FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Prezent indatorat egal viitor furat

«12»
fcsteaua.ro04.12.2007 12:05

M-am saturat sa scriu despre creditor. Dar nu am ce face. Situatia o impune. Am ajuns intr-o situatie fara iesire, in care un singur om este cheia : nu, nu este Romeo Surdu ci este chiar creditorul Becali.Toata aceast cadere pe tobogan poate fi oprita cu un singur gest: schimbarea proprietarului. Indiferent in ce mod: fie ca vinde, fie ca i se platesc banii cu care a imprumutat, fie este arestat, fie renunta de buna voie. La momentul actual, sansele sunt mici. Din pacate. Problema este ca omul nu resimte presiunea. El nu se simte contestat si nedorit. Problema e ca presiunea si contestarile vin asupra altora: victimele colaterale gen Surdu, Iacob sau Lovin. Intr-adevar acesti jucatori nu au valoarea pe care o asteptam de la un fotbalist al Stelei, dar ei nu sunt decat mijloacele prin care gandirea becaliana este pusa in practica.

Primul pas a fost facut. Un pas mic pentru contestarea creditorului, dar un pas mare in ceea ce priveste atitudinea. Deja oamenii nu mai suporta. E prea mult. Toleranta organismelor cu o gandire sanatoasa ros-albastra se apropie de zero. Azi a fost un banner("Vrem performanțã fãrã implicarea ta, bãi, zdreanțã" - Stil Ostil) , maine poate fi un stadion. Asta daca o sa mai vina destui oameni. Pentru ca daca se continua asa, Steaua va deveni o echipa a nimanui. De fapt va deveni ultima mare vaca de muls a clanului becali. Primul pas a fost instalarea varului oier la carma, apoi inglodarea societatii in datorii imense catre o singura persoana, iar apoi, dupa ce toti cei interesati de soarta echipei vor fi complet indepartati, va urma lichidarea, recupararea datoriilor. Si cine mai bine sa faca asta, decat fostul bisnitar si devalizator de echipe, Ioan becali? Va mira ca in condiitile disperate in care suntem, se renunta la orice transfer si se asteapta revenirea "ranitilor"? Camus, Armenteros, Thereau, Ljubinkovic au fost nume aruncate in vant. Ei costa bani, adica noi imprumuturi. Dar mai are rost sa crediteze cand stie ca poate oricand sa vanda tot?

La-ca-tus! Asa tuna Ghencea. El a mai ramas. Dar mi-e teama ca el nu va face nimic. El traieste cu impresia ca antreneaza Steaua, cand de fapt antreneaza o himera, o iluzie, ceva ce nu mai exista. El crede ca in CV-ul sau, numele Steaua va straluci, dar se insala. Dimpotriva, s-ar putea ca istoria sa-l retina ca omul care putea sa dea semnalul luptei impotriva celui care distruge Steaua, dar a preferat sa-l bage pe Surdu. Laca ai de ales: poti sa taci si sa antrenezi o himera sau poti sa nu taci si sa trezesti poporul stelist din letargie. Jucatorul stim ce ar fi ales, dar omul? Ce va fi Laca? Vei sta alaturi de cioban sau alaturi de noi?

P.S. Respect pentru Stil Ostil

Mihai Somanescu

Wally04.12.2007 12:14
P.S. Respect pentru Stil Ostil

Respect Stil Ostil pentru cele 2 mesaje de aseara si nu numai! Felicitari, Mihai pentru articol!

LARI04.12.2007 12:57

Am fost emotionat sa vad acel banner de la S.O. in tribuna... FANTASTIC!!!

Si eu sunt destul de sceptic in ceea ce priveste capacitatea lui Lacatus de a ne readuce pe culmi.

Dar, pe de alta parte, imi amintesc ca eram si mai ingrijorati atunci cand MM cauta disperat un antrenor si l-a gasit pe... Protasov. E adevarat, alta era echipa, alta, mentalitatea. Sper doar ca aceasta perioada sa fie doar caderea normala in viata oricarei echipe...

