home
02-09-10

Pro Bono pentru vOI

Printre alte aspecte accentuate, mandatul I. Dumitrescu la Steaua stă sub semnul aşa-zisei superiorităţi morale a fostului nostru mare jucător, prin gestul APARENT NOBIL, de a lucra la Steaua pro bono, adică fără bani, adică GRATIS!

Ce înseamnă, de fapt, să lucrezi intr-un domeniu profesionist, ne-amator, cu cifre de afaceri uriaşe, fără bani?
Ce l-a determinat pe Ilie sa facă acest gest, pe care el l-a impus, ca şi condiţie?

Ce înseamnă pt. noi acest gest, care sunt motivaţiile lui, care sunt beneficiile şi care sunt dezavantajele, atât pt. Ilie, cât şi pt. Steaua?

Să le luăm pe rând.

În urma forţării lui Piţurcă de a renunţa din cauza certitudinii că la Steaua NU se va putea CONSTRUI NIMIC DIN CAUZA CIOBANULUI, s-a născut un context interesant.

Presa a crezut de cuviinţă să se răzbune pe Piţi pt. emoţiile cauzate de acesta prin încercarea de impunere a unei NORMALITĂŢI la Steaua, care ar fi însemnat pierderi de multe milioane (chiar zeci) pt. stăpânii lor.

Cum? Într-un mod simplu. Manipulând! Presa a denaturat motivele plecării lui Piţi, acreditând ideea că aceasta ar fi fost provocată de bani! Că Piţi ar fi cerut garanţii care ar fi însemnat, de fapt, şantaj. Că Piţi ar fi încercat o manevră de deposedare a Stelei din posesia lui Becali.

Şi că pretenţiile exagerate ale lui Piţi relativ la BANI au provocat ruptura. Nu mai insistăm să precizăm că ruptura a fost provocată de certitudinea lui Piţi (care-l cunoaşte mult mai bine decât Ilie, pe Gigi) că la Steaua nu se mai poate face nici măcar o minimă performanţă cu Becali!

Pe acest fond de indignare provocat de presă rumegătoarelor steliste, apare pe un cal cabrat auriu EL!

Ilie Dumitrescu, o adevarată glorie a Stelei, produs 100% al clubului, care se înhamă la o munca de Sisif, sacrificându-se spre binele şi profitul Stelei, pt. care excede orice raţiune de ordin moral, personal şi chiar financiar, popularizându-şi ostentativ (şi multicolor) condiţia prin care vine la Steaua: GRATIS!

Dupa avariţia lui Piţurcă – un nenorocit “absurd cu pretenţii exagerate” –, demonizat de toată presa care-şi vedea spulberată sursa de circ (bani), Ilie Dumitrescu este, în mod clar. salvatorul Stelei.

Nu mai vorbim că este, în primul şi cel mai important rând, salvatorul presei care are, din nou, acces la ţâţă.

Pt. că Ilie este un antrenor modern, care permite libertatea de expresie, a cuvântului, recunoscand unicul cadru în care poate exista activitatea unui club profesionist, în care patronul este normal să-şi spună părerea, pt. ca Ilie (acelaşi şi nu altul decât cel din urmă cu 6 luni, când era numit de Becali „modest, fără palmares, care nu poate antrena niciodată la Steaua pt. ca e comod”) impune patronului Becali condiţia suficientă pt. desfăşurarea performantei: RESPECTUL (adică ăla care ar trebui să-l împiedice pe Dement să jignească jucătorii aduşi de Piţurcă de la retrogradate şi ăla care ar trebui să se manifeste atunci cand îţi dai cuvântul, în conferinţa de presă că nu vei mai vorbi, după care eşti nedezlipit de pe televizor).

E si normal să să se întâmple astfel cu un om spiritual ca Becali, care e viu şi trăieste şi care răspunde la telefon din bun simţ faţă de oamenii ăia.

Aşadar, după unul care umbla doar dupa bani, Piţi, Ilie apare ca un imaculat din altă dimensiune, în afara micismelor pământeşti, care-şi urmează VISUL ALTRUIST de a putea ajuta IUBIREA vieţii sale în mod absolut dezinteresat, adică GRATUIT!

