home
01-11-10

Avem cu ce, dar nu stim cum

Recunosc ca, personal, devine enervant sa ma uit la meciurile Stelei si sa vad cum ne chinuim cu adversari inferiori din punct de vedere valoric. Da, ma incapatanez sa sustin ca Steaua are cel mai bun lot de la "Generatia Boro" incoace si da!, continui sa cred ca transferurile de la Urziceni au ridicat valoarea echipei.

Bonfim o zbarceste in aparare, dar este cel mai bun fundas dreapta ofensiv de la Ogararu incoace (si ma refer la Ogararu din 2005). In centrul apararii cred ca avem o problema, pentru ca Geraldo nu-mi pare mare fotbalist, iar Galamaz a jucat extrem de prost aseara. Pe de alta parte, Gardos mai are nevoie de timp pentru a-si atinge potentialul, imi aduce aminte de Rada cateodata. Pe stanga, Brandan e cel mai bun...fotbalist care a ajuns fundas stanga la Steaua, dar el nu e fundas stanga! Nu stiu cine i-a bagat in cap lui Lacatus ca ar fi, dar nu este: in defensiva aseara a fost aproape zero. Latovlevici insa e mai mult decat onorabil si in orice caz mai bun decat Petrica Marin din ultimii ani.

La mijloc, avem atatea variante insa parca suntem blestemati sa le alegem pe cele mai proaste. Spre exemplu, Nicolita si Tanase (nu aseara, ma refer in general). Nicolita aseara a fost inexistent, locul lui ar fi putut fi umplut mult mai eficient de Szekely sau, candva, de Radut (desi Radut nu e mijlocas de banda). Sau chiar de Matei, care ar putea sa-i tina locul si "capitanului" Tanase, ceea ce ar putea sa-l motiveze pe pitestean ceva mai mult decat banderola. Brandan ar fi de asemenea o varianta mult mai buna la mijloc in stanga. In centru, Ricardo, Brandan, Apostol, Radut sau chiar Marinescu (care imi pare bun, dar temator sa se implice in joc) ar asigura o concurenta mai mult decat decenta. Si fiecare dintre ei este peste ce am avut in ultimii ani pe pozitiile respective (de la plecarea lui Radoi, adica).

In atac, Stancu e batut in cuie (chiar daca aseara a fost sters), mai trebuie umplut locul al doilea. As merge pe mana lui Kapetanos, pentru ca Bilasco a ratat prea multe sanse oferite si trebuie sa simta putin gustul bancii de rezerva. In fine, Surdu e o rezerva buna si e oricum de un profil diferit fata de Kape/Bila, ar putea fi folosit in meciuri cu echipe mai greoaie in aparare (Utrecht?).

Nu pot, prin urmare, sa inteleg de ce Steaua, la un asemenea efectiv, ia bataie de la o Gloria Bistrita care nu doar ca ne-a batut, dar ne-a depasit din toate punctele de vedere - si in primul rand ca atitudine (e drept ca cei doi Moraes ai ardelenilor ar cam avea loc la orice echipa din Romania, inclusiv la noi). De fapt, pot sa inteleg dar ma jenez s-o spun. A spus-o voalat Vochin, multi o gandesc si au gandit-o inca de acum o luna.

Pentru prima oara dupa multi ani, ceea ce vad la Steaua nu este neputinta, ci nestiinta, ceea ce - din punctul meu de vedere - ne lasa fara niciun fel de scuze pentru acest sezon. Sa nu stii sa scoti macar 70% din potentialul acestor jucatori, multi dintre ei de nationala, reprezinta inca o dovada - daca mai era nevoie - a managementului bezmetic si "dupa ureche" din Ghencea. Colectia toamna-iarna 2010 nu pare sa aduca nimic bun si, cat timp loja este aceeasi, nu vad ce s-ar putea schimba in bine.

Ovidiu

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Conferinta de presa, 03.11.2010 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Marcel Raducanu. Copilul sufletului de stelist

Ce vraji a mai facut Samantha?Marcel Raducanu este una dintre cele mai fascinante figuri ale Clubului Steaua, reprezentand, in mod clar – pentru toti cei care l-au admirat creand – bucuria pura si absoluta a jocului de fotbal

FERICITUL FERI

Francisc ZavodaFeri, adică Francisc Zavoda I, fratele mai mare al lui Zavoda II, a fost unul dintre pilonii permanenţi ai echipei de fotbal C.C.A., în cele două distribuţii legendare ale deceniului 6 al secolul

26.500 de absenti si copiii lui Stalin

26.500 de oameni. Un stadion. O singura echipa. Steaua. Suntem foarte aproape de capacitatea maxima a arenei din Ghencea. Aceasta este nota de plata a epocii domnului becali in calitate de sef al Stel