home
08-01-10

Becali, "hingherit" de MApN. Iovov e al Stelei

Becali a semnat ieri noul contract de închiriere a stadionului cu Ministerul Apărării, urmînd să plătească 300.000 de euro pe an, dublu decît celelalte 17 echipe din Liga I la un loc

Pe lîngă transferurile de jucători, Steaua a mai avut de rezolvat o problemă extrem de importantă la începutul lui 2010. Cea a contractului de închiriere cu Ministerul Apărării în privinţa stadionului din Ghencea. Cum vechea înţelegere expirase, ministerul a strîns-o cu uşa pe Steaua să semneze noul contract, aceasta primind şi un ultimatum: "Dacă nu semnaţi pînă pe 7 ianuarie, vă evacuăm din Ghencea!".

Steaua a acceptat şi ieri a parafat actele, iar suma e chiar mai mare decît vechiul contract! 300.000 de euro pe an pînă în ianuarie 2014 e suma pe care Becali va trebui să o plătească de acum înainte, cu 50.000 de euro mai mult decît pînă acum. GSP a investigat situaţia celorlalte 17 cluburi din Liga I pentru a afla cît e chiria pe care o suportă fiecare.

Rezultatul? Restul Ligii I, la un loc, are de plătit o chirie aproape de jumătate din suma pe care Becali o varsă în contul Ministerului Apărării. 165.000 de euro e totalul banilor plătiţi de celelalte 17 echipe din prima divizie, faţă de cei 300.000 de euro ai Stelei! Mai mult, 12 cluburi nu plătesc deloc chirie, fie pentru că au propria arenă, fie pentru că primăria nu le percepe nici o taxă.

Situaţia la alte echipe

FC Braşov, Ceahlăul, Oţelul, Gaz Metan, Pandurii, Unirea Alba Iulia, Poli Iaşi şi FC Vaslui joacă pe terenuri aparţinând primăriilor fără să plătească niciun leu chirie. CFR Cluj şi Gloria Bistriţa au primit în concesiune arenele pe timp de 49 de ani. Astra şi Unirea Urziceni au stadioane proprii.

Alte echipe care plătesc chirie: Univ. Craiova - 42.000 de euro/an, Dinamo şi FC Timişoara - 36.000 de euro/an, Internaţional Curtea de Argeş - 30.000 de euro/an, Rapid - 21.000 de euro/an.

"Cîinii" nu au mai plătit chiria de 3.000 de euro la stadion din primăvara trecută şi pot ajunge la confiscarea bunurilor sau chiar a jucătorilor

Roş-albii se hîrjonesc de ani de zile cu Ministerul Administraţiei şi Internelor pe tema stadionului din Ştefan cel Mare, proprietate a statului. "Cîinii" trebuie să plătească aproximativ 3.000 de euro lunar, chirie pe care roş-albii n-ar mai fi achitat-o din aprilie 2009!

Mai mult, clubul mai are datorii vechi, tot la MAI, din chirii plus utilităţi, acumulate de-a lungul anilor, în valoare de aproximativ 20 de miliarde de lei vechi (476.000 euro) cu tot cu penalităţi. Procesul început în 2005 mai are două termene, ultimul în vară, iar în cazul pierderii lui, Dinamo poate fi pusă sub sechestru. "Se poate face poprire pe bunuri, cum ar fi autocarul echipei sau chiar pe un jucător, cum s-a întîmplat în cazul lui FC Argeş", a explicat o persoană din anturajul dinamoviştilor.

Dinamoviştii au plănuit ca, în momentul în care se va termina construirea noului stadion "Lia Manoliu", să dispute aici partidele de acasă din campionat şi din cupele europene. Birourile staff-ului administrativ şi echipa secundă vor rămîne în Ştefan cel Mare, iar chirie se va plăti doar la noua arenă.

Sursa: Gazeta Sporturilor

- Domnule Becali, Steaua plăteşte cei mai mulţi bani pe chirie dintre toate echipele din Liga I!
- Sînt copilul vitreg al acestei ţări. Nu vreau să fiu hingherit şi să fiu luat la mişto de nimeni. Sînt singurul patron din fotbalul românesc care bag atîţia bani în chiria stadionului. În rest, toţi primesc bani gîrlă de la primării, consilii judeţene şi tot aşa. Nu vreau să mai fac scandal, nu mai vreau să încep anul în războaie cu nimeni, dar mă simt hingherit în propria mea ţară de oameni care vor doar să profite de pe urma mea!

