home
07-08-10

Piturca a demisionat de la Steaua(update)

UPDATE 12:09 Victor Piţurcă a demisionat! Înainte de a discuta cu fanii, Piţi şi colaboratorii săi, Eugen Neagoe, Florin Marin şi Ovidiu Costeşin i-au anunţat pe Bănel&co că nu vor mai continua în Ghencea. Este foarte probabil ca în orele următoare şi ceilalţi oameni aduşi de fostul selecţioner să procedeze la fel.
După antrenamentul echipei din această dimineaţă, staff-ul lui Piţurcă şi-a luat "la revedere" de la jucători, care nu au putut să îl înduplece pe tehnician să se răzgândească.

Prosport

Cotidianul Gazeta Sporturilor susţine că managerul Victor Piţurcă şi Gigi Becali au avut o ceartă violentă vineri seara, fostul selecţioner ameninţîndu-l pe patron că demisionează. Se pare că Piţurcă i-a reproşat finantatorului declaraţiile la adresa suporterilor, dar si alte lucruri, motiv pentru care nu a facut deplasarea cu echipa pentru meciul de maine cu FC Brasov!

Creditorul a refuzat să intre în direct la GSpTV, motivînd că nu vrea să discute despre acest subiect şi că Victor Piţurcă nu a făcut deplasarea alături de echipă pentru că "a avut o indispoziţie".

În căutare de scandal, ăstaaa, de explicaţii, muncitorii de la GSpTV l-au sunat noaptea târziu pe Gigi de la Ligă, Dragomir afirmând că Victor Piţurcă şi creditorul clubului Steaua se vor împăca, dar că simbolul grobianismului din România va fi cel care va ceda. Tovarăşul Mitică a fost de părere că Becali va face un pas în spate din cauza presiunii imense care se va declanşa în cazul în care golgheterul Stelei Sevilliene îl va lăsa p-ăla cu brânza-n soare.

De menţionat că una din cerinţele lui Victor Piţurcă pentru a veni în Ghencea a fost ca Gigi Becali să nu comenteze în niciun fel atitudinea suporterilor şi să nu provoace niciun scandal. Iar ăla nu s-a ţigănit ca la uşa cortului cu Adrian Porumboiu, nu şi-a dat cu părerea despre jucători, nu a făcut circ încercând să tragă spuza pe turta sa făcând turul televiziunilor aberând idioţenii despre orice, nu şi-a salutat fanii după meciul contra Universităţii Craiova de parcă cele două victorii le-ar fi obţinut singur, a dat dovadă de bun-simţ, afirmând că Steaua s-a impus cu un gol din off-side, nu şi-a afişat public suferinţa că nimeni nu-i recunoaşte niciun merit.

Iată toate informaţiile prezentate de cotidianul Gazeta Sporturilor:

Nemulţumirile lui Piţurcă s-au adunat după meciul cu Universitatea Craiova, atunci cînd Gigi a fost foarte prezent în apariţiile TV. După ce s-a întîlnit faţă în faţă cu Becali miercuri la prînz şi i-a reproşat poziţia dură pe care a avut-o la adresa fanilor, picătura care a umplut paharul a fost următoarea declaraţie a latifundiarului: Pînă la urmă, Dragomir are dreptate, eu sînt patron şi Piţurcă e doar un angajat!.

Prima ceartă a avut loc la telefon, joi seară, însă totul a sărit în aer ieri dimineaţă. Becali a mers la stadionul din Ghencea şi cei doi s-au văzut "face to face".
Nu mai suport declaraţiile pe care le faci şi prin care creezi numai tensiune. Ba cu suporteri, ba că eu sînt angajat, ba că Tătăruşanu a greşit. Gata, nu mai suport!, i-a reproşat Piţurcă. Aşa... Şi ce vrei?, i-a replicat Gigi pe un ton dur.

Cere contract cu garanţii clare

O să facem un contract clar în care stipulăm nişte condiţii pe care eu le cer şi pe care să le semnezi, altfel eu nu mai stau la echipă, a continuat Piţurcă. Tehnicianul în vîrstă de 54 de ani vrea clauze concrete prin care să i se plătească sume mari de bani dacă Becali mai face comentarii la adresa lui, a jucătorilor şi a ultraşilor. Finanţatorul nu numai că nu a fost de acord, dar s-a simţit şi ofensat şi a refuzat. Apoi a plecat de la stadion.

Echipa la Braşov, Piţi în Pipera

Imediat, Piţurcă şi-a anunţat colaboratorii din staff că nu merge sub Tîmpa. Jucătorilor li s-a zis că antrenorul va ajunge la Braşov separat, cu maşina personală. "Neagoe şi Boldici au condus echipa sub Tîmpa", iar Piţi s-a dus de la stadion acasă, în Pipera. Becali a ajuns apoi la palat, unde alături de apropiaţii săi a încercat să găsească soluţii pentru a-l întoarce pe ex-selecţioner.

Noapte albă

Piţurcă s-a ţinut însă tare pe poziţii: Eu nu mă mai întorc dacă nu semnează actele. Altfel nu se poate face nimic la Steaua şi nu dau nici un pas înapoi. El a văzut meciurile Rapid - Oţelul şi Brăneşti - Craiova de acasă, în timp ce elevii săi şi întreg staff-ul se aflau deja la Braşov.

Întrebarea zilei de azi: se duce, totuşi, la Braşov?

