home
08-11-09

Abuz si la Istanbul, cu voia lui boier Cacareaza!

Meci : Fenerbahce SK vs FC Steaua Bucuresti
Data : 05.11.2009 , ora 22:05


Ora 15:30 ma aflu in Istanbul , Parkhouse Hotel , sunt in camera impreuna cu cativa prieteni , dupa o scurta si frumoasa vizita prin oras.

Ora 15:45 - Cobor din camera hotelului si ma intalnesc afara cu restul suporterilor care fac parte din grupul nostru venit la Istanbul special pentru meci(in total 18 persoane).
In timp ce discutam despre ce am facut prin oras , aflu(in premiera) ca mai mult ca sigur nu vom putea intra pe stadion la meci deoarece in presa din Romania s-a publicat stirea ca orice persona venita din tara sa urmareasca meciul nu v-a aveam acces pe stadion.

Stau putin si ma gandesc de ce nu pot intra pe stadion odata ce aveam cumparat bilet de le casele de bilete ale stadionului ?? Mentionez , ca eu personal , abonat tribuna II nu am abateri disciplinare pe stadioane. Sunt un simplu roman care am venit la Istanbul pe banii mei sa urmaresc meciul.
Dupa cateva discutii la telefon si cu prieteni din Romania , ni se confirma faptul ca mai mult ca sigur nu voi avea acces pe stadion indiferent de locul unde am bilet. Stupoare totala pentru mine , incep sa ma enervez , nu mai am rabdare si vreau sa vad daca intr-adevar nu pot intra pe stadion.

Ora 19:10 Impreuna cu gupul de suporteri din care faceam parte ne indreptam sper stadion sa vedem ce se intampla , daca intr-adevar nu putem intra pe stadion.

Ora 19:30 Ajungem la stadion , eu personal nu mai am rabdare sa astept si vreau sa vad daca pot avea acces pe stadion. Vorbesc cu baietii din grupul de suporteri si le comunic faptul ca eu in acest moment vreau sa intru pe stadion in sectorul in care detin bilet.

Ora 19:35 Ma indrept spre portile de acces ale stadionului (nu port nimic cu insemnele clubului Steaua ex. fular , esarfa) , am o tinuta corespunzatoare si ma adresez civilizat celor ca ma controleaza la intrare ; trec de prima poarta de acces in stadion (totul pare a fi in ordine) , ma indrept catre a-2-a poarta de acces si intreb unde este sectorul pe care trebuie sa intru , mi se raspunde civilizat si sunt insotit pana la sectorul unde aveam biletul. Ajuns in acel sector ma legitimez cu biletul , sunt controlat de fortele de ordine(totul este in regula) ; dupa aproximativ 1 min mi se spune sa astep putin CCA 10 minute deoarece sunt unele probleme. Astept si ma intreb in sinea mea care are putea fi acele probleme ? In timp ce asteptam persoanele care faceau parte din personalul de ordine incep sa vorbeasca cu mine , majoritatea in limb turca , eu le comunic faptul ca putem avea o discutie doar in lb. engleza.Doi din acestia cunosteau lb. engleza si puteam intr-adevar sa am o discutie dupa 15 min de asteptare. In timp ce discutam cu acestia nu reuseam sa aflu motivele interzicerii mele pe stadion. Mi s-au prezentat diferite motive , ca biletul nu ar fi valabil , ca nu este insotit de bonul de casa. Discutia continua si primesc acelasi raspuns: "Asteptati va rog!"

Dupa aproximativ 30 minute de discutie cu personalul de ordine soseste la fata locului seful dispozituvului de ordine al stadionului , incep sa am o discutie cu acesta si mi se aduce la cunostinta faptul ca biletul este in ordine dar nu pot avea acces pe stadion deoarece clubul FC Steaua Bucuresti a trimis o scrisoare cu titlu de solicitare ,catre clubul Fenerbahce SK in care se solicita ca orice suporter roman sa nu aibe acces pe stadion. Stupoare totala pentru mine, deoarece aveam bilet cumparat de la casele de bilete ale stadionului(ca simplu turist ,nu ca suporter venit din partea clubului). Sunt intrebat de acesta care este ocupatia mea in Romania , ii rapund pe un ton civilizat (profesor de legistatie si instructor auto) , isi face o parere buna despre mine dar imi spune ca nu este vina clubului Fenerbahce SK , ca nu pot intra pe stadion ci aceasta vina apartine in totalitate clubului FC Steaua Bucuresti. Comunica prin telefon cu anumite persoane , le spune faptul ca sunt in regula, ca n-as crea probleme pe stadion , dar in final acelasi raspuns negativ.

