home
21-10-10

FC Utrecht - Steaua Bucuresti

La 1 iulie, 1970, cele trei cluburi de fotbal ale orasului Utrecht, DOS, Elinkwijk si Velox. s-au unit si au dat nastere echipei FC Utrecht, adversara Stelei din aceasta seara. La olandezi joaca si fostul stelist Mihai Nesu.

Desi numele s-ar putea sa nu va spuna nimic, FC Utrecht e o echipa tipic olandeza, care practica un fotbal placut, ofensiv, o echipa cu multi jucatori tineri dar si multi internationali. In palmares, FC Utrecht are un singur titlu de campioana a Olandei insa acesta a fost castigat in sezonul 1957-1958 de catre DOS, una din echipele care au format FC Utrecht. Echipa lui Mihaita Nesu are insa 3 cupe ale Olandei, castigate in 1985, 2003 si 2004, precum si o cupa Johan Cruyff( un fel de supercupa a Olandei), castigata in 2004.

In ceea ce priveste participarea in cupele europene, olandezii sunt inca o echipa tanara. Meciul din aceasta seara, cu Steaua, va fi a cincizecea prezenta a lor in cupele europene - 2 meciuri in Cupa Cupelor, 8 in Intertoto si 39 in Europa League.

Echipa antrenata de Ton du Chatinier nu are supervedete in lot dar, cu siguranta, are multi jucatori de valoare. Astfel, desi zambianul Jakob Mulenga a fost golgeterul echipei in sezonul trecut, cu 8 goluri, cel mai periculos jucator este tanarul olandez Ricky Van Wolfswinkel(21 de ani). Acesta este golgeterul la zi al Eredivisie, avand 9 goluri in 9 meciuri si golgeterul din acest sezon al lui FC Utrecht. Pe langa cele 9 goluri din campionat, Van Wolfswinkel a marcat inca 6 goluri in Europa League. Dintre acestea, 3 au fost marcate in poarta lui Celtic, echipa de care FC Utrecht a trecut in Play-off-ul Europa League cu scorul general de 4-2(0-2 in deplasare si 4-0 la Utrecht). Evolutiile bune l-au propulsat pe Van Wolfswinkel pana in nationala Olandei, pentru care a debutat in acest an.

Ceilalti internationali din lotul lui FC Utrecht sunt Mihaita Nesu(Romania), Michael Zullo si Thomas Oar(Australia), Jakob Lensky(Cehia U21), Khalid Sinouh(Maroc), Dries Mertens(Belgia), Nana Asare(Ghana), Jakob Mulenga(Zambia), Barry Maguire(Olanda U21), Silberbauer(Danemarca - capitanul echipei) si Michael Vorn(Olanda - A participat la CM din acest an din Africa de Sud).

Desi se afla momentan pe pozitia a noua in campionatul Olandez, cu 4 victorii, 1 egal si 4 infrangeri, Utrecht e o echipa imprevizibila, reusind chiar sa bata pe Ajax chiar pe ArenA, cu scorul de 2-1. In Grupa K a Europa League, Utrecht a obtinut 2 egaluri, 0-0 la Napoli si tot 0-0 cu Liverpool, la Utrecht.

In timp ce Steaua a trimis la UEFA o lista cu doar 23 de jucatori, din care doar doi sunt juniori de la echipa de tineret(Lazar si Nastasie), Utrecht are pentru acest sezon de Europa League un lot de 35 de fotbalisti, din care 11 sunt trecuti pe lista B(juniori).

Cu Liverpool(scorul a fost 0-0), in etapa trecuta a Europa League, Utrecht a afisat urmatorul 11:
Vorn - Cornelisse, Schut, Wuytens, Nesu - Duplan, Silberbauer, Mertens, Lensky - Mulenga, Van Wolfswinkel.

Echipa probabila a Stelei:
Tatarusanu - Bonfim, Gardos, Geraldo, Latovlevici - Nicolita, Ricardo, Anghelov, Tanase - Surdu, Stancu.


Meciul se va juca pe arena Galgenwaart, un stadion cu o capacitate de 24426 locuri si va fi transmis de la ora 20.00 pe PROTV dar si pe FCSteaua.ro.

Sa speram ca stelistii vor face un joc bun si vor castiga, pentru a putea dedica victoria unuia din cei mai mari jucatori care au imbracat tricoul Stelei, Marcel Raducanu, care implineste azi varsta de 56 de ani.


Adrian

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

 
56 ani de la 21-10-1954

Ziua de nastere a lui Marcel Raducanu

Atacant dreapta, cu o tehnica impecabila, s-a remarcat prin faptul ca dribla toti adversarii pana ajungea aproape de poarta, dupa care marca. A fugit din Romania comunista in 1981. Palmares: 2 titluri, o cupa. Cifrele sale: 229 partide - 94 de goluri.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

[Baschetcsasteaua] Interviu cu Bogdan Popescu

Incepand de astazi (luni 11.10.2010), site-ul echipei CSA STEAUA TURABO BUCURESTI va ofera inainte de fiecare meci un interviu cu unul dintre jucatorii echipei. Saptamana aceasta am stat de vorba cu B

Stefan Sames-un fiu de legenda al Stelei!

Partenri de intrecereStefan Sameş a fost un fundas central incredibil, de o valoare URIASA, al Clubului Steaua si al fotbalului romanesc.   Produs 100% al Centrului de Copii si Juniori al Clubului – La vremea aceea