home
13-09-10

Ilie Dumitrescu: "M-a surprins neplacut reactia fanilor"

Proiectul lansat de AISS şi redacţia FCSteaua.ro continua si saptamana aceasta. Un reprezentant al portalului fcsteaua.ro va fi prezent marti, la conferinţa de presă a clubului Steaua, iar noi vă oferim ocazia să-i adresaţi întrebări tehnicianului Ilie Dumitrescu. Astfel, în fiecare zi de luni, vă aşteptăm întrebările pentru antrenorul echipei noastre şi, în măsura în care structura conferinţei de presă o permite, cele mai interesante dintre ele vor fi supuse atenţiei lui Ilie Dumitrescu. Autorul celei mai bune întrebări va fi premiat de AISS cu un tricou aniversar al celor 63 de ani ai clubului, în fiecare săptămâna.

Raspunsurile lui Ilie Dumitrescu la intrebarile voastre, de staptamana aceasta:


1. Avand in vedere deznodamantul partidei de la Urziceni, credeti ca a fost o alegere buna introducerea in formula de start a 4 jucatori noi care nu mai jucasera in niciun meci oficial cu coechipierii lor, unul dintre ei fiind transferat chiar cu o zi inaintea meciului?

A fost un accident, statistic vorbind. Am analizat meciul de nenumarate ori. Trebuie sa eliminam ce s-a facut gresit, sa imbunatatim lucrurile pozitive care s-au facut in ultima perioada. Am avut 70% posesie la acest meci, am avut ocazii bune dar nu le-am fructificat, a fost un joc in care puteam sa ne distantam in clasament cu 3 puncte. Din pacate, acum este istorie si nu vreau sa caut nicio scuza. Responsabilitatea este a mea si nu poti sa te simti confortabil dupa un joc in care am dominat si nu am fost in stare sa inscriem

Intr-un timp foarte scurt trebuie sa fac o omogenitate la echipa, au venit 7 jucatori de la Urziceni, este o investitie buna iar cei care au venit vor ajuta echipa sa castigam campionatul. Eu sunt foarte optimist desi am suferit mult dupa partida de la Urziceni. Nu fac o tragedie cand pierd un meci, sunt multumit de transferurile care sunt facute si cu siguranta rezultatele vor demonstra. Nu este nicio tragedie daca nu vom avea un rezultat bun la Liverpool. Nu am gandit meciul de la Urziceni ca pe cel de la Liverpool, de aceea am folosit si o echipa diferita.

Cand a castigat Steaua campionatul era frumos? Mai sunt momente si mai putin bune in viata unei echipe. Cu totii ne dorim sa facem performanta, doar nu am venit aici sa facem prezenta. Eu sunt aici ca sa castig campionatul. Daca Steaua nu va mai avea sanse la titlu eu o sa-mi dau demisia. Daca Steaua nu joaca ce a demonstrat Steaua in trecut, eu plec. Nu am vrut contract pe 2 ani sau 3 ani, eu am venit sa castig titlul. Nu exista antrenor sa vina la Steaua si sa nu ia campionatul.

2. Care sunt motivele pentru care unii jucatori au refuzat Urziceniul si au ales sa continue la Steaua 2?

Nu cunosc motivele pentru care acesti jucatori au ramas la Steaua. Nu pot sa particip la o negociere dintre un patron si un jucator, nu e normal sa particip. De asemenea, nu voi participa la negocieri de contracte. Asta este strict treaba patronului, a mea este sa antrenez echipa.

3. In ce masura credeti ca au afectat, afecteaza sau vor afecta echipa declaratiile patronului echipei referitoare la victorii rasunatoare de tip 75-0 sau cele referitoare la Nicolita si Onofras? Ati incercat sa-i explicati patronului cat de rau face echipei cu o astfel de atitudine si ca presiunea pe care o pune pe jucatori e una artificiala si generatoare de contraperformante?

