FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Derby

«12»
Mata Hari22.11.2007 04:37
Un derby are ceva ce nu poti explica cuiva ce nu-l traieste pe pielea lui.

Toate derby-urile au frumusetea lor, insa degeaba Steaua-Dinamo este considerat unul dintre cele mai 'tari' daca tu nu esti acolo in tribune sa-l simti. Ambitii puse in joc, rivalitate si pasiune regasim in multe partide incepand cu Steaua-Dinamo, UTA-Poli sau chiar si CFR- 'U'Cluj (asta daca ma refer strict la campionatul intern) si ,respectand proportiile, extrapolez la Rangers-Celtic, Liverpool-Everton, Lazio-AS Roma,Partizan Belgrad - Steaua Rosie,TSKA - Levski Sofia etc. ... insa ca spectacol, eu spun ca nimic nu se compara cu El Clasico .

ULTRASZ0R22.11.2007 07:13

nu stiu ...desi sunt frustrat de ce joaca mercenarii astia ... am senzatia ca odata cu Laca7us... macar in acest meci va iesii in evidenta o mica parte din acel spirit ros-albastru din anii de glorie si nu numai ... meciuri in care indiferent de minut si de scor se juca lafel de tare... meciuri ca Steaua - dinam0 4-1 in Ghencea (hattrick "Charlie")/ 5-0 tot in Ghencea ... de aici si cantecul cu plecarea cainilor la pauza ..3-1 in groapa cand chiar daca in ultimele 15 minute eram condusi ... dupa ce am egalat si am marcat prin min 80 83 golul din penalty nu ne am oprit si am mai dat "o boaba".... si mai sunt astfel de meciuri ... dar nu in ultimi 4 ani din pacate... asta e ... noi suporterii ne facem datoria ... sambata PREZENTI DOAR PENTRU CULORI NU PENTRU MERCENARI SAU CONDUCATORI!

ariven2122.11.2007 07:32

Am o intrebare...care va fi atitudinea vis-a-vis de Zenga?

Ce are de gand galeria?

Sburatoru22.11.2007 08:24
va fi nici in 40 de ani derby Steaua - CFR (CFR e o echipa aparuta asa din neant si care preconizez ca va disparea tot la fel si chiar daca ramane degeaba Steaua e Steaua Dinamo is adversari nostri restu ......) nu va ajunge niciodata nici macar la inaltimea unui Steaua Craiova ....

Cu cfru e mai mult o chestie rasista is nijte unguri inputiti pe care vreau sa ii vad calcati in picioare ei si cu tiganii asta reprezinta NIJTE JEGURI

bleah....ce om...dusmanul limbii romane:)

Cipper22.11.2007 08:47

Eu imi aduc aminte cu mare placere de un alt derby. Cel din 98... Atunci haita nu a rezistat decat pana la pauza. Rusinea era prea mare pentru ei. A fost unul din cele mai frumoase meciuri pe care le-am vazut in Ghencea, alaturi de cel cu Galatasaray, de altfel primul meci pe care mi-l amintesc sa-l fi vazut de pe stadion.

Din pacate emotia cu care asteptam acu' cativa ani meciurile mai importante ale Stelei si ale Nationalei s-a evaporat. Acum toate meciurile sunt la fel pentru mine. Ceea ce e trist. Insa pot spera in continuare ca odata vom fi iar spaima tuturor adversarilor.

Forza Steaua!

yo_marius22.11.2007 09:53
Ambitii puse in joc, rivalitate si pasiune regasim in multe partide incepand cu Steaua-Dinamo, UTA-Poli sau chiar si CFR- 'U'Cluj (asta daca ma refer strict la campionatul intern)

trebuie sa te "urechez" pentru c ai uitat de faimoasele Craiova-Caracal si Arges-Mioveni.....ca sa nu mai mentionam "el clasico de moldova" Vaslui-Iasi.....:wink:

greenyes22.11.2007 11:54

Am revazut ?mag?n?le de la ham Steaua 1 3. Inafara faptulu? ca m? s a facut p?elea de ga?na am remarcat un lucru foarte ?mportant s? care m a durut pentru ca ?n z?ua de astaz? nu ma? ex?sta. Legatura care ex?sta ?ntre ech?pa s? suporter?. La sfars?tul mec?ulu? jucator?? erau pe gardur? s? cantau alaturi de suporteri....

Astazi nu st?u cum sa plece ma? repede la vestiare!!!!

Respect Lacatus! Sper sa le insufle macar o parte din ceea ce ?nseamna sp?r?t de stel?st adevarat celor care acum ?mbraca tr?coul sacru ?ar mult? d?ntre e? doar ?n urma une? conjuctur? favorab?le lor s? foarte d?structuva Stele?.

laurentiu196922.11.2007 13:40

Primul meu derby a fost in anul...nu imi aduc aminte exact. M-a luat unchiul meu pentru prima oara in Ghencea. Nu aveai loc sa arunci un ac! Lumea mergea si cu sticle de bere (vin), aveau coifuri de hartie pe cap, se striga, se injura (de multe ori regimul!!).

