home
20-09-10

Ilie Dumitrescu: "DEMISIONEZ! Fanii si-au indeplinit obiectivul"

Ilie Dumitrescu a anunţat că şi-a dat demisia din funcţia de antrenor al Stelei, imediat după încheierea partidei cu Astra, încheiată la egalitate, 1-1.

Interviu cu Emerich Jenei pentru fcsteaua.ro, despre demisia lui Ilie Dumitrescu


Emerich Ienei - interviu demisie Ilie Dumitrescu
Asculta mai multe audio podcast


Ienei - Interviu despre demisia lui Ilie Dumitrescu2
Asculta mai multe audio podcast

Nu s-a întâmplat nimic, a fost o zi mai proastă. Am venit să ajung echipa asta, am venit cu sufletul deschis. Eu demisionez, eu nu pot să stau într-un loc unde nu sunt dorit. Să vină cineva care este iubit, care poate să ducă mai deoparte ce a făcut Piţurcă. Dacă lumea nu are încredere în mine, asta e. Îi mulţumesc lui Gigi. Steaua va avea un cuvânt de spus în acest an şi cu siguranţă va câştiga campionatul. Eu nu am contract, am venit cu sufletul deschis, nu am luat nimic de la această echipă. Nu l-am anunţat pe patron. E trist, e supărat, e afectat. Renunţ din cauza suporterilor. Eu am o singură viaţă, am copii care mă privesc, nu pot să continuu dacă nu sunt dorit, a spus Ilie Dumitrescu după meci.

Nu în ultimul rând, fostul mare "optar" le-a făcut o aroganţă "celor care sunt contra echipei", trecând cu vederea faptul că amicul său nu figurează în acte la Steaua, ori că cei la care se referă nu au avut nicio legătură cu scadările din finalul meciului cu Astra.

Sper ca la următorul joc al Stelei să fie stadionul plin, echipa are nevoie de sprijinul fanilor, care probabil şi-au îndeplinit obiectivul. Mi-aduc aminte cînd ne luptam la titlu şi erau 25.000 de fani care ne încuraja. Le mai transmit un mesaj celor care sînt mereu contra echipei: n-o să puteţi să-i luaţi echipa lui Gigi Becali, pentru că e acţionar majoritar. Mai bine veniţi alături de echipă să luăm capmionatul. Eu o să vin la toate meciurile Stelei, a încheiat fostul antrenor al Stelei.

Creditor-tehnicianul Gigi Becali a declarat că şi-a făcut datoria să-l sfătuiască pe mai tânărul său coleg de breaslă - cea de antrenor, adică - în ceea ce priveşte tactica acestui meci, dar ştiţi şi Dumneavoastră cum sunt tinerii pasionaţi de artă. Mai boemi, mai orgolioşi...

Aia e problema lui Ilie că a demisionat. El dacă înţelegea nişte lucruri nu-şi anunţa demisia. E prietenul meu, am să-l respect pentru că a făcut un gest. I-am spus «Ilie, nu te juca!».

L-am sunat aseară pe la ora 12, mi-era jenă să-i spun, că nu i-am zis niciodată nimic pentru că a venit la un moment greu, dar am vrut să-l rog din inimă să nu joace cu Brandan la mijloc, ci în stînga. Nu mi-a răspuns şi nu am vorbit. Azi m-am trezit la 7 dimineaţa cu o presimţire şi am vorbit cu el pe la 1, 2 şi i-am zis să joace aşa, că meciul ăsta e foarte important. Am făcut asta pentru că am vorbit cu oameni care-l cunosc pe Brandan şi mi-au zis că nu e mijlocaş central niciodată. El a zis că nu, să stau liniştit şi să-mi văd de treaba mea

"Ilie nu poate fi întors, e un om de onoare şi se ţine de cuvânt. Nu am ce să îi spun ca să îl conving. Nu ştiu pe cine o să pun în loc. E, oricum, urât să vorbesc despre un înlocuitor pentru Ilie în momentele astea.

Să ţineţi minte un lucru: unde nu se bagă stăpânul nu există nici duh sfânt. Dacă mai vorbeam şi eu şi mă implicam poate că acum aveam şapte puncte. O să îi dau, oricum, bani lui Ilie pentru munca prestată. Voi face o analiză şi îi voi da omului banii.
, a declarat 2Gi la GSpTV.

Antrenor-creditoru'-purtător de cuvântu'-"fanu' numero uno" a şi anunţat cine se va ocupa de echipă la meciul din Cupa României, cu Gaz Metan CFR Craiova, de joi, de la ora 20:30.

Îl las pe Edi Iordănescu interimar. Să joace în Cupă cu restul echipei, care n-a evoluat azi. Îl iau şi pe ta-su să-i dea lecţii. Dar crezi că el vrea? Sau Hagi?

Telefonul de la miezul nopţii de vină?