Dar cand imi reamintesc de faptul ca o bisisica idioata continua sa imprastie cu cacareze un Templu...

eddie the 'ead04.12.2007 13:51

De acord. Cred ca, intr-adevar, creditorul nu se crede contestat. Am asteptat tot meciul de ieri seara sa aud ceva scandari impotriva lui Becali. Situatie e mai grava decit atunci cind a pupat fularul cainilor, dar acum toti suporterii urla pe site-uri si cam atit (nu ma scutesc nici pe mine de vina asta).

Felicitari celor care au avut ideea bannerului!

DT04.12.2007 14:00

bravo sudului stelist! ii rog pe cei vizati sa actioneze in conformitate cu mesajele!

Tupac Amaru04.12.2007 14:13

Din pacate, Lacatus ne-a dat raspunsul: e alaturi de Psycho, pacalindu-se si pacalindu-ne ca a ramas alaturi de noi.

Dar cum sa fie asa, cand echipa i-o face tot Psycho, cand e la fel de infricosat ca si predecesorii sa nu il supere pe acelasi Psycho, cand ii vedem iarasi meci de meci pe Ovidiu Petre, pe Lovin, pe Nesu, pe Mailat si cand nu e in stare nici el - marele Laca - sa aduca un singur pusti de la tineret si sa il impuna in echipa?

LeoKinG04.12.2007 14:16

Becali nu o sa renunte niciodata la Steaua nu e asa prost pe cat credem noi..singura sansa e sa intre la racoare...nu vedeti ca nu il intereseaza de suporteri de nimeni!Semne ca moare nu da...si la puscarie ma indoiesc ca va intra la cati bani are...

Hassan04.12.2007 14:21

Un articol foarte bun Mihai, foarte la obiect. Totusi, sunt de parere ca toate non-valorile si indolentii (da, aici includ pe surdu, pe "cesuletzul" oierului, pe Iacob, s.a.m.d-vedeti postul meu din reply-ul la meciul cu Bistrita pentru o lista completa) trebuie huiduiti, fluierati pana ori le vine mintea la cap si joaca bine, punand osul pentru echipa, ori se prind si ei ca nu au pic de valoare si ca daca nu se pot ridica la pretentiile Stelei, mai bine ne lasa si pleaca singuri.

Ciobanul din pacate este inatacabil, pentru ca are in mana toate atuurile.

Avand presa (care pe langa el se gudura ca niste sclavi) la picioare, poate transforma un stadion de contestatari in "multimea de huligani care perturba pe oamenii cinstiti si credinciosi sa se uite la meci" - si sa-si crantzane semintele linistiti- nota personala.

Pe langa asta, a declarat de nenumarate ori ca il doare-n palarie de suporterii adevarati ai Stelei, care au venit si ieri la stadion, pe vremea asta urata si cu rezultatele si jocul asta penibil, si i-ar conveni perfect un stadion gol. Nu cred ca trebuie sa ne lasam pacaliti, nu a pierdut nici un leu. Nu l-a durut pustietatea din UCL atat de mult, credeti-ma, frati stelisti. El exulta dupa 3.2 milioane incasate pe Ogararu, 2.9 pe Thereau, si acuma e flamand dupa vreo 10 milioane sa scape si de Dica si de Goian. Armenteros, camus, sau alti straini sunt vorbe goale, iar Thereau este exact la fel ca Lacatus. Un "pansament ieftin" pentru suporteri, care daca da si randament, cu atat mai bine, daca nu, oricum e doar imprumut si nu costa nimic fata de cat incaseaza pe Dica si Goian.

In final, are totusi in mana argumentul suprem: Steaua este, in acte, a lui. Putem sa facem noi scandalul de pe lume, sa venim sa nu venim la stadion. sa nu il votam sa il injuram....pana nu se convinge el singur ca echipa nu mai merge nici pe post de jucarie electorala nici pe post de profit pe degeaba (vezi aici Liga Campionilor) nu vom scapa de el.