In min 10, Marcel Raducanu preia scurt, dribling scurt si sut pe jos la care Stefan nu mai are ce face.

Min 33, interceptie Dinamo la mijlocul terenului, pasa spre Dudu Georgescu si...1-1.

Repriza a doua,min 75, actiune Steaua, mingea ajunge la Iordanescu si...toata lumea se ridica in picioare si explodeaza! Eu nu am vazut golul...eram prea mic!

Totusi, cea mai frumoasa atmosfera era la cuplajele interbucurestene!

ariven2122.11.2007 14:22
Si aici o mica erata, era decembrie 1993, meciul se disputa in returul sezonului 1993-1994, cand, datorita prezentei Romaniei la Mondialul din SUA, returul a inceput mai devreme, inca din noiembrie-decembrie 1993.

ai dreptate...

lucvald-190222.11.2007 18:19
Toate derby-urile au frumusetea lor, insa degeaba Steaua-Dinamo este considerat unul dintre cele mai 'tari' daca tu nu esti acolo in tribune sa-l simti. Ambitii puse in joc, rivalitate si pasiune regasim in multe partide incepand cu Steaua-Dinamo, UTA-Poli sau chiar si CFR- 'U'Cluj (asta daca ma refer strict la campionatul intern) si ,respectand proportiile, extrapolez la Rangers-Celtic, Liverpool-Everton, Lazio-AS Roma,Partizan Belgrad - Steaua Rosie,TSKA - Levski Sofia etc. ... insa ca spectacol, eu spun ca nimic nu se compara cu El Clasico .

derby inseamna intre echipe din acelasi oras...acum s-a denaturat originea sensului !

Torino - Juve , Genoa - Sampdoria sau West Ham-Tottenham sunt peste El clasico dupa parerea mea !

Sudul sta langa spurcati asa ca daca va dati tari in "gura" va asteptam cu vocile si pumnii incrancenati sa dominam macar sonor..poate - poate joaca si ceva ai nostri !

sunt plecat la mama-dracu intr-o delegatie si trebuie sa fug pe sestache vreo 250 Km ca sa ajung dimineata la o sedinta..dar sacrificiul asta l-as face inzecit pentru un derby.....

In Romania suntem noi..doar noi !

androsteaua22.11.2007 18:34

total de acord cu tine

The_Foxes22.11.2007 20:53

multe amintiri, melancolie asta ma incearca acum. superb articolul si poate ros-albastrii peste 2 zile ar trebui sa simta ca tine acel copil de 13 in '91 meciul cu chow-chow.de abia astept orele de dinaintea meciului ,desfasurarea coregrafiei, sincronul, berile de dupa. Victorie !

@ lucvald ti-am mai spus 1 data dar vad ca tot cu a ta o tii :tongue: :biggrin:

Pentru SPurs exista un singur meci Tottenham-Arsenal !

LeoKinG22.11.2007 20:54
Am o intrebare...care va fi atitudinea vis-a-vis de Zenga?

Cine e Zenga???

m1Tz0r22.11.2007 20:59
Cine e Zenga???

Zenga e un SPARTan

ANTIgigi23.11.2007 08:26

Apropo de meciul de maine, presa romaneasca (si aici ma refer la cel mai "bun" cotidian de sport din lume nu doar din Romania - GeSePe.ro) anunta cu surle si trambite de aur de sursele lor cele mai sigure din fotbalul romanesc, ca arbitrul derbyu-lui va fi baimareanul Cristian Balaj. Asta se intampla miercuri sau joi nu mai retin exact. Din pacate pentru ei, pe site-ul rival, legat de acest subiect il avem principal la mijloc pe Alexandru Deaconu. Partea proasta vine de la faptul ca antenistii din dorinta de a se scoate din magiun, au si scos una-doua aceasta stire de pe site. Vesnic mincinosi.

O zi buna...

vlad_cj23.11.2007 12:21

Cel mai bine ar fi ca mincinosul Zenga sa fie ignorat maine de stelisti...Il avem pe Lacatus pe banca, deci avem pe cine aplauda...Cat despre meci, trebuie victorie, nu neaparat pentru punctele puse in joc, ci pentru ONOARE!

Invingeti Dinamo, invingeti cancerul fotbalului romanesc!!!

***Mandru ca sunt STELIST***

SS Lazio23.11.2007 13:44

Mai sunt 30 de ceasuri pana la derby.

Nu mai imi trece timpul,trebuie sa-mi sun prietenii sa facem ceva,trebuie sa citesc o carte ,trebuie sa scriu ceva , trebuie sa dorm ,trebuie sa ma cert,trebuie sa intru pe messenger,trebuie sa fiu trist, trebuie sa fiu bucuros , trebuie sa fac pe cineva fericit, trebuie sa pe cineva sa sufere. Cert e un lucru :trebuie sa imi "mint" timpul ,altfel pleznesc pana la meci.

