home
22-03-10

Ghencea nefardata

Daca n-ai buletin, ci doar pasaport, ai ghinion. Alergi inapoi spre casa sa vezi meciul la televizor.

In Ghencea lui Becali, nici o musca nu intra necontrolata. La primul filtru trebuie sa arunci tot ce ai: seminte, monezi sau sticle cu apa. La al doilea, cel de la intrarea in tribuna, esti perchezitionat cu minutiozitate. Stupid.

Dupa ce treci de turnicheti, parca intri intr-un loc parasit. M-am uitat in cutiile special amenajate in care altadata gaseai un mini-program al meciului. Erau insa goale ... La fel ca tribunele. Te intrebi cum naiba de a ajuns in asemenea hal un stadion care alta data gemea de lume si de iubire pentru tricoul ros-albastru.

Cu un sentiment amar, ma indrept spre locul de unde altadata mi-as fi putut cumpara un pahar cu apa. "Nu puteti plati cu bani, mergeti la colega mea sa va faca un card de catering", mi se spune. Merg la colega si aflu ca trebuie sa platesc 25 de roni si primesc cardul. Imi scutur buzunarele si gasesc vreo 23. Zic, nu-i nimic, platesc cu cardul meu de salariu... "Ne pare raauuu, nu se poate cu cardul, ca n-avem d-alaaaa, "pioes"". "Pai, sa va dau cash, ca nu vreau decit un pahar cu apa", zic. "Nu se poate", primesc raspunsul categoric. Nu mai insist. Imi caut locul la tribuna 0. Am platit 40 ron pe bilet.

Am fost de multe ori in Ghencea. Si in '84, cind Cristian a aparat penaltyul tras de Radu II la tribuna cu tabela. Si mai apoi cind Ilie Dumitrescu inscria cu capul, din plonjon, gol dupa gol din banda stinga. Si cind Panduru croseta adversari, iar Ilie Stan rupea plasa cu suturile sale. Si in ultimii ani, cind Radoi punea piciorul sanatos la orice minge, cind echipa lui Protasov isi sufoca adversarul sau cind Bergodi facea spectacol cu niste pusti in Cupa UEFA, iar lumea invatatase parca din nou drumul spre stadion. N-am trait insa niciodata singuratatea care m-a cuprins aseara. Acea singuratate a suporterului trist, tradat, caruia i s-a luat totul. Ca la perchezitia de la intrare. Nu mai avem echipa, nu mai avem idoli, nu mai avem templul fotbalului.

Pentru nostalgici. Va mai amintiti acel "tam-tam-tam-tararam-tam-tam" al lui Scooter pe care intra echipa pe teren? Nu mai exista. Va mai amintiti cum crainicul striga prenumele, iar publicul raspundea puternic cu numele fiecarui stelist? Nu mai exista. Acum toti primesc huiduieli. Cu mici exceptii. Kapetanos si Emeghara. Pasa lunga, in dreapta, cu care incepeam meciurile, inventata cu ani in urma pe viteza lui Lacatus, a disparut si ea. Tot ce se aude acum este "Becali, mars la Dinamo", "Becali pleaca din Ghencea" ... Asa a inceput meciul aseara cu Gaz Metan.

Sa facem un tur de stadion? Peluza dinspre tabela, inchisa. Tribuna a 2-a - corul anti-Becali. Peluza dinspre intrare - galeria anti-fotbalului practicat de mercenari. Tribuna 1 - prea putin populata. Tribuna 0 - partea ironica. Fotolii - suporteri anti-Gigi care lipesc pe geamuri mesaje "Vinde" si "Pleaca" (vazuti de afara, pareau niste pesti agitati intr-un acvariu). Loja - omul care a distrus mitul Steaua si lingaii din jurul sau.

Si, in lipsa de fotbal pe teren, primele 45 de minute au insemnat in Ghencea un permanent duel verbal. Toti vs Becali, tribuna 0 vs antrenorul Mihai Stoichita.

