home
15-04-10

Asteptand marea impacare

Impacarea....

Va mira? Ma indoiesc, sunt sigur ca nu asteptati sa iasa ceva bun din lupta Becali vs Dragomir in tara in care institutiile statului au murit in momentul infiintarii lor.

Uneori am senzatia ca marile scandaluri din politica si mai ales din fotbal sunt create doar in asteptarea unei reconfirmari a „prieteniei” dintre cei implicati. Prin prietenie se intelege „te urasc dar nu am ce-ti face acum, vom continua dragostea noastra publica pana cand o sa pot sa iti rup gatul”, iar prin scandal se intelege doar aruncarea pe masa a cartilor decisive, un soi de „uite ce am eu impotriva ta si hai sa vedem ce ai tu impotriva mea”. Aceasta ultima formulare mi-aduce aminte de replica presedintelui Basescu Traian care, in direct si in ochii tuturor conationalilor, il avertiza pe Mircea Geoana ca detine nu mai stiu ce material compromitator despre contracandidatul sau, in fond fiind vorba de o alta proba prin care ni se anunta faptul ca tara noastra a reintrat in zona politieneasca si securista a unei supravegheri universale si comandate.

Revenind la marile confruntari dintre monstrii fotbalului romanesc, trebuie sa introducem in discutie si terta parte, adica Numaiputininfamul Bine Intentionat care vine sa-i „impece” cum bine zicea istericul Oracol conducator peste Comisiile Corupte ale Fotbalului. Binevoitorul este mereu prieten cu ambii taurasi, semn distinct al personalitatii sale (spune-mi cu cine esti prieten ca sa iti spun ce fel de om esti) si omul militeaza intotdeauna pentru pace si pentru o mizerie cat mai bine ascunsa. In fond, e ceva specific pentru romani: "de ce sa problematizam, de ce sa existe confruntari constructive pentru binele comun si sa adoptam decizii reparatorii daca am putea ascunde rahatul sub pres si sa ne mearga doar noua bine? Un rahat care nu se vede, practic nu exista – nu?" Dar ce ne facem cu putoarea domnilor? – am putea intreba noi.

Apare si presa. Scrisa si sticlata, linkuita si raslinkuita. Da, acesi slujbasi care stiu sa zambeasca cretinel pentru a incuraja maimutele sa scoata tot ceea ce matele acestora s-ar incapatana sa retina pana la dejectia de maine, acesti oameni preocupati de jumatati de etica in numele unei deontologii exhaustive („ne invatati pe noi sa facem presa?”) care, prin comportamentul lor, ne aduc aminte de perioada copilariei cand mergeam la cate unul dintre prietenii nostri si le spuneam „X a spus despre tine ca esti .....” sperand ca destinatarul „postei” noastre va merge la X si-i va trage o zmetca-n gura. Si culmea, de cele mai multe ori mergea stratagema, iar noi ne delectam cu scena de razboi creata si cu satisfactia ca am fost promotorii acesteia.

Intre timp noi ne-am maturizat si am renuntat la aceste comportamente, altii le-au pastrat, perfectionat, fac bani prin replicarea modelului si-i strica si pe tinerii si asa lipsiti de orizont si indrumare avizata, oferindu-le un singur model de „succes”. AL PERZANIEI. Culmea, au si tupeul sa iasa in fata si sa spuna „voi vreti mizerie, noi doar v-o furnizam”. La fel de bine s-ar putea spune „iti violam sora, sotia sau mama NU pentru ca suntem barbati si avem putere ci pentru ca ele sunt niste desfranate”. E o motivatie, nu? „Le pasa de.....poate prea mult”. Trebuia sa avem si noi o vina, nu? Odata ce unii se sacrifica atat de mult pentru fenomen.

Becali sau Dragomir?

Pentru stelisti si stelism, ar fi excelent sa-si rupa capul Becali. Definitiv si irevocabil. Chiar si-n divizia B am avea 20.000 de spectatori la meciurile de acasa si 1000 la orice deplasare obisnuita. Mai mult, in cativa ani am recastiga Cupa si campionatul Romaniei (pentru CFR se pare ca nu e prea greu) JUCAND FOTBAL CURAT SI DE CALITATE.

Pentru sport, societate, pentru ideea de izgonire a coruptilor din viata publica a Romaniei, ar fi excelent sa plece Dragomir. Prin ceea ce face, seful de la Liga demonstreaza superioritatea malefica a scolitului in comunism peste orice proces administrativ contestatar in era democratiei mimate. Pe Dragomir nu poti sa-l indepartezi legal pentru ca el face legea si o interpreteaza, iar sa speri ca se va rusina si va pleca e de domeniul SF. Pe scurt, in pubela de gunoi carpato-balcanica impopotonata cu sigla UE mereu castiga istericul, farseurul, omul care nu are nicio rusine, mereu disperatul care nu are bunul simt sa se retraga demn fara a-i trage si pe altii dupa el. Iar "marele public" cum il numea fara rusine Oracolul de la Balcesti a depasit de mult etapa scarbei si acum a devenit indiferent si apatic.

Pentru a readuce speranta in sufletele romanilor intr-o societate bazata pe moralitate etica si drept, ar fi bine sa plece amandoi, sa dispara odata din spatiul public romanesc si din orice sistem decizional. Conflictul lor e amuzant dar si tragic pentru ca reflecta societatea romaneasca. Doi tartori se impung dupa ce au atras doar zambete, invidie si ATENTIE pentru media din Romania, noi asistam neputiinciosi desi ne-am scarbit, presa spera ca va obtine rating turnand gaz peste foc, iar maimutele se aliaza, dupa preferinte, unei tabere sau alteia. Se lupta doi rechini care s-au iubit de nevoie si pentru ochii publicului, doar pentru ca fiecare dintre ei a reprezentat o amenintare pentru celalalt. Cand interesele au devenit opuse, ZBANG, s-a terminat cu joaca.

