INTERVIU | Comandantul CSA Steaua, Cristian Petrea: “În patru ani jucăm în Liga 1”

de | septembrie 26, 2017
Comandantul CSA Steaua, Cristian Petrea: “În patru ani jucăm în Liga 1”. Câte locuri va avea stadionul Ghencea, replică pentru Iustin Ştefan, unde se vor vedea meciurile echipei lui Lăcătuş, relaţia cu Talpan, bugetul şi bătălia cu Rapid

 INTERVIU | Comandantul CSA Steaua, Cristian Petrea: "În patru ani jucăm în Liga 1". Câte locuri va avea stadionul Ghencea, replică pentru Iustin Ştefan, unde se vor vedea meciurile echipei lui Lăcătuş, relaţia cu Talpan, bugetul şi bătălia cu Rapid

În vârstă de 46 de ani, comandantul CSA Steaua, Cristian Petrea, e născut de ziua Armatei, pe 25 octombrie 1970. Fost aruncător de greutate, Petrea spune că iubeşte toate sporturile, nu numai fotbalul, dar cu echipa manageriată de Marius Lăcătuş are o ţintă specială: să o propulseze până în 2020 în primul eşalon. Din 2011 până în 2016 a ocupat funcţia de locţiitor al fostului comandant, George Boroi (recordmenul României la 110 m garduri, actual secretar al CSOR), iar în 2012, Petrea pleca pentru şase luni în misiune, în Afganistan. Bătăliile din instanţă, atacul de pe Terenul 5, armele cu care trupa lui Ion Ion promovează şi lupta la baionetă cu Academia Rapid… în interviul de mai jos.

Domnule Petrea, ce buget are echipa de fotbal în acest moment?
Deşi în primele declaraţii am spus că vom dispune de un buget de 300.000 de euro, ulterior, prin negocieri, am reuşit să aducem fotbalişti la un preţ de transfer cât mai scăzut şi, în urma unor discuţii, am ajuns la un buget de 150.000 de euro.

Sunt bani de la bugetul de stat?
Sunt numai din veniturile proprii ale clubului, dar vor fi şi din surse private.

Dacă la finalul acestui an echipa va promova în eşalonul al treilea, cu cât credeţi că va creşte acest buget?
Cu o creştere maximă de 100.000 de euro, noi ne vom îndeplini obiectivul pentru că echipa esta tânără, dispunem de un grup unit, şi, probabil, pentru Liga a treia, cu un jucător sau doi care să completeze anumite posturi deficitare, cred că ne vom îndeplini obiectivul.

Care e acest obiectiv?
Sezonul viitor va fi, desigur, promovarea în Liga 2.

Aş vrea să facem trecerea către una dintre rivalele Stelei, Academia Rapid. Formaţia are trei sponsori pe tricou. De ce nu beneficiază şi echipa dumneavoastră de o susţinere similară în acest moment?
Pot să vă spun că în următoarea perioadă vor apărea sponsori şi pe tricourile Stelei Bucureşti. Ne aflăm în discuţii cu diferiţi parteneri care şi-au manifestat deja intenţia de a sprjini acest proiect şi urmează să le materializăm. Veţi vedea curând şi sponsori pe tricourile echipei noastre.

Academia Rapid dispune de câţiva jucători exponenţiali. V-aţi gândit să aduceţi fotbalişti cu o experienţă mare în fotbalul românesc, care încă ar mai putea juca?
Din discuţiile pe care le-am avut cu Marius Lăcătuş (n.r. – director tehnic) şi cu Ion Ion (n.r. – antrenor Steaua), ne-am propus să mergem pe ideea că acest proiect pe care ni l-am asumat trebuie să se clădească doar pe jucători tineri. Într-adevăr, la un moment dat, se poate aduce în discuţie problema unui jucător de valoare care să facă diferenţa, dar nu cred că Marius are intenţia să aducă un jucător mai vârstnic.

