home
02-11-09

Lectie de mentalitate

Miercuri, 4 noiembrie, ora 21.45 stadionul Ghencea va fi aproape sigur plin de stelisti. Paradoxal, echipa noastra nu va fi cea care va iesi de la cabine si totusi Ghencea va fi plina de stelisti. Daca pe vremuri Nationala mai reusea o astfel de performanta, de data asta va fi vorba de cu totul altceva. De o conjunctura! De o conjunctura pe care probabil nimeni nu si-ar fi imaginat-o vreodata, dar care va ramane mult timp o pata neagra pe imaginea Stelei.
In primul rand vor fi peste 3000 de fani furiosi dornici de a-si exprima frustrarea, iar in al doilea rand toti cei prezenti pe stadion vor dori sa vada un lucru care lipseste de multa vreme de pe Ghencea: fotbalul!
Nu cred ca gresesc afirmand ca un sentiment de frustrare ne incearca pe toti... este frustrant sa se comita un abuz ordinar asupra ta si niciun organ al statului sa nu sesizeze ilegalitatea acestui fapt, este frustrant sa fii interzis in locul in care nu de putine ori te-ai simtit ca acasa si de care te leaga atatea amintiri placute, si de asemenea este frustrant sa vezi cum un caracter infect, inegalabil in grandomania lui, calca in picioare toate principiile si valorile pe care a fost cladit acest club si nici macar tuturor (presupurilor) suporteri stelisti nu le pasa.

Insa miercuri seara este de datoria noastra sa demostram altceva. Toata lumea a inteles ca nu vom renunta la protestul nostru pana cand nu ne vom atinge scopul, indiferent de consecinte... dar nu despre asta este vorba si in situatia de fata. "Sempre Superiores" este o sintagma pe care toti o cunoastem si care ne defineste, iar acum este momentul sa o demonstram prin atitudine. In acel moment in care pe toti ne va lua valul, cand prin vene ne va curge setea de razbunare iar din plamani va rasuna mai tare ca oricand furia tribunelor, atunci ar trebui sa ne reamintin ca suntem prezenti acolo doar prin intelegerea aratata de un singur om, Mihai Stoica. Desi cu siguranta a luat in calcul varianta in care pe Ghencea timp de 90 de minute se vor auzi doar injuraturi la adresa ciobanului, s-a limitat in a declara: "noi suntem organizatorii si este decizia noastra, nimeni nu este interzis". Fara conditii, fara alte comentarii si fara amenintari! Pur si simplu a ales sa se bazeze pe acea mentalitate care ne-a delimitat de-a lungul timpului fata de alte cluburi/galerii, desi meciul este unul cu o miza insemnata pentru echipa din Urziceni.
Acesta este momentul in care trebuie sa demonstram tuturor ca nu ne-am transformat ireversibil in contestatari si am uitat sa fim suporteri. Mesajul transmis trebuie sa fie unul scurt si la obiect: se poate si altfel decat cu injurii si proteste, dar nu cat timp creditorul va ramane in Ghencea.

Unirea Urziceni, echipa stelistilor Mihai Stoica, Dan Petrescu si Sorin Paraschiv, va avea nevoie de diplomatia si sustinerea noastra pentru a trece un examen important. De succesul aceste mici echipe poate depinde intr-o anumita masura viitorul fotbalului romanesc. Este vital sa se demonstreze prin rezultate ca respectul, onoarea, corectitudinea si profesionalismul sunt invariabil mai importante decat scandalurile, valizele, brichetele, arbitrii cumparati, banii murdari si cei investiti fara cap, abuzurile contra suporterilor, paranoia si grobinismul conducatorilor, mafia pariurilor si lista poate continua. Succesul Unirii Urziceni nu este intamplator si cu siguranta reprezinta o plama data mafiotilor din fruntea fotbalului romanesc. Iar unei conduceri si unui staf tehnic apropiat de dorintele si principiile noastre ar trebui sa le raspundem, la randul nostru, cu respect.

Miercuri, 4 noiembrie, ora 21.45 - Stadionul Ghencea - este de datoria noastra sa dam tuturor o lectie despre ceea ce inseamna mentalitatea Stelista... a suporterilor!

mstef - mandru renegat al regimului comunist instaurat in Ghencea.

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/