Din aceste motive, aproape ca imi doresc vreo 2-3 sezoane slabe, cu o clasare pe locul 6-8 asa, afara din Europa (ce am ajuns din cauza ciobanului...). Poate se mai triaza din jobenele si goarnele stupide de la stadion, poate pierde ciobanul si prezidentialele si iese cu vreun 2% la alegerile generale si se satura de viata publica. Si, vazand ca nici electoral nu tine, nici banii din UCL nu mai vin, in sfarsit ne lasa si pe noi in pace cu echipa pe care o iubim si cu un patronat serios (acum...poate visez prea mult). Noi oricum mereu vom fi alaturi de echipa din Ghencea, Steaua Bucuresti. Ca sa citez din peluza: NOI CANTAM PENTRU CULORI NU PENTRU CONDUCATORI

AdrianUltras2504.12.2007 14:21

ciobanul nu va vinde prea curand echipa...si cand o va vinde va fi vai de noi.

avand in vedere ca acum si varul giovaniii e alaturi de el e usor de inteles ca in momentul cand va incerca sa scape de echipa, ciobanul creditor va vinde toti jucatorii de valoare ca sa faca mai multi bani(la fel cum a facut dinel staicu cu Craiova).

ne asteapta vremuri grele!

LeoKing

oamenii ca becalii nu intra la racoare in tara asta!

fsoica04.12.2007 14:22

ma intreb de ce nu pune nimeni punctul pe i.

oare liderii factiunilor galeriei Stelei au o opinie in aceasta problema?

care e parerea lor?

de ce nu este Becali intr-atat de contestat precum merita ?

eu nu sunt om de galerie, nu am fost si nu voi fi, asa ca nu stiu cum "functioneaza" o asemenea masa mare de oameni.

dar este clar ca, asa cum se intampla in orice comunitate de oameni, exista persoane care dau tonul, care compun versuri, care impun tendinte.

cine impune tendintele in factiunile steliste si pe ce considerente?

mi-ar placea sa citesc o dezbatere onesta pe aceasta tema aici, la care sa participe acei sefi sau lideri, cum s-or intitula ei, care sa ne spuna de ce prefera sa strige "duceti-va dupa elodia" si nu "Gigi lasa-ne!".

Un lucru e cert, exista o teama.

Pe langa marea masa careia ii apartin si eu, aceea a celor carora nu le mai pasa, mai exista si oameni care nu striga de frica.

pana una alta e afacerea lui Becali si face ce vrea cu ea.

numai ca e singurul club de fotbal din lume unde suporterii, traditia, onoarea, mandria, istoria si toate celelalte valori universale ale unui club sportiv sunt terfelite intr-un asemenea hal.

in orice alta parte a tarii sau a lumii contestarile ar fi inceput de multa vreme si ar fi ajuns deja la un stadiu de vehementa greu de imaginat acum in Ghencea.

OARE CHIAR SUNTEM CU TOTII NISTE OI pe pasunea lui Becali?

Imi place sa cred ca nu, dar in sinea mea stiu ca este asa.

AdrianUltras2504.12.2007 14:23

fsoica

e clar ca unii lideri de galerie sunt platiti sau santajati!

fsoica04.12.2007 14:41
fsoica

tu chiar crezi asta?

pana una-alta, pe aici mai scriu si oameni adevarati de galerie, si nimeni nu da semnale ca ar fi asa.

pentru ca eu consider ca ar fi (intr-un fel , cinic, e drept) bine sa fie asa.

mai grav ar fi sa fim cu totii niste oi.

caci atunci chiar nu ar mai fi nicio sansa...

oricum, o reactie normala cred ca e cea traita de mine in ultimele luni.

nu ma mai intereseaza nu numai Steaua, nici macar fotbalul.

nu-mi mai pasa de asta si gata.

pe aici intru mai mult din lipsa de altceva.

oricum, e nevoie de ridicarea echipei pentr a retrezi interesul multor stelisti.

bag mana in foc ca daca Becali baga bani in echipa si aduce un antrenor bun si avem rezultate , in maxim 1 an de zile nu va mai avea contestatari iar eu, daca il voi mai contesta pe aici "impotriva curentului", cum faceam acum multa vreme, o sa redevin un paria ?

asa suntem noi.

uitam repede.

ca niste oi.