Ce înseamnă un jucător mai vârstnic?
Un jucător de maxim 26-28 de ani, cu experienţă, care să adune echipa în jurul lui. Dar dacă vom considera necesar la un moment dat, îl vom aduce. Deocamdată, ştiu că nu are de gând.

Pentru a încheia discuţia despre lupta cu Academia Rapid, ce credeţi că deţineţi în plus faţă de ei în acest moment şi cum anticipaţi că veţi ieşi din această cursă?
Cred că va fi o luptă interesantă. Sunt puternici, asta simt, şi ei, ca şi noi, îşi doresc să materializeze un proiect în care au reuşit să coaguleze foşti sportivi de excepţie. Beneficiză de sprijinul Primăriei, dar cred că pe 13 octombrie (n.r. – meciul direct din etapa a 8-a a Ligii a 4-a Bucureşti) vom vedea fiecare cum stăm. Echipa este pregătită, e sudată, s-au pus la punct toate rotiţele mecanismului în cantonamentul de la Cheile Grădiştei, iar mai apoi în jocurile de pregătire de la Tărlungeni, ne-am măsurat forţele cu adversare din Liga a treia. Suntem încrezători că vom ridica ştacheta performanţei din ce în ce mai sus.

Suporterii au scris pe o pagină de facebook că meciurile echipei Armatei nu sunt transmise de vreo televiziune din cauza implicării lui Gigi Becali. E adevărată sau falsă această afirmaţie?
Noi încă de la începerea campionatului ne-am gândit să iniţiem nişte dscuţii cu cele mai importante televiziuni pentru ca suporterii noştri din toată ţara să vadă partidele Stelei. Şi, în acest sens, am purtat discuţii cu Digi, Dolce şi TVR 1. Momentam nu am primit nicio decizie oficială din partea lor, rămân uşi deschise şi noi sperăm ca măcar una din aceste televiziuni va transmite meciurile. Nu neg faptul că CSA Steaua deţine un kit de transmisie online şi sperăm ca peste o săptămână, dacă nu vom materializa discuţiile cu o televiziune, în mod cert le vom transmite pe canalul nostru youtube.

Concretizarea discuţiilor depinde şi de Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti?
AMFB deţine în exclusivitate drepturile de transmisie TV. Noi am purtat o discuţie cu cei de la AMFB, am ajuns la o înţelegere cu ei în privinţa transmiterii meciurilor din mediul online. Şi, probabil, dacă nu finalizăm tratatative cu o televiziune, sigur vom transmite online. De ce mergem mai mult pe televiziune? Pentru că are o acoperire naţională şi atunci meciurile noastre ar putea fi văzute de toţi fanii Stelei. Vreau să mulţumesc Asociaţiei Steliştilor 1947, am încheiat un parteneriat cu ei şi ne ajută foarte mult. Ei au achiziţionat şi un pachet de 600 de abonamente.

Câte abonamente s-au vândut în total?
900 de abonamente, exact capacitatea tribunei, nu avem voie deocamdată să vindem mai multe.

Cum e cererea faţă de ofertă?
Cererile sunt mult mai mari. Cel puţin la primul meci – şi aici vreau să mulţumesc Jandarmeriei – am găsit o soluţie şi am suplimentat numărul de locuri în picioare pentru a primi cât mai mulţi suporteri. După estimările Jandarmeriei au fost cam 2.500 de suporteri, adică aproape dublu faţă de capacitatea tribunei. Ceilalţi suporteri au stat în picioare, pe latura de Sud a terenului şi în locurile libere care urmează să fie completate acum cu tribune. Mai avem opt module de tribune, urmează să le montăm şi să  mai punem în vânzare cel puţin 500 de abonamente.

Cât costă aceste module?
Suficient de mult, dar am găsit înţelegere, ajutor şi lucrurile au devenit mai simple.

“Nu am discutat niciodată cu Gigi Becali!”

Aş vrea să vă întreb dacă fotbaliştii sunt cadre militare?
Nu, niciunul. Vorbim despre jucători de fotbal foarte tineri, cel mai în vârstă are 26 de ani, sunt legitimaţi. Ei sunt plătiţi pe acele contracte de activitate sportivă în urma unor negocieri din veniturile proprii ale clubului.

