home
20-06-10

Ziua 10: CM Africa de Sud 2010. Bella Brazilia!

Slovacia - Paraguay 0-2

Adevarul e: ce cauta Slovacia la mondiale? Revin cu aceeasi intrebare: ce mari jucatori au slovacii?

Trecand peste aceasta introducere plina de invidia celui ramas acasa (de fapt, lasat acasa de una din cele mai penibile echipe de la Mondiale - Franta), sa recunosc ca ma bucur de acest deznodamant. In mod normal, daca repeta evolutiile bune de pana acum si nu-i iau pe neo-zeelandezi la pret de matineu, Paraguayul va termina pe locul 1 aceasta grupa. Ceea ce le-ar scoate in fata Danemarca sau Japonia...care nu-s Olanda.

Italia - Noua Zeelanda 1-1

La italieni nu ma mai mira nimic. Nici daca ajung in finala nu ma mai mira, desi nu-i vad deloc bine intr-o optime cu Olanda. Dar oricum, din momentul in care dau de echipe bune, italienii isi schimba complet filozofia. Ceea ce nu scuza rezultatele rusinoase, de tipul acestui 1-1 cu o echipa din lumea a doua a fotbalului.

Brazilia - Coasta de Fildes 3-1

Brazilia - o poezie! Mi-am adus aminte de ce tin in mod traditional cu Brazilia la fiecare mondial. Pentru ca si daca-i pui sa joace "tactic" pe brazilieni, educatia lor fotbalistica, de pe nisipurile Copacabanei, nu-i lasa sa devina plictisitor. Glezna fina ramane glezna fina, iar Brazilia continua sa inventeze de fiecare data fotbalisti uriasi (ce gol a dat Fabiano! si ma refer la cel neprecedat de 2 henturi...si ce jucator acest Elano, scos din joc de o intrare de divizia C).

O mentiune plina de indignare (ca sa fiu civilizat) pentru aficani: ce-au jucat ei in acele 5 minute dinainte de eliminarea aiurea a lui Kaka mi-a adus aminte de nervii Rapidului din Ghiulesti in anul in care orice-ar fi facut Steaua lua titlul (2006, vreau sa zic). Niste faulturi care n-au nicio treaba cu fotbalul, la fel cum n-a prea avut nici Coasta de Fildes in seara asta.

Ovidiu

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!