FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Derby

«12»
fcsteaua.ro21.11.2007 00:09

Se intampla, cred, in 1991. Primul meu derby. Sunt greu de exprimat in cuvinte senzatiile. Stiam rivalitatea, o traiam zi de zi, dar nu o simtisem cum pluteste in aer.

Erau atunci niste vremuri, la scurt timp dupa revolutie, cand lumea nu prea mai venea pe la stadion. Galeria Stelei, condusa de Marin si pozitionata la peluza II (cunoscuta acum ca Sud), numara la meciurile obisnuite de campionat circa 300 de oameni. Ei bine, in acea zi (stadionul Steaua nu avea nocturna), peluza era aproape plina.

Mult mai multa culoare, mult mai multe steaguri, mult mai multa exuberanta, era altceva. Fumigene din acelea militare, confeti si role (pe atunci erau permise, printre multe alte lucruri intre timp interzise), totul era pregatit. Cand meciul a inceput, s-a declansat si nebunia in peluza.

Poate nu era atat de spectaculos ca in vremurile de glorie 95-00, poate nu erau coregrafiile spectaculoase de acum, dar era ceva ce nu mai vazusem si mi se parea fabulos. Atunci am reazlizat si ce inseamna "meciul galeriilor". Steaua - Dinamo este mai mult decat ce se vede in teren, suporterii au "meciul" lor, si nu ma refer aici neaparat la violenta ci la duelul de la distanta al cantecelor, scandarilor, steagurilor etc. Si atunci, ca si in multe alte dati, cei ce se vor intitula mai tarziu caini, de fapt spurcati actualmente spartani vulcanizati, au parasit stadionul prin minutul 80, recunoscandu-si astfel infrangerea si in "meciul nostru".

Un derby are ceva ce nu poti explica cuiva ce nu-l traieste pe pielea lui. Cum poti sa explici senzatia de "derby" unui suporter al unei echipe fara o rivala "de moarte"? Cum poti sa-i explici descarcarea de adrenalina pe care o simti, furia, dorinta de victorie cu orice pret, senzatia ca nu exista a doua sansa, cum poti explica de ce poate nici cum te cheama nu mai stii daca esti intrebat in mijlocul unui derby?

Revenind in 91, am castigat, cu golul lui Dan Petrescu, imediat dupa pauza, cand incepuse sa ploua. Stiti senzatia, nu e nevoie sa v-o explic, iti vine sa sari in teren si sa-i multumesti celui ce a onorat blazonul echipei tale in fata rivalei. Te imbratisezi cu oameni pe care nu-i cunosti si nu-i vei cunoaste, ridici apoi privirea catre suporterii adversi, tristi si tacuti, este seara noastra, voi nu contati.

Despre infrangeri nu vreau sa vorbesc, au fost si vor mai fi, sunt dureroase, cele mai dureroase, sunt momentele cand te intrebi de ce totul isi continua cursul normal, de ce toti continua sa mearga la scoala, serviciu etc, cand pentru tine viata pare sa se fi sfarsit cand arbitrul a fluierat finalul.

Au mai ramas 3 zile pana la un nou derby. Il astept la fel cum il astepta copilul de 13 ani din 92, imi masor si imi raportez totul la ziua de Sambata. 3 zile in care probabil voi observa toate lucrurile minore pentru ca apoi sa le transform in superstitii, 3 zile pe care fiecare dintre noi le traim doar cu gandul la meci, la victorie pe toate planurile.

Multe voci spun ca jucatorii de azi ai Stelei nu lupta pentru culori ci pentru bani, nu stiu ce e acela un derby. Posibil, dar asta nu ne impiedica sa le

transmitem:

Traim pentru meciul asta, invingeti pentru noi!

