home
30-09-10

STEAUA - Napoli. Rupem blestemul macaronar?

În această seară, de la ora 20:00, în faţa unui număr mic de suporteri, pare-se, Steaua va disputa cea de-a douăsprezecea partidă din istorie în faţa unei echipe italieneşti şi primul meci oficial în faţa celebrei SSC Napoli.

Iată echipele de start ale meciului:

STEAUA: Tătăruşanu - Bonfim, Gardoş, Geraldo, Latovlevici - Ricardo, Apostol - Nicoliţă, Stancu, Tănase - Kapetanos. Rezerve: Lungu, Abrudan, Răduţ, Martinovic, Anghelov, Surdu, Bicfalvi

Napoli: De Sanctis - Santacroce, Cribari, Grava - Maggio, Yebda, Gargano, Vitale - Zuniga, Cavani, Sosa. Rezerve: Iezzo, Aronica, Dumitru Cardoso, Campagnaro, Hamsik, Lavezzi, Maiello

În celelalte 11 jocuri contra echipelor din Italia, nu numai că echipa noastră nu a câştigat niciodată, dar nu a reuşit să înscrie nici măcar un gol:

1984 - Roma - Steaua 1-0, Steaua - Roma 0-0
1989 - Milan - Steaua 4-0
1991 - Steaua - Genoa 0-1, Genoa - Steaua 1-0
1995 - Juventus - Steaua 3-0, Steaua - Juventus 0-0
2004 - Parma - Steaua 1-0
2005 - Sampdoria - Steaua 0-0
2008 - Fiorentina - Steaua 0-0, Steaua - Fiorentina 0-1

Să sperăm că nu i se va îndeplini dorinţa portarului Morgan De Sanctis, care îşi doreşte ca acest record negativ al Stelei să continue:

Nu vrem ca Steaua să marcheze cu Napoli. Am arătat o apărare bună şi vrem să menţinem această situaţie. Apărarea a fost cel mai bun compartiment al echipei şi anul trecut. Steaua va juca totul pe cartea victoriei şi doreşte victoria. Suntem conştienţi de acest lucru, vom intra pe teren concentraţie, cu atenţie maximă şi vom încerca să ne impunem jocul nostru.

Steaua va încerca diseară să rupă şi o altă serie negativă: partida de la Liverpool a fost a 24-a consecutivă în grupele unei competiţii europene în care Steaua nu a reuşit victoria. Ultimul succes datează tocmai din septembrie 2006, 4-1 la Kiev. De atunci, deşi Steaua a jucat an de an fie în grupele Champions League, fie în Europa League, n-a mai bifat nici o victorie, avînd, în schimb, 16 înfrîngeri.

Pe de altă parte, tehnicianul Walter Mazzarri a vorbit frumos despre Steaua, însă a sugerat că va încerca să profite de situaţia din cadrul echipei şi a clubului:

Respect Steaua, este o echipă periculoasă, bună mai ales în atac, cu jucători rapizi, care combină bine şi au un joc asemănător cu al nostru. Vom juca pe un stadion de mare tradiţie, iar pentru noi schimbările dese de antrenor de la Steaua reprezintă o problemă în plus, însă ne vom pregăti pentru orice eventualitate. Chiar dacă am schimbat echipa de la o etapă la alta, jocul echipei nu s-a schimbat. Când jucăm pe teren propriu, se schimbă unele lucruri, există presiunea publicului, iar echipa joacă în unele momente cu capul în pământ. Sper că vom trece peste aceste lucruri şi vom ajunge să prestăm acelaşi joc bun ca în deplasare. În deplasare jucăm mai bine pentru că întâlnim echipe care ne oferă spaţii. Pe San Paolo găsim spaţii mai greu, echipele vin să distrugă mai mult jocul. Joi vom juca pe un teren greu, împotriva unui antrenor care este idolul tribunelor.

Presa italiană a speculat intens în ultimele zile pe marginea faptului că Mazzari va menaja mai mulţi titulari, precum Dossena, Pazienza, Cannavaro, Aronica sau Lavezzi . Astfel, atacul va fi format din Cavani, Hamsik şi Zuniga sau Sosa. În faţa lui De Sanctis vor fi Santacroce pe dreapta, Cribari şi Maggio în centru şi Grava pe stânga. În linia de mijloc, pe stânga, Dossena ar urma să fie menajat şi înlocuit cu Vitale.

Iată lotul deplasat la Bucureşti:

Morgan De Sanctis, Gennaro Iezzo, Matteo Gianello - portari,
Salvatore Aronica, Paolo Cannavaro, Armando Campagnaro, Sanchez Cribari, Andrea Dossena, Gianluca Grava, Fabiano Santacroce, Juan Zuniga - fundaşi,
Walter Gargano, Marek Hamsik, Christian Maggio, Michele Pazienza, Ernesto Sosa, Luigi Vitale, Hassan Yebda - mijlocaşi,
Edinson Cavani, Nicolao Dumitru, Ivan Lavezzi, Raffaele Maiello - atacanţi.

De asemenea, clubul italian a anunţat că fanii săi au achiziţionat 1.014 bilete pentru acest joc.

Omologul lui Walter Mazzari, Marius Lăcătuş, pare a fi conştient de forţa echipei Napoli, iar noi sperăm ca va găsi şi soluţiile pentru a contracara adversara din această seară.

