home
02-11-10

Becali face iar praf Steaua!

Echipa din Ghencea face paşi importanţi spre un nou sezon ratat. "Roş-albaştrii" au devenit marea deziluzie a Ligii I, deşi au luat o mulţime de jucători.

Titlul a devenit un obiectiv prea îndepărtat pentru Steaua, după ce "roş-albaştrii" au bifat duminică seară a patra înfrângere consecutivă în deplasare, 0-1 cu codaşa Gloria Bistriţa.

Ardelenii nu mai învinseseră de şase meciuri în campionat şi aveau pe bancă un antrenor modest, pe Nae Manea "diri-diri", omul care n-a reuşit nimic în cariera de tehnician. Deşi n-au trecut decât 13 etape, gruparea din Ghencea este pe un modest loc şase, la opt puncte în spatele liderului Oţelul Galaţi.

"Am făcut multe prostii, dar ca asta n-a fost niciuna"

Evenimentele din ultimii ani de la Steaua se desfăşoară după un scenariu care se repetă obsedant. Vara, Gigi Becali se umflă-n pene, anunţând sus şi tare că va spulbera tot. Toamna, după ce schimbă deja câţiva antrenori, patronul începe să realizeze că este "un prost".

Primăvara, mai cu un arbitraj favorabil, mai cu o "valiză", Steaua se califică greu în cupele europene. Istoria se repetă în cele mai mici amănunte de câţiva ani încoace. Fostul oier nu a realizat însă nici până astăzi că pe tot ce pune el mâna se distruge şi că decăderea Stelei este exclusiv "meritul" său.

Colapsul din acest sezon este cel mai dramatic pentru gruparea din Ghencea, fiindcă Steaua a cumpărat în vara aceasta jucători cu duiumul. "Lotul Urziceni", adus cu surle şi trâmbiţe, s-a dovedit un fiasco total, deşi toată lumea a crezut că a fost o mutare genială.

Gigi Becali a schimbat placa, referitor la această tranzacţie: "Am făcut multe prostii, dar aceasta a fost cea mai mare". Jucătorii care au luat titlul cu Unirea se dovedesc deziluzii în "storcătorul" din Ghencea.

Gigi a constatat că "este distrus" şi, ca să scape de această stare, a hotărât să dea afară cinci-şase jucători. Ca nimeni să nu îndrăznească să-i submineze autoritatea, fostul oier a ţinut să avertizeze din start că "nu-mi spune mie Lăcătuş pe cine să dau afară şi pe cine nu".

Pe "lista neagră" a patronului au intrat şi patru fotbalişti din "lotul Urziceni": Onofraş, Bilaşco, Brandan şi Galamaz. Nici Apostol nu se simte prea bine. Acelaşi Becali l-a avertizat că "la iarnă s-ar putea să-i zic: «Mucles, băi Apostol!»".

Gigi a găsit şi modalitatea să scape de indezirabili: nu-i mai plăteşte, iar jucătorii pot deveni liberi de contract dacă doresc. Cei de la Urziceni mai au o "tinichea" de coadă. Toţi au în contracte o clauză care prevede că Steaua le poate rezilia unilateral angajamentele la fiecare pauză competiţională, dacă nu dau randament.

Printre cei care nu mai au loc la Steaua se mai află bulgarul Angelov, numit "băbăciune" de patron, Abrudan, Bicfalvi, Andrei Ionescu şi veşnicul accidentat Emeghara. Ca de obicei, Gigi promite că va reface echipa investind "milioane în fotbalişti adevăraţi".


