home
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
07-05-10

A patra descalecare a Satanei

După incă un sezon ratat din cauza unui management falimentar, patronatul din Ghencea doreste aducerea unui nou antrenor-manager, mai exact reintoarcerea pentru a 4 a oară in ultimii 18 ani a lui Victor Piturca

Piti a revenit pentru prima data in Ghencea in 1992, insă pentru o scurtă durata apoi preluand echipa in iarna lui 99, după un tur catastrofal in care Petrolul, Rapid si Astra ne-au administrat niste corectii usturatoare. Piti a preluat echipa, a terminat pe 4, ratand cupele europene, dar in sezonul imediat urmator a luat titlul fară nicio problema umilind marea rivală in Ghencea, cu 4-1. Sezonul 2001-2002 a fost un sezonu in care din pacate pentru Piturca hit-ul cu aromă de laitmotiv din Ghencea a fost "Piti, Piti, lasă-ne !".
Piturcă a parasit echipa pe usa din dos, insă doar pentru cateva luni, revenind inaintea unui meci cu Rapidul, in aceea toamna in urma unui inceput de sezon catastrofal al Stelei, sub comanda lui Cosmin Olaroiu. Din acel moment cel poreclit Satana a condus Steaua pană in vara lui 2004, cu doar cateva zile inaintea inceperii unui nou sezon.

După această ultimă revenire, Piturcă nu a câştigat nimic, terminand de două ori pe pozitia secundă in spatele Rapidului si apoi a lui Dinamo, dar fiind unul dintre oamenii care au pus bazele echipei care in anii ce vor urma vor duce Steaua pană in semifinalele Cupei UEFA.
Motivul demisiei sale surprinzatoare de dinaintea meciului cu Bistrita, de dinaintea primei etape a sezonului 2004-2005, ramane un mister. Scenariul oficial l-a reprezentat opozitia acestuia de a il trimite pe Romeo Paduret jucator pe care Piturcă l-a adus de la Sportul, la echipa a 2 a. Opozitia lui Piturcă se spune că a dus la un scandal cu Gigi Becali si automat, cel poreclit Satana a dorit să plece.
Astazi după 6 ani, Piturcă s-a dus si probabil a pus la punct ultimele detalii a intoarcerii sale in Ghencea, pentru a 4 a oară ca manager general al Stelei, adică de om care se ocupă de tot ce tine de transferuri.

Asadar, din sezonul viitor se pare că pe banca Stelei o să avem un jucator care a facut parte din marea echipa a Stelei, insă un om al carui caracter inchis a dus deseori la conflicte cu suporterii, jucatorii sau presa.

Şi totusi ce inseamnă o revenire a lui Victor Piturcă pe banca Stelei din sezonul viitor?
În primul rand se stie că Piturcă este cel care l-a adus (împreună cu Paunescu) pe Gigi Becali in Ghencea. Pe langă asta, Steaua lui Piturcă a fost deseori criticată din cauza jocului inconstant practicat, plecand de la jocuri fabuloase, la prezente patetice. O altă critică importantă adusă lui Piturcă a reprezentat-o "colonia oltenească" din lotul Stelei, acesta fiind acuzat că are o simpatie pentru jucatorii din această zona dar si "piticismului" din lotul stelist, linia de mijloc din unele sezoane avand o medie de inaltime de 1.72-73.

Cu toate astea, venirea Satanei ar aduce cu sine pentru prima dată o stabilitate pe bancă Stelei si in jurul echipei, stabilitate disparută după plecarea lui Mihai Stoica, in 2007. Piturcă este recunoscut datorită abilităţii sale de a il controla pe Gigi Becali, insă nu putem spune cu certitudine dacă Piturcă o să reusească si de această data să il tină departe de echipa după ce in ultimii 6 ani Becali devenind un monstru mediatica megaloman.

Un alt factor important in revenirea lui Piturcă o reprezintă mana forte a acestui, ordinea si disciplina pe care Piti a impus-o fiind bine cunoscuta iar in acest moment debandada din vestiarul Stelei poate fi domolită de acesta, poate prin aducerea si unui nou lider in vestiar, lider ce lipseste din momentul plecarii lui Radoi.

Probabil cel mai important atuu al revenirii lui Piturcă o reprezintă disparitia unor caractere dubioase cum sunt Teja, Geambazzi si mai ales Mache Ianuli din jurul echipei, pentru ca e greu de crezut că Piturcă o să permită prezenta turnatorului sef, Ianuli cu telefonul sau in preajma echipei. Un alt factor interesant il reprezintă (conform lui Becali) Dorinta lui Piturcă de a aduce 5-6 foste glorii in cadrul clubului, dar si sosirea unui presedinte stelist, altul decat dinamovisto-rapidistul Dinu zis v-ama dar si Dorinta acestuia de a discuta cu cateva sute de fani, mai ales cu cei din Sud privind viitorul echipei, privind atitudinea pe care o vor avea acestia faţă de echipa faţă de protest, faţă de situatia din club.

După finalul campionatului vom cunoste cu siguranţă dacă Piturcă se intoarce in Ghencea, vom cunoaste dacă pentru prima dată după o lungă perioadă pe banca Stelei nu o să mai avem slugi si mai ales dacă Piturcă ar putea să ne ofere un club in care Becali nu se implicaiar Steaua e a stelistilor.


I.N.Money

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ Anti becali
nu cedam!
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

U Craiova

Duminica, 16 mai
22:00
DigiSport
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ VideoNews Video Imagini Tracker
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
steaua se destrama
',WIDTH,50);" onMouseOut="return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/index/section/galleries/mode/viewPicture/picture/16024/steaua se destrama"> steaua se destrama https://fcsteaua.ro:/ Kapetanos https://fcsteaua.ro:/ mihail majearu https://fcsteaua.ro:/ cupa https://fcsteaua.ro:/ puiul de cupa2 https://fcsteaua.ro:/ Puiul de cupa https://fcsteaua.ro:/ foto 22 https://fcsteaua.ro:/ foto 21 https://fcsteaua.ro:/ foto 20 https://fcsteaua.ro:/ foto 19 https://fcsteaua.ro:/ foto 18 https://fcsteaua.ro:/ foto 17 https://fcsteaua.ro:/ foto 16 https://fcsteaua.ro:/ foto 15 https://fcsteaua.ro:/ foto 14 https://fcsteaua.ro:/ foto 13 https://fcsteaua.ro:/ foto 12 https://fcsteaua.ro:/ foto 11 https://fcsteaua.ro:/ foto 10 https://fcsteaua.ro:/ foto 9 foto 8 foto 7 foto 6 foto 5 foto 4 foto 3 foto 2 foto 1 foto 28 foto 27

Doneaza 2%!

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Interviu Ion Voinescu: Top in absolut

Interviu: Ion Voinescu, alaturi de membrii AISS Dacă piramidele din Egipt ar putea povesti, dacă Acropolele ar putea să-şi scrie memoriile, ori dacă dealul Golgotei ar putea să vorbească, istoria lumii s-ar schimba aproape instantaneu. Din

https://fcsteaua.ro:/