Noul ministru al apărării, Mihnea Motoc, intervine pentru a rezolva problema Stelei, acesta dorind și valorificarea bazei sportive din Ghencea, care a rămas în paragină.
În 2015, conducătorii CSA Steaua au intrat în razboi cu Gigi Becali, un război soldat cu o victimă – campioana ultimelor trei ediții ale Ligii I, Steaua. Din 2016, după un an de dispute juridice și atacuri mediatice, diferendele se pot rezolva însă, noul ministru al apărării din Guvernul Ciolos, Mihnea Motoc, dispunând inființarea unei comisii speciale care să se ocupe de aceasta speță.
MApN anunță prin intermediul unui comunicat oficial postat pe site, că la nivelul Ministerului se va inființa o comisie care să analizeze “demersurile întreprinse până în prezent de către clubul Sportiv al Armatei în relația cu clubul de fotbal reprezentat de către FCSB”.
Ministerul Apărării Naţionale
(Print screen)
Print screen de pe http://www.mapn.ro/
Comunicat nr. 270/ 28.12.2015 (text):
“COMUNICAT NR. 270
Data: 28.12.2015
Secţia Presă“
Notă:
Mihnea Motoc (nascut in 1966), noul ministru al Apararii in guvernul Ciolos, este ambasador al Romaniei in Marea Britanie. El a condus reprezentanta Romaniei la Comisia Europeana timp de salte ani (2008-2015), anterior fiind ambasador al Romaniei la ONU, calitate in care a si reprezentat Romania in Consiliul de Securitate ONU.
In noiembrie 2014, președintele Traian Băsescu a intentionat sa-l numeasca pe Mihnea Motoc ca ministru de externe după demisia lui Teodor Meleșcanu, dar numirea nu a mai avut loc dupa ce a aparut o posibila situatie de incompatibilitate, dat fiind ca sotia sa, judecătoarea Iulia Motoc, este magistrat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului CEDO.
Angajat in MAE dupa terminarea studiilor, Motoc a fost șef al Departamentul pentru Afaceri Europene și Euro-atlantice, având ca atribuții monitorizarea relațiilor României cu UE, NATO, OSCE in perioada 1997-1999. Ulterior, a fost ambasador al Romaniei in Olanda si secretar de stat pentru integrare europeană și afaceri multilaterale (2001-2003).
Motoc a absolvit Facultatea de Drept a Universității București (1984-1989), dupa care a urmat cursuri post-universitare în drept internațional privat la Facultatea de Drept a Universității din Nisa (Franța) (1990-1991) și studii de masterat în drept internațional public și comparat la George Washington University din Washington.
Dupa cum am mai zis pe aici, venirea lui Mihnea Motoc e o veste proasta pentru mapnistii liberi. Printr-o cunostinta comuna stiu ca omul e stelist veritabil si, probabil, isi doreste sa rezolve situatia asta idioata in favoarea fotbalului, nu a propagandei de prost-gust, emisa de Talpan si discipolii sai. E de-altfel emblematic faptul ca Talpan nu si-a mai facut aparitia in spatiul public si ca declaratiile belicoase ale sefilor MAPN au secat brusc – deh, nu poti sa ai norocul sa fii aliat mereu cu un dinamovist ca Dusa 😉
Prezic momente groaznice pentru fratie. 😀
Alexandru H, nimănui nu-i pasa de opiniile tale, care chiar nu contează. […]
smechere,
du-te frate la pretul corect!
dar mapnistii liberi vor si ei o solutie in favoarea fotbalului.
Nu mai aveti de mult treaba cu fotbalul.
in favoarea fotbalului cu nasturi……ptr nasturi cred ca o sa stranga suficienta finantare alde coler si compania…..
aici e ca la antena3, repetati mereu aceleasi lucruri si va dati dreptate unul altuia
@pcsbb
Deja v-a intrat frica in organism? 😀 Uite ca am sarbatorit un an de la mirobolantul succes al fratiei si nema echipa mapn-ului, Steaua e tot la locul ei, tot in Liga I, tot cu acelasi nume, aceleasi certificate de identitate sportiva, basca trei trofee in plus.
alexandre,
nu speria gutanii ca trebuie si noi sa mai radem de cineva…….
Nu stiu ce te face sa crezi ca se bucura cineva de magariile MApn-ului cum va bucurati voi de magariile ciobanului. N-am văzut pe nimeni sa apere MapnUl cum o faceti voi cu echipa ciobanului; esti intr-o totala eroare, lipsa ta de principii te face sa crezi ca am avea alt scop decât binele echipei noastre de suflet care deocamdată e undeva intre FCSB si Mapn.
pcsbb,
se pare ca ai gat, da’ n-ai cap ……… astea sunt postari gutane, din traditionala categorie: “limba dulce, lemn aduce”?!
si cum mi s-a spus ca pe site-ul minune al eliberatilor suntem adesea si cu obida pomeniti noi cei putini (adica xray, empyro, alexandru si subsemnatu’), le adresez vajnicilor luptatori o intrebare de final de an:
fratiorilor……v-ati gandit serios “cate lucruri minunate ati putea face cu limba?”
in rest, s-auzim numai de bine!
O veste extraordinara!
A venit ministrul apararii si a dispus “Infiintarea unei comisii”! Care comisie trebuie sa constate faptul ca angajatii ministerului nu si-au facut treaba, de parca nu s-ar vedea lucrul acesta de la o posta.
