home
09-04-10

Supravietuitorul si manevrele din umbra

Mihai Stoichita nu a inteles nimic. Inca de la numirea sa a fost avertizat de catre suporteri cu privire la faptul ca s-au saturat de Becali si ca nu-i vor mai sustine nebuniile. Atunci tehnicianul a optat sa se amestece intr-o mizerie ce nu-i apartinea dar pe care o crediteaza in prezent. Mai rau, injuraturile primite la meciurile de acasa l-au inrait. Nu ca avea nevoie de un impuls suplimentar pentru a alege tabara convenabila, omul fiind oricum specialist in a fructifica oportunitati: “Voua va place cum joaca Steaua?”.

Faptul ca i-a luat apararea creditorului Becali i-a adus antrenorului stelist un credit suplimentar in fata primului. In felul acesta, domnul Stoichita nu se dezminte si alege ceea ce este mai bine pentru el. Cica Steaua nu e a celor care injura ci ”a lui Voinescu, Iordanescu, Piturca”.

Felicitari domnule Stoichita, noi ne chinuim sa exprimam de ani de zile aceste aspecte si de aceea ne scandalizam atunci cand acela pe care l-ati rugat sa va permita sa-l domniti, i-a jignit si a defilat cu fularul dinamovist la gat. Adica Steaua e a lui Iordanescu "caschetarul, nebunul, comunistul", "antrenorul fara de valoare". De Hagi ati auzit? Daca si dumneavoastra faceti parte din familia Stelei atunci Gicanu de pe ce planeta ros-albastra vine? Oare de ce naiba nu l-ati numit si pe el in direct la televizor drept un membru al familiei Stelei? Pentru mine e simplu: v-ati ales cu grija cuvintele pentru ca, la acest capitol sunteti un expert si comunicati exact ceea ce se asteapta de la dumneavoastra si omiteti sa afirmati ceea ce stiti ca ar deranja pe cel care va plateste.

In treacat fie spus, trebuie sa va remarcam "modestia" pentru ca, cei mai multi dintre suporterii Stelei sunt de parere ca gestul marsav de a-l injunghia pe Bergodi fara rusine si de a trece de partea celui care nenoroceste aceasta echipa si imaginea gloriilor acesteia, au pus in umbra unica realizare a dumneavoastra in calitatea de antrenor al ros albastrilor: un campionat castigat gratie geniului lui Lacatus si a unei echipe sudate pe spatele muncii unor conducatori mai acatarii decat Argaseala et comp.

Daca tot va dati atat de implicat in familia Stelei si ne pomeniti de Piturca si Iordanescu, de ce nu ati reactionat niciodata atunci cand acestia „au muscat tarana” fiind umiliti in public de cel pe care il aparati cu inversunare astazi?

Ignoranta va determina sa afirmati ca exista „manevre din umbra” in spatele celor care va contesta si care va injura stapanul. Doamne, ce bine ar fi fost sa fie asa! Ar fi insemnat ca sansele noastre de a revedea o echipa Steaua curata si valoroasa ar fi crescut. Din pacate, am ramas singuri pe baricade si trebuie sa asistam campionat de campionat la chinul echipei pe care o iubim, in timp ce dumneavoastra si cel care a distrus-o ne spuneti fara nerusinare: CEEA CE VEDETI, NU SE INTAMPLA!"

Ceea ce nu intelegeti e faptul ca aceasta „umbra” este in fapt disperarea celor care nu mai suporta terfelirea Stelei de catre cel pe care-l aparati – incredibil – IN NUMELE STELISMULUI!!! Cat de orb sunteti domnule Stoichita si cat de bine sunt ascunsi acesti presupusi sforari din umbra odata ce nu veti reusi niciodata – nici dumneavoastra si nici domnul Becali – sa-i numiti pe nume PENTRU CA NU EXISTA.

Adversarii dumneavoastra nu sunt suporterii care va injura ci ingamfarea, autosuficienta, lipsa de caracter si de onestitate.

In final, ma simt obligat domnule Stoichita sa va comunic un singur si simplu aspect: Mie, in calitatea de simplu suporter stelist, nu-mi place cum joaca Steaua antrenata de dumneavoastra si imi voi pastra acest punct de vedere chiar si daca (sau mai ales), printr-o gluma sinistra pe care ne-ar face-o fotbalul, veti reusi sa castigati aceasta editie de campionat cu acest stil de fotbal mimat.

Dupa ce am observat jocul echipei aproape un sezon intreg am ajuns la concluzia ca, daca nu ati adus valoare (un „prim” 13 nu a putut fi conturat, iar statisticile confirma acest aspect) puteati macar sa compensati prin imprimarea unui nou spirit. Din pacate, le-ati ratat pe ambele, iar bucuria de a fi pe locul 3 la finalul turului reprezinta o proba solida... De-a lungul istoriei adevaratei echipe Steaua si a celei becaliene au fost antrenori schimbati pentru mult mai putin dar dumneavoastra ati gasit calea „dreapta” sa supravietuiti.

Vorbiti de sustinerea Stelei? Da, de 1000 de ori da, adevarata Steaua trebuie sustinuta si va fi placerea noastra (IMENSA si NECONDITIONATA) de a o sustine. Dar, mai intai, trebuie sa reinvie acea echipa. Din pacate, in aceste momente, dumneavoastra il ajutati pe cel care a distrus-o s-o tina in intuneric. Fotbalul nu inseamna doar bani domnule Stoichita dar cunoasteti prea bine acest aspect. Iar banii investiti prosteste si duzina de gafe si greseli impardonabile nu-l transforma pe creditor intr-un "membru al familiei Stelei" asa cum ati concluzionat in cazul sefului dumneavoastra. E nevoie de mult mai mult pentru asta. "Puteti sa ardeti steagul Stelei dar sa nu-l injurati pe Becali", ce va spune domnule Stoichita? Tot "familia Stelei"?



"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"




FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

1986.05.07_Steaua_Barcelona - toc

1999.11.25_SlaviaPraga_S - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

KOVACS II, PISTI I

stefan kovacsPe ce piste o fi ajuns antrenor la Ajax Pişti Kovasc va rămâne un mister, fiindcă chiar Mister n-a fost dispus să ni-l dezvăluie. Ţinuta-i superelegantă, comportamentul de occidental parcă n