@ Mihai
Bineinteles ca fac o evaluare bazata pe impresii,ale mele in fapt. Daca as avea laboratoare si oameni de stiinta as face o evaluare a fiecaruia bazata pe cifre ,cosinus si alfa.
E adevarat ca au fost "impinsi" spre evolutii nesatisfacatoare de mediul nesanatos in care se zbate din pacate clubul nostru drag de ceva ani. Dar cand esti profesionist si ai si valoare,iti faci treaba oriunde. Nu cred ca Saban de exemplu nu reusea sa faca o deposedare ca lumea din cauza rasului isteric al ciobanului, sau Carlos scapa mingea din mana pentru ca nu reusea sa comunice eficient cu colegii sau conducerea. Apropo, cum de Zapata se descurca? Mai ales cand e vorba de un portar sau de atacanti ,cred ca dificultatile de adaptare ar trebui sa fie minore . Cat despre Elton ,daca-i dai un sold zboara cat colo,oricat l-ai integra tu in grup.
Iar probleme cu limba sunt insignifiante.Ca sa-l citez pe Fabbiani de la chefere, "mingea n-are gura" .
Dar nu inseamna ca sunt de acord sau ca inteleg manifestarile oierului,care ii face de cacao pe straini oricand o dau in bara ( ba chiar si cand n-o dau in bara - vezi Golanski) . Asta o practica voios si in cazul romanilor.
Ca un addendum,as vrea sa vad si eu o data un strain de mare valoare( sau nu mare,dar peste medie) care vine la noi in campionat si "nu se adapteaza". Unul care a jucat in campionate mari ale Europei,chiar daca nu la echipe de pe podium.