home
28-03-10

Un playboy

Trebuia să fie un băiat care să joace(boy to play) şi a ajuns fotbalist. Fundaş la nici 20 de ani la Steaua. De altfel, „Joc la Steaua” a ţinut loc de carte de vizită pentru divele consumiste ale urbei. Băiatul chipeş, care trebuia în primul rând să joace pe teren, şi-a forţat norocul, ţinând să fie şi playboy, dovedindu-se mai mult un Agea Miu decât Iulian Miu.

În palmaresul său stelist figurează 3 titluri de campion, ispravă cu care 80% din prima ligă nu se pot lăuda. Şi totuşi apărătorul a dat cu piciorul pe lângă o carieră ce se anunţa temeinică. În loc să se lupte pentru ocuparea unui post de titular cu Doboş, Prodan, Răchită, Baciu(sibianul) şi apoi cu Matei-Belodedici, el s-a luat la trântă, corp la corp, cu altă linie de fund, ce cocheta cu performanţa în domeniu, Anescu-Cordeanu-Păsărin-Lazariuc. Dimineaţa la clubul de zi Steaua, înspre seară, la orice club de noapte, vegheat doar de stele, acesta era programul de antrenament al lui Miu. Dacă, de bine de rău, cu Ţiţi, Stoichiţă şi Ienei i-a cam mers, cu Satana a dat de dracu’. Şi nu fiindcă Piţi i-ar fi urmărit itinerariile, ci din cauză că Iulian, cu fumuri de vedetă, a refuzat să renunţe la impresariatul fraţilor Becali, cu care antrenorul se certase. Legalmente Miu avea dreptate, dar în Balcania cu legea în mână faci tuşă, până vine servilul Oli şi te dă, simplu, afară. A ajuns la Sport Club Bacău, deşi încercase un şantaj de frapieră cu iminenţa unui transfer la Dinamo. S-a pierdut prin cele Anatolii, ca un nobody boy.

În 6 ani de Steaua, play boy-ul(de ciudă faţă de superficialitatea lui sinucigaşă, îţi vine să suprimi al doilea igrec) a schimbat 8 maşini fiţoase. Îi convenea, avea 80000 de dolari pe sezon, plus primele de Champions League: de la o amărâtă de Dacie s-a trezit accelerând BMW-uri Caprio, Mercedes-uri şi Grand Cherokee. „Aspiratoarele de dive” funcţionau la maxim. Fiind pe fugă, la prima partidă cu Diana Cordeanu, şi-a lăsat autmobilul pe „Avarie” şi şi-a bifat prestaţia pe durata unei pauze de meci. Domnişoara Cordeanu(ce nume de meseriaşă !) a declarat, vexată, în Penthouse: „Am întreţinut raporturi complet nesatisfăcătoare cu Miu”. Avusese dreptate metalurgul Meme Stoica, atunci când, insultat de arogantul stoper(„un băgător de seamă”), l-a echitat „playboy second hand”. Gazetarul Răzvan Ioan Boanchiş explică astfel succesul fotbaliştilor pe piaţa de „clubbing”: „le livrează notorietate fetelor cu prejudecăţi despletite”, Miu „fiind deja Sorbona fetelor voluntare”. Schimbându-şi depoziţia pripită, simplista Diana avea să-şi revizuiască părerea, pledând pentru un Miu bărbat complex, cu amănunte anatomice jenante, aproape de nereprodus: „după ce am făcut dragoste de mai multe ori, mi-am dat seama că, de fapt, e bun la pat(...) Iubirea dintre noi doi nu poate fi împărtăşită niciodată. Nu se va mai uita la o femeie simplă ca mine...decât pentru câteva nopţi de dragoste”. Nimic nu-i mai meschin ca un chin de manechin, la un pas de o dramă Miuritică.

Chiar păcălind(sau hârjonindu-se cu fotbalul), Miu a fost curtat de câteva ori şi de echipa naţională. Va rămâne antologic printr-o fază memorabilă, nu în timpul meciului, ci după. La întoarcerea din Lituania, ex-stelistul, care câştiga la Bacău 10000 dolari pe sezon, l-a implorat pe marele star Mutu: „Hai, mă Adriane, dă-mi mie ţoalele tale, că tu, la banii care-i câştigi, poţi să-ţi iei mâine altele noi, ca lumea”. Văzând că nu glumeşte, Briliantul, care câştiga pe atunci „doar” un milion de parai pe an la Parma, s-a dus la cabina din coada avionului, s-a dezbrăcat de blugi, tricou şi geacă, echipându-se în treningul reprezentativei. Simţindu-se, nu în primul orizont palpabil, ci într-al noulea cer al fericirii, Miu a început să ţopăie pe culoarul avionului, strigându-i selecţionerului Anghel Iordănescu: „Nea Puiu, viaţa e frumoasă !” Cum să nu fii de acord cu exuberantul play boy ?


Constantin Ardeleanu

Articolele domnului Ardeleanu vor aparea saptamanal in cadrul rubricii „Hâtrii gazonului”, in care vor fi prezentate diverse personaje din viata echipei ros-albastre in bine-i cunoscutul stil umoristic cu care ne-a obisnuit si in trecut. Articolele vor putea fi comentate pe forum, la adresa .

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Steaua MFA-HC Kolubara, 31-26 - OmBun

Steaua MFA-HC Kolubara, atmosfera - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3