Să vorbim puţin şi despre doi jucători. Cum se simte fiul lui Didi Prodan, Răzvan, în vârstă de 18 ani?
După cum ştiţi, are o problemă medicală, a fost trimis la diferite cabinete medicale, i-a fost recomandată o pauză. În acest moment e mai dificil pentru el întrucât  a pierdut perioada de cantonamente montane, noi îl aşteptăm lângă noi, suntem încrezători, are calităţi deosebite şi sperăm ca aceste probleme medicale se vor rezolva.

Aveţi un caz inedit la echipă. Junior Măcriş a făcut junioratul la echipa lui Becali, dar a ales să joace la formaţia Armatei. Ce vă spune această alegere?
Da, aşa este. Eu, personal, nu am discutat cu el, au vorbit managerul clubului, Neagoe, şi Marius Lăcătuş. Ne bucurăm că un jucător de perspectivă a ales proiectul nostru, asta demonstrează că suntem oameni serioşi şi proiectul nostru este de viitor.

Circulă unele informaţii potrivit cărora aţi putea ajunge la o înţelegere cu Gigi Becali, iar echipa dumneavoastră ar urma să devină o pepinieră pentru FCSB. Cum comentaţi?
Nu, nu e nimic adevărat. Eu, personal, nu am discutat niciodată cu Gigi Becali. Noi nu vom deveni pepiniera nimănui, noi vrem să dezvoltăm proiectul nostru. Este un proiect pe patru ani, în patru ani ne propunem să ajungem în Liga 1. Vom beneficia şi de o infrastructură sportivă extraordinară, la standard UEFA pentru că în următorea perioadă stadionul central va fi predat Companiei Naţionale de Investiţii pentru proiectul EURO 2020. Sperăm să ne îndeplinim obiectivele până atunci şi să avem echipă în Liga 1, vom avea stadion nou, nu vom fi pepiniera nimănui!

Cei de la FCSB au venit să-şi ia bunurile?
O parte din lucruri… Urmează până la predare şi demolare să-şi ia şi următoarele lucruri.

Îmi spuneţi că vă propuneţi să ajungeţi în 2020 în Liga 1, dar secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Iustin Ştefan, a afirmat săptămâna trecută că echipele departamentale nu au voie să joace în primele două eşaloane!
Am auzit… Domnul Iustin Ştefan, secretarul general al LPF, nu a făcut nimic altceva decât să comenteze un articol din Legea 69/2000, Legea Sportului. Îl asigur încă o dată şi pe această cale că CSA Steaua va respecta prevederile Legii Sportului şi, când vom ajunge să promovăm în Liga a 2-a prin merit sportiv, vom îndeplini toate cerinţele legale astfel încât să nu fie nicio problemă. Îi adresez o rugăminte totuşi: să se implice mai mult în regulamentele şi statutul LPF, mai ales că din câte ştiu este şi jurist! Astfel încât câştigătoarea campionatului să nu mai fie desemnată de TAS (n.r. – Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne), ca în ultimele trei ediţii şi să ne lase pe noi în pace că ştim ce avem de făcut!

ProSport a scris săptămâna trecută că Academia Rapid, Steaua şi FC Dinamo au fost băgate în Liga 4 de o persoană fără nicio calitate la AMFB. Aţi citit?
Da.

Şi cum comentaţi?
CSA Steaua, la fel ca şi Rapid sau Dinamo, a depus cererea de înscriere la instituţia cu atribuţii în organizarea meciurilor de fotbal, la nivelul Ligii a 4-a şi a 5-a pe raza municipiului Bucuresti, în speţă AMFB. Dacă era altă instituţie abilitată cu această responsabilitate, ne-am fi adresat lor. După cum bine ştiţi, imediat după apariţia în presă a acelui articol, secretarul general al AMFB, domnul Claudiu Baboia, a ieşit în presă cu un drept la replică explicând situaţia. Nu cunosc speţa, nici nu e treaba mea, dar cred că pentru mai multe amănunte vă puteţi adresa direct AMFB.