Jucatorii nu au fost afectat de declaratii. Este o doza de optimism a patronului si nu are legatura cu ce se intampla in viata echipa. Niciun jucator nu s-a simtit afectat de declaratii. Credeti ca noi stam la tv sa urmarim ce se intampla in fiecare zi? Jucatorii il cunosc deja pe Gigi, este un tip care are o stare de euforie si nu cred ca s-a tranmis ceva negativ jucatorilor.

4. In conditiile in care jucatorii adusi de la Unirea Urziceni nu vor putea fi folositi in meciul de joi contra celor de la Liverpool, acestora adaugandu-se mai multi jucatori cu probleme medicale, cum veti trata aceasta problema de efectiv pentru meciul din Europa League?

In afara de Matei care a inceput sa loveasca mingea dar inca nu e refacut 100%, Tanase si Bicfalvi vor fi apti la ora meciului. Intre cei 18 jucatori din lotul pentru Liverpool vor fi si Apostol si Ricardo. Nu m-am gandit asupra primului 11 pe care il voi folosi in partida de joi, nu stiu daca Nicolita joaca cu Liverpool. Eu l-am folosit, s-a accidentat, trebuia sa pun pe cineva in primul 11 si Radut a jucat foarte bine in meciurile in care a evoluat.

O sa incerc sa subordonez adversarul atunci cand avem mingea. O sa mergem pe Anfield sa jucam si sa scoatem un rezultat bun. Totusi, indiferent de ce se va intampla, obiectivul nostru este clar: Cupa si Campionatului.

5. Din cate am inteles, domnul Leo Strizu a fost trimisul Stelei la partida Birmingham-Liverpool. Ce v-a transmis acesta in legatura cu evolutia echipei Liverpool? Care sunt punctele slabe si punctele forte remarcate de dumnealui?

Este o echipa foarte bine organizata. Antrenorul a incercat mai multe formule de echipa in ultimul timp. Suntem pregatiti, este o echipa cu jucatori foarte valorosi care nu mai au nevoie de o prezentare aparte. De asemenea, pe Anfield este o atmosfera fantastica. Suporterii poarta echipa spre victorie, sunt alaturi de echipa. Fanii care vin la stadion trebuie sa sustina echipa indiferent de rezultate.

6. Dupa atatia ani frumosi petrecuti in Ghencea ca jucator, ce ati simtit in momentul in care fanii au inceput sa va conteste la Urziceni?

Eu ii respect in continuare. Erau afectati, sunt suparati in continuare. Nimeni nu era fericit dupa acel meci. A fost un grup aici dupa meci, am avut un dialog civilizat, mi-au transmis ca nu se simt bine. In general, intr-un moment ca acessta trebuie sa fii alaturi de echipa ta, daca iubesti echipa. Daca la fiecare rezultat negativ incepi sa strici ceea ce s-a creat, sa contesti, nu cred ca este cea mai buna modalitate de a sustine echipa, daca o iubesti, mai bine as sta acasa decat sa fac asta.

7. Ce v-a surprins in mod placut la Steaua din momentul in care ati preluat echipa si pana acum? Dar in mod neplacut?

Eu muncesc foarte mult. Am noroc sa am un grup foarte receptiv, cred foarte mult in acest grup si sunt fericit cu ce am la dispozitie.

In mod neplacut reactia suporterilor care iubesc Steaua. In momentul in care pornesti la un drum cu cineva trebuie sa crezi pana la capat. Cred ca la Steaua lipseste rabdarea. Este normal sa fii suparat, afectat, trist, dar nu este normal sa ai anumie manifestari la adresa jucatorilor chiar daca au venit de 4-5 zile sau sunt mai vechi. Trebuie sa fii alaturi de echipa, daca iubesti echipa. Daca au alte obiective asta nu trebuie sa se rasfranga asupra echipei. Steaua a fost aproape de a castiga campionatul anul trecut dar nu a avut suporterii aproape. Daca avea 20 000 de oameni in fiecare meci altfel era exprimarea echipei si nu mai castigau altii titlul.

