„Lucian Bălan, titular în echipa Stelei care în 1986 a câştigat Cupa Campionilor Europeni, a încetat din viaţă la doar 56 de ani. Acesta s-a sinucis în locuinţa sa din Baia Mare, după ce a luat o supradoză de medicamente. Din informaţiile obţinute de ProSport, Lucian Bălan a decedat în urma unei intoxicaţii voluntare cu medicamente. A lăsat un bilet de adio, dar deocamdată nu se cunoaşte conţinutul acestuia. Medicii de pe ambulanţă au încercat resuscitarea lui, dar nu s-a mai putut face nimic. A fost declarat mort de cei de la ambulanţă în jur de ora 18:00. Lucian Bălan a mai avut două tentative de sinucidere, în 2004 şi 2010,, tot printr-o supradoză de medicamente în combinaţie cu alcool, dar de fiecare dată a fost găsit la timp de mama sa şi salvat.” – ProSport
La mai bine de o oră de la anunţarea veştii că Lucian Bălan s-a sinucis, conducerea clubului de fotbal Steaua şi-a exprimat printr-un comunicat şi ea regretul pentru trecerea în nefiinţă a fostului mijlocaş, component de bază al echipei care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986:
„Fotbal Club Steaua Bucuresti isi exprima durerea la auzul vestii ca legendarul Lucian Balan a parasit aceasta lume la varsta de 56 de ani.
Fostul castigator al Cupei Campionilor Europeni si Super Cupei Europei cu Steaua a decis sa-si puna capat zilelor la aproximativ o luna dupa ce-si pierduse mama.
Clubul nostru ii ureaza celui care ne-a parasit pentru totdeauna sa inscrie cat mai multe goluri in meciurile pe care le va disputa in ceruri alaturi de alte legende ale Stelei care ne-au parasit de-a lungul anilor!
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Lucian Balan a fost un mijlocas nascut pe 25 iunie 1959, la Bucuresti, care a devenit celebru in fotbalul romanesc in anii ’80, cand a castigat, alaturi de Steaua, Cupa Campionilor Europeni si Super Cupa Europei. A facut junioratul la Autobuzul Bucuresti si Minerul Cavnic, debutand, in fotbalul mare, insa, la FCM Baia Mare, pentru care a jucat timp de sapte sezoane. A ajuns in Ghencea in 1985 si a jucat pentru Steaua pana in 1989, perioada in care si-a castigat locul de legenda a clubului, cucerind, pe langa cele doua trofee europene, 4 titluri de campion al Romaniei si 3 Cupe ale Romaniei. In 1989, dupa ce a disputat finala Cupei Campionilor cu AC Milan, pierduta de Steaua cu 4-0, s-a transferat in Belgia, la Klub Beerschot Antwerpen, de unde a ajuns la Real Murcia, din Spania. In 1990 a revenit la Steaua, de unde s-a retras la sfarsitul sezonului 1990-1991. Desi a fost castigator al celui mai ravnit trofeu din fotbalul european, a evoluat o singura data pentru echipa nationala a Romaniei. In 2010, pentru o scurta perioada de timp, a ocupat functia de antrenor in cadrul Centrului de Copii si Juniori al Stelei. A fost numit maestru international al sportului si a primit decoratia Meritul Sportiv – clasa I.
Acum 40 de minute, CSA Steaua a dat următorul anunț pe pagina oficială de facebook:
„Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua București” își exprimă profundul regret pentru trecerea în neființă a fostului mare fotbalist stelist Lucian Bălan. Component al generației de aur, care a câștigat Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei, Lucian Bălan va rămâne pentru totdeauna în inimile și în memoria iubitorilor fotbalului și a culorilor roș-albastre, a tuturor acelora pe care i-a îndoliat astăzi prin trecerea sa în neființă!
Dumnezeu să-l odihnească!”
Site-ul fcsteaua.ro își exprimă regretul și transmite condoleanțe familiei indoliate. Suporterii steliști nu vor uita niciodată contribuția lui Lucian Balan la momentul de glorie supremă al Stelei ’86.
Dumnezeu să-l odihnească!
fcsteaua.ro
Lucian Balan – primul din echipa din 1986 (din cei 16 sau 17, daca il socotim si pe Iordanescu intre jucatori) care ne paraseste.
RIP
Sit tibi terra levis.
Dumnezeu sa il ierte !
@moromete
????!!!
Dumnezeu sa-l ierte ! Merita citit si articolul asta http://www.digisport.ro/Sport/SPECIAL/Cutremurator+Ultimul+interviu+al+lui+Lucian+Balan+pentru+Digi+Sp
Il punem si noi pe prima pagina.