Sunt rugat sa merg la casele de bilete ale stadionului sa primesc banii pe biletul cumparat.

Dupa ce inchei discutia cu acesta , vreau sa ies afara din perimetrul respectiv sa ma duc sa iau banii pe bilet , dar apare inca o surpriza : nu sunt lasat(trebuie sa astepti in acest loc si vine un oficial sa-ti returneze banii). In timp ce asteptam , o familie de cetateni romani vin insotiti de un reprezentant la fortelor de ordine si sunt rugati sa paraseasca stadionul deoarece in tribuna in care detineau bilete(FENERIUM) nu li se poate asigura protectie impotriva fanilor echipei turcesti. Urmeaza un nou sir de discutii dar acelasi raspuns(primiti banii pe biletele cumparate). Familia respectiva le arata faptul ca nu au ce bani sa primeasca deoarece biletele lor erau niste invitatii primite de la un oficial al clubului FC Steaua Bucuresti. Intr-un final reusesc sa ies afara din sectorul respectiv si ma indrept catre restul grupului din care faceam parte sa vedem daca mai aveam ceva posibilitati de a intra pe stadion.

Ora 21:10: Ma intalnesc cu restul grupului din care faceam parte , mergem la casa de bilete a stadionului , ne primim banii inapoi pe biletele cumparate in sectorul vizitatorilor si luam hotararea sa ne cumparam bilete in alta parte a stadionului.(MIGROS TRIBUN)

Dupa ce am achizitionat biletele ne indreptam catre sectorul respectiv si reusim intr-un final sa intram pe stadion. Tot grupul rasufla usurat , revine fericirea pe fetele noastre odata ce ne vedem cu totii in tribunele superbului stadion din Istanbul. Fericit ca ma aflu in tribuna incep sa fac poze in interiorul acestuia , nu dureaza 10-15 minute si vine la unul din noi un reprezentant al fortelor de ordine cerandu-i acestuia biletul de acces in stadion. Acesta se legitimeaza civilizat cu biletul , este verificat prin statie si se confirma ca este in regula. Nu dureaza 5 minute si apare seful dispozitivului de ordine impreuna cu 6-7 persoane si ne roaga sa parasim stadionul. Singura reactie a grupului din acel moment a fost mirarea si dezamagirea. Ne indreptam insotiti de acestia catre iesirea din stadion si incercam sa primim explicatii din partea acestora de ce suntem evacuati din tribuna (?)

Prezicez ca nu am comis niciunul dintre noi vreo fapta de natura a duce la evacuarea noastra din stadion. Unul dintre oamenii de ordine este mai intelegator cu noi si incearca sa ne asigure suportul pentru rezolvarea situatiei confuze in care ne aflam. Ne spune ca incearca sa ne mute in alt sector de tribuna. Dupa 5 minute vine si ne comunica ca nu exista nicio posibilitate de a urmari meciul din tribuna si suntem evacuati din stadion.

Ora 22:05 Meciul incepe , portile stadionului ni se inchid in fata. Ce urmeaza este umilire totala pentru noi : suntem mintiti de care reprezentantii fortelor de ordine ca nu trebuia sa cumparam bilete in tribuna respctiva(MIGROS TRIBUN) , deoarece este rezervata fanilor turci. Atunci ne intrebam : de ce ne-au vandut bilete ???? Ni se aduc la cunostinta diferite motive vagi si neclare ; dupa ceva timp 20-30 minute suntem rugati sa parasim si perimetrul stadionului.
Precizez ca tot grupul nostru nu a mai primit banii pe biletele cumparate. Am ramas cu totii in fata stadionului pana in minutul 60 al meciului dupa care am plecat catre hotel.

Cu riscul de a ma repeta , mentionez ca nu am produs incidente pe stadion sau in afara acestuia , deplasarea la Istanbul a fost facuta pe cont propriu , atat transport , cazare cat si bilete.
Am venit cu totii la meci ca simplii spectatori civilizati (nu ca huligani, drogati si vagabonizi) cum suntem numiti de catre un anumit personaj.

Am scris aceste randuri in speranta ca cineva din presa , radio sau televiziune sa publice cele intamplate si traite de noi la stadion.

Atasat prezentei scrisori este biletul cu care am intrat pe stadion si apoi am fost evacuat.

Cu stima ,

Nedelcu Marian
(sporter tribuna II)



https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

FC Unirea Alba iulia
Luni, 9 Noiembrie,
ora 20:30 GspTV
Live text fcsteaua.ro
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/
Mai multe felicitari
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vithttps://fcsteaua.ro:/ww.fcsteaua.ro/cantece/">pagina cu player-ul mp3
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
VideoNews Video Imagini Tracker
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/