FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Biosfera din Ghencea

«12»
fcsteaua.ro19.11.2007 12:52

Recunosc ca nu am fost foarte interesat de rezultatul meciului Bulgaria - Romania, dar asta nu e o noutate, deoarece nu prea sunt in general interesat de echipa nationala a Romaniei. Era si greu sa fiu, cand vad incercarile disperate ale presei de a transforma fiecare meci cu fiecare tara, intr-un "razboi", iar unde nu exista o rivalitate, se inventeaza una. Dar nu despre asta-i vorba. Cum spuneam, in weekend am preferat programele Eurosport, iar in cadrul uneia dintre favoritele mele, Watts - o stiti, e emisiunea aia, unde l-am vazut pe Banel anul trecut la autogolul anului - am avut o revelatie. Dupa ce am admirat suturile de la distanta, realizatorii ne-au propus parade spectaculoase. Acolo, ce vad: la un moment dat il gasesc pe un anume Carlos, portar la Boavista. Freza era schimbata, dar era el. Imediat mi-am adus aminte ca anul trecut aparea la aceeasi emisiune cu gafa sa din meciul cu Lyon din Ghencea. Iata ca intr-un timp atat de scurt, a ajuns de la statutul de gafeur la cel de remarcat. E adevarat, Boavista este pe locul 14 din 16, dar nu cred ca asta i se datoreaza doar portarului.

Altceva vreau sa remarc. Este foarte "ciudat" cum multi din jucatorii dati afara de Steaua cu zambetul pe buze ajung sa se remarce in alte parti. Si mai ales straini. Oare chiar atat de slabi sa fie Elton sau Klemi Saban? Carlos era in lotul largit al Portugaliei, Saban avea 10 selectii in nationala, Elton si Andrey aveau 21, respectiv 23 de ani cand au plecat. Hai sa zicem ca Saban si Carlos sunt jucatori slabi, dar chiar Steaua are jucatori atat de valorosi ca sa-si permita sa dea afara doi tineri bazilieni de perspectiva? Sa ne amintim oare ca pe postul pe care joaca Elton, acum il avem pe mult mai talentatul si mai "tanarul" Surdu? Sau ca rezervele lui Zapata sunt doi portari mai batrani si deja plafonati precum Cernea si Vatca?

Din pacate, mi-e teama ca politica asta de "epurare etnica" va continua si ca urmatorul pe lista este internationalul polonez Pawel Golanski. De unde venise la Steaua dupa ce il infruntase pe Cristiano Ronaldo, a ajuns sa mai joace in meciurile Stelei 2 din Divizia C.

Este mare pacat ca un club care se vrea european, reuseste sa-si goneasca jucatorii de alta nationalitati cu atata frenezie. Sigur, cu totii visam sa joace la Steaua numai stelisti 100%, dar realitatea e alta si in aceste conditii, e o crima sa gonesti si pe acei jucatori straini care infrunta toate prejudecatile si totusi vin in Romania. Sa mai precizez ca echipa de pe primul loc, are in componenta 19 straini? Sa mai precizez din vina cui, adaptarea acestor jucatori straini la Steaua a devenit un chin?

Un fan al lui Thereau, Elton, Golanski,....

Mihai Somanescu

fane_casieru'19.11.2007 12:58

De ce sa ne mai miram ca l-a dat pe Thereau si l-a oprit pe Iacob...buna mutare...de fapt noi suntem aia care nu-l intelegem !

androsteaua19.11.2007 13:07

so uite asa ne amintim cu drag de tovarusul nostru Gigi fecali care a facut numai prostii

eddie the 'ead19.11.2007 13:33

Pina la urma care e situatia lui Golanski (un jucator care si mie mi-a placut foarte mult) ? E accidentat? S-a refacut? Nu mai e dorit in Ghencea?

Iar daca nu mai e dorit care naiba e motivul? Sa zicem ca am inteles motivatia absurda pentru indepartarea lui Saban, Elton, Thereau sau Andrey (oamenii lui MM...) fara sa inteleg insa vreodata modul in care au fost tratati... Dar cu Golanski ce ar putea avea jigodia?

ariven2119.11.2007 13:41

Daca Golanski o sa fie dat afara sau fortat sa plece va fi cea mai mare prostie a astora de la Steaua...Asta chiar e un jucator bun...Un numar 4 adevarat...

Fan Golo

andyro19.11.2007 13:54

@eddie the 'ead

Cred ca am o posibila explicatie - jucatorii veniti "de afara" sunt, in majoritatea cazurilor, profesionisti din toate punctele de vedere. Asta inseamna pe de o parte ca nu inteleg de ce uneori trebuie sa o lase mai moale (si nu detaliez aici pentru ca incepem alta discutie), si pe de alta parte nu cred ca accepta sa fie platiti prin niste contracte dubioase bazate pe "increderea in 'nea Jiji"sau prin terenuri in Pipera estimate la valoarea respectiva de ochiul format al creditorului. Mai mult, nu-l vor pupa niciodata intr-un loc intunecos si umed pe creditor pentru a-i ajunge printre preferati, ci vor incerca sa faca asta prin valoare.

