home
02-09-10

Pericolul

Dusă până la capăt, revoluţia declanşată de Piţurcă ar fi fost unica salvare pentru Steaua. Pentru că un Becali care să nu ne mai sufoce cu prezenţa sa ar fi însemnat normalitate în Ghencea. Nu vreau să-mi dau cu presupusul asupra evoluţiei echipei, asupra şanselor pe care le-ar fi avut la titlu încă din primul an. Un lot schimbat radical nu prea are cum să se sudeze imediat, lucru vizibil în cele două meciuri din scurta perioadă a antrenorului Piţurcă, chiar dacă progresul faţă de jocul din ediţia trecută era evident.

Dar Piţurcă a plecat şi vina e în principal a lui, chit că îmi dau seama ce înseamnă să lucrezi cu Becali.

Soluţia Ilie Dumitrescu, oricât de surprinzătoare a fost şi oricâtă neîncredere exista în calităţile de antrenor ale fostei glorii a gazonului, trebuia sprijinită de suflarea stelistă. N-a fost aşa, suporterii s-au împărţit imediat în tabere pro şi contra, patronul a devenit tot mai vocal, Ilie a dovedit că nu are diplomaţia necesară pentru a gestiona situaţia.

Şi totuşi, pericolul cel mare nu e acesta. Pericolul constă în avalanşa de schimbări ce parcă nu se mai termină. Piţi nu a plecat singur. Piţi, care bulversase în vara asta cam tot ce exista în Ghencea, la toate nivelurile, a declanşat un nou seism. Nea Imi, o garanţie a seriozităţii şi verticalităţii, a renunţat să mai vină. Cu Piţi a plecat şi grupul adus pentru a coordona treburile, iar lotul e pe cale să sufere alte schimbări masive.

Piţurcă adusese mulţi jucători noi, pe măsura concepţiei de joc pe care dorea să o impună. Fiecare urma să îndeplinească un anumit rol. Jucători mulţi şi relativ ieftini, majoritatea de la echipe obscure, majoritatea necunoscuţi. Căci, cu excepţia lui Dorel Stoica, numele celorlalţi nu spuneau mare lucru. Dar fanii i-au îndrăgit imediat pe Latovlevici şi pe Răduţ, au răsuflat uşuraţi văzând diferenţa dintre Abrudan-Geraldo şi Parpas-Jelev. Iar acum îşi pun speranţele în Gardoş, Anghelov sau Cosmin Matei…

Teoretic, Ilie ar fi putut încerca să continue munca lui Piţurcă. O plombă-două, mici modificări în sistemul de joc, în care să pună accentul pe ofensivă. Mă rog, chestii de specialist pe care ochiul unui antrenor priceput le-ar fi sesizat… Dar n-a fost să fie. „Oamenii lui Piţi” au început să fie îndepărtaţi pentru a face loc „lotului Urziceni”. Stoica, Stanca, Păcurar, Todorov au plecat deja şi se pregătesc şi alţii. Surprinzător, zvonurile pomenesc de Abrudan şi Geraldo etc. Să fie mâna atotştiutorului Giginho?

La prima vedere, e vorba de o întărire a lotului, pentru că Stelei îi erau necesari un Galamaz, un Brandan, un Bilaşco, iar ceilalţi au dovedit că pot fi piese de bază. Atenţie, însă! Nici ei, campionii României şi participanţi la UCL nu sunt valori individuale deosebite. Forţa Unirii consta în grup, în grupul format de Dan Petrescu şi condus destul de opintit de Levy. Or grefa poate fi respinsă de organism… Căci nu ştiu cât va conta, să zicem, apariţia a doar 1-2 „ialomiţeni” printre ceilalţi. Cât de eficient va fi Bilaşco fără Onofraş lângă el? Cum vor reacţiona actualii titulari când vor urmări meciul de pe bancă?

Încerc să-mi imaginez cum ar arăta echipa ideală în actualele condiţii. Galamaz va fi, indiscutabil, titular, dar ceilalţi? Brandan (dacă mai vine…) ar trebui urcat la mijloc, căci e greu de crezut că se va renunţa la Latovlevici, aflat în formă bună. În plus, Tănase va lipsi o vreme. Ricardo, Marinescu şi Apostol n-ar putea juca împreună decât dacă pe bancă ar trece Anghelov şi Bicfalvi. Plus unul dintre cei trei menţionaţi… Onofraş ar putea să-l înlocuiască pe Bănel. Dar mai e niţel şi revine Székely… Bilaşco va concura cu Pantelis Kapetanos (care s-ar putea să plece…). Bine, dar ce ne facem cu Stancu, Surdu, Matei sau Ionescu? Dar dacă vine şi Rusescu?

Întrebări pe care noi doar ni le punem, dar antrenorul trebuie să găsească cea mai bună soluţie. Pentru că pretenţiile sunt şi mai mari acum, iar fanii aşteaptă un titlu cam de multă vreme. Ca să nu mai vorbim de Cupă…

Ilie pare avantajat de situaţia actuală. A intervenit această pauză de două săptămâni în desfăşurarea campionatului. Cum doar Apostol şi Ricardo ar avea drept de joc în Europa League (dar nu sunt încă puşi la punct…), Ilie e obligat să folosească două variante de echipă – una pentru campionat, alta pentru E.L. Şi aici e pericolul… Va reuşi el să ghicească formula corectă, care să mulţumească atât de nerăbdătoarea masă de suporteri stelişti? Meciul cu FC Timişoara a constituit un semnal de alarmă. Semi-eşecul n-a fost deloc bine înghiţit, iar alte eventuale poticneli ar putea adânci ruptura ce se întrezăreşte. Şi nu mai e chiar mult până la derby.

Iar pericolul cel mai mare, se ştie, vine mai ales dinspre Palat…

Andrei Sava


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Doneaza acum!
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Unirea Urziceni

STEAUA

Sambata, 11 septembrie
ora 20:00https://fcsteaua.ro:/
DigiSport
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

No one likes them, we care!

.No comment https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/