Deşi tehnicianul şi-a motivat decizia ca fiind cauzată exclusiv de atitudinea avută de suporteri, adevărul ar putea să fie altul. Gigi Becali a recunoscut că a încercat să îl convingă în două rânduri pe Ilie să nu îl mai folosească pe Brandan la închidere, fără succes. Astfel, în măsura în care patronul a dorit să se implice la echipă, este posibil ca şi acest lucru să fi contat în luarea deciziei finale.

"Aseară l-am sunat pe la 12:00 pentru a-l ruga din inimă să nu joace cu Brandan la mijloc, ci în stânga. Nu mi-a răspuns. Astăzi dimineaţă aveam o presimţire a răului. L-am sunat iar şi l-am rugat cu jenă să nu joace cu Brandan la mijloc. 'Mă, pune-l pe Brandan fundaş stânga sau mijlocaş stânga', l-am rugat. Nu îi cerusem nimic niciodată".

" Să ţineţi minte un lucru: unde nu se bagă stăpânul nu există nici duh sfânt. Dacă mai vorbeam şi eu şi mă implicam poate că acum aveam şapte puncte. O să îi dau, oricum, bani lui Ilie pentru munca prestată. Voi face o analiză şi îi voi da omului banii.


DA', ŞOOOC! Piesa de teatru burlesc poate avea un alt final, ne anunţă preşedintele clubului, care nu are atribuţii de preşedinte:

Cred că e o declaraţie la cald. E foarte afectat de tratamentul la care a fost supus după acest meci. Acum aşteptăm, noaptea e un sfetnic bun, o să încercăm să discutăm să vedem. Doar domnul Becali poate să-l întoarcă. A fost un rezultat slab, dar am făcut şi cel mai slab joc. Ilie nu e vinovat, nu a jucat el, a declarat Helmuth Duckadam.
__________________________________________

Bilanţul lui Ilie Dumitrescu ca antrenor în Ghencea: două victorii în campionat (2-1 cu Victoria Brăneşti acasă, 3-0 cu FC Vaslui în deplasare), una în Europa League (1-0 cu Grasshopper), două egaluri (1-1 cu FC Timişoara şi cu Astra, ambele în Ghencea), un eşec în campionat (0-1 la Urziceni) şi două în Europa League (0-1 la Zurich şi 1-4 la Liverpool). Steaua ocupă locul trei, cu 15 puncte, la un punct de liderul Oţelul Galaţi, cu care va juca duminică, în deplasare.

Ieşit din circuit în ultimul an, tehnicianul spera să dea marea lovitură a vieţii la echipa de suflet. Nu a fost să fie şi Steaua a fost doar o altă haltă în cariera sa de antrenor care cuprinde nu mai puţin de 12 echipe în aproape 9 ani: a debutat la Oţelul, în 2001, pentru ca apoi, rând pe rând, să preia frâiele lui FC Braşov, Alkri Larnaca, România U21, FCM Bacău, Apollon Limassol, AEK Atena, Egaleo, Akratitos, Kalithea, PAOK şi Panthrakikos (la această ultimă formaţie, Ilie a rezistat o singură etapă).

Pe vremea când a antrenat pe PAOK, Dumitrescu a fost aspru criticat în presa din Grecia pentru stilul de joc adoptat. Chiar dacă rezultatele la gruparea din Salonic nu au fost deloc rele, Ilie a fost pus la zid pentru faptul că joacă mult prea defensiv şi, în cele din urmă, a demisionat.

Dacă din postura de tehnician Dumitrescu nu a convins până acum, cariera de fotbalist a fost una fabuloasă şi a fost legată în mare măsură de clubul din Ghencea. A debutat la prima echipă în 1986, la doar 17 ani şi, timp de 8 ani a slujit culorilor roş-albastre. Este considerat de către suporteri unul dintre cei mai emblematici fotbalişti din istoria Stelei.

A fost căpitanul formaţiei din Ghencea între 1991 şi 1994 şi este considerat, alături de Dan Petrescu, cel mai bun produs al Stelei din istorie (a ajuns la grupele de "pitici" ale Stelei în 1977, când avea doar 8 ani).

ProSport

Ilie Dumitrescu şi Dan Petrescu sînt cei mai stelişti dintre stelişti. E normal să te simţi rănit după ce un antrenor cum e Piţurcă e primit foarte cald în Ghencea şi el a fost supus unui asemenea tratament, Mihai Stoica. Acesta a mai precizat că, din informaţiile sale, Dusan Uhrin Jr. este unul dintre posibilii înlocuitori ai lui Ilie Dumitrescu.


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ Meciul Urmator Clasament Lotul Stelei
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

VideoNews Video Imaginihttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ :D:De simplu
',WIDTH,50);" onMouseOut="return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/index/section/galleries/mode/viewPicture/picture/17426/e simplu"> e simplu
https://fcsteaua.ro:/ gigi cine https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 Steaua-Astra Ploiesti 1-1 | Ste@ua23 foto 22
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

[Alte sporturi] “Cupa Steaua”-turneu amical

Joi 23.09.2010, debutează în ,, Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul” din Bucureşti, un puternic turneu amical de volei masculin. La această competiţie pe lângă echipa organizatoare CSA

https://fcsteaua.ro:/