home
07-08-10

Piţi, stăpînul jocurilor

Adevărata miză a disputei Piţurcă - Becali e puterea în club

Piţurcă nu e doar un tip orgolios, e şi un bun jucător. Care ştie că orgoliul e doar una din măştile de la masa de joc. Mai are şi altele. Cea sentimentală, pe care a dezvăluit-o, înflăcărat, în dialogul cu masele de suporteri.

Cînd vrea să cîştige simpatia, o cîştigă. Cînd vrea să fie înţeles, se face înţeles, chiar şi pozînd în neînţelesul veşnic învăluit în helancă neagră. Ăsta-i omul pe care patronul Stelei l-a confundat cu Dorinel Munteanu, Hagi, Bergodi, Lăcătuş, Stoichiţă şi alţi antrenori care au venit în Ghencea ca nişte optimişti incurabili şi au plecat invariabil şi iremediabil pesimişti.

Piţurcă a venit pesimist. Mă rog, cu o mină extrem de pesimistă. S-a lăsat greu convins, ce suspans! Pînă la urmă, într-un tîrziu, a acceptat, ce bucurie! Dar banca tehnică de la Steaua nu reprezintă o miză suficient de interesantă pentru un bun jucător. Miza adevărată a acestei şarade latino-lovereşti, cu suspine mediatice, este Steaua. Clubul. Puterea în club. Fostul selecţioner n-ar fi riscat doar de dragul prietenului său din cale-afară de cuvîntător. Un bun jucător nu amestecă prietenia şi alte afecte în joc.

Un bun jucător îşi cunoaşte tovarăşii de masă şi le anticipează mişcările. N-a venit la Steaua aşteptîndu-se să-i fie îndeplinite cererile imposibile. A venit aşteptîndu-se tocmai ca acele cereri să fie încălcate. Şi n-a venit ca să construiască o echipă, ci ca să consolideze o tabără.

Dacă mai treceau cîteva etape, dacă echipa, încă în formare, înregistra două-trei eşecuri, altfel stăteau lucrurile. Altfel de scrisori primea antrenorul de la galerie. Dar riscul ca Becali să tacă era mic, foarte mic, aproape nedemn de mic pentru un bun jucător ca Piţurcă. Cît despre riscul ca Becali să investească serios în echipă, e ca şi inexistent.

Aşa, ce mutare splendidă de final! Cu patronul vînturînd pe toate posturile careul lui cu cinci aşi de treflă, crezîndu-se încă în poziţie de forţă. Crezînd că i-a plecat doar antrenorul, cînd de fapt i-a fugit pămîntul, cu tot cu stadion şi birourile clubului, de sub picioare!
De data asta, Piţurcă nu joacă pe cont propriu. Are în spate toate sectoarele baricadei “Afară din Ghencea”. Dacă revine la echipă, nu înseamnă că şi-a pus o pungă cu gheaţă pe frunte şi un plasture pe inima frîntă. Înseamnă că a ales una dintre cele două variante cîştigătoare care-i stau la îndemînă.

Fie nu se întoarce şi îl lasă pe Becali singur împotriva tuturor: a suporterilor, a fostelor glorii, a generalilor, a creditorilor. După care revine la Steaua sub altă conducere. Fie se întoarce în condiţiile lui şi mai pleacă o dată, lăsîndu-l pe Becali împotriva tuturor etc, etc. Frumos jucat! Rău pentru echipă, grav pentru un profesionist, dar frumos jucat!

Becali a comis aceeaşi greşeală ca Piţurcă pe vremea cînd era selecţioner. S-a crezut stăpînul jocului. Cel care dictează regulile din mers. Doar că Piţurcă, bun jucător şi pe terenul federal, a vorbit cînd a vrut el şi a plecat cînd a vrut el.

Maria Andries, Blogsport

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Doneaza acum!https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Victoria Branesti

Luni, 16 august
https://fcsteaua.ro:/ ora 20:30
DigiSport
TV LIVE
  • Program Liga 1 2010/2011
  • Clasament/Rezultate 2010/2011
  • https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ 32 https://fcsteaua.ro:/ foto 34 https://fcsteaua.ro:/ foto 33 https://fcsteaua.ro:/ foto 32 https://fcsteaua.ro:/ foto 31 https://fcsteaua.ro:/ foto 30 https://fcsteaua.ro:/ foto 29 https://fcsteaua.ro:/ foto 28 https://fcsteaua.ro:/ foto 27 https://fcsteaua.ro:/ foto 26 https://fcsteaua.ro:/ foto 25 https://fcsteaua.ro:/ foto 24 https://fcsteaua.ro:/ foto 23 https://fcsteaua.ro:/ foto 22 https://fcsteaua.ro:/ foto 21 https://fcsteaua.ro:/ foto 20 https://fcsteaua.ro:/ foto 19 https://fcsteaua.ro:/ foto 18 https://fcsteaua.ro:/ foto 17 https://fcsteaua.ro:/ foto 16 https://fcsteaua.ro:/ foto 15 https://fcsteaua.ro:/ foto 14 https://fcsteaua.ro:/ foto 13 https://fcsteaua.ro:/ foto 12 https://fcsteaua.ro:/ foto 11 https://fcsteaua.ro:/ foto 10 https://fcsteaua.ro:/ foto 9 https://fcsteaua.ro:/ foto 8 https://fcsteaua.ro:/ facem 24 sau ramanem la 23 ? o altfel de atmosfera

poze

- alex_28

Caricaturile lui Goe'

- Pirotehnis tu'