Nea Mitica iese „eroic” in fata si ameninta ca va face declaratii incendiare despre Becali. Abia acum militianule? Daca tot stiai aceste aspecte de ce naiba ai aparat creditorul si nu ai anuntat „organele” din timp? De ce le-ai tolerat si acum te folosesti de ele pentru a santaja? In alta ordine de idei se vede cat de disperat este Seful Ligii Mafiei Fotbalului Romanesc odata ce, in disperarea de a-l intimida pe oier, arunca gaz peste foc, recunoscand faptul ca a patronat in tot acest timp noroi si coruptie.

Cica bannerul cu Ujpest s-ar fi confectionat in birourile de la Steaua. Personal nu cred o iota din aceasta acuzatie, desi, logic pentru cei care nu-l iubesc pe creditor, ar fi trebuit sa ma entuziasmez si sa pescuiesc din aer aceasta oportunitate de a lovi in oier si sa fiu de partea lui Militica. Nu vreau sa ma mai las pacalit si nici nu vreau sa ma raliez vreunei tabere pentru ca putoarea de hoit se regaseste in ambele. Pur si simplu m-am saturat de acesti doi mafioti, de aceasta generatie de oportunisti, samsari si supravietuitori timpurilor care alunga tinerii de valoare din tara. Il vreau plecat pe Becali dar nu trecand in tabara lui Dragomir pentru ca si cel de-al doilea este la fel de nociv si trebuie sa plece.

Cica "Steaua a fost furata" in anul 2003. Serios? Desigur, noi, pe fcsteaua.ro scriem de cativa ani ca a fost castigata la Bingo sau la Loteria Romana, iar Hagi a spus ca Steaua a fost inventata de Becali in anul 2050. Unde ai fost in tot acest timp domnule militian? Dar, ce uita in primul rand domnul Dragomir este faptul ca in urma cu ceva timp a declarat in gura mare faptul ca "l-a ajutat pe Becali sa fure Steaua". In direct si in reluare la televiziunea Otrava TV. Nicio institutie a statului nu s-a sesizat, apoi cei doi s-au reimpacat, a urmat si chermeza de la Golden Blitz, iar singura sansa de salvare a ceea ce a mai ramas din Steaua s-a dus pe apa sambetei.

De douazeci de ani ni se tot vorbeste de eradicarea coruptiei din Romania, din societate, din sport. Nu a fost om politic care sa nu manance substanta urat mirositoare pe aceasta tema dar, de facut ceva, nu s-a facut nimic. Avem doar arestari comandate in vazul camerelor de luat vederi si hartuiri intre taberele de mega-smecheri afaceristi pe banii statului si ocazional - camatari ai sportului. In alte tari pe care le numim dezvoltate s-a facut puscarie pentru mult mai putin decat se intampla in tara noastra, iar bratul legii a fost lung: echipe de notorietate egala (O.M.) sau mai mare (Juventus) decat Steaua au fost retrogradate din cauza mafiotilor care le creditau, iar samsarii si-au tras geci cu numere de inregistrare de penitenciare.

Cu siguranta, in cazul de fata o retrogradare a ros albastrilor nu ar avea motiv, dar, poate a venit momentul sa se faca o farama de curatenie in societatea romaneasca, in sportul nostru si in viata publica. Asta ar inseamna ca DNA-ul sa-si imbrace macar o singura data haina potrivita, iar Mitica si Becali sa se certe si in puscarie. Si sa se "reimpece".



"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"




FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

 
81 ani de la 18-04-1929

Ziua de nastere a lui Ion Voinescu

"Top" Voinescu debuteaza in 1939 la Olimpia Bucuresti.
In 1950 este cerut de Steaua Bucuresti, de unde se va retrage din activitatea competitionala in 1965.
Voinescu a acumulat 22 de selectionari in Nationala Romaniei, o participare la Olimpiada de la Helsinki (fiind considerat de presa finlandeza drept "cel mai bun portar al lumii"), a castigat campionatul Romaniei in 1951, 1952, 1953, 1956, 1959-60 si 1960-61, jucand in total aproximativ 400 de partide in Divizia A si a castigat 5 cupe ale Romaniei.
Pentru meritele sale sportive deosebite, i-au fost decernate Ordinul Muncii Cl. a II-a si Steaua Republicii, fiind, pana in prezent, singurul sportiv roman al tuturor timpurilor onorat cu aceste distinctii.
A obtinut titlul de maestru emerit al sportului si calificarea de antrenor categoria I.
nu cedam!https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Rapid

STEAUA

Duminica, 18 aprilie
20:00
Digisport
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

KOVACS II, PISTI I

stefan kovacsPe ce piste o fi ajuns antrenor la Ajax Pişti Kovasc va rămâne un mister, fiindcă chiar Mister n-a fost dispus să ni-l dezvăluie. Ţinuta-i superelegantă, comportamentul de occidental parcă n�

HALAGIAN

halagian Se dorea un HALA GIANT(Hala Giganticul), dar, oricât s-a străduit, n-a reuşit a fi decât un antrenor mai mare decât fotbalistul cu acelaşi nume. Extrem de sever, folosind doar câteva principii

https://fcsteaua.ro:/