Ca daca si-ar fi facut treaba, in momentul de fata, societatea comerciala “Steaua Bucuresti” S.A. ar fi avut calitatea de pirit in procese pe tema “palmaresului, istoriei, traditiei, numelui” cum ii place intiiului luminat al tarii sa spuna. Si asta numai pt. a intari o alta sentinta care, ce-i drept, este vaga in verdictul vis-a-vis de aceste elemente.
Personal sint foarte curios ce “solutii în vederea valorificării mărcii „Steaua” şi utilizării stadionului de fotbal, aflat în proprietatea statului şi în administrarea ministerului, în condiţii de legalitate şi eficienţă economică, precum şi într-un cadru de transparenţă deplină” va propune aceasta “comisie”.
Palmaresul , traditia , istoria n-are treaba cu instantele civile ,cand veti intelege treaba asta nu stiu. E o treaba de fapt , nu de drept , instantele civile nu au competenta necesara , sunt limitati , ei isi dau cu “parerea” doar pe civil, cum a fost acea marca. Pentru ce spui tu exista instantele sportive.
o sa vedeti voi ce rezultat va avea si comisia asta….. situatia de acum nu mai poate dura si bataia de joc la adresa unei infrastructuri publice este intolerabila……unii smecheri o sa fie “pa” cat de curand…..foarte curand!
Un comentariu corect, vitto. Situatia in care esti nevoit sa dai in judecata un chirias pt. a-ti recupera banii de la el si mie imi pare intolerabila. Cu atit mai mult cu cit vorbim despre un bun apartinind domeniului public.
mai raspunsule,
nu vrei sa ne lasi cu cretinismele imbracate in sofisme ieftine …. as vrea sa-ti fie totusi clar ca mie imi repugna haimanalele cu iz intelectualist!
pana una alta singura vaca de muls care a platit si plateste bani adevarati in fotbalul romanesc este Steaua lu’ becali! restul sunteti numai niste mameluci care faceti planuri de cacao pe spinarea “intaiului luminat”…… daca nu era fraierul asta trageati obloanele si azi vorbeati de Steaua la trecut!
voua astora care lansati tot felul de elucubratii dusmanoase si cretinoide la adresa Stelei vi se potrivesc perfect vorbele lu’ goga:
“…..tara de secaturi, oameni minori, ……. hoti improvizaţi astazi in falsi moralisti! voi aveti boala in suflet si suferiti de o epidemie infricosatoare de meningita morala!” !
Vitto, nu mai folosi cuvinte complicate, ca nu mai intelege becali ce ai zis si nu-ti mai vezi banii. Asa, ca indiciu, cuvinte complicate pentru sefu’ tau sunt toate alea mai lungi decat “vaca”.
Si nu-l baga pe Xray in aceeasi oala cu tine, ca nu e cazul. El pare un om echilibrat, care vede ce face bine si ce face rau oierul, tu esti doar o sluga. Sper ca esti sluga, daca vorbesti din convingere e mai nasol…
sigur domnu’ rob….
ma scuzati….trebuia sa precizez ca vorbele citate nu erau ale lui dorin goga (fotbalist), asa cum probabil ca v-ati inchipuit unii, ci ale lui octavian goga (poet si om politic la inceputul sec. xx – adica 20, nu…..altceva).
ce sa fac, eu nu stapanesc nivelul lu’ dorin goga……
@answer
Esti in eroare!
Litigiu a pornit de la contractul de inchiriere încheiat în 2003. Din 2009, pe lângă chirie, brusc, FC Steaua a fost obligată să plătească “peste noapte” și un impozit imens pe teren și clădiri, pentru că CSA a umflat exagerat valoarea imobilelor, culmea, cele modernizate tot de Becali. Astfel, numai tribuna I și cea oficială au fost evaluate în 2009 la peste 40 mil. dolari.
Prin urmare, în loc de aprox 300.000 euro/an cât plătea total FCSB, chiria +plus împozitul mărit au ajuns dintr-o dată la peste 600.000 euro pe an.
În plus s-a recalculat retro impozitul, la noua valoare evaluată după 4 ani de la modernizare. Așa au apărut și restanțe cu penalizări însumând peste 2 mil. euro. Un fel de jaf la drumul mare!
Pentru ca CSA nu a vrut sa negocieze contractul pentru a găsi o soluție să rămână chiria la valoarea inițială din contract (conform H.G. nr.373/02.04.2003), Becali a refuzat și el să mai plătească, inclusiv restanțele ălea din impozit recalculat, apărute peste noapte. Așa s-a ajuns la proces și ruptura din 2010.
Când FCSB a revenit, în 2011, s-a găsit soluția. Contractul a fost încheiat pe meci jucat, care nu mai implică impozite pe teren și clădiri (exact modelul de la Arena Națională). FCSB plătea 26.000 de euro/ meci, dar obligatoriu pe minim 10 jocuri, chiar daca nu le juca, ceea ce asigura CSA-ul cu un venit minim de 260.000 de euro/an și in situația în care FCSB nu ar fi disputat nici un meci în Ghencea.
vitt0 tocmai si.a facut autocritica.
Da cel mai tare a fost h : Printr-o cunostinta comuna ( cunostinta comuna 🙂 ) stiu ca omul e stelist veritabil si, probabil(probabil), isi doreste sa rezolve situatia asta idioata (cel mai tare argument)
vitto esti bun sa scrii romane pentru puscariasi ! 😉
nea moro,
lasa la ce sunt eu bun sa scriu….gandeste-te mai bine la ce poti tu sa citesti? acolo este problema……
ei!
sa speram ca se rezolva…
ca de nu, “capul lui motoc vrem!” 🙂
(ca al lui talpan are valoarea intrinseca reiesita din denumire: cea de talpa…
indispensabila la mers, inutila pe post de cap)