AdrianUltras2504.12.2007 15:29

fsoica

cred asta pentru ca asa e.

de ce nu il injura galeria pe becaliii?

pentru ca liderii de galerie ii opresc pe ceilalti.

sa se auda frate pe stadion: m00e becalii sau m00e la cioban

nu am nimic cu liderii de galerie care il injura pe cioban si nici cu cei care nu il injura(poate sunt santajati sau amenintati.nu imi e greu sa cred ca Gigi ar ezita sa trimita bodyguarzii sa ii ameninte pe liderii de galerie sau familiile lor.)

trebuie fiecare om in parte care merge la stadion sa il injure pe cioban

sa nu asculte de galerie sau de liderii de galerie

sa injure toti pe cioban

asta trebuie

tare as vrea sa il vad pe becalii cum inchide stadionul si nu mai da voie nimanui sa intre

ultras_seed04.12.2007 15:50
fsoica

Eu vreau sa te intreb ceva care lideri? mai exista asa ceva in Peluza Nord?

Nu vreau sa implic pe nimeni din Peluza Sud pentru ca baietzi aia isi fac treaba la fiecare meci...si spun asta pentru ca toata Peluza Sud il contesta pe cioban...

Hassan04.12.2007 15:50

@Andrei si fsoica:

visati la un stadion intreg care sa il conteste pe cioban. Dar ma intreb, ati vazut cam ce dispozitive se fac la stadion acum, mai nou, cu ocazia "huliganismului"? Jandarmii te cauta pana si in chiloti si in pantofi, BGS-ul (oamenii lui Becali) sunt absolut peste tot si la cea mai mica "insubordonare" pot sa te dea, la nimereala, pe mana jandarmilor sa te duca la sectie sa te amendeze aiurea. Sunt CAMERE care iti iau poza cand intri pe stadion....Nu stiu daca sunteti la curent cu ce au patit suporterii lui dinam0, au fost luati cu japca dusi la sectii amprentati, amendati de la 5 milioane in sus si lasati sa plece acasa la 3 noaptea. Nu ca vreau sa le iau apararea, dar credeti ca GG nu ar apela la asa ceva impotriva noastra daca ar vedea un cor de contestatari din peluza? Imediat le zice "huligani" si pune BGS-u sa predea cateva zeci (sau sute, in cel mai rau caz) la jandarmerie. Voi sunteti gata sa fiti luati cu japca la nimereala, sa stati pana noaptea tarziu la sectie ca niste infractori, si sa platiti amenzi aiurea? Iar povestea teribila a acelora va inspira frica in toti ceilalti.....si asa mai departe....despre tribune chiar nu am ce sa zic...prestatia lor vocala (si absenta, dupa caz-vezi Craiova si Pandurii tg Jiu, si altele) din meciuri vorbeste volume despre cat de mult ii intereseaza pe ei cu adevarat sa incurajeze simbolul Steaua Bucuresti si nu trofeele castigate. si aici ajungem la dragul fsoica

@fsoica

"oricum, o reactie normala cred ca e cea traita de mine in ultimele luni.

nu ma mai intereseaza nu numai Steaua, nici macar fotbalul.

nu-mi mai pasa de asta si gata.

pe aici intru mai mult din lipsa de altceva"

cand spui asa ceva, o asemenea enormitate (ca e normal sa nu te intereseze Steaua si ca intri aici -nota bene PE INTERNET nu la stadion- din plictiseala) nu stiu cum in ruptul capului ti-ar raspunde sau macar s-ar uita la tine cineva din brigazi (cei cu care vrei sa "dezbati"), care face atatea sacrificii pentru echipa incat nu o sa incep acum sa le enumar. Vis-a-vis de fanii pentru trofee, astia exista la orice echipa, nu ai cum sa-i eviti. Si, oau, ce coincidenta, si lor le place internetul mai mult decat stadionul, pe care il umplu doar la UCL si la Dinamo, si te persecuta pe tine, sarman contestatar al lui GG de la sfantul asteapta incoace....care nu mai vrei sa fii un paria...vai...imi vine sa plang nu de alta....Daca pe tine te flateaza si te simti bine sa te consideri oaie (sau sa consideri masa suporterilor oi) este treaba ta....chiar nu mai stiu ce sa spun.