George

CaTaLiNsm StElIsTu21.11.2007 03:43

Anul acesta am trait numai deziluzii,am pierdut cam tot ce ne-am propus,nu am aratat deloc a"Steaua"...insa un singur lucru imi mai doresc de la acest an dureros...sa-i batem pe caini pentru a mai spala din"rusinea"acestui an,pentru a fi si noi o data fericiti cu adevarat in acest an si pentru orgoliul nostru in primul rand!

Hai baieti!... sa ii batem pe spurcati pentru a le arata cine e Steaua!!!

Forza Steaua!MEREU SUPERIORI!!!

mirceaor21.11.2007 06:29

Nu pot sa uit cat ghinion am avut in meciurile de anul' trecut. Dar sezonu asta se intoarce roata, in Ghencea cel putin trebuie sa le rupem capu !

Piece of Mind21.11.2007 06:41

O mica erata: meciul la care te referi s-a disputat in primavara lui 1991, Dan Petrescu transferandu-se ulterior la Foggia, in vara aceluiasi an.

anjin21.11.2007 07:28

Lacatus trebuie sa-i faca sa inteleaga pe jucatori ca numai prin victorii si performante personale intr-un meci cu maidanezii isi pot castiga un loc vesnic in inimile noastre. Este cea mai usoara cale pentru ei de a ramane definitiv si intr-un mod remarcabil in istoria glorioasa a clubului nostru: sa inscrie si sa-i ingenuncheze pe dinamuisti! Forza Steaua Semper Fidelis!

MoRRiS21.11.2007 10:07
Steaua - Dinam0 ( 3 - 1 )
ariven2121.11.2007 10:22

Un inceput de decembrie 1992...si zapada pe Ghencea...Gol Ilie Dumitrescu...iar Armata Ultra le-a dat clasa javrelor prin pancarte si scandari iar cativa din ultrasi fiind la bustul gol tot timpul meciului...s-a jucat cu mingea rosie, aveam un radio portabil la mine...iar comentatorul de la radio nu putea sa nu isi stapaneasca admiratia fata de galeria noastra carea cantat tot meciul...Eram la o matusa ce sta chiar in Ghencea. Desi eram gripa am fugit de acasa impreuna cu un var de al meu sa vede meciul...a fost minunat a doua zi nu mai aveam nimic. Atunci am vazut primadata ce inseamna steag capturat si ars, atunci am invatat cantecele galeriei...atunci am invatat sa injur pe dinamovisti...

De meciul de sambata insa nu am mari sperante...ceea ce il face un meci trist si aproape de nesuportat de vazut...

DelPiero1021.11.2007 10:49

Steaua-dinamu e totul!Trebuie sa-i batem pe javre,altfel sezonul e total compromis!Dar mai ales,vreau sa-l vad pe Borcea plangand... :biggrin:

diego_cj21.11.2007 11:10

Sper intr-o victorie si cred ca o vom obtine.. sa nu uitam ca au fost 18 ani de dresura... intrerupti accidental anul trecut.. dar sper sa reinnodam sirul victoriilor..

Cred ca cel care se roaga cel mai tare pentru victorie e Jiji.. doar a doua zi e vot... oare chiar asa prosti ne crede? cat de tampit terbuie sa fii sa votezi cu ciobanul??!!

Nu te votez ciobane!!! Dispari cancerule!!!!

p.s. scuzati devierea de la derby, dar si cu o victorie, nu rezolvam nimic din problemele noastre... nici nu vreau sa ma gandesc la alt rezultat, dar problemele oricum raman...

CELINEE21.11.2007 11:57

sper sa bata echipa noastra ca sa pot fii macar pentru asta mandra. dar cred ca or sa faca o remiza ca amindoua echipele joaca prost.dar poate baietii au si ei putina ambitie si o sa puna osul la munca si vom fii satisfacuti.sa moara Borcea de ciuda.

hai Steaua si sa speram ca vom chefui sambata seara dupa meci in cinstea echipei noastre. fularsteau2

mai spuneti-mi si mie va rog de ce imi apare pe ecran "avertizat"?