Noul stadion Ghencea va avea o capacitate de 30.000 de locuri. “Dacă am avea o arenă cu 10.000 de locuri, ar veni acum în jur de 8.000 de oameni la un meci al Stelei”

ARHIVĂ. Stadionul Ghencea a fost inaugurat pe 9 aprilie 1974, cu ocazia meciului amical dintre Steaua şi echipa iugoslavă OFK Belgrad, scor 2-2. Arena a fost ridicată în opt luni (august 1973 – martie 1974)

Multă lume se întreabă cum mai arată stadionul Ghencea. Îmi puteţi spune?
Gazonul este perfect, e o tradiţie în Ghencea. În privinţa tribunelor s-a produs o uzură – şi morală, şi fizică! Nu am mai investit pentru că nu avea sens să investim nişte resurse într-un stadion care ulterior va fi predat către CNI.

De ce n-aţi jucat pe stadionul mare?
Dacă n-ar fi intrat în acest program, cu siguranţă am fi jucat pe el. E o împlinire să joci pe stadionul Ghencea, o arenă încărcată de amintiri pentru clubul nostru, dar momentam nu s-a luat în discuţie pentru că urmează să-l predăm.

Cum va arăta?
Eu ştiu… Există la nivelul CNI machete… A  fost prezentat studiul de prefezabiltiate, am optat şi am propus MApN un proiect din cele trei propuse. Au fost discuţii la nivelul directorilor din Compania Naţională de Investiţii, urmează ca dumnealor, pe baza opţiunii noastre, să facă studiul de fezabilitate.

Care va fi capacitatea noului stadion?
30.000 de locuri în toate cele trei variante.

Să ne imaginăm că aţi dispune de un stadion cu o capacitate de 10.000 de locuri. Câţi spectatori credeţi că ar veni acum?
Presupun că în jur de 8.000 de oameni.

Care a fost numărul maxim de fani  care a susţinut echipa în deplasare?
Cu Sportul 2, în etapa a doua, am fost încurajaţi de aproape 500 de suporteri. Fanii ne încurajează, ne sprijină, avem şi discuţii în contradictoriu pe anumite teme pe care noi le vedem într-un fel, iar ei le văd din altă perspectivă.

La ce vă referiţi?
Ei vor ca lucrurile să se întâmple foarte repede, le-am spus ce urmărim noi, care e strategia noastră inclusiv din punct de vedere juridic pentru apărarea mărcii şi a brandului. Anumite lucruri se întâmplă în acest ritm pentru că sunt şi decizii ale instanţelor şi diferite amânări în procese.

“Am avut o discuţie cu el, i-am spus să se controleze pentru a nu mai avea astfel de ieşiri în viitor. Nu am acceptat niciodată acest gen de ieşire”

Înainte de a-l aduce pe Ion Ion pe bancă, s-au vehiculat mai multe nume de antrenori. S-a aflat cineva pe listă din generaţia 1986? Lăcătuş de ce nu a vrut să stea pe bancă?
Au fost discuţii şi cu alţi antrenori înainte de Ion Ion. Lăcătuş nu şi-a dorit să stea pe bancă pentru că vrea să construiască proiectul cu viziunea lui. Asta a fost dorinţa lui, să supervizeze proiectul şi ca antrenor al echipei să fie numit altcineva. Din generaţia echipei din 1986? Au existat discuţii… Şi cu jucători exponenţiali. Dar ne bucurăm că-i avem antrenori la Centrul nostru pe foşti fotbalişti de excepţie precum Adrian Bumbescu, Radu Troi sau Lajos Sătmăreanu.

