home
08-07-10

DNA,aproape de a finaliza dosarul "Privatizarea Stelei"

În urmă cu aproximativ doi ani, DNA solicita LPF şi FRF documente referitoare la modul în care a preluat Gigi Becali Steaua în ianuarie 2003. A repetat demersul de curând, surse ale ProSport informând că dosarul "Privatizarea Stelei" e încă sub anchetă, iar un nou scandal în fotbalul nostru e iminent.

Ancheta DNA a fost pornită în 2006, procurorii Anticorupţie cercetând modul în care s-a desprins clubul sportiv de Steaua în 1997, dar şi momentul 2003, reprezentat de înfiinţarea societăţii comerciale patronate acum de Gigi Becali. În decembrie 2008, generalul Eugen Bădălan se prezenta la audieri la sediul DNA Bucureşti, după care afirma:

Adunarea Generală a AFC Steaua vorbea de înfiinţarea unei societăţi comerciale, dar Becali dorea să-şi însuşească AFC Steaua invocând nişte datorii faţă de el. Am aflat că lui i se cesionaseră nişte jucători în contul datoriilor. Am explicat că AFC Steaua nu se poate transforma, conform legii, din societate nonprofit în una comercială. Dar Becali îşi adusese acolo tot felul de nepoţi şi bodyguarzi şi numai Adunare Generală nu mai era aceea.

Tot generalii sunt în spate?

La momentul respectiv, Gigi Becali a forţat obţinerea pachetului majoritar al noii societăţi comerciale care urma să preia activele echipei de fotbal, invocând aproximativ 6 milioane de euro cu care îl împrumutase pe Viorel Păunescu. DNA i-a acordat lui Gigi Becali NUP, dar a disjuns şi a păstrat o parte din dosar încă în anchetă, ba mai mult, el este aproape de finalizare, putând produce un nou cutremur în fotbalul românesc. Drept dovadă că acest dosar este încă în atenţia procurorilor stă faptul că, zilele trecute, procurorii au solicitat LPF noi documente referitoare la înfiinţarea SC Steaua. Astfel se poate explica şi atitudinea MApN, ministerul fiind tot mai ostil lui Gigi Becali în ultima vreme, cunoscut fiind conflictul iscat între patronul stelist şi MApN pe tema stadionului din Ghencea.

"Eu ştiu că am primit neînceperea urmăririi penale în acest dosar. Dacă voi ştiţi mai multe, treaba voastră!", Gigi Becali



ProSport

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Doneaza acum!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Legendele Stelei, reunite!
Fanii au ingenuncheat in fata lui Lacatus! - VIDEO (update)

Anul 63 Steliştii vor sărbători pe 7 iunie 63 de ani de la înfiinţarea clubului din Ghencea. Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti a marcat evenimentul printr-o petrecere la care au par