- Contractul vechi ce prevedea?
- Să le dau 250.000 de euro pe an şi mai am şi obligaţia să fac investiţii de 150.000 de euro în acel an în stadion. Păi, dacă încep să fac o listă detaliată cu tot ce am făcut eu la stadionul Steaua în ultimul timp, vă îngroziţi. Este incredibil ce mi se întîmplă!

- Adică...
- Adică, eu am investit 3 milioane de euro în asfaltarea tuturor aleilor din interiorul Complexului "Ghencea" şi în parcări, am băgat două milioane de euro în gazonul de pe terenul central, terenurile de antrenament şi cele sintetice, ca să se poată antrena orice echipă, fie ea de club sau naţională, cînd vine în România. Am schimbat toate scaunele de pe stadion, am montat porţi de acces cu turnicheţi, am pus tabelă de un milion de euro. Modernizarea vestiarelor, a stadionului, a lojelor, a tribunei oficiale pe banii cui s-au făcut? Nu vreau scandal cu nimeni, d-aia am şi semnat un nou contract!

"Să mai zică lumea că mă doare în cot de Steaua"
- E adevărat că riscaţi să vă dea afară din Ghencea?
- M-au sunat şi mi-au zis: «Dacă nu veniţi să semnaţi contractul, de mîine nu aveţi ce căuta în Ghencea! Sînteţi evacuaţi». Ce puteam să fac într-o zi? Să ies la televizor să mă plîng de ceea ce ne fac? Am zis «Bine, domne! Semnăm contractul şi cu asta-basta!». Sînt sătul de scandal cu ei.

- Ce prevede noua înţelegere?
- Să le dau 300.000 de euro în fiecare an. Este un contract încheiat pe 4 ani între clubul Steaua şi minister. A fost ordin de la ministru să plătim atît. N-am vrut să mă mai contrez nici măcar pentru un euro, să nu mai zică lumea că mă doare-n cot de echipa asta!

- Dar...
- Ce să mai comentez, domne, cînd CFR-ul a primit stadionul pentru 49 de ani, cînd Consiliul Judeţean Timiş dă o grămadă de bani la club, la fel şi la Vaslui. Numai Steaua să fie jecmănită şi să i ceară contracte de mii de euro. Nu vreau să cerşesc nimic, dar mă simt hingherit!

Sursa: Gazeta Sporturilor

Atacantul bulgar Hristo Iovov a parafat contractul cu Steaua în seara în care a negociat în Ghencea. Cu acordul scris al atacantului în buzunar, Stoichiţă va merge mîine în Bulgaria pentru a trata cu patronul lui Levski, club cu care Iovov mai are contract 5 luni.

Punct ochit, punct lovit. Aşa a mers trioul Stoichiţă - Panduru - Argăseală pe pista Hristo Iovov, cel mai dorit fotbalist de către antrenor în această pauză competiţională. Ieri, la GSP TV, Gigi Becali a confirmat ceea ce Gazeta Sporturilor a scris în premieră în ultimele două zile şi anume că Iovov va fi aproape sigur transferat în Ghencea. "95 la sută e jucătorul Stelei", a spus Becali.

A semnat 6 luni plus un an

GSP a aflat că, de fapt, Steaua a obţinut semnătura atacantului de la sud de Dunăre încă de marţi seară. La capătul negocierilor de la stadionul din Ghencea şi de acasă, de la Stoichiţă, Iovov a acceptat să parafeze documentele. El a semnat un contract de 6 luni, cu opţiune de prelungire pe încă un an.
De ce Iovov a anunţat că nu vine

Cu toate acestea, nu s-a oficializat şi nici nu s-a anunţat nimic. Motivul? Iovov nu e liber de contract, el fiind legat de Levski pînă în iunie. Cum însă regulamentul îi permite, aflîndu-se în ultimele 6 luni de contract, el a semnat deja, aşteptînd acum finalizarea unui acord între Steaua şi Levski. În plus, Iovov a făcut miercuri, în presa bulgară, declaraţii că transferul în Ghencea a picat. A urmat însă exact planul stabilit cu Stoichiţă: să nu anunţe înţelegerea cu Steaua pînă cînd Levski nu parafează şi ea acordul de transfer.

