home
19-12-09

Marian Parsa, un an de cosmar pentru un suporter stelist, fost jucator de fotbal

Marian Pârşă, fost jucator al Petrolului Ploiesti si al echipei Sheriff Tiraspol, un infocat suporter stelist se lupta de mai mult timp cu o boala teribila.

Zilele cand avea tot viitorul in fata si la 18 ani debuta in divizia B, sub comanda lui Vasile Cosarek, sunt departe.
In 2004-2005, Marian Parsa evolua de 24 de ori pentru divizionara secunda prahoveana marcand sapte goluri.
Apoi, campionatul urmator, a avut un tur de exceptie, cu eliminarea, din Cupa, a unor echipe precum Gloria Bistrita, Dinamo si Poli Timisoara, cu Hagi pe banca, Pirsa marcand golul decisiv.
Urmeaza, in 2006, un scurt periplu la Targoviste, de unde pleaca la campioana Moldovei, Sheriff Tiraspol. Devine, la finalul turului, golgheterul Moldovei, cu 20 de reusite in acel moment. Joaca in preliminariile Ligii Campionilor si este la un pas de a semna un contract in Rusia.

Un banal control medical, undeva la mijlocul lunii decembrie 2006 si cerul se prabuseste peste copilul de 20 de ani: este bolnav de cancer!
Cam aceasta este povestea lui Marian Parsa, pana in momentul in care a aflat teribila veste. De atunci, au trecut aproape 3 ani si viata fostului international de juniori s-a schimbat radical: trei operatii pentru extirparea nodulilor cancerosi, un implant de titaniu la sold, sute de sedinte de chimioterpie si radioterapie, citostatice, chinuri greu de descris si speranta ca va ramane macar cu viata. Despre fotbal nu mai poate fi vorba.

După o luptă admirabilă dusă de fostul fotbalist cu nemiloasa boală, familia jucătorului nu mai poate asigura continuarea tratamentului obligatoriu la o clinică din Germania din cauza faptului că nu are banii necesarii achitării unei facturi restante de 12.00 de euro. În acest sens, Ion Pârşă, tatăl lui Marian, face un apel de suflet către cei care pot contribui la strângerea acestei sume absolut necesare pentru ca Marian Pârşă, să capete în continuare un strop de speranţă.

La precedentele apeluri ale familiei fotbalistului pentru strangerea sumelor necesare, au contribuit fostul internationalul roman Razvan Cocis si internationalul de tineret George Florescu. Cocis, acum la Lokomotiv Moscova si Florescu au fost colegii lui Parsa la Tiraspol. Apoi, de la Steaua, Dica, Nicolita, Radoi si alti jucatori au strans bani pentru Marian, dar si de la Nationala, Tamas, Daniel Niculae, Vlad Munteanu sau Mihalcea au ajutat la randu-le cu bani. Federatia Romana de Fotbal si A.F.A.N.-ul l-au ajutat si ele pe Marian, costurile tratamentului si ale operatiilor din Germania trecand de 150.000 de euro!

Cei care doresc să îl ajute pe Marian Pârşă au la dispoziţie două conturi:

RO16RZBR0000060009733861EUR, cod SWIFT RZBRROBU, pentru donatii in euro, si RO27RZBR0000060009733857ROL, pentru ajutor in lei, ambele deschise la Raiffeisen Bank, Agentia Strada Calea Domneasca nr. 227, Targoviste.

Mai multe informatii despre Marian Pârşă



Comemorarea Eroilor rugbysti - Padrese

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Ceahlaul
Sambata, 13 Februarie 2010,
ora 20:30
Live text fcsteaua.ro
TV LIVE
    https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
  • Program Liga 1 2009/2010
  • Clasament/Rezultate 2009/2010
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/