"Am dat foc la cinci milioane în perioada de transferuri. Jucătorii nu merită."
GIGI BECALI, patron la Steaua

"Dacă jucăm ca la Bistriţa, n-avem şanse la titlu. Este o dezamăgire."
HELMUTH DUCKADAM, preşedinte la Steaua

EŞECURI PE BANDĂ RULANTĂ

Campionii deveniţi campioni
Ricardo Gomes: A jucat şapte meciuri (679 de minute). Brazilianul este singurul care a confirmat din "lotul Urziceni". Chiar dacă a comis o mare eroare, fiind coautor la golul încasat de Steaua la Utrecht, sud-americanul a reuşit să se impună ca titular în echipă. Brazilianul este în continuare supraponderal şi dă impresia că se "taie" după circa o oră de joc, dar este cel mai exact dintre cei cinci "închizători" din lot.

George Galamaz: Fundaşul central a fost folosit în şapte meciuri (660 de minute). Galamaz Fostul căpitan al Unirii Urziceni a demonstrat încă o dată că este jucător bun numai la echipe mici. După ce s-a făcut de râs la Rapid şi la Dinamo, "Gala" s-a umplut de penibil şi la Steaua.

Iulian Apostol: A bifat opt meciuri (608 minute). Micuţul mijlocaş s-a remarcat doar prin celebrul "Mucles" adresat ziariştilor după meciul pierdut de Steaua la Galaţi, apelativ care i-a rămas şi poreclă. Singura sa realizare pe teren a fost în partida cu Napoli, când mingea trimisă de el în careu a fost deviată în propria poartă de Cribari. Apostol s-a dat "lovit" de câteva ori, scoţându-i din sărite pe cei din club.

Pablo Brandan: Primul argentinian din istoria grupării din Ghencea a fost utilizat până acum în opt meciuri (534 de minute). Sud-americanul nu s-a remarcat nici ca fundaş stânga, nici ca mijlocaş central, nici ca mijlocaş stânga. El a pierdut clar duelul cu Iasmin Latovlevici, dar a jucat fiindcă a fost susţinut puternic de patronul Gigi Becali.

Marius Bilaşco: Puternicul atacant de careu a strâns nouă prezenţe în tricoul "roş-albastru" (513 minute). "Bilă" a fost o cruntă dezamăgire, trecându-şi în cont un singur gol, cu Sportul Studenţesc, în campionat, la 3-1 pentru stelişti, Gigi Becali a demonstrat în nenumărate rânduri că nu înţelege nimic din fotbal, dar pe Bilaşco l-a "citit" perfect: "E un fel de Hopa Mitică!".

Laurenţiu Marinescu: Jucătorul crescut de Petrolul Ploieşti a bifat doar cinci meciuri (220 de minute). El s-a remarcat doar prin driblinguri de-a latul terenului şi pase nu mai lungi de câţiva metri. Marinescu a arătat totuşi că mingea nu-i este duşman.

Marius Onofraş: Ieşeanul este marea "petardă" din lotul de la Urziceni. A îmbrăcat tricoul Stelei în doar trei meciuri (180 de minute). "Ono" nu l-a convins nici măcar pe naşul său, Marius Lăcătuş, să-l folosească mai mult.

SE STRÂNGE LAŢUL

Marius Lăcătuş a vorbit în premieră despre demisie, după doar şapte meciuri pe banca echipei din Ghencea. "Fiara" şi-a recunoscut erorile.

Marius Lăcătuş nici nu s-a întors bine la Steaua şi a dat de înţeles că ar fi posibil să-şi încheie al treilea mandat la conducerea tehnică a "roş-albaştrilor". "Este posibil orice, poate nu mă prinde paltonul în Ghencea. Nu ştiu...", a spus Lăcătuş, imediat după meciul pierdut duminică seară de Steaua la Bistriţa.

Lăcătuş are şapte jocuri în acest al treilea mandat în Ghencea, dintre care a câştigat doar două, ambele în Ghencea, cu modestele Sportul Studenţesc (4-2) şi Pandurii Târgu-Jiu (2-0). Cunoscută fiind şi plăcerea patronului Gigi Becali de a schimba tehnicienii ca pe ciorapi, nu este exclus ca după încă un eşec sau după mai multe înfrângeri legate, "Fiara" să fie nevoită să-şi strângă bagajele şi să se întoarcă în Spania, lângă familie.

