home
10-11-09

Suporteri vs interlopi: marturia unui stelist umilit de bodyguarzi

Am plecat luni seara la meci direct de la serviciu, cu gandul de a-mi cumpara bilet direct de la casele de bilete de la stadion. Coborand din tramvaiul 41, un cordon de jandarmi mi-a interzis sa trec mai departe, pe motiv ca biletele nu mai sunt in vanzare de 20 de minute. Iau tramvaiul din nou pana la capat de linie, pe drum casele inca deschise, iar cand cobor unde un alt cordon ma opreste sustinand ca de 5 minute casele s-au inchis. Incerc al treilea cordon, pe trotuarul de vizavi, acelasi raspuns. Reusesc sa ma strecor in cele din urma, pentru a pierde alta jumatate de ora la o casa de bilete lunga de 2 metri.

Intru pe stadion prin minutul 15, unde ma alatur grupului de suporteri de la tribuna a II-a care contestau conducerea Stelei. Ca o paranteza, in momentul de fata eu nu mai pot sa ma bucur pentru o echipa care nu mai reprezinta demult clubul de care eu m-am indragostit din copilarie. Prin minutul 30, apar o serie de indivizi foarte dubiosi, despre care nu trebuia sa fii geniu pentru a-ti da seama ca au fost trimisi de Becali pentru a “potoli spiritele”. Problema e ca potolirea spiritelor insemna pentru ei injuraturi grobiene de mama, de neam, de rasa si amenintari violente cu bataia. “Va sparg pe toti”, “vedeti voi in afara stadionului”, “sunteti niste cacati”, “du-te si fute-o pe ma-ta”, “cand iesiti va bagam cutitul in gat”, ca sa dau doar niste exemple usoare.

In repriza a doua, a venit a doua runda de intimidari. Deranjati ca nu incetam cu scandarile anti-Becali, s-au asezat printre noi cu scopul de a ne intimida. Unul din ei, pe care am inteles ca il chema Marcel s-a asezat pe scaunul din stanga mea, cu privirea inspre mine. Continuand sa scandez fara a fi deranjat de prezenta lui, auzeam apelandu-ma “chior”, “ochelarist”, “handicapat”, “cacat”, “muist” sau “pitic”. Cand a vazut ca nu ma opresc din scandari, s-a enervat si mai tare scuipandu-mi de doua ori in fata (in conditiile unei epidemii de gripa porcina), moment in care eu m-am sters, m-am uitat spre el si am continuat sa scandez si mai tare. Cum in nici o clipa nu m-am oprit din scandari, el s-a enervat (din nou) si mai tare si a plecat, dupa 5-10 minute, de langa mine, bineinteles injurandu-ma.

Aceasta a fost povestea meciului de aseara si a modului in care stelistii sunt tratati de cei care isi spun “Steaua”. Iar pentru a-i raspunde lui Marcel, da, cu siguranta o sa ne vedem si data viitoare.

vladi

Rugam toti suporterii care au inregistrat momentul in care bodyguarzii au intrat in tribuna si au amenintat suporterii sa posteze inregistrarile pe site si sa le trimita la adresa de mail aiss@fcsteaua.ro



Amenintarile bodyguarzilor la Steaua-Unirea Alba-Iulia
Asculta mai multe audio Sport






Steaua-Unirea Alba Iulia, 2-0 - OmBun

Steaua-Unirea Alba Iulia, atmosfera - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3