Cu atât mai nedrepte şi chiar strigătoare la cer apar “atacurile mârşave ale unora care se dau stelişti, dar de fapt, nu fac decât să arunce cu noroi în mari glorii steliste”.

Nu stăm acum sa explicăm care este valoarea gloriilor, aportul diferenţiat, beneficiul de inventar, interpretare corectă, pt. că toate astea reclamă, pt. înţelegerea situaţiei, un fond decent de educaţie şi inteligenţă, care nu există, motiv pt. care demersul ar fi inutil.

O sa insistăm, în schimb, asupra aspectului PRO BONO.
Nu vom folosi expresii licenţioase, pt. a nu trezi ipocrizia ridicolă a oiţelor de Curte Noua.

Aşadar, acest SEVICIU PUBLIC DEZINTERESAT, pe care-l aduce Dumitrescu Stelei, este blamabil din mai multe motive. El este de o mârşăvenie pe care nici măcar Becali nu a îndrăznit-o până acum.

În esenţă este o VRĂJEALA. Nu spun şi de care, că se sesizează iar puritanii lui Ferenc.

Ilie îsi apără decizia de a veni la Steaua prin încercarea unei manevre Maradona cu sute de mii de oameni ca victime. Culmea este că-i şi reuşeşte.

Noi ar trebui sa fim niste tâmpiţi care să ne lăsăm prostiţi de acest cu buze însetate la tine poposesc şi să cădem în plasa susţinerii ambiţiilor lui Ilie, totul pe spatele Stelei, care-şi continuă agonia din cauza acestor operaţi de caracter care aleg să-l susţină pe cel care a distrus si distruge în continuare Steaua.

Prin faptul că Ilie refuză să primească bani pt. activitatea la Steaua se nasc următoarele propozitii:

1. Ilie nu poate fi tras la răspundere pt. rezultate, doar omul face o munca patriotică. “A încercat şi el, ce vreţi”?
2. Ilie este absolvit de răspunderea întregii activităţi si de efectele acceptării muncii alături de Becali, pt. că el o face “din dragoste pt. Steaua”.
3. Ilie este astfel imunizat faţă de ceilalţi antrenori care au fost umiliţi de Becali, pt. că ei au venit pe sute de mii, doar pt. bani, iar el a venit doar pt. Steaua.
4. Ilie va băga în faţa ORICUI (de la Jenei la omul de serviciu) teza conform căreia nu poate nimeni sa-i spuna nimic, NICIODATĂ, pt. că TOŢI ceilalţi iau bani de la Steaua, pe când el, NU!
5. Ilie confirmă astfel UNORA că face orice pt. a-şi urma “VISUL”, fapt care-l individualizează şi imunizează, chiar puternic contrastant, cu oricine va veni la Steaua de acum înainte, prin raportarea la acest Simbol.
6. Ilie – prin faptul ca a URLAT PUBLIC acest lucru – îsi uzurpează o poziţie superioară tuturor celorlalţi din jurul lui şi nu numai (aici ma gândesc la suporteri), la care se va raporta, din acel moment, doar prin aceasta diferenta morală.
7. Prin faptul că este doar COLABORATOR, Ilie încearcă să arate că nu este sub influenţa lui Becali, prin faptul că nu-i este, chipurile, angajat.

Ilie nu face o munca patriotică, spre binele Stelei!
Pe Ilie nu-l interesează Steaua!
Îl intereseaza doar de el!
Că acum, prin Steaua poate să-şi satisfacă o nevoie e absolut marginal.
Fondul rămâne: Pt. Ilie, Steaua e mijloc, nu scop!

Ilie încearcă să apere acuzele care ştia că vor veni asupra-i, prin apropierea de Becali, prin această dezicere absurdă de cel despre care, in urma cu 4 luni, declara că nu va lucra NICIODATĂ cu el.

Ilie nu va raspunde nenorocirile pe care le va produce, pt. că el şi-a urmat Visul, dezinteresat! Cine îi va putea reproşa ceva?

Va îngropa şi mai mult Steaua, prin încă o gura de oxigen pe care i-o dă Nebunului şi – până în noiembrie, când se va fi terminat filmul – va pune în scena un spectacol greţos pt. toţi cei care încă mai sunt lucizi.