"Lippi" a fost tinut numai in suturi: "Vezi ca te suna Becali sa faci schimbare", i s-a strigat in minutul 3. "Baga-l pe Baciu la mijloc!". "Domn' profesor, avem un contract pentru tine. De la Rds-Rcs" ... Si cum jucatorii sai nu l-au ajutat de loc, prin minutul 18, se ridica unul si striga: "Domn profesoooor, au trecut 20 de minute si nu jucam nimic", motiv pentru altul sa mai arunce un misto: "Domn profesooor, te pacaleste. Au trecut doar 18 minute" :))).

Stelistii de la tribuna 0 l-au taxat non-stop pe Stoichita: "Vezi ca ai iesit din patratel, ai calcat pe linie, du-te-n puii mei ... la Antena 1" sau "Domn profesooor, nu-i asa ca te distreaza ala cu 16?" (intr-un moment in care lui Banel, purtatorul numarului 16, nu-i prea iesea jocul).

Nici cind Stancu a deschis scorul, pe un fond de joc mai bun al Stelei, Stoichita n-a scapat: : "Domn profesor, din cauza lui Stancu mai stai o etapa", a concluzionat un mucalit.

Jalnic, nu? Aceasta este Ghencea nefardata. Ghencea unei seri de 21 martie 2010. Suporterilor li s-a luat totul. Ca la intrarea in stadion. Le-a ramas doar ironia. Pina cind va fi obligatoriu ca tuturor celor ce vin la meci in Ghencea sa li se lipeasca un plasture pe gura. Sa nu ne miram daca se va intimpla si acest lucru!

PS. I-am batut pe medieseni cu 2-0, sintem pe locul 2 la 1 punct de lider, dar acest lucru conteaza prea putin. Explicatia sta in rindurile de mai sus ...

sursa: stelisti.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

 
73 ani de la 22-03-1937

Ziua de nastere a lui Emerich Jenei

Antrenor emerit, Jenei a reusit cu Steaua, ca antrenor, castigarea CCE in '86, trei Campionate ale Romaniei si doua Cupe ale Romaniei.
29 ani de la 22-03-1981

Ziua de nastere a lui Mirel Radoi

Capitanul Stelei, el este omul ce da siguranta apararii avand insa si un sut care de multe ori a invins portarii adversi
28 ani de la 22-03-1982

Ziua de nastere a lui Ovidiu Petre

Ovidiu Petre a venit la Steaua in vara 2006 de la Poli Timisoara
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Steaua-Gaz Metan, 2:0 - OmBun

Steaua-Gaz Metan, atmosfera - OmBun

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Pandurii

STEAUA

Vineri, 26 martie
20:30
LIVE TEXT FCSteaua.ro https://fcsteaua.ro:/
Antena 1
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
foto 23
',WIDTH,50);" onMouseOut="return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/index/section/galleries/mode/viewPicture/picture/15206/foto 23"> foto 23 https://fcsteaua.ro:/ foto 22 https://fcsteaua.ro:/ foto 21 https://fcsteaua.ro:/ foto 20 https://fcsteaua.ro:/ foto 19 https://fcsteaua.ro:/ foto 18 https://fcsteaua.ro:/ foto 17 https://fcsteaua.ro:/ foto 16 https://fcsteaua.ro:/ foto 15 https://fcsteaua.ro:/ foto 14 https://fcsteaua.ro:/ foto 13 https://fcsteaua.ro:/ foto 12 https://fcsteaua.ro:/ foto 11 https://fcsteaua.ro:/ foto 10 https://fcsteaua.ro:/ foto 9 https://fcsteaua.ro:/ foto 8 https://fcsteaua.ro:/ foto 7 https://fcsteaua.ro:/ foto 6 https://fcsteaua.ro:/ foto 5 https://fcsteaua.ro:/ foto 4 https://fcsteaua.ro:/ foto 3 https://fcsteaua.ro:/ foto 2 https://fcsteaua.ro:/ foto 1 https://fcsteaua.ro:/ foto 26 https://fcsteaua.ro:/ foto 25 https://fcsteaua.ro:/ foto 24 https://fcsteaua.ro:/ foto 23 https://fcsteaua.ro:/ foto 22 https://fcsteaua.ro:/ foto 21 https://fcsteaua.ro:/ foto 20
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/