La începutul acestei luni, Gazeta Sporturilor a scris că Adrian Bumbescu, antrenor la echipa U 17 a clubului dumneavoastră, şi-a înjurat elevii la meciul din deplasare cu Viitorul Constanţa. Ce reacţie aţi avut?
Da, am vizualizat şi noi filmuleţul. Am ajuns la concluzia că a avut doar acea ieşire necontrolată, am avut o discuţie cu el şi i-am spus că în viitor să se controleze astfel încât acest gen de ieşiri să nu mai existe. Noi nu am acceptat nicioadată acest gen de ieşire. Uneori, sub presiune mai dai frâu liber impulsurilor. În orice caz, nu suntem de acord şi nu promovăm acest gen de relaţie antrenor – jucător.

De ce nu a semnat notificarea către UEFA şi către FIFA şi în ce relaţie se află cu Florin Talpan, juristul clubului. “Vom demonstra că palmaresul nu a fost niciodată cedat”

Mai devreme vorbeaţi despre procese, despre amânări. În ce relaţii vă aflaţi acum cu juristul clubului, Florin Talpan?
În relaţii foarte bune. Relaţiile dintre militarii din Ministerul Apărării Naţionale sunt  reglementate conform statutului. Eu sunt comandantul-preşedinte al clubului, el este juristul clubului. Îi acordăm tot sprijinul pentru că dorim o reprezentare cât mai bună în procesele pe care le avem cu diferitele entităţi.

Aş vrea să vă întreb dacă aţi semnat notificările către UEFA şi FIFA privind situaţia juridică a Stelei?
Nu, momentan.

De ce?
Pentru că am vorbit cu el şi avem o altă strategie.

Dar juristul clubului a avut mandat pentru a notifica FRF referitor la sentinţa potrivit căreia FCSB nu e Steaua?
Am purtat o discuţie cu el pe marginea acelor notificări şi, momentan, ne-am schimbat strategia.

Despre ce strategie e vorba?
În linii mari avem acum o serie de procese pe care trebuie să ne concentrăm foarte bine. Trebuie să le câştigăm şi apoi vom aborda şi celelalte lucruri. Sunt nişte paşi fireşti pe care trebuie să-i parcurgem. Ceea ce vreau să spun este că nu vom renunţa niciodată şi nu am renunţat vreodată la palmares, vom demonstra că palmaresul n-a fost cedat vreodată. Cel puţin până în 2003… Există nişte paşi… Pot să le transmit fanilor să aibă încredere în noi că brandul Steaua aparţine CSA Steaua şi lucrul acesta, poate puţin mai târziu, va ieşi la iveală şi îl vom demonstra.

La meciurile echipei lui Nicolae Dică vă uitaţi?
Ma uit, de ce să nu recunosc!? Au făcut transferuri foarte bune, de la Astra, de la Viitorul…

Ce şanse are în procente FCSB de a câştiga campionatul?
Depinde doar de ei.

[…]

O ultimă întrebare. Ce sport aţi practicat?
Atletism, aruncarea greutăţii, dar doar la nivel de juniori.

Mulţumesc, succes şi medalii pentru România!
Aşa să fie, mulţumesc şi eu.

Cristian PETREA la CSA Steaua

  • 1 decembrie 2016 – Comandant (preşedinte) al Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti
  • decembrie 2016 –  Locţiitor al comandantului
  • noiembrie 2008 – decembrie 2010– Şef al personalului
  • iunie 2005 – octombrie 2008 – Ofiţer specialist în biroul personal şi evidenţă resurse umane
  • aprilie-noiembrie 2012 – Misiune în TO Afganistan

Andru Nenciu
Sursa: prosport.ro

Nota Redacției: S-a preluat din interviu numai ceea ce este legat de echipa de fotbal CSA Steaua. Cei care doresc sa citească interviul  integral o pot face AICI.

22 de comentarii la „INTERVIU | Comandantul CSA Steaua, Cristian Petrea: “În patru ani jucăm în Liga 1”

    1. Micutul Fabian

      Despre ce vorbesti? Peste tot a fost anuntat numarul acela, 900. Asociatia Stelistilor 1947 l-a mentionat chiar de mai multe ori. 900 sunt abonatii. Pe langa ei mai intra si oameni care isi cumpara bilete.