Comportamentul patronilor a fost ca reactie a fanilor. Daca suporterii ar veni la stadion si nu ar mai crea presiune asupra echipei, jucatorilor, antrenorilor, patronilor, probabil se va schimba si atitudinea patronilor din Romania si nu vor mai schimba 12 antrenori in 5 ani de zile. Daca suporterii se vor schimba, se vor schimba si patronii. La meciul cu Branesti, cei care au fost la stadion au fost extraordinari. Au fost alaturi de echipa si la meciurile ce au urmat. Nu ma intereseaza ce s-a intamplat in trecut. Ca sa fii alaturi de echipa nu trebuie sa jignesti jucatorii. Si eu am fost in galerie la Steaua si iniferent ce se intampla nu striga nimeni impotriva lui Lacatus, Piturca sau Marcel Raducanu. Si asta in conditiile in care nu castigam toate meciurile, in conditiile in care s-au schimbat vreo 200 de jucatori in cativa ani pana s-a ajuns la acea echipa de aur.

Am venit in fata dumneavoastra din respect de fiecare data cand m-ati chemat. Rezultate vor demonstra daca merita sa fiti aproape de echipa. Am primit mesaje de la multi suporteri, daca renunt, si vreau sa va transmit ca sunt un luptator. Am incredere in jucatori, s-au facut transferuri bune, au fost jocuri bune. Sunt sigur ca Steaua va castiga campionatul.

8. Lucian Balan si Teo Anghelini au fost pusi pe liber fara nicio explicatie, fiind inca o data indepartati de la club. Cum comentati aceste decizii? Veti face ceva pentru ca acestia sa ramana la centrul de juniori?

Daca as avea un contract pe 15 ani, ca Ferguson, daca as avea un proiect „a la longue”, sa faci o grupa de elita din junior, ar trebui intr-adevar sa ma intereseze. Dar la Steaua, Dinamo si Rapid exista un obiectiv clar, castigarea campionatului. Cand ai un ciclu cu 5 meciuri la 2 saptamani este greu sa te ocupi si de aceste lucruri. Nu Ienei, Alecsandrescu sau Iordanescu se ocupau de aceasta activitatea pe vremea mea, se ocupau alte persoane. Daca intr-adevar era un jucator talentat, la 17-18 ani era chemat la prima echipa. Domnul Dumitriu se ocupa de centrul de juniori, este foarte serios, petrece mult timp aici la stadion, dumnealui este responsabil pentru activitatea de acolo.


Câştigătorul concursului nostru de întrebări de saptamana aceasta este dee, pentru intrebarea "Ce v-a surprins in mod placut la Steaua din momentul in care ati preluat echipa si pana acum? Dar in mod neplacut?". dee va primi ca premiu, din partea AISS, un tricou cu emblema aniversării celor 63 de existenţă a clubului:



FCSteaua.ro


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/
Meciul Urmatorhttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ Clasament Lotul Stelei

Liverpool

STEAUA

Joi, 16 septembrie
ora 22:05
ProTV
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/
VideoNews Video Imagini
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ foto 25 https://fcsteaua.ro:/ foto 24 https://fcsteaua.ro:/ foto 23 https://fcsteaua.ro:/ foto 22 https://fcsteaua.ro:/ foto 21 https://fcsteaua.ro:/ foto 20 https://fcsteaua.ro:/ foto 19 https://fcsteaua.ro:/ foto 18 https://fcsteaua.ro:/ foto 17 https://fcsteaua.ro:/ foto 16 https://fcsteaua.ro:/ foto 15 https://fcsteaua.ro:/ foto 14 https://fcsteaua.ro:/ foto 13 https://fcsteaua.ro:/ foto 12 https://fcsteaua.ro:/ foto 11 https://fcsteaua.ro:/ foto 10 https://fcsteaua.ro:/ foto 9 https://fcsteaua.ro:/ foto 8 https://fcsteaua.ro:/ foto 7 https://fcsteaua.ro:/ foto 6 https://fcsteaua.ro:/ foto 5 https://fcsteaua.ro:/ foto 4 foto 3 foto 2 foto 1 Hent careu foto 22 foto 21 foto 20 foto 19
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/