Va fi un joc foarte greu, cu o echipă foarte puternică, Napoli prezentându-se la jocurile din deplasare la un nivel foarte ridicat. Sper ca jucătorii noştri să aibă altă atitudine decât la ultimele meciuri. Sperăm într-un rezultat bun, dar nu va fi uşor. Avem jucători de calitate, care pot să aibă un joc precis şi să facă diferenţa. 'Napoli este o echipă care joacă paradoxal mai bine în deplasare, are un apetit ofensiv foarte bun, 3-4 jucători cu calităţi tehnice extraordinare, care pot oricând să facă diferenţa, precum Cavani, Lavezzi, Hamsik. Napoli are o densitate foarte bună, joacă foarte bine pe contraatac şi profită foarte bine de spaţiile lăsate de adversari sau în jocul de unu la unu. Sper ca Steaua să reuşească şi primul gol împotriva unei formaţii italiene. Nu va fi simplu, va trebui să încercăm să blocăm jucătorii lor reprezentativi şi să profităm de slăbiciunile lor. Dacă nu vom înscrie, nu putem spera la un rezultat pozitiv, a prefaţat această întâlnire Marius Lăcătuş, care a luat, pare-se decizia de a-i înmâna definitiv banderola de căpitan lui Cristi Tănase.

Clasamentul grupei K înaintea acestui meci:

1. Liverpool 1 1 0 0 4 1 3 puncte
2. SSC Napoli 1 0 1 0 0 0 1 punct
3. FC Utrecht 1 0 1 0 0 0 1 punct
4. Steaua 1 0 0 1 1 4 0 puncte

Programul meciurilor:

Etapa a III-a - 21 octombrie: Utrecht - Steaua, Napoli - Liverpool;
Etapa a IV-a - 4 noiembrie: Steaua - Utrecht, Liverpool - Napoli;
Etapa a V-a - 5 decembrie: Steaua - Liverpool, Utrecht - Napoli;
Etapa a VI-a - 15 decembrie: Napoli - Steaua, Liverpool - Utrecht.

Echipa probabilă a Stelei din această seară: Tătăruşanu - Latovlevici, Geraldo, Gardoş, Bonfim - Apostol, Ricardo - Tănase, Nicoliţă - Bogdan Stancu, Pantelis Kapetanos.

HAI, BĂIEŢI! ARĂTAŢI CĂ SUNTEŢI DEMNI DE CEEA CE DORIŢI DE LA CEI DIN TRIBUNE! RUPEŢI BLESTEMATA VRAJĂ MACARONARĂ!


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

 
32 ani de la 30-09-1978

Ziua de nastere a lui Robinson Zapata

Robinson Zapata a venit la Steaua in vara 2007 de la Club Deportivo Union San Felipe
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
CSA Steaua Turabo-BC Kiev, atmosfera - OmBun

CSA Steaua Turabo-BC Kiev, 77-59 - OmBun

Steaua-Napoli, avanpremiera - OmBun

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Sportul

Sambata, 02 octombrie
ora 20:00
https://fcsteaua.ro:/ DigiSport
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
foto 17
',WIDTH,50);" onMouseOut="return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/index/section/galleries/mode/viewPicture/picture/17544/foto 17"> foto 17 https://fcsteaua.ro:/ foto 16 https://fcsteaua.ro:/ foto 15 https://fcsteaua.ro:/ foto 14 https://fcsteaua.ro:/ foto 13 https://fcsteaua.ro:/ foto 12 https://fcsteaua.ro:/ foto 11 https://fcsteaua.ro:/ foto 10 https://fcsteaua.ro:/ foto 9 https://fcsteaua.ro:/ foto 8 https://fcsteaua.ro:/ foto 7 https://fcsteaua.ro:/ foto 6 https://fcsteaua.ro:/ foto 5 https://fcsteaua.ro:/ foto 4 https://fcsteaua.ro:/ foto 3 https://fcsteaua.ro:/ foto 2 https://fcsteaua.ro:/ foto 1 https://fcsteaua.ro:/ foto 19 https://fcsteaua.ro:/ foto 18 https://fcsteaua.ro:/ foto 17 https://fcsteaua.ro:/ foto 16 https://fcsteaua.ro:/ foto 15 https://fcsteaua.ro:/ foto 14 https://fcsteaua.ro:/ foto 13 https://fcsteaua.ro:/ foto 12 https://fcsteaua.ro:/ foto 11 https://fcsteaua.ro:/ foto 10 https://fcsteaua.ro:/ foto 9 https://fcsteaua.ro:/ foto 8 https://fcsteaua.ro:/ foto 7
https://fcsteaua.ro:/

[Baschet] Steaua - BC Kiev in EuroChallenge Cup

Miercuri de la ora 20.00 , Steaua debutează în acest sezon al cupelor europene , în turul preliminar al FIBA EuroChallenge Cup, a treia competiţie valorică a Europei. Sportivii stelişti vor în

[Alte sporturiBaschet] Steaua – BC Kiev 77-59 (21-14; 42-27; 60-37; 77-59)

Steaua a debutat astazi in noul sezon de cupe europene, jucand in preliminariile FIBA EuroChallenge Cup impotriva ucrainenilor de la BC Kiev. Militarii au castigat cu 77-59 si nici nu se putea altcumv