home
15-10-10

Mitica a intors-o ca la Scornicesti!

Cazul "Andrei Cristea" a inflamat spiritele înaintea derby-ului Dinamo - Steaua, joc programat duminică seară, în Ştefan cel Mare. Atacantul "câinilor" a fost cruţat miercuri de suspendare, fiindu-i radiat cartonaşul roşu încasat etapa precedentă, la meciul cu Oţelul Galaţi.

Cum spiritele s-au încins ca urmare a acelei decizii, Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, a întors-o ieri, chemându-i şi pe membrii Comisiei de Disciplină să rejudece problema. Motivaţia oferită ieri-dimineaţă a fost incredibilă: şedinţa de miercuri în care a fost judecat şi cazul "Cristea" a fost suspendată, fapt consemnat şi în procesul-verbal!

Povestea celebrului 18-0

Momentul tragicomic dirijat de "Corleone" seamănă izbitor cu un alt moment de referinţă din CV-ul şefului LPF, din perioada în care activa ca preşedinte la FC Olt Scorniceşti.

În 1978, oltenii aveau nevoie de o victorie la scor în ultima etapă din "Divizia C", împotriva celor de la Electrodul Slatina, pentru a promova în Divizia B în dauna celor de la Flacăra Moreni, echipă cu care se aflau la egalitate de puncte şi de golaveraj. Meciul FC Olt - Electrodul s-a terminat cu un scor halucinant, 18-0, deoarece omul desemnat să ţină legătura prin telefon cu "spionul" de la meciul celor de la Moreni a înţeles la pauză că scorul ar fi 9-1, nu 2-1! Pentru a fi siguri că au câştigat lupta la golaveraj, oamenii lui Dragomir au jucat şi o a "treia" repriză, jucătorii fiind rechemaţi de la duşuri pentru a mai "rotunji" scorul.

La şedinţa de ieri s-a decis suspendarea dinamovistului! "A fost o informaţie falsă conform căreia lui Andrei Cristea i s-a anulat cartonaşul, cei de la Comisia de Disciplină abia azi (n.r. - ieri) au deliberat. Aseară (n.r. - miercuri seară) nu se dăduse nimic oficial, nu a scris pe niciun site al Ligii că Andrei Cristea nu mai e suspendat", s-a scuzat ieri Dragomir. Cu toate acestea, Cristea a ieşit miercuri din sediul ligii ştiind că a fost iertat de cartonaş! Pe site-ul LPF nu sunt însă actualizate nici rezultatele consemnate în etapa a 10-a din Ligia I!

"Foarte bine că s-a întîmplat aşa, se dovedeşte că nu am nicio implicare la comisii. Am văzut faza de multe ori, Andrei nu trebuia eliminat, a fost greşeală de arbitraj!", a completat acelaşi Dragomir.

REACŢIE

Andrei Cristea: "Azi e o lege, mâine-i alta"

Minciuna penibilă inventată de Mitică Dragomir după ce a constatat că toată lumea a pus la zid corectitudinea comisiilor aflate în subordinea sa a fost deconspirată chiar de Andrei Cristea, eroul involuntar al acestui episod tragicomic.

"Sunt un pic supărat că nu joc, dar astea sînt legile şi nu avem ce să facem. Din păcate, trăim în România. Azi e o lege, mâine-i alta. E greu de înţeles. Nu mă mai aşteptam să se întoarcă decizia. Oricum, nu asta e problema acum, sper ca băieţii să bată chiar şi fără mine. Eu pot doar să le mulţumesc celor care au judecat ieri (n.r.- miercuri) această speţă, cred că aş fi avut dreptul legal de a putea evolua contra Stelei", a spus ieri atacantul "câinilor".

Andrei Cristea a spus că s-ar putea să urmărească derby-ul din peluza fanilor dinamovişti şi a pronosticat un "1 solist!".

CULISE

Regulamentele se aplică în funcţie de interese

Harababura declanşată în jurul lui Andrei Cristea scoate la iveală încă o dată murdăria din fotbalul românesc şi împărţirea "grupurilor de interese".

Regulamentele se aplică în România doar în funcţie de interese. Andrei Cristea i-a scos un dinte gălăţeanului Cornel Râpă, dar Dinamo a avut tupeul să ceară ştergerea cartonaşului roşu încasat de acesta. "Deciziile arbitrului sunt definitive", scrie clar în regulament. Acestea nu pot fi schimbate decât dacă sancţiunile date de "fluieraş" au fost aplicate din greşeală altui jucător.

Precedentele Herea şi Goian

Rapidistul Ovidiu Herea a fost eliminat la Craiova pentru că l-ar fi lovit cu capul în gură pe Găman. Deşi imaginile au dovedit că giuleşteanul nu a greşit, a fost suspendat două etape pe motiv că "deciziile arbitrului nu pot fi modificate".

În 2008, cu câteva zile înainte de meciul Dinamo - Steaua (2-1), meci care a decis soarta titlului, stelistul Dorin Goian a fost suspendat pentru nişte declaraţii date cu circa trei săptămâni înainte!

Decizia de miercuri seară a reaprins discuţia despre lupta la "butoane". Cristi Borcea, cel mai controversat şef al grupării din Ştefan cel Mare, are, se ştie, o obsesie să bată Steaua, dar şi "intrare" la Dumitru Dragomir, omul care joacă pe degete comisiile pe care le are în subordine. "Corleone" este de ceva timp în război deschis cu Gigi Becali, astfel că este lesne de înţeles la rugăminţile cui a plecat imediat urechea. Dinamoviştii au vrut cu disperare să-l scape pe Andrei Cristea de suspendare, deoarece Liviu Ganea este incert, iar veteranii Ionel Dănciulescu şi Marius Niculae sunt într-o formă sportivă dezamăgitoare. Pentru Dinamo, un eşec cu Steaua este similar cu încă un sezon ratat din start.

O altă decizie ciudată a fost desemnarea arbitrului Marius Avram la acest derby. Cel pe care unii îl văd "Marc Batta de România" nu are alt merit în afara faptului că e "băiatu’ lu’ tata". Vasile Avram, preşedintele CCA, este un personaj cu o coloană vertebrală foarte "flexibilă", care nu de puţine ori s-a aplecat în faţa lui Borcea.
EVZ

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Conferinta de presa, 15.10.2010 - OmBun

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Dinamo

STEAUA

Duminica, 17 octombrie
ora 20:30https://fcsteaua.ro:/
DigiSport
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Albume recomandateArticole recomandatehttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

[Baschetcsasteaua] Interviu cu Bogdan Popescu

Incepand de astazi (luni 11.10.2010), site-ul echipei CSA STEAUA TURABO BUCURESTI va ofera inainte de fiecare meci un interviu cu unul dintre jucatorii echipei. Saptamana aceasta am stat de vorba cu B

Stefan Sames-un fiu de legenda al Stelei!

Partenri de intrecereStefan Sameş a fost un fundas central incredibil, de o valoare URIASA, al Clubului Steaua si al fotbalului romanesc.   Produs 100% al Centrului de Copii si Juniori al Clubului – La vremea aceea