home
09-01-10

MApN vrea sa cumpere Steaua?

Steaua ar putea schimba nu numai jucatorii in aceasta pauza competitionala, ci si... patronul. Deputatul independendent Gabriel Oprea ar fi dispus sa-i plateasca lui Gigi Becali nu mai putin de 20 de milioane de euro in schimbul clubului.

Cel care a anuntat neasteptata mutare este Corneliu Vadim Tudor, liderul Partidului Romania Mare.

"Gabriel Oprea ar vrea sa cumpere Steaua, din informatiile mele vrea sa-i ofere douazeci milioane de euro lui Gigi Becali si sa cumpere Steaua. Se pare ca e mare criza de bani, e criza economica. Mai mult nu vreau sa comentez", a declarat Vadim Tudor la Realitatea TV.

Alaturi de Oprea ar veni si fostul antrenor al Stelei si al echipei nationale, Anghel Iordanescu, precum si un grup de investitori care sa poata sustine financiar un club de asemenea talie.

Chiar daca suma pare mica, Becali ar putea fi constrans de Oprea si Iordanescu sa renunte la echipa, cei doi fiind persoane extrem de influente.

Cine a mai vrut sa cumpere Steaua?

Vanzarea clubului Steaua seamana tot mai mult cu o telenovela ce nu se mai termina. De la oameni de afaceri mai mult sau mai putin cunoscuti, pana la foste glorii ale ros-albastrilor, toti au fost la un moment dat in atentia mass-mediei ca posibili patroni ai gruparii din bulevardul Ghencea.

Si sumele pentru care Becali s-ar fi despartit de echipa au variat considerabil, de la 100 de milioane de euro, pana la numai 5-6, atunci cand latifundiarul i-a propus lui Hagi sa preia formatia.

Cel mai aproape de a cumpara clubul a parut a fi fostul jucator de tenis Ilie Nastase.

"Cred ca mi-ar placea sa fiu patron la Steaua! Daca vinde, normal... mi-e usor sa spun da, dar, daca omul nu vinde, nu are rost sa fac eu declaratii! Multi conducatori din Romania vor sa se retraga, dar nu stiu sigur de ce! Probabil nu le merge bine, dar si pentru faptul ca sunt criticati pentru eforturile pe care le fac!", a spus Nastase in urma cu un an.

Fostul sportiv a negociat intens cu Becali la vremea respectiva, insa a renuntat declarand ca patronul ros-albastrilor nu vrea sa renunte la echipa.

Cine este Gabriel Oprea?

General cu patru stele in rezerva, deputat independent, lider coordonator al grupurilor de senatori si deputati independenti si unul din oamenii momentului pe scena politica a Romaniei, asa ar putea fi caracterizat Oprea.

Surprinzator insa, acesta nu a parut niciodat cu adevarat interesat de sport in general sau de fotbal in particular, astfel ca ipotetica oferta pentru achizitionarea celui mai galonat club din tara pare mai mult o fantezie.

Sursă : Ziare.com

Oamenii armatei române au născut acest fenomen, Steaua

Cătălin Zisu, unul dintre oamenii-cheie aflaţi în subordinea noului ministru Gabriel Oprea, îi oferă o replică aspră patronului roş-albaştrilor, care acuzase oamenii din minister că "vor să mă jecmănească, deşi nu mai au în Ghencea decît betonul şi cîteva ferestre".

- Domnule general, finanţatorul Stelei vă acuză pentru chiria foarte mare pe care o are de plătit Steaua.
- Am citit şi eu în Gazetă ce a avut de zis domnul Becali şi vă spun de la bun început, ca să fie clar ce poziţie avem noi, că nu este o chirie mare, ci una chiar foarte mică.

- Mică? E vorba de 300.000 de euro pe an.
- Da, de ce vă miraţi? Vă dau şi argumentul. Stadionul este construit pe terenul statului cu bani din cadrul armatei, din salariile cadrelor militare.

- Totuşi, Becali susţine că...
- Nu mă interesează ce zice domnul Becali pentru că totul este legal în urma normelor de construire şi de închiriere. Unde e lege, nu-i tocmeală şi asta e valabil pentru toată lumea. Există o lege şi ea trebuie respectată.

- Becali susţine că a făcut investiţii de 10 milioane de euro, că puteaţi să ţineţi cont de asta şi să cereţi o sumă mai mică.
- Nu l-a obligat nimeni din minister să facă investiţii, ci cei de la UEFA, pentru a juca în Liga Campionilor. E ca şi cum cineva închiriază un apartament şi el are obligaţia să-l menţină şi dacă doreşte să facă investiţiile pe care le vrea. Aşa a făcut şi domnul Becali la Steaua.

