home
14-10-10

MARELE (?) derby?

Acest tam-tam pe seama dreptului de joc al lui Cristea nu este in defavoarea Stelei, ba dimpotriva. Confirma inca odata faptul ca Dinamo nu s-a schimbat, ca acest nume reprezinta de fapt un blestem greu abatut peste fotbalul romanesc. Cazul de fata pune sub semnul indoielii performantele cainilor realizate pe plan intern pentru ca performantele pe plan extern nici nu intra in discutie.

A tine cu Dinamo nu reprezinta o problema in sine, dar a incuraja si sustine ceea ce s-a intamplat de-a lungul timpului in jurul acestei echipe-minister, e o prostie. Una este sa iti placa fotbalul si – de ce sa nu recunoastem, dese au fost situatiile in care rivalii au jucat si fotbal frumos, si alta este sa te identifici cu o stare de fapt care, direct sau indirect, a condus la abuzuri atat in fotbalul romanesc cat si in randul oamenilor simpli.

Cu siguranta Steaua a fost la randul ei o echipa departamentala dar a reusit sa realizeze ceva cu sprijinul de care a beneficiat. A dus fotbalul romanesc pe cele mai inalte culmi, a furnizat lumii fotbalistice jucatori de clasa mondiala fara a inventa falsi golgheteri.

Ziua de 7 mai 1986 este una sfanta pentru intreg fotbalul romanesc nu neaparat pentru ca l-am vazut pe Iovan ridicand cupa si nici pentru ca numele celeilalte finaliste suna infricosator. E un moment unic pentru ca a reprezentat victoria unui plan, implinirea unui vis, succesul unei viziuni aplicate si a unei munci sustinute de o mana de oameni. Este triumful unei echipe care domina fotbalul romanesc fara drept de apel si care avea de luptat doar cu betele in roate puse cu mare dibacie de Securitate prin apendicele numit Militia Română.

Imaginati-va astazi oameni din fotbalul romanesc care au o viziune, care isi doresc o anume performanta si care ar fi in stare sa isi conceapa un plan si sa-l puna in aplicare in vederea atingerii acestui tel. In afara de Hagi cati or mai fi? Mircea Sandu? Mitica Dragomir? Booorrceeaa? Horoba sau Chivorchian?

Plecati de la aceasta stare de fapt si urmariti-l pe selectionerul Nationalei care prefera sa isi motiveze PROPRIILE INSUCCESE dand vina pe o slabiciune nationala transmisa prin gene. Intrebarile pe care vreau sa le adresez sunt: nu credeti cumva ca acelasi tip de mentalitate exista si-n mintile oamenilor de fotbal din anii 80? Nu credeti ca alde Mitica Militica si Padureanu faceau regulile si in acea vreme? Ei bine, din aceasta mocirla, s-a ridicat Steaua Bucuresti. Din acest noroi a stralucit acea echipa si nu a fost o intamplare ci o programare a unui succes in care unii au crezut. Intamplator sau poate nu, declaratia de om prost data de selectioner vine fix din gura fiului celui care a stat la baza multor masinatiuni realizate in fotbalul nostru, iar tool-ul prin care se exprimau abuzurile era reprezentat de Comunitatea Dinamo.

Poate ca, direct sau indirect Ceausestii au influentat in mod decisiv castigarea Cupei Campionilor Europeni. Si ce-i cu asta? Nicolae era seful Armatei Romane, era important pentru ca echipa care reprezenta aceasta institutie sfanta pentru romani sa se prezinte la nivelul asteptarilor acestora, iar Valentin a fost scutul de care Steaua avea nevoie pentru a putea rezista intr-o competitie interna in care rudele fotbalistilor de valoare erau chemate la ancheta fix inaintea „marelui derby”. Indraznesc sa cred ca Steaua nu ar mai fi realizat nicio performanta europeana daca acea constructie, acel proiect imens, nu ar fi avut parte de o protectie. Da, acel proiect trebuia protejat mai intai, iar impotriva diversiunilor si a planurilor malefice instrumentate de securisti cine naiba sa te poata apara?

Poate ca Steaua – Dinamo va insemna pentru multi un mare derby mult timp de acum incolo. Totusi, niciodata nu trebuie sa uitam faptul ca performantele europene ale uneia din aceste doua echipe sunt net superioare celeilalte dar, mai ales, faptul ca, una dintre echipe s-a folosit in dese situatii de oameni infiltrati in comisii si institutii ale Statului Roman pentru a se ridica la nivelul UNUI DERBY. Cyril Thereau o stie cel mai bine, la fel ca si asistentul care i-a produs eliminarea.

!---->


"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Conferinta de presa, 15.10.2010 - OmBun

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

Dinamo

STEAUA

Duminica, 17 octombrie
ora 20:30
DigiSport
TV LIVE
    https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
  • Program Liga 1 2010/2011
  • Clasament/Rezultate 2010/2011
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

» sectiunea videohttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

[Baschetcsasteaua] Interviu cu Bogdan Popescu

Incepand de astazi (luni 11.10.2010), site-ul echipei CSA STEAUA TURABO BUCURESTI va ofera inainte de fiecare meci un interviu cu unul dintre jucatorii echipei. Saptamana aceasta am stat de vorba cu B

Stefan Sames-un fiu de legenda al Stelei!

Partenri de intrecereStefan Sameş a fost un fundas central incredibil, de o valoare URIASA, al Clubului Steaua si al fotbalului romanesc.   Produs 100% al Centrului de Copii si Juniori al Clubului – La vremea aceea

https://fcsteaua.ro:/