      1. siegfried

        Mă refeream la capacitatea tribunei. Veneau niște experți sudiști în geometrie care ne anunțau că intră câteva mii.
        BTW secta liberă le-a mulțumit celor 4 mii de steliști imaginari care ar fi fost prezenți la meciul cu Venus.

        Pe langa ei mai intra si oameni care isi cumpara bilete.
        Tocmai ce ți-a zis Petrea că CSA nu poate să vândă peste capacitatea tribunei.

  1. vasglo

    “Ceea ce vreau să spun este că nu vom renunţa niciodată şi nu am renunţat vreodată la palmares, vom demonstra că palmaresul n-a fost cedat vreodată.”

    Cum veti demonstra colonele, pentru ca echipa care are palmaresul ati dat-o la altii in 1998?! Oare echipa aia a stat vreo 20 de ani in “criogenie”, pentru intinerire, si acum gangureste vesela in Liga de amatori a Capitalei??…-:)

    1. vasglo

      @adrian0808
      Evident ca vom juca si noi acolo, ca de altfel orice echipa de fotbal, ca nu e stadionul lui Petrea sau Talpan! Dar, numai sa puna o chirie rezonabila, mai mica
      decat pe National Arena..-:)
      Parca-l vad pe Petrea cum se va ruga de noi si alte echipe sa joace in Ghencea ca sa poata acoperi cheltuielile de intretinere a stadionului, ca slabe sperante in cele cateva sute de “nostalgici” iubitori de Talpan..-:)

  2. xray Autor articol

    Notă: Până și Petrea admite indirect că palmaresul este acum la FCSB!
    “Ceea ce vreau să spun este că nu vom renunţa niciodată şi nu am renunţat vreodată la palmares, vom demonstra că palmaresul n-a fost cedat vreodată. Cel puţin până în 2003… Există nişte paşi”

    Adica e constient ca in acest moment CSA trebuie sa demonstreze, pentru ca toata suflarea mondiala, fotbalistica crediteaza pe FCSB ca avand palmaresul.

  3. fortuneteller

    Normal, palmaresul e la FCSB. Insa traim vremuri anormale, intr-o tara anormala. In definitiv traficul de influenta (pile si relatii taica!) functioneaza ca pe vremea odiosului, deci orice e posibil, inclusiv sa mori cu dreptatea in mana. Altceva insa as intreba: ce inseamna exact “venituri proprii” in viziunea col. Petrea? Caci a zis singur ca nu e vorba de sposorizari. Deci? O sa ziceti ca sunt banii din bilete si abonamente, dar si asta e trasa de par. Adica cand au cumparat Regal Buc aveau deja banii in cont? Hmm…..

  4. wu1

    Din articole luati doar ce va convine, dar uitati ca steaua are deja doi sponsori la echipa: as47 si betarena !rabdare sa aveti si mai vorbim, pana atunci lasati frustrarile pornite din ura ! adrian si vasglo vise umede ce.aveti voi cu stadionul…puneti.va pofta.n cui…va inteleg, e aiurea sa n.ai un stadion propriu..

    1. vasglo

      @wu1

      Scuze, am uitat ca Stadionul din Ghencea e numai al lui Talpan, Petrea,
      Wu-Intaiul si a celor cateva sute de locuitori ai cartierului?!….-:)

      Nu taticu, stadionul e si al nostru, al tuturor platitorilor de taxe si impozite din banii carora s-a construit/modernizat! Nu va trece mult si lumea se va destepta! Nu are ce cauta un stadion construit din banii publici si pentru uzul public in ograda unei Unitati Militare. El trebuie dat in administrarea autoritatilor locale, asa cum este peste tot in lumea civilizata!….

