home
02-05-10

Adevarul despre tot...

O sa va spun in randurile urmatoare adevarul despre Steaua, Becali si despre acest campionat, Liga 1, care ne mananca sufletele, care ne face sa nu ne placa fotbalul si care e la ani lumina distanta de ceea ce se joaca in afara granitelor Romaniei.

Multi nu ma vor crede, multi vor spune ca e inventie, multi vor cere dovezi. Si nu stiu daca ii voi putea multumi pe toti. Trebuie doar sa ma credeti pentru ca va voi spune adevarul despre tot.


Adevarul despre Liga 1

Adevarul despre Liga 1 e doar unul si cred ca il stie toata lumea. Liga 1 e unul dintre cele mai corupte campionate din lume, clasamentul fiind decis de cei de sus, in birouri, nu de fotbalisti, nu pe terenul de fotbal. In fiecare sezon, inainte de inceperea primului meci, sefii cei smecheri se aduna si decid cine castiga campionatul, cine merge in cupe europene si cine retrogradeaza.

Daca nu credeti, uitati-va doar la Gloria Bistrita. Desi a terminat turul pe ultimul loc, Gloria ocupa acum locul 10. S-a salvat sau a fost salvata? Toata lumea stie raspunsul la intrebarea asta.

De cand e acest campionat asa? De cand a luat Steaua al doilea titlu din era "Becali". Vazand ca Steaua nu mai poate fi oprita, unii oameni s-au speriat si au pus la cale "noua cooperativa", un sindicat al raului in Liga 1. Mai surprinzator e faptul ca, in acest sindicat, nu se regasesc dusmanii traditionali ai Stelei, Dinamo si Rapid.

In ultimii ani, Steaua si Becali au incercat sa sparga aceasta cooperativa, sa o distruga, insa fara succes.


Fosti dusmani, actuali aliati

Asadar, cum am zis mai sus, fostii dusmani ai Stelei au trecut, fara sa vrea, de partea echipei pe care o urau atat de mult. Dar, nefiind la fel de puternici ca Steaua, Dinamo si Rapid s-au dovedit a fi puncte slabe in lupta impotriva coruptiei din Liga 1. Asadar, nu de multe ori aceste echipe au fost in pericol de retrogradare sau chiar desfiintare(aceste lucruri nu s-au stiut dar sunt adevarate). Daca nu era Steaua, cu siguranta acum vorbeam de ele la timpul trecut.

Asa se explica faptul ca, in ultimii ani, Dinamo si Rapid au luat puncte de la Steaua de fiecare data cand au avut nevoie de ele. Asa se explica prietenia dintre Becali si Copos(un om de la care Gigi a invatat foarte multe. Unii spun ca e chiar ghidul spiritual al lui Becalii, mai ales in finante si economie) dar si "noua achizitie" a familiei Becali, Cristi Borcea(finul lui Gigi Becali).

Dinamo ocupa, momentan, locul 6 in liga 1. Fara cele 6 puncte luate de la Steaua, echipa lui Borcea nu ar mai fi contat in lupta pentru locurile de cupe europene.

La Rapid situatia e putin diferita. Clubul e obisnuit fara prezenta in Europa. Problema e alta aici: fanii! Fiind cunoscuti ca unii dintre cei mai agresivi din Romania, fanii rapidului ar fi putut face prapad daca Becali nu ar fi fost de acord ca Steaua sa piarda cu 5-1 in Giulesti, in acest an.


Lectie de crestinism: Sa il aperi pe cel lipsit de aparare

In ultimii ani, Gigi Becali a incercat sa sparga cooperativa raului prin castigarea titlului. A facut multe eforturi (valize cu bani date unor echipe pentru a juca corect, alte valize date unor arbitrii pentru a arbitra corect, etc.) dar fara succes. Cooperativa(CFR, Urziceni, Timisoara, Vaslui - echipele cele mai importante - Nici una nu e din Bucuresti. De aceea i se spune acestei cooperative si "Cooperativa anti Bucuresti") a fost de fiecare data mai puternica si si-a indeplinit de fiecare data scopul.

Astfel, vazand ca nu poate castiga titlul, Becali a decis sa influenteze lupta pentru retrogradare, sa ii ajute pe cei lipsiti de ajutor, pe cei mici, pe cei a caror soarta a fost decisa inainte de primul meci. Asadar, Steaua a pierdut meciuri cu echipe ca Astra, Ceahlaul sau Unirea Alba Iulia.

Din pacate, in ciuda eforturilor Stelei, echipe ca Pandurii, Ceahlaul si Alba Iulia sunt deja retrogradate. Totusi, punctele luate de la Steaua ii vor ajuta pe cei de la Alba Iulia si pe cei de la Ceahlaul in liga secunda, cele 2 echipe reusind sa faca baremul si, astfel, nu vor incepe sezonul urmator cu puncte in minus. Bine macar ca a scapat Astra, un succes important si un aliat nou in lupta contra raului.

Acesta e adevarul despre liga 1. Steaua si Gigi Becali s-au sacrificat pentru a salva un fotbal care risca sa dispara, s-au sacrificat pentru noi.


Adevarul

Si acum, adevarul adevarat. Pentru cei care nu si-au dat seama, tot ce e scris mai sus e o poveste, chiar o minciuna, o inventie facuta pentru a hrani mintile iubitoare de conspiratii.

Adevarul e unul singur: Steaua a ajuns atat de rau incat nu poate sa bata nici echipe retrogradate si e oricand la dispozitia dusmanilor traditionali. Pentru asta, singura vina o poarta Becali!

Da, campionatul e murdar. Da, CFR castiga meciuri prin blaturi. Da, Timisoara castiga meciuri la masa verde. Da, Urziceniul si Vasluiul au fost ajutate de arbitrii in unele meciuri.
Dar, spre deosebire de Steaua, aceste echipe au si valoare. Sefii acestor echipe au bagat multi bani, au facut transferuri bune(Uitati-va la Bud de la CFR sau la jucatorii Vasluiului sau cei ai Timisoarei). Si, tot spre deosebire de Steaua, patronii respectivi au luat-o de la 0.

La Steaua, Becali a gasit totul facut. Trebuia doar sa ajute, sa carpeasca, sa aduca acei jucatori si antrenori de care echipa avea nevoie. Nu a trebuit sa faca nimic de la 0. Insa, tot ce a facut el a fost sa distruga. Si-a bagat familia in club asa cum a facut-o in afaceri si, daca aceasta miscare a fost dezastruoasa in domeniul business-ului, cum sa nu fie la fel si in fotbal?!

Becali a distrus echipa de fotbal Steaua Bucuresti, acesta e adevarul. Nici o prezenta a fanilor la stadion pentru a incuraja echipa, nici un pact, nici un compromis, nimic nu va mai salva aceasta echipa. Plecarea lui Becali e singura solutie.


Adrian

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

KOVACS II, PISTI I

stefan kovacsPe ce piste o fi ajuns antrenor la Ajax Pişti Kovasc va rămâne un mister, fiindcă chiar Mister n-a fost dispus să ni-l dezvăluie. Ţinuta-i superelegantă, comportamentul de occidental parcă n�

HALAGIAN

halagian Se dorea un HALA GIANT(Hala Giganticul), dar, oricât s-a străduit, n-a reuşit a fi decât un antrenor mai mare decât fotbalistul cu acelaşi nume. Extrem de sever, folosind doar câteva principii