Multa bafta si mult respect tuturor stelistilor adevarati.

Hass

greenyes04.12.2007 16:04
Din pacate, Lacatus ne-a dat raspunsul: e alaturi de Psycho, pacalindu-se si pacalindu-ne ca a ramas alaturi de noi.

Dar cum sa fie asa, cand echipa i-o face tot Psycho, cand e la fel de infricosat ca si predecesorii sa nu il supere pe acelasi Psycho, cand ii vedem iarasi meci de meci pe Ovidiu Petre, pe Lovin, pe Nesu, pe Mailat si cand nu e in stare nici el - marele Laca - sa aduca un singur pusti de la tineret si sa il impuna in echipa?

Cand l a folosit pe Bicflavi in meciul cu Praga, toti cunoscatorii au sarit cu gura pe el, ca de ce l a folosit chiar in meciul respectiv de importanta capitala....

ultras_seed04.12.2007 16:05

de acord cu hassan... referitor la ce fac fortele de ordine, bgs-ul si mai stiu eu ce alte cadre, nimeni numai vorbeste de toate problemele astea, toata lumea are ce are cu oierul (nu ma intelegeti gresit dar si eu il contest) dar au aparut probleme si mai mari nu numai la echipa ci si pentru noi suporterii din peluze asa numiti "huligani", prea multi asa numiti cunoscatori vorbesc de noi, prea multa lume ne contesta, dar ce nu stiu ei este ca noi suntem acolo mereu meci de meci etapa de etapa sustinem echipa... Ce vor sa ne faca , sa ne excluda, sa ne dezbine, va spun aici un lucru NICIODATA, nici ciobanul nici mITICA nici cIOBANU' nimeni.

crafft04.12.2007 17:01

din pacate toate criticile vin dupa contraperformante,unde erau contestatarii cand luam campionatul sau cand bateam Dinamo Kiev sau eram in semifinale,tot fecali era la putere si chiar la fel de prost ,laudaros,la fel de meschin,apropo,asta chiar doreste sa castige,nu sa piarda,doar vrea faima si voturi.problema e ca , deja au inceput multe echipe sa se prinda ca, au inceput sa iasa multi bani din cacatul asta numit,fotbal,fie ca speli bani fie ca joci in Liga Campionilor fie ca vinzi jucatori sau meciuri ,deci ,ne asteapta timpuri grele,sincer ,in urmatorii 5-6 ani ,nu cred sa mai vedem Liga Campionilor,cateii vor castiga campionatul si vor juca in Ghencea,Laca va pleca si el ingenuchiat,dar pe cine va mai interesa,cat despre cei care il contesta,ati facut ceva pentru al indeparta?nu ma luati cu"sunt prea mic" macar un mesaj,o scandare,o vorba,abia apoi vorbiti,cine va mai fi Stelist de azi inainte ,trebuie sa inteleaga ca nu mai e cale de impacare,de intoarcere,indiferent de deznodamnt,o sa o ducem din rau in mai rau,asa ca aveti grija cand alegeti

Joint04.12.2007 17:13

mi-e teama ca lucrurile sunt destul de clare. nu cred ca vom scapa prea curand de jeg. decat atunci cand vom ajunge pe ultimele locuri din campionat iar Steaua va fi o afacere neprofitabila. Asteptam ceva de la galerie, de la Peluza Nord ?! Fara suparare, dar baietii au alte probleme...sa-i fluiere pe surdu, Iacob, Petre, Lovin, au razboiul lor cu mitica (probabil mult mai important decat contestari ale jegului de "patron"), lupte cu jandarmii si alte probleme foarte importante. Banuiesc ca vor sari cativa care sa ma intrebe de cate ori am fost pe stadion, ca sunt cetatean, soarece de calculator sau mai stiu eu ce alte metafore. pana una alta, noi stam linistiti si privim neputinciosi cum ni se demoleaza un mit si eventual ne mai si certam intre noi. Mai tineti minte ce au facut gunoierii cand l-a dat Copos afara pe r. Lucescu prima data ? s-au dus cu totii la crown plaza si au contestat decizia. au avut ceva de spus si aratat ca le pasa de echipa. la noi nu se va intampla niciodata asa ceva.