  5. joseph

    @ xray

    nu cred ca ai inteles exact exprimarea lui Petrea sau vrei sa induci lumea in eroare, din moment ce ai vazut cu siguranta palmaresul pretins de CSA in scris, pentru ca ti-am trimis chiar eu link-ul si ai comentat pe tema asta mai demult… asa ca nu a admis nimic din ceea ce zici tu, doar a spus ca mai este nevoie de niste pasi pentru clarificarea problemei, in ochii tuturor.

    bonus declaratia de ieri a lui Danilescu pe tema asta: https://www.youtube.com/watch?v=6UjnbIwinVc

  6. xray Autor articol

    @joseph & co.

    Vă reamintesc că Gațu era comandantul CSA în 1998 atunci când s-a făcut trecerea de la CSA la AFC. Danilescu a plecat imediat la câini, așa că…

    Ce zice Gațu? Vedeți în articolele de mai jos:

    1) Cristian Gațu, comandant CSA (’97-’98) : „În ’98, Armata a cedat tot patrimoniul Stelei!”
    http://www.fcsteaua.ro/cristian-gatu-in-98-armata-a-cedat-patrimoniul-stelei/

    „În 1998 am fost informați de FRF că trebuie să rupem legăturile cu MApN, pentru că FIFA și UEFA interziceau ca echipele să aparțină de un minister. Eu m-am ocupat de tot ceea ce a însemnat această rupere. Am înființat o organizație non-profit, AS FC Steaua București, iar MApN a cedat tot patrimoniul Stelei. Inclusiv folosirea pe durată nelimitată a stadionului. Președinte trebuia să fie Emerich Ienei, dar el a preferat să rămînă director tehnic la FRF. Astfel, l-am numit pe Viorel Păunescu, care era sponsor și apropiat de echipă.

    Eu sînt dezamăgit de această situație. Steaua lui Gigi Becali este aceeași care a fost tot timpul. Este aceeași cu echipa care a cîștigat Cupa Campionilor. Nu știu ce se urmărește acum. În plus, Armata nu are bani pentru a susține echipa de fotbal”, a spus Cristian Gațu

    2) GAŢU 70 | INTERVIU EVENIMENT

    http://www.fcsteaua.ro/gatu-70-interviu-eveniment/
    GAŢU 70: „Am preluat clubul Steaua ( N.R. între 1997-1998) pe minus 7 milioane de dolari şi într-un an l-am dus la minus 800.000 de dolari„

    Dar dincolo de declarații sunt evidențe. CSA nu a deschis proces pentru a recupera clubul cedat în 1998.
    Doar a deschis un proces de anulare a mărcii înregistrate în 2004 de FCSB! A fost un proces pe o proprietate intelectuală, nu pe proprietatea patrimonială cedată în 1998 la AFC și ajunsă în 2003 la SC FCSB SA!!

      1. joseph

        @ xray

        daca ai timp sa citezi o afirmatie si pe urma sa o “interpretezi” diferit decat sensul in care a fost data… adica daca ai timp sa te tii de manipulari, ar trebui sa ai timp sa si raspunzi pentru asta. ti-am mai zis, din punctul meu de vedere esti liber sa crezi si sa exprimi ce vrei tu, dar nu sa fabulezi si sa intorci o declaratie cu susul in jos si sa te mai si astepti sa nu comenteze nimeni.

        cat despre raspunsul lui AH, dupa cum i-am spus si lui.. slab rau de tot baieti… luati legatura cu Don Vitto, poate mai baga ceva la amuzament macar

        1. xray Autor articol

          @joseph

          Meștere, pentru ce am de spus și opinat, îmi fac timp și scriu în articole și comentarii. BTW, eu scriu pe site de “n” ori mai mult decât tine. Proporțional e și timpul consumat cu scrisul. Capisci? De asta nu am timp și pentru “chat” și bătut apa-n piuă.

          Ce înțelege fiecare din ceea ce scriu eu, e problema celui care citește. Cititul articolelor și comentariilor este 100% facultativ!
          Eu nu am nici timp nici nu obligația mea de ai “traduce” fiecăruia care nu înțelege ce scriu eu. Să fie sănătoși. Exact ca în cazul tău.