Un articol superb . Superb pentru stelisti fiindca e o stare reala ceea ce descrii tu. Superstitii ,priviri la orele ramase ,cu ochi disperati ,haotici asemeni privirilor elevului care nu mai suporta sa-si auda profesoara in ultimele minute din ultima ora din saptamana, imboldul de a te bucura de orice clipa trecuta ca si cum in acel moment esti un copilas din clasele primare scapat intr-un elan indicibil in recreatia pe care-o astepta ca pe cea din urma clipa, frica de a te gandi la infrangerea care iti va strica pana si Craciunul , greutatea cu care raspunzi oricui ca si cum sufletul te consuma , ca si cum aerul te sufoca , ca si cum nu vezi nimic fiindca un ocean de lumina te absoarbe,realitatea ca tu nu esti tu ,ci doar un stelist care are un singur gand,un singur ideal, care pronunta singurele doua silabe care i-ar putea dilata ochiul :STEA-UA!

Si toate acestea pentru ce?

Pentru ca ,de fapt, nostalgicii si adevaratii stelisti nu vin sa-l vad pe Becali.

Nici pe Nicolita.

Nici pe Lovin.

Nici pe Petre Marin.

Nici pe Dica.

Ei vin sa vad umbrele care se nasc sambata seara si care inlocuiesc trupurile impostorilor ahtiati dupa bani si care injosesc cele doua culori sfinte . Fie morti, fie batrani,fie trecuti de perioada fotbalistica ,adevaratii stelisti le vin in minte oricum stelistilor . Umbrele sunt actorii de pe teren, ei sunt cei care in fapt lovesc mingea,asemeni papusarilor care coordoneaza niste marionete stricate ,asa sunt si fostii stelisti jucatori[Hagi,Lacatus,t. Stoica,Majearu,Boloni,ioradanescu,toticeilalti] care ii fac pe png-istii jucatori de azi sa joace.

De aia se vine la stadion.

Si da, Normalitatea ,starea de normalitate nu le poate fi injectata ,nu poate fi impregnata,inoculata in mintea oamenilor

Stiti de ce?

Fiindca oamenii au in cap pe adevaratii stelisti ,iar umbrele lor care lovesc de fapt balonul impotriva securistilor sunt spectacolul trist ,dar vitezist,aparent taraganat,dar de fapt dinamic ,fantezist, dar cat se poate de real al Stelei care inradacinata in mintea stelistilor oricum va nimici orice dubiu ca png-ul poate inlocui Steaua,ca figura mefistofelica a unui oligofren poate fi etalonul unei echipe .

Sambata ,daca umbrele vor fi miloase si ne vor umple inimile de bucurie , atunci normalitatea de care se tem unii nu va aparea ,ci ,dimpotriva ,va fi risipita de-a pururea,caci prea mult timp a trecut de cand umbrele n-au mai venit si prea mult timp a trecut de cand Steaua nu mai este o poezie.

Au mai ramas 29 h si 30 min...

1uLy4Nn23.11.2007 16:40

respect pentru acest comentariu.... Iubesc Steaua

surghiun8523.11.2007 18:43

Zenga E UN SPARTanus

AlexandruND23.11.2007 19:18

De cand ma stiu, asta e meciul care conteaza cel mai mult...si stiu ca sunteti multi cei care ganditi ca mine. E momentul din an cand forma de moment, locul din clasament si alte amanunte nu mai conteaza. E momentul cand ai nostri trebuie intr-adevar "sa dea totul pe teren" iar noi sa ne incurajam echipa din tot sufletul! FORZA Steaua!

lucvald-190223.11.2007 19:35
multe amintiri, melancolie asta ma incearca acum. superb articolul si poate ros-albastrii peste 2 zile ar trebui sa simta ca tine acel copil de 13 in '91 meciul cu chow-chow.de abia astept orele de dinaintea meciului ,desfasurarea coregrafiei, sincronul, berile de dupa. Victorie !

@ lucvald ti-am mai spus 1 data dar vad ca tot cu a ta o tii :tongue: :biggrin:

Pentru SPurs exista un singur meci Tottenham-Arsenal !

Foxes.....da o raita de la Luton spre Northampton !

cum spui tu !

dar accept sa-mi dai lectii la 28 de ani...hai sa lasam "urecheala" si sa fim maine pe baricade !

hai noroace !

hypno23.11.2007 20:38

nitzel de off topic.

Banel are profil pe hi5. http://banelprofile.hi5.com

Banui ca nu e facut de el ...

Forza Steaua !!!

wittman23.11.2007 20:52

Eu sunt departe si imi lipseste enorm atmosfera de acasa,din Templu. Sper din tot sufletul sa castigam maine impotriva javrelor bastarde sa ma imbat si eu pe aici. Zenga trebuie ignorat,ok a facut treaba cat a fost la noi dar acum este spart>anus,deci sa ramana in cotet cu maidanezii lui. fularsteaua2

oaka_park24.11.2007 09:42

la meciul de astazi, fanii dinamovisti cu complicitatea fosrtelor de ordine, vor incerca sa intre pe stadion cu aprox. 200 de torte. asa ca.....

m1Tz0r24.11.2007 11:18
la meciul de astazi, fanii dinamovisti cu complicitatea fosrtelor de ordine, vor incerca sa intre pe stadion cu aprox. 200 de torte. asa ca.....

asa ca .... ce ?

«12»