home
23-01-10

Scandal pe banderola la Steaua!

Petre Marin a fost ales de jucători drept noul căpitan al echipei, însă Gigi Becali vrea banderola pe braţul lui Toja sau al lui Tănase. "Dacă Petre Marin comentează, îl trimit la echipa a doua", a fost declaraţia surprinzătoare făcută ieri de patronul Stelei.
Cum Steaua şi-a vândut în anii precedenți şi ultimii căpitani, de fiecare dată s-a pus problema cine e cel mai potrivit dintre jucătorii rămaşi să poarte banderola mai departe. Iar de fiecare dată a fost scandal. După ce a plecat Rădoi, vestiarul l-a vrut căpitan pe Ghionea. Gigi Becali s-a opus, spunând atunci despre fundaşul său că nu e nici blând ca porumbelul, nici şiret ca şarpele, deci nedemn de a fi căpitan la Steaua. L-ar fi preferat pe Goian. Cu toată opoziţia patronului, Lăcătuş i-a lăsat atunci pe jucători să decidă, iar Ghionea a purtat banderola de la Rădoi.

Nu mai vrea ca un fundaş să fie căpitan

Acum, istoria se repetă. Gigi Becali vorbeşte de două-trei zile despre cine ar merita în opinia lui să fie căpitan la Steaua. Ieri, el a declarat din nou că Juan Toja sau Cristi Tănase ar fi cei mai nimeriţi. "Părerea mea, cel mai indicat ar fi să fie Toja sau Tănase, ca să-i încurajeze, să îi motiveze mai mult. Petre Marin ce să facă? Să zică: «Hai, veniţi aici în apărare, să ne apărăm?». Trebuie un mijlocaş care să zică: «Hai cu toţii la atac, să spulberăm duşmanul!»", a afirmat, în stilul său caracteristic, latifundiarul din Pipera.

Gigi nu vrea să mai comenteze nimeni în vestiar!

El crede că după plecarea lui Ghionea niciun jucător stelist nu va mai comenta în vestiarul formaţiei din Ghencea. "Poate Petre Marin e posibil să mai comenteze, dar nici el nu mai poate prea mult că în vară pleacă, îi expiră contractul. Cum comentează, cum îi trimit la echipa a doua", a fost declaraţia-şoc a lui Gigi Becali.
Aflaţi în Antalya, jucătorii l-au ales pe Petre Marin să le fie căpitan. Deocamdată, Stoi­chiţă nu s-a băgat peste ei.

Îl crede rebel pe Petre Marin

Relaţia dintre Gigi Becali (foto) şi Petre Marin nu este dintre cele mai bune. Patronul îl consideră pe veteranul stelist ca făcând parte din aceeaşi gaşcă a celor care au plecat anii trecuţi de la Steaua. "Gaşcă" datorită căreia Steaua a realizat ultima performanţă a ei, ajungând în semifinalele Cupei UEFA.
În ultima vreme, declaraţiile ironice ale lui Gigi Becali la adresa lui Petre Marin s-au înmulţit. Veteranului i se trage de la faptul că, în urmă cu doi ani, el şi Neaga au acuzat că sunt păcăliţi la prime de conducere. Cel poreclit "Jair" a rămas singurul jucător din vechea gardă a Stelei care făcea legea în vestiar, pentru că fotbalişti precum Rădoi, Neaga, Dică, Goian au plecat de mult de la Steaua. Culmea e că reacţiile negative ale patronului asupra lui Petre Marin survin după ce în trecut jucătorul chiar îşi pusese cariera în pericol din cauza lui Becali. El şi Rădoi au fost acuzaţi de mărturie mincinoasă, după ce patronul stelist a fost trimis în judecată pentru "Cazul valiza". Până la urmă, jucătorii au fost în afara oricărui pericol.

435 de meciuri are Petre Marin în Liga 1, el marcând 11 goluri în această competiţie

40 de mii de euro a costat achiziţionarea lui Petre Marin în 2004 de la clubul FC Naţional

Petre Marin se află pe locul 11 într-un clasament all-time al jucătorilor cu cele mai multe prezenţe în Liga 1, după Costică Ştefănescu.

De ce îl vor jucătorii pe Petre Marin căpitan

Aflaţi în cantonamentul din Antalya, jucătorii stelişti nu se lasă afectaţi de declaraţiile patronului privitoare la cel care trebuie să deţină banderola de căpitan. Pentru ei e simplu: Petre Marin e căpitanul! De ce? Explică chiar jucătorii:

Este cel mai vechi jucător de la echipă şi cel mai în vârstă dintre noi, deci şi cel mai experimentat. În multe situaţii ale jocului ştie să ne aşeze pe teren, să ne mobilizeze

Este genul de fotbalist care nu te demoralizează, nu te înjură și nu te critică în termeni duri. Dimpotrivă, te încurajează. Le dă sfaturi mai ales jucătorilor tineri, pe care adesea îi ia în grija sa

Duce o viaţă de fotbalist exemplară. Chiar dacă poate mai merge şi el prin restaurante sau prin cluburi, nu abuzează de alcool sau să stea mai mult de 12 noaptea. E foarte profesionist din acest punct de vedere şi se vede asta şi în felul în care se pregăteşte. Aleargă şi la antrenamente ca şi cum ar avea 20 de ani

Impune respect şi pe asta mizează şi în relaţia cu ceilalţi jucători. Şi când era Rădoi, inclusiv el se consulta cu Petre Marin, dar şi cu Ghionea în privinţa mai multor lucruri legate ori de Regulamentul de Ordine Interioară, ori de deciziile care se luau în cadrul vestiarului

Sursa: Prosport


Steaua Rangers-FC Barcelona 9-4 - OmBun

Steaua Rangers-FC Barcelona atmosfera - OmBun

Fotografii OmBun - 24-01-2010 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3