Tot ce face Ilie este să-si protejeze o decizie, pe care o ştie malefică, de a lucra sub Becali.

Dacă Ilie era sincer şi spunea corect si deschis de la început “Vreau si eu o şansă. Toţi au primit-o. Cred în Becali. Credeţi în mine. Vreau doar să muncesc”, eu personal îl lăsam în plata Domnului. Nu mai scriam nimic de el. N-aveam de ce.

Dar când încearcă să ne prostească în faţă, ca la anumite jocuri de societate dintr-o zonă de non-culori primare, manipulând spre profitul lui şi, cel mai important, SPRE PAGUBA STELEI, nu mai putem tace.
Când, dupa 3 rezultate denaturate, începe si vorbeşte despre Jenei şi despre Steaua `86, şi confirmă astfel că cel care a ajuns împărat, chiar l-a spânzurat pe tac`su din prima zi, eu nu pot să tac.

Tocmai prin faptul că a spus că va lucra pe gratis (minciună), Ilie se acuză el singur! De ce ar face-o? Becali devine astfel frecventabil, în mintea lui Ilie, prin înşelăciunea asta de doi lei, prin care se apără în faţa gloatei.

Se şterg toate devianţele care au arătat clar, că singura soluţie este îndepărtarea lui Becali de la Steaua, motiv pt. care, trebuie IZOLAT şi nu girat în continuare!
Becali este atât de compromis încat Ilie nu se încumetă la a lucra oficial pt. el, dar aşa, fără bani (cum minte el), se poate. Adica sclav fără bani e mai bine decât sclav pe bani. Nu e! E şi mai rău!

Iar când minţi că vii fără bani, pt. ca, de fapt, tu să fii plătit la sfârşit, mă întreb cât de tâmpiţi ar trebui să fie aceia care stau să-l mai creadă pe acest IMPOSTOR?

Singura impresie pe care reuşeste să ne-o lase această ipocrizie maximă a unui tupeu obraznic este că-i pune într-o lumina mai caldă pe de-alde Pedrazzini, Argăseală, Mache, cei care, cel putin, sunt corecţi şi egali cu ei înşişi, şi nu încearcă să prostească o lume întreagă.

În final, pt. anumite rumegătoare cu pierderi de memorie, fac vre-o două precizări:

1. Din primul mandat, Piţurcă (care venea cu bani de acasă, de multe ori) are încă de luat 1 milion de dolari în contul transferului lui Rădoi: “Păi dacă nu i-a cerut, înseamnă că nu-i mai vrea!” Boier Căcărează dixit.

2. Olăroiu a dat peste 2 milioane de euro, sub diverse forme, la Steaua, pe care i-a recuperat cu mari eforturi, în urma transferului lui Petre la arabi. “Oli e prietenul meu, ce?”

3. Gică HAGI a refuzat să primească peste 600 de mii de euro, în momentul în care a fost forţat sa plece, spunându-i lui Becali PUBLIC: “N-am nevoie de bani de la Steaua! Bagă-i la copiii ăştia (copii si juniori-n.n.), că sunt vai de capul lor!”

Răspunsul lui Fecali: “Nu-i vrea, să fie sanatos! Dar să nu mă înveţe el pe mine ce sa fac cu banii mei (brusc deveniseră ai lui-n.n.)! Uite că nu vreau sa-i bag la copii”!
Asta se întâmpla – reamintim – DUPĂ ce Hagi calificase Steaua în Ch.League, de unde au venit peste 10 milioane de euro.

4. În ultimul mandat, Piţurcă a ieşit cu o gaura de 100 de mii de euro DAŢI din buzunarul lui, pt. plata întregii echipe tehnice aduse, care nu a vazut, pt. 2 luni de munca prolifică NICIUN BAN! Plus că, pe lângă aceşti bani daţi din buzunar, Piţi nu a luat niciun ban de la Steaua muncind pe gratis!