Vineri noapte, şefii Stelei au purtat în continuare discuţii cu Piţi pentru a încerca să-l înduplece să revină asupra deciziei şi să meargă la meciul de astă-seară. Antrenorul nu a dat nici un pas înapoi şi a repetat că aşteaptă ca astăzi, cel mai tîrziu la ora 15:00, să-i fie semnate actele de către Becali, altfel nu va merge la Braşov şi nu va conduce echipa de pe bancă.

O să-l conving pînă la urmă să se întoarcă, doar nu poate lăsa baltă o muncă pe care a început-o de două luni. Vă garantez că vine şi va conduce echipa de pe bancă la Braşov - Gigi Becali către apropiaţii săi, ineri seară, la ora 22:00,


Teatrul lui Becali

Chiar dacă de dimineaţă a avut acea dispută cu Piţurcă, Becali nu a evitat dialogul cu presa. Intrat în direct la televiziuni sau căutat la palat de reporteri pentru a comenta tragerea la sorţi din play-off-ul Europa League, Gigi nu a lăsat să se vadă că are o problemă legată de antrenor, oferind chiar declaraţii optimiste: "Vreau să jucăm finala Europa League".

"Gigi, semnează clauzele, că iese război!"

După cearta cu Piţurcă, Becali s-a sfătuit cu cei mai buni prieteni. Unul dintre oamenii care i-au fost mereu aproape l-a atenţionat: Gigi, dacă Piţurcă pleacă de la echipă acum, nu o să mai ai viaţă cu suporterii. Trebuie să-i accepţi totul, chiar dacă pare că te umileşte, pentru că altă variantă nu există.


Ce declaraţii ale lui Gigi l-au scos din sărite pe Piţi

1. Cele despre suporteri
"Fanii îmi impun mie ce să fac?! Pe banii mei?! Niciodată în viaţa lor! Dacă eu vreau, mă urc şi pe acoperiş, nu numai pe Maybach. Mă bucur cum vreau eu. Ce, eu sînt idiot să dau bani la echipă şi să nu vorbesc?!".

2. Cele despre relaţia Becali-Piţurcă
"Ce, trebuie să spună Dragomir că eu sînt patron şi Piţurcă angajat? O spun şi eu, Piţurcă e angajatul meu la Steaua pentru că aşa e".

3. Cele despre meritele formării actualei echipe
"Sînt de acord ca meritele pentru rezultatele de pînă acum să fie ale jucătorilor, ale lui Piţurcă şi ale lui Ienei, dar eu n-am chiar nici un merit?! Păi, eu l-am adus pe Piţurcă, eu am băgat atîţia bani în vreme de criză pentru a aduce cei 14 jucători transferaţi".

4. Cele despre jucători
"Ce tot comentează cei de la Craiova? Că la primul gol a greşit Tătăruşanu, el trebuia să iasă pe acea centrare, e golul lui, şi au mai avut încă o ocazie, iar noi i-am dominat tot meciul".

Aşa s-a întîmplat şi acum 6 ani

Evenimentele de ieri sînt asemănătoare cu cele petrecute în vara lui 2004, atunci cînd Victor Piţurcă a decis să plece de la cîrma Stelei tot din cauza lui Becali. Patronul i l-a scos din lot pe Romeo Pădureţ, iar Piţurcă nu a acceptat această decizie şi l-a anunţat pe patron că dacă nu renunţă la idee, va pleca. Gigi nu a cedat, iar Piţi n-a mai venit la echipă începînd de a doua zi, despărţindu-se oficial de Steaua cu doar 4 zile înaintea startului campionatului. A fost adus imediat Walter Zenga, care a debutat cu o victorie: 2-0 cu Gloria Bistriţa.

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
FC Brasov-Steaua, atmosfera - OmBun

FC Brasov-Steaua, 1-1 - OmBun

Fotografii OmBun - 08-08-2010 - OmBun

Salvati-va ingerii!https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Doneaza acum!
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Victoria Branesti

Luni, 16 august
ora 20:30
DigiSport
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ Pentru alte melodii, https://fcsteaua.ro:/imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
foto 34
',WIDTH,50);" onMouseOut="return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/index/section/galleries/mode/viewPicture/picture/16778/foto 34"> foto 34 https://fcsteaua.ro:/ foto 33 https://fcsteaua.ro:/ foto 32 https://fcsteaua.ro:/ foto 31 https://fcsteaua.ro:/ foto 30 https://fcsteaua.ro:/ foto 29 https://fcsteaua.ro:/ foto 28 https://fcsteaua.ro:/ foto 27 https://fcsteaua.ro:/ foto 26 https://fcsteaua.ro:/ foto 25 https://fcsteaua.ro:/ foto 24 https://fcsteaua.ro:/ foto 23 https://fcsteaua.ro:/ foto 22 https://fcsteaua.ro:/ foto 21 https://fcsteaua.ro:/ foto 20 https://fcsteaua.ro:/ foto 19 https://fcsteaua.ro:/ foto 18 foto 17 foto 16 foto 15 foto 14 foto 13 foto 12 foto 11 foto 10 foto 9 https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ foto 8 facem 24 sau ramanem la 23 ? o altfel de atmosfera cu opincile pe tapiterie !
https://fcsteaua.ro:/

poze

- alex_28

Caricaturile lui Goe'

- Pirotehnis tu'

https://fcsteaua.ro:/