          1. joseph

            @ xray

            nu e nimic complicat si nimic de inteles din partea mea. pur si simplu preiei o afirmatie si o rastalmacesti asa cum iti convine si pe urma nici nu esti in stare sa recunosti treaba asta. sa o luam simplu:

            1. CSA publica un document pe facebook in care sustine ca detine palmaresul si il insira acolo, alaturi de lot. tu publici pe fcsteaua toate informatiile legate de lansare, mai putin pagina asta. ti-am trimis un link, am discutat pe tema asta, deci stiai de la inceputul sezonului ce sutine CSA si la fel si Petrea

            2. Acum spui pe baza declaratiilor de mai sus ca: “Până și Petrea admite indirect că palmaresul este acum la FCSB!”… ceea ce este o mare aberatie, mai ales tinand cont de faptul ca stiai de informatiile de la punctul 1

            3. Repet, esti liber sa crezi ce vrei tu si sa sustii pe cine vrei tu, dar nu incerca manevre de genul asta

  7. vasglo

    @joseph

    Totusi, eu cred ca esti un interlocutor rezonabil care gandeste singur, fara ajutor!
    Ce palmares poate avea o echipa de fotbal infiintata si inscrisa in competitia sportiva in anul 2017? Poate avea ea palmaresul unei echipe de fotbal care participa neintrerupt in competitie de 70 de ani? Prin ce “pasi” (de defilare probabil!..) si prin ce manevre talpaniste se poate ” demonstra că palmaresul n-a fost cedat vreodată”, desi, in 1998, CSA a cedat echipa de fotbal, detinatoare a palmaresului? Numai o minte manipulata, ori interesata…, poate crede ca CSA a dat echipa, dar a pastrat la sertar palmaresul pentru a-l baga in scutecele noului nascut. Hai sa fim seriosi!
    Chiar nu realizezi ca baietii astia, Talpan, Petrea & Co., nu au nimic de-a face cu adevarata armata romana, ci va manipuleaza la greu pentru a-si conserva niste salarii si pensii speciale (ca sa nu zic si alte “avantaje” ce apar din administrarea unui domeniu public…), sub pretextul sacrificiului pe altarul “stelismului”? Ce s-ar face ei si acolitii lor fara Steaua? Iti spun eu, ar trebui sa “serveasca patria” cu adevarat!….-:)

  8. vasglo

    @piece-of-mind

    Eu vad lucrurile mult mai simplu.

    Pasul 1. – CSA Steaua a cedat in 1998 echipa de fotbal (a scos-o din obiectul lui de activitate) si a dat-o in administrarea unei asociatii nonprofit, AFC Steaua.
    De ce s-a intamplat asta? Fa un scroll up si vezi ca @xray te lamureste, mai precis Cristian Gatu;

    Paul 2. – AFC Steaua, pentru a evita falimentul, decide CONFORM LEGII, constituirea unei societati comerciale pe actiuni, care sa asigure administrarea si , mai ales, FINANTAREA, echipei de fotbal.

    Faptul ca aceasta a fost cea mai buna decizie, o demonsteaza performantele ulterioare ale echipei, respectiv, titluri si cupe nationale, participari neintrerupte in grupele competitiilor europene din 2003 si pana azi (ma rog, cu o singura exceptie numita “finul”….)

    Este singura echipa din Liga 1 care nu a retrogradat si/sau intrat in insolventa!

    Ce crezi, daca Talpan gasea vreo neregula in constituirea societatii pe actiuni care a preluat CU DEPLIN SUCCES, administrarea ECHIPEI SIMBOL AL FOTBALULUI ROMANESC, nu o facea? Fi sigur ca da, numai ca n-a gasit. A gasit , in schimb, o “frectie la piciorul de lemn”, numita “marca” cu care manipuleaza la greu sentimentele, poate pure, ale unor microbisti naivi, inducandu-le ideea falsa ca marca=echipa=palmaresul echipei!..

    In concluzie, nu a furat nimeni Steaua de la Armata! A fost un proces normal de transformare a entitatilor care administreaza echipa, in concordanta cu progresul societatii. …

Lasă un răspuns