Urmează negocieri Stoichiţă - Levski

Avînd semnătura jucătorului în buzunar, Stoichiţă a anunţat că va merge în wekeend în Bulgaria pentru a mai discuta o dată cu el. De fapt, "Lippi" va merge direct la patronul şi la preşedintele lui Levski, cu care se cunoaşte foarte bine, pentru a le cere să-l lase pe Iovov la Steaua. Promisiunea lui Stoichiţă către Becali şi Argăseală? "Mă voi întoarce din Bulgaria cu transferul lui Iovov".

"E normal că Iovov vrea să vină, mai ales după ce a auzit că selecţionerul Bulgariei deja l-a sunat pe Jelev, după ce a aflat că a semnat cu Steaua, să-i transmită că-l va convoca la prima acţiune" - Gigi Becali.

Clauzele financiare ale contractului deja semnat

1. Salariu de 10.000 de euro pe lună pînă în vară, deci un cîştig de 60.000
2. Bonus de 100.000 de euro dacă Steaua va lua titlu şi va merge direct în Ligă
3. Prelungirea în vară a contractului pe încă un an, dacă va convinge prin evoluţii, cu un bonus la semnătură de 30.000 de euro

- Domnule Stoichiţă, cum au decurs tratativele cu Iovov?
- Am discutat cu el foarte mult, e un băiat deosebit şi cred că vom ajunge la o înţelegere. Sîmbătă mă voi duce personal în Bulgaria ca să definitivez transferul. Nu cred că vor fi probleme şi sînt convins că-l vom lua.

- Cu ce v-a convins acest fotbalist de insistaţi atît de mult pentru el?
- E extraordinar, eu cînd am zis că aduc jucători, atunci toată lumea să ştie că aduc fotbalişti de echipa naţională, nu glume de jucători. În plus, eu îl cunosc foarte bine, l-am avut la Litex Loveci, e adevărat, acum vreo 9 ani, cînd el era mai tinerel şi cînd l-am adus de la TSV Munchen 1890. Păi, băiatul ăsta îmi dădea gol sau goluri în fiecare meci. A marcat vreo 17 goluri în 19-20 de meciuri, asta înseamnă să fii atacant adevărat. Chiar e o soluţie perfectă după ce a plecat Dayro.

- Dar are 32 de ani...
- Nu e problemă, eu mereu am spus, iar în cazul lui Iovov garantez că aşa e, că un atacant de rasă trecut de 30 de ani e ajuns la maturitate maximă, e vîrsta optimă la care poate da randamentul ideal. E un fotbalist cu reale calităţi ofensive şi poate fi folosit în mai multe zone din teren, dar ca atacant oferă cel mai bun randament.

"Luaţi CV-ul lui Iovov şi uitaţi-vă să vedeţi ce carieră fantastică a avut. Goluri marcate cu Chelsea, cu Marsillia, goluri la echipa naţională, 37 de meciuri în reprezentativa Bulgariei" - Mihai Stoichiţă

Şi Ouon e tot mai aproape!

Ieri, Steaua a făcut paşi importanţi şi în privinţa achiziţionării lui Edwin Ouon, fundaşul rwandez. De dimineaţă, s-a trimis un fax cu oferta clară de 300.000 de euro. Preşedintele lui AEL nu a răspuns în scris, însă l-a sunat pe Argăseală pentru a mai discuta la telefon. "Din moment ce el a sunat şi chiar a insistat, e clar că sînt interesaţi să îl dea pe fundaş", a declarat Becali.

Sursa: Gazeta Sporturilor


 
5 ani de la 11-01-2005

Aparitia Boys Reghin


https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ Pe 11 Ianuarie 2005 isi facea aparitia grupul ultra Boys Reghin. Primul meci la care au fost prezenti cu steagul de gard a fost Valencia - Steaua, pe Mestalla. De atunci au fost prezenti la foarte multe meciuri, atat acasa cat si in deplasare, alaturi de Peluza Sud, in ciuda distantelor foarte lungi pe care le-au avut de strabatut.
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Anti becalihttps://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
nu cedam!https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ Meciul Urmator Clasament Lotul Stelei
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Ceahlaul
Sambata, 13 Februarie 2010,
ora 20:30https://fcsteaua.ro:/
Live text fcsteaua.rohttps://fcsteaua.ro:/
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ Felicitari Tricouri Cantece
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite fhttps://fcsteaua.ro:/tai:

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3