori cu zecile de mii la stadion. Veneau pentru ca Dumneavoastră şi colegii Dumneavoastră să-i încântaţi cu fotbalul pe care îl jucaţi. Şi, în acea vreme, era vorba doar de fotbal, un sport pe care Dumneavoastră l-aţi ridicat la nivel de artă. Îmi pare bine că am posibilitatea să vă transmit, pe această cale, o sinceră urare de LA MULŢI ANI! Şi vă mulţumim pentru tot ce aţi făcut pentru noi!


Reacţia Domnului Marcel Răducanu la iniţiativa Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti, în materialul de mai jos:







Astfel, AISS îi mulţumeşte încă o dată Domnului Marcel Raducanu pentru tot ce a făcut pentru Steaua! Nu numai pentru cele două titluri, pentru cele două Cupe ale României, ori pentru faptul că, la sfârşitul anului 1980, a fost ales cel mai bun fotbalist al României, distincţie datorată impresionantelor sale prestaţii avute în tricoul roş-albastru. Steliştii îi sunt recunoscători Domnului Răducanu în mod special pentru faptul că a fost unul formidabilii fotbalişti care a contribuit din plin la menţinerea aurei de magie a Templului fotbalului românesc.

Reamintim numele membrilor de onoare ai AISS, cu menţiunea că acest club select va fi completat în viitor şi de alte nume care apără imaginea clubului Steaua: Ilie Savu, Ion Voinescu, Emerich Jenei, Gavril Balint, Tudorel Stoica, Miodrag Belodedici, Ilie Dumitrescu, Marius Lacatus, Ilie Bărbulescu, George Ogăraru, Vasile Stângă, Viorel Mazilu, Ştefan Birtalan, Anton Netolitzchi, Alina Dumitru, Constantin Ardeleanu, Mihai Găinuşă, Vlad Gorneanu (ZOB), Mihai Georgescu (Bere Gratis).

Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Conferinta de presa, 03.11.2010 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Marcel Raducanu. Copilul sufletului de stelist

Ce vraji a mai facut Samantha?Marcel Raducanu este una dintre cele mai fascinante figuri ale Clubului Steaua, reprezentand, in mod clar – pentru toti cei care l-au admirat creand – bucuria pura si absoluta a jocului de fotbal

FERICITUL FERI

Francisc ZavodaFeri, adică Francisc Zavoda I, fratele mai mare al lui Zavoda II, a fost unul dintre pilonii permanenţi ai echipei de fotbal C.C.A., în cele două distribuţii legendare ale deceniului 6 al secolul

26.500 de absenti si copiii lui Stalin

26.500 de oameni. Un stadion. O singura echipa. Steaua. Suntem foarte aproape de capacitatea maxima a arenei din Ghencea. Aceasta este nota de plata a epocii domnului becali in calitate de sef al Stel