home
06-01-10

In with the old, out with the new

Nici nu s-a schimbat bine anul si lotul Stelei s-a schimbat odata cu el. In aceasta pauza competitionala, Steaua a fost foarte activa pe piata transferului, mai ales in ceea ce priveste plecarile de la echipa.

Rada a plecat la arabi, Bicfalvi, Ionescu, Tudose si Ninu sunt ca si imprumutati la echipe care viseaza sa nu retrogradeze, Ghionea e luat constant la suturi pentru ca nimeni nu vrea sa plateasca pretul tot mai mic care e cerut pe el si 50% din Ochirosii a fost cedat pentru noul transfer al Stelei: fundasul bulgar Zhivko Zhelev.

Daca pe vremuri politica Stelei era de a aduce la echipa jucatori tineri, de a construi, asta nu mai conteaza acum, asigurarea pozitiei de CL fiind obiectivul principal.

Sa recapitulam. Au plecat Rada, un fundas de 28 de ani si unul dintre cei mai buni stelisti din acest tur de campionat, si Ochirosii, un mijlocas stanga de 21 de ani, o prezenta constanta in lotul national de tineret si unul din jucatorii care, cu ajutorul potrivit, pot ajunge oameni de baza. In locul lor a venit fundasul central Zhelev,de la Otelul Galati, un bulgar de 31 de ani, cu 6 prezente in nationala tarii sale in perioada 2004-2006, fundas titular in centrul uneia dintre cele mai proaste aparari din ultimele 3 campionate.

Din cauza problemelor de la Otelul, Zhelev nu a mai jucat de cateva luni bune. Acest lucru singur ar fi fost destul pentru orice club care se respecta pentru a reconsidera investitia in acest jucator. Daca mai punem la socoteala si varsta fotbalistului (nascut 23 iulie 1979) si statisticile care spun ca apararile conduse de el nu sunt chiar foarte sigure.

"Am făcut cea mai bună afacere posibilă. Am dat un jucător de 30 de ani şi am luat jumătate dintr-unul de 20 de ani şi de mare viitor"
Marius Stan, preşedinte Oţelul


De ce a fost cumparat bulgarul? De ce a fost cumparat un jucator care putea veni liber la vara? De ce a fost adus la schimb cu un fotbalist tanar, cu potential foarte mare, un fotbalist de viitor?

Logica lipseste de la Steaua!

De ce au fost adusi toti acesti tineri(Bicfalvi, Ionescu, Ochirosii, Tudose, Ninu) la echipa daca nu sunt folositi, daca singurul lor scop e sa ajute echipele care se bat la retrogradare? De ce au fost investiti bani in academia de fotbal daca fotbalisti ca Ionut Mihai, Alex Iacob(fundasi centrali), Lucian Filip(fundas stanga), Bogdan Mustata(fundas dreapta), Florin Bejan(inchizator), Alex Lazar(coordonator de joc) sau Cezar Lungu(portar), desi au avut evolutii foarte bune in liga 2, nu sunt bagati in seama si nu primesc nici o sansa la prima echipa?

Probabil ca returul nu ii va mai prinde pe acesti copii in lotul Stelei. In schimb, pe lista de achizitii a Stelei se gasesc numele unor fotbalisti care, in cativa ani, isi vor pune ghetele in cui: fratii Karamyan(amandoi 31 de ani) si atacantul bulgar, de 33 de ani, Hristo Yovov (de parca atacul Stelei a fost ceea ce nu a mers in acest sezon).

O zicala englezeasca(spusa mai ales in vremuri de schimbare, ca acum) zice "In with the new, out with the old!". La noi e fix invers. Generatiile vechi le inlocuiesc pe cele noi. Din ce motive? Eh...de parca nu stim...

S-ar putea ca acest articol sa fie gresit. Pana la urma, e doar o parere personala si m-am mai si inselat pana acum. S-ar putea ca Zhelev si ceilalti fotbalisti din generatia sa, pe care Steaua ii doreste, sa fie exact ce are nevoie echipa. S-ar putea ca acesti fotbalisti sa aiba valoarea necesara pentru a duce Steaua spre noi performante si s-ar putea sa aiba si mentalitatea si fizicul lui Lothar Matthaus, calitati care ii vor ajuta sa joace pentru Steaua pana la 40 de ani.

Insa, la fel de bine, cunoscand conducerea stelista, s-ar putea ca aceste transferuri sa fi picat inainte ca acest articol sa fie terminat.

p.s. Am verificat acum si nu a picat.


Adrian


 
25 ani de la 07-01-1985

Ziua de nastere a lui Banel Nicolita

Banel Nicolita a venit la Steaua in iarna 2005-2006 de la Poli Timisoara
74_Stadionul-STEAUA - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3