Stanici04.12.2007 17:16

Off topic:- daca tot vorbim despre furaciuni, uitati-va pe tvr2 la 19:30- emisiune despre furtul din Cupa Romaniei comis de dinamu.

Samer04.12.2007 17:31

steag3Oameni buni frati mei... oamenii sunt rai .... nu stiu daca Gigi Becali e chear asa de rau cum spune lumea.. nu am nici o treaba eu nu l judec.. ca ci d-zeu e sus...eu doar un singur lucru am vazut la el ca e prost... si daca tot ziceti ca vinde echipa sa faca banii sau eu stiu... va inselati... iar daca l injurati mai rau faceti pentru ca atunci o sa ia focuri si o sa faca mai mari greseli ca acuma.. .. si nu se rezolva nimica.. si apropo ca tot a venit vb de banii ... oricare om cand se duce undeva... se gandeste la banii.. crezi ca ti e ti ar conveni sa te duci undeva si sa iesi pe minus nu stiu ... suna naspha.. uite eu acuma ca s jos si na m banii zic ca mi ar conveni... dar cand as avea banii ar fi asfel...nu stiu dar va zic ceva Gigi Becali e jumate bun jumate rau si acuma e pe partea rea... de aia face el asa... dar poate o sa se rezolve.. sper sa fie liniste.. si oricum ca presedinte nu merita.. asta e clar.....sincer as vrea sa aduca alti jucatori care sa fie si ei de valoare nu de aia de 1 mil de euro.. sa aduca dreaqu jucatori calumea.. care sa traiasca fotbalul... nu toate epavele...

vlad_cj04.12.2007 17:36

Nu inteleg de ce au renuntat suporterii sa-l huiduie pe cioban...Au fost cateva meciuri consecutive in care s-a strigat "Pleaca din Ghencea" etc iar pe urma s-a incetat aceasta campanie pentru binele echipei, pentru ca erau niste meciuri importante...dar acum ce mai este? acum ce mai avem de pierdut?! echipa joaca la fel si daca stadionul este plin...si daca este gol...echipa joaca la fel si daca este incurajata si daca nu...echipa joaca la fel si in deplasare si acasa...echipa saluta galeria doar cand castiga...asta nu e atitudine...Cred ca acea campanie anti-Becali trebuie sa reinceapa si pe parcurs sa devina cat mai agresiva si de ce nu si violenta!

Steaua SUNTEM NOI!!!

Astristul04.12.2007 17:41

Cand am pierdut meciul de la Sevilla in toamna asta, un reporter l-a intrebat pe creditorul nostru drag, de ce nu investeste mai mult, adica sa plateasca salarii mai mari la niste jucatori de clasa mondiala (straini desigur), iar el a catalogat asta drept "CURATA NEBUNIE".

Cum adica sa pierd bani, ca eu pierd bani daca fac asta. Ce sunt eu? Sunt sac fara fund? Pai asta inseamna sa imi pierd averea asa, ca sa fac spectacol la Steaua. Si eu nu fac asemenea prostii! (Gigi Becali)

Acum trageti si voi concluziile de rigoare!

:steagcruce:

danimarcu04.12.2007 18:08
Off topic:- daca tot vorbim despre furaciuni, uitati-va pe tvr2 la 19:30- emisiune despre furtul din Cupa Romaniei comis de dinamu.

Mersi de informatie,am vazut acum emisiunea,maine la aceiasi ora e continuarea...

Remarc ca stilul Stelei a fost dintotdeauna superior dinamovistilor... :wink:

Ce frumos jucam pe vremea aia!...

Ca sa nu mai spun ca eram singura echipa din tara ,la vremea anilor 87-88,care aveam sponsor "capitalist"pe tricouri...

cristian8604.12.2007 18:34

Oiere pierzi bani acum, castigi mult mai multi mai tarziu !

Esti prost pana la moarte.

Legat de meciul de cupa din 88, emisiunea de azi se da cumva in reluare ?

As putea sa o inregistrez.

«12»