- Alte echipe primesc din partea municipalităţii bani, iar unele nu plătesc deloc chirie.
- Domnilor, timp de 20-30 de ani, începînd din 1947, oamenii armatei române au născut acest fenomen Steaua, cu zecile de secţii pe care le are clubul. Acest stadion e ridicat din cotizaţiile de 25 de lei ale soldaţilor, generalilor şi celor implicaţi în fenomen în acea vreme. E un bun naţional, cum să fie cedat gratis? Despre ce vorbim?

- Se va pune în discuţie diminuarea chiriei?
- Nu. Şi nici nu putem să decidem noi concesionarea stadionului pentru o perioadă de timp. Trebuie făcută o adunare cu mai mulţi reprezentanţi care să decidă. Micşorarea contractului nu este nici problema mea, nici a domnului ministru Oprea, ci a juriştilor.

- Este adevărat că Steaua era la un pas de evacuare dacă n-ar fi semnat noul contract?
- Nu ne-am gîndit niciodată să le luăm stadionul şi să-i dăm afară în momentele acestea, cînd în România e criză!

"25.000 de euro pe lună vi se pare mult pentru o suprafaţă de peste 100.000 de metri pătraţi, atît cît ocupă clubul de fotbal în întreg Complexul Ghencea?" - Cătălin Zisu, general MApN.

REPLICĂ VIOLENTĂ A LUI BECALI // "Zisu şi armata lui erau să distrugă Steaua!"

Gigi Becali a luat foc cînd a auzit poziţia lui Cătălin Zisu.

"Eu nu sînt prostul lor! Practic, am ajuns să închiriez ce am construit şi am investit eu în stadion. Eu am cumpărat tribunele, nocturna, toate astea după ce ele au fost băgate la executare silită. Trebuiau să dea bani cînd erau vai de mama lor şi erau în ultimul hal şi erau morţi că nu-i salvează nimeni!".

Patronul a ameninţat apoi:

"O să le demonstrez eu generalilor din MApN cine e Becali! Ca să nu mă mai duc să cerşesc la Gabi Oprea, o să cer să activăm datoriile pe care le au faţă de mine. E vorba de creanţa pe care am cumpărat-o de la AVAS acum 7 ani. Dacă nu răscumpăram eu tribunele, scaunele şi lojele, acum nu mai exista nici un stadion. Vom reactiva respectiva datorie pentru că eu am cesionat practic clubul. Ei îmi cer mie 300.000 de euro pe an, eu le cer un milion pe an".

"Dacă tot se laudă Zisu cu armata lui din 1947 încoace, de ce nu au pus ei bani să cumpere clubul atunci şi să-l salveze? Trebuia să vină Becali să le cumpere de la AVAS. Ei au lăsat clubul în paragină şi echipa era la retrogradare" - Gigi Becali, finanţator Steaua.

CE ZICE MINISTRUL APĂRĂRII // Oprea: "N-am decis eu!"

Actualul ministru al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a fost extrem de expeditiv ieri, cînd a fost contactat de GSP pentru a comenta acuzele lui Becali. "Nu vreau să spun foarte multe pe marginea acestui subiect pentru că nu este problema mea. Există o comisie a Ministerului Apărării care s-a ocupat de această problemă, cei de-acolo sînt în măsură să vă dea toate detaliile legate de noul contract de închiriere încheiat între clubul Steaua şi MApN. Nu eu am fost cel care a decis chiria", a declarat Oprea.

0,017 la sută din bugetul MApN pe 2010 (aproape 1,7 miliarde de euro) reprezintă chiria anuală pe care ministerul o va încasa pentru stadionul Steaua (300.000 euro).

Sursa: Gazeta Sporturilor


 
5 ani de la 11-01-2005

Aparitia Boys Reghin


Pe 11 Ianuarie 2005 isi facea aparitia grupul ultra Boys Reghin. Primul meci la carehttps://fcsteaua.ro:/teagul de gard a fost Valencia - Steaua, pe Mestalla. De atunci au fost prezenti la foarte multe meciuri, atat acasa cat si in deplasare, alaturi de Peluza Sud, in ciuda distantelor foarte lungi pe care le-au avut de strabatut.
Atmosfera de la Steaua - Progym, Cupa Romaniei la hochei - azzido

https://fcsteaua.ro:/ Meciul Urmator Clasament Lotul Stelei
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/