CEL MAI IMPORTANT:

Acum două zile, Becali spune la televizor: “ Hai, domne`, ce naibii, cum sa nu ia Ilie niciun ban?
Am dat ordin să-i fie calculate toate primele şi ratele şi indiferent de ce se va întampla, Ilie va fi plătit, LA SFARSIT. Aşa e normal! Cum să muncească fără bani?”


Precizăm ca Ilie va fi platit “indiferent de ce se va întâmpla”, adica nu la vre-o eventuală performanţă, urmând să ia o suma din ceea ce va produce, în cazul câştigării campionatului! NU! Ilie va fi platit ca orice angajat, doar că la sfârşit!

Nu mai stau eu să calific această situţie. Orice om cu inteligenţă medie găseşte epitetele potrivite pt. ce fac cei doi COLABORATORI, Gigi şi Ilie, pe spatele Stelei!

Cei doi COMPLICI!

Astea sunt realităţile crude şi nu cele pe care le imaginează rezidenţii Saivan Pipera

Ce rămâne, atunci, din această vrăjeala pro bono?

Rămâne că Ilie ne ia drept prosti, în acţiuni care arată adevaratul său caracter, ocultat de pozitivul originilor sale: talentul.

Când talentul nu se mai poate manifesta (adica fotbalistul nu mai joacă), rămâne Omul.

Dacă dezbrăcăm puţin de aparenţă, sinistra comedie pe care-o suportăm, şi gândim cu o minimă luciditate, ar trebui sa fie evident că ce se întâmplă este mai mult decât de neacceptat. ESTE STRIGĂTOR LA CER!

În curând fardul se va duce şi vor rămâne doar carne, sânge, oase si maţe. Excremente şi vomă.

Acoperite de puroi. Peste care se vor turna tone de parfum, ceasuri de ediţie limitată, care cu boi, cai hybrid (vre-o 400), cravate de 500, subordonarea maximă a adversarului, banderola lui Dodel, emergency ball, jocuri penibile salvate de acumulările lui Piţurcă şi de noroc, prietenia cu fraţii şi cu balena şantajistă. Lucruri extraordinare.

Toate astea nu vor şterge însă, din fericire, şi amintirea curselor pe stânga.

Singurele care raman – pentru noi – pro bono.


Când nu mai ramâne nici încrederea în cei pe care-i credeai de-ai tăi, carnea se trage spasmotică şi gândul îţi fuge în coşmaruri cu cearşafuri dansate.

Ţi se pare ca nu mai rămâne nici speranţă, în faţa unei asemenea porcării. Totul se dărâmă, în faţa unor forţe superioare, potrivnice.

La final, din toată vrăjeala pro bono rămâne o singură certitudine.

În afara jucătorului pe care-l adorăm, nu mai rămâne nimic!

Chiar nimic!

Gandalf

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/

Unirea Urziceni

STEAUA

Sambata, 11 septembrie
ora 20:00
DigiSport
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari priethttps://fcsteaua.ro:/ouseOver="return overlib('» personalizare:
',WIDTH,100);" onMouseOut = "return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/felicitari/steaua--11256--Steaua-Ujpest.html">

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ Pentru alte melodii,https://fcsteaua.ro:/ imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
STELISTA DE O ZI
',WIDTH,50);" onMouseOut="return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/index/section/galleries/mode/viewPicture/picture/17188/STELISTA DE O ZI"> STELISTA DE O ZI https://fcsteaua.ro:/ nucleo https://fcsteaua.ro:/ VINDE PLEACA MORI !!! https://fcsteaua.ro:/ MORI JAVRA!!! https://fcsteaua.ro:/ nordul la putere https://fcsteaua.ro:/ nordul la putere https://fcsteaua.ro:/ nordul la putere https://fcsteaua.ro:/ nordul la putere https://fcsteaua.ro:/ foto 6 foto 5 foto 4 foto 3 foto 2 foto 1 FCSB STEAUA STEAUA STEAUA FCSBhttps://fcsteaua.ro:/ FCSB STEAUA FCSB FCSB STEAUA STEAUA PELUZA NORD Steaua (NUCLEO) https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ PELUZA NORD Steaua PELUZA NORD Steaua PELUZA NORD Steaua PELUZA NORD Steaua

No one likes them, we care!

.No comment https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/