home
06-02-10

Suporterii stelisti au fost batuti de Jandarmerie!

    In data de 7 Februarie, la emisiunea "Sinteza Zilei", de pe postul TV Antena 3, s-a discutat pe larg despre acest abuz al Jandarmeriei.
Cei care nu au avut posibilitatea sa urmeareasca emisiunea aseara, o pot vedea inregistrata la adresa:

http://85.9.12.243/a3/watch3.php?year=2010&month=2&day=7&show=sinteza_zilei


Luni, 8 februarie, la emisiunea Sinteza Zilei, s-a discutat din nou despre interventia animalica si nejustificata a Jandarmeriei. AISS a facut un apel catre toti suporterii care au fost agresati sau care au vazut cele intamplate sa incerce sa intre in direct pentru a prezenta desfasurarea evenimentelor.

---

Suporterii stelisti prezenti la meciul de dintre Steaua si Miercurea Ciuc au parasit patinoarul in timpul primei pauze, pentru a se deplasa la sala de baschet alaturata, in care se disputa meciul dintre echipa ros-albastra si Dinamo Bucuresti, cu intentia de a incuraja si echipa noastra de baschet in cea de-a doua parte a jocului, din cauza ca cele doua partide se suprapuneau temporal.
     Fara sa apuce sa ajunga cu totii la sala care se afla la o distanta de 200 de m de patinoar, stelistii au fost loviti cu caschete, bastoane de cauciuc si bastoane extensibile de catre reprezentantii Jandarmeriei Romane si apoi fugariti inspre Piata Muncii.
     Mai multe persoane au ajuns la spitalul de urgenta Floreasca, prezentand diferite rani si contuzii. Printre ele s-a aflat si Elena, de 22 de ani, studenta la ASE care venise pentru prima oara la un meci de hochei, impreuna cu prietenul ei, membru AISS. Elena a povestit redactorilor FCSTEAUARO ca odata ajunsi la intrarea in incinta salii de baschet s-a creat o aglomeratie din cauza faptului ca afluirea se facea pe o singura poarta. Din spate, jandarmii care i-au insotit pe suporterii stelisti de la patinoar pana la sala de baschet au inceput sa ii impinga si sa ii loveasca pe cei din ultimele randuri, pentru a intra mai repede. "In imbulzeala creata, mai multi suporteri, printre care si eu, am fost trantiti la pamant si loviti cu bastoanele sau cu niste obiecte, nu stiu exact cu ce, pentru ca mi-am acoperit fata cu mainile in momentele alea. De aceea am si loviturile astea pe maini. Prietenul meu n-a avut ce sa faca, tipa la ei ca sunt fata, pana s-au oprit."
     Reprezentantii Jandarmeriei Romane prezenti la patinoar au refuzat sa comunice membrilor AISS macar numele celor doi care au lovit-o, pentru ca "nu sunt obligati sa isi dea numele", singurele date pe care le-am putut afla fiind doar numele de familie al comandantului responsabil, un nume predestinat, "Ciocan".





Nota redactori FCSTEAUARO: Daca de multe ori si suporterii intrec masura cu purtarea lor in relatie cu jandarmii, se pare ca la hochei, pentru a 3-a oara, fortele de ordine lovesc fara mila suporterii, inclusiv FEMEI CARE AU VENIT PENTRU PRIMA OARA PE UN STADION, fara a fi provocati (nu ca asta ar fi o justificare pentru a lovi un om, cu atat mai mult o fata). Orice padure are uscaturile ei si nu toti jandarmii sunt asa, insa atunci cand ti se refuza pana si dreptul de a afla impotriva cui trebuie sa depui plangere dupa ce prietena ta a fost batuta in fata ta, imaginea intregii institutii care este platita din bani publici devine ordinara. Cu atat mai penibila devine intrebarea: "de ce nu vin femei si copii pe stadion?"

Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti ii roaga pe suporterii care au avut de suferit in aceste incidente sa ne contacteze la adresa de e-mail AISS@fcsteaua.ro , pentru a-i putea ajuta in vederea castigarii dreptatii in Justitie.

Reamintim faptul ca unul dintre membrii AISS, care semneaza pe acest site cu nickul STARForce, a castigat un proces contra Jandarmeriei Romane la sfarsitul anului trecut!


CURAJ! Trebuie sa luptam pentru drepturile si libertatile noastre!

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3