RaDoooI21.11.2007 12:10

Multi cred intr-un egal, eu insa cred intr-un derby adevarat, amandoua echipele sunt praf, si tot sezonul sta in meciul asta. Meciul asta poate fi revenirea uneia dintre echipe. Cea care va castiga probabil isi va reveni din pumnii primiti pana acum. Pot spune ca noi avem un + deoarece dinamuistii au pierdut meciul cu tiganii pe teren propriu.

Forza Steaua !!!

Piece of Mind21.11.2007 12:14
Un inceput de decembrie 1992...si zapada pe Ghencea...Gol Ilie Dumitrescu...i

Si aici o mica erata, era decembrie 1993, meciul se disputa in returul sezonului 1993-1994, cand, datorita prezentei Romaniei la Mondialul din SUA, returul a inceput mai devreme, inca din noiembrie-decembrie 1993.

dr.adrian921.11.2007 12:25

ce astept eu de la acest meci e urmator

sa nu ne facem de ras asta e cel mai important

the_ace21.11.2007 12:29

abia astept sa il vad pe spurcatul ala de Zenga plangand un jegos zicea ca sg echipa la care s-ar intoarce e Steaua II aratam noi ce inseamna Steaua

TonY221.11.2007 13:42

Eu vreau sa ii aratam lu' Zenga ca Steaua este numai una si este o echipa mare unde el a dat rezultate si sa ridicat ceea ce la alte echipe nu o sa mai reuseasca sa faca ce a facut cu Steaua fularsteau2 fularultras

elias_custura21.11.2007 14:06

Chiar ar fi o problema ca acum cativa ani crf nici nu concura pentru locul 3 iar acum vrea titlul iar s-ar putea sa se schimbe problema in rau pentru noi; in ideea ca nu o sa mai fie derby Steaua Dinamo ci Steaua CFR sau Dinamo CFR............. cine mai stie/...........??

androsteaua21.11.2007 14:39

am zis de multe ori ca istoria ne obliga sa castigam...insa sambata e mai mult decat vital sa castigam

stelistu din sm21.11.2007 17:37

Steaua -Dinamo 3-0

ps.deja mi mila de saracii albaneji

greco21.11.2007 17:41

Superb!!!

Sincer, mi se pare un articol extraordinar.

fane_casieru'21.11.2007 18:11

Frumos George...frumos.

kostadanny21.11.2007 20:27

nimic nu se compara cu atmosfera unui derby...

Sburatoru21.11.2007 20:54
abia astept sa il vad pe spurcatul ala de Zenga plangand un jegos zicea ca sg echipa la care s-ar intoarce e Steaua II aratam noi ce inseamna Steaua

bleah....grow up.

cristian8621.11.2007 21:09

Am vazut niste secvente de la inceputul jocului si faza golului lui Dan Petrescu.

Superba atmosfera la Peluza Sud.

Cu jucatorii pe care ii avem nu putem spera la prea mult, dar macar la o victorie cu 2ham-ham putem spera.

NO_LIMIT21.11.2007 23:49

Este cel mai bun articol pe care l-am vazut pana acum BRAVO!!! Daca jucatorii lupta pentru bani si nu pentru culori...in meciul de sambata seara sa lupte pentru noi toti acei ce a doua zi nu mai puteam vorbi ...si pentru toti cei care iubesc cu adevart Steaua

Zenga....un tradator...

w3bmaster22.11.2007 02:52

nici in 40 de ani nu va fi Steaua - CFR derby (CFR e o echipa aparuta asa din neant si care preconizez ca va disparea tot la fel si chiar daca ramane, degeaba Steaua e Steaua, Dinamo sunt adversarii nostri, restu ......) nu va ajunge niciodata nici macar la inaltimea unui Steaua - Craiova ....

Cu cfru e mai mult o chestie rasista sunt nijte unguri ******* pe care vreau sa ii vad calcati in picioare, ei si cu tiganii asta reprezinta, NISTE *******

«12»