Soarta antrenorului s-ar putea decide în perioada imediat următoare, când echipa din Ghencea are trei partide decisive în toate competiţiile în care activează: cu Utrecht, în Liga Europa, şi în "dubla" cu Rapid, din campionat şi Cupa României.

"Este o ruşine felul în care ne-am prezentat"

Lăcătuş antrenorul este diametral opus "Fiarei" de pe teren. Echipa este mai debusolată de la meci la meci, ideile tactice sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârşire, iar jucătorii nu par deloc afectaţi, atâta timp cât de pe bancă nu primesc decât nişte priviri pierdute în gol şi nicio reacţie. "Este o ruşine pentru noi toţi şi nu vorbesc doar despre rezultat, ci despre felul în care ne-am prezentat la Bistriţa", a spus Lăcătuş duminică seară.

"La Steaua e tensiune şi presiune atunci când joci şi nu ai rezultate. Atunci când te prezinţi aşa cum am făcut-o noi acum, înseamnă că este şi vina antrenorului. Nu am luat cele mai bune decizii. Am greşit odihnind nişte jucători în Cupă", şi-a pus "Fiara" cenuşă-n cap.

Gigi Becali: "George Copos, ultima mizerie de om!"

Gigi Becali îşi dă periodic arama pe faţă prin atacuri suburbane. Ieri, ca de obicei în ultima vreme, victima a fost George Copos, patronul de la Rapid. "Ce să caut eu în Giuleşti (n.r. - la derby-ul Rapid - Steaua, programat în etapa viitoare)? Să stau lângă un om de nimic? Copos este un nenorocit, un rahat de doi lei, ultima mizerie de om, ultima speţă", a răbufnit dintr-o dată fostul oier.

Ca de obicei, Gigi atacă fiindcă ştie că nimeni niciodată nu l-a pedepsit în vreun fel după astfel de ieşiri în decor, care dezvăluie educaţia sa precară.

BISTRIŢA - STEAUA 1 - 0
Marcator(i): J. Moraes (6 - penalty)

BISTRIŢA: Albuţ 6, Achim 6, Szukala 7, Frăsinescu 6, Velcovici 6, S. Keita 7 (84, Nalaţi), A. Mureşan 7, R. Mărginean 6, C. Petre 8 (82, Predescu), J. Moraes 8, B. Moraes 6 (75, Băjenaru 6).
Antrenor: Nicolae Manea

STEAUA: Tătăruşanu 5, Bonfim 3, Galamaz 4, Geraldo 4, Brandan 3, Ricardo 4, L. Marinescu 3 (46, I. Apostol 3), Nicoliţă 3 (57, C. Matei 4), B. Stancu 4, Szekely 4, Bilaşco 3 (64, Kapetanos 4).
Antrenor: Marius Lăcătuş

Arbitri: R. Dumitru 7 - Ad. Vidan 6, R. Ghinguleac 6;

Stadion: "Gloria" - Bistriţa;
Spectatori: 6.000

EVZ

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Conferinta de presa, 03.11.2010 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Marcel Raducanu. Copilul sufletului de stelist

Ce vraji a mai facut Samantha?Marcel Raducanu este una dintre cele mai fascinante figuri ale Clubului Steaua, reprezentand, in mod clar – pentru toti cei care l-au admirat creand – bucuria pura si absoluta a jocului de fotbal

FERICITUL FERI

Francisc ZavodaFeri, adică Francisc Zavoda I, fratele mai mare al lui Zavoda II, a fost unul dintre pilonii permanenţi ai echipei de fotbal C.C.A., în cele două distribuţii legendare ale deceniului 6 al secolul

26.500 de absenti si copiii lui Stalin

26.500 de oameni. Un stadion. O singura echipa. Steaua. Suntem foarte aproape de capacitatea maxima a arenei din Ghencea. Aceasta este nota de plata a epocii domnului becali in calitate de sef al Stel