Toate lucrurile de mai sus, obisnuite la orice club cat de cat occidental, sunt de neconceput in Ghencea. Noi nu avem nevoie de profesionisti, avem nevoie de slugi. Oricum, nu cred ca e nevoie sa ne ingrijoram - la ce reputatie incepe sa aiba Steaua in Europa/America de Sud, prin glasurile celor izgoniti, facuti "pitici de circ", trimisi sa-si rupa picioarele prin divizia a III-a sau ramasi cu salariile neplatite la plecare, ma indoiesc ca vor veni straini BUNI la noi. Si de ce am avea nevoie, cand Laurentiu Rosu, celebru prin evolutiile sale din ultimii ani, care abia asteapta sa fie repatriat...

SS Lazio19.11.2007 14:05

@Mihai Somanescu

Macar daca "epurarea etnica" ar functiona in toate sensurile .....si ma refer in cazul de fata la etnicul lui Mailat de la noi din echipa.

Prin descotorisirea lui ar fi benefica macar o singura data "purificarea" ,ar fi singura oara cand aceasta ar coincide cu valoarea ,cu selectia naturala si cu onoarea noastra ca romani.

@andyro

perfect de acord.

Concluzia acestui articol e simpla si e aceaasi ca in alte zeci si sute: Jiji ne-a distrus clubul din toate punctele de vedere .

MoRRano19.11.2007 14:08

Mai avem cativa jucatori bunicei care merita sa fie in primul 11 al Stelei si incet incet ii pierdem si pe astia. Ce e cu adevarat trist ca nu doar pe straini cu potential vrea sa ii dea ciobanul ci si pe romani care ar mai avea un cuvant de zis per total ca o mica lista a expediatilor mai vechi : Thereu, Elton, Ogararu, Paraschiv, Bostina, , Ochirosii chiar si Oprita, Andrey si Saban. si precum se tot stipuleaza e posibil sa plece si Golanski, Dica, Goian, asta daca ii vin iar crizele ciobanului jegos cine stie cum ramanem si fara un Zapata, Rada, Bicfalvi ,Gionea sau chiar si Emegara putinii din cei care ar merita sa ramana titulari si chiar si fara Laca. in fine un lucru e cert pana nu pleaca fecali nu o sa avem liniste, eu unu nu ma mai pot abtine, trebuie sa-l injur in fiecare fraza cand ii pomenesc numele.

CaTaLiNsm StElIsTu19.11.2007 14:53

Deci sincer pe Saban si pe Carlos nu i-am vazut a fi jucatori de valoare prin simplul fapt ca:Saban avea dor 2viteze;incet si f incet...iar de Carlos nu mai vb,ma dus la disperare cu gafele lui.In rest am pierdut jucatori de mare valoare cum sunt Thereau si Elton,iar pe Andrei nu-l mai enumer pentru ca desi eu am crezut in el si inca mai cred ca el poate fi un portar bun,e eclipsat total(atat el cat si Carlos)de probabil cel mai bun portar(pana acum) de la revolutie incoace la Steaua:<ZAPATA>.Si asa cum Hamutofsky a ramas in sufletul meu pentru"paradele"sale,tot asa va ramane si Zapata pentru ca ne-a salvat de la rusine de atatea ori dovedin ca este un portar de mare clasa!

Teama mea cea mare este ca vom alunga un jucator de valoare cum este Golansky,sincer il vad un jucator de perspectiva pe acest Golansky,este un jucator de profilul lui Ogararu.Face bine faza defensiva,sta bine pe picioare,are viteza cat de cat,acopera bine si in faza ofensiva si da drumul inteligent la minge,nu doar o arunca in fata.Din pacate dupa atacul ciobanului el a avut o cadere ,mi se pare voita,in joc;jucand parca fara nici un fel de determinare si concentrare.Cu el pe dreapta,cu Rada si Ghionea(in cazul plecarii lui Goian) si cu Emegara pe stanga eu zic ca stam bine in aparare.

E doar parerea mea,insa pentru ca aceste lucruri sa mearga pe fagasul normal e nevoie de liniste pentru ca jucatorii sa poa' sa dea tot ce au mai bun din ei prin determinare.

Forza Steaua!

MEREU SUPERIORI!!!

endorama19.11.2007 15:18

mda... Becali asta pe langa ca e prost, mai e si xenofob.

Saban chiar era o parasuta, iar Andrey se poate sa fi fost la fel. Elton, sincer nu cred ca e genul de jucator pe care sa te poti baza cu adevarat - imi aduc si acum aminte faza aia din meciul cu Dinamo in care dupa ce l-a driblat pe Blay a cazut pe jos in umar la umar cu el. iar Thereau, desi util si el nu il consider chiar asa o pierdere. dar faptul ca l-am vandut pe Thereau pentru ca mai tarziu sa-l cumparam pe Zaharia e inca o prostie a conducerii

in schimb, Golanski mie mi-a placut in meciurile in care l-am vazut. mi se parea a fi singurul jucator de la Steaua care avea ceva tehnica. din pacate, prostul de Becali l-a scos din echipa ca sa-i faca loc lui Badoi la indicatiile lui Piturca, iar apoi s-a si accidentat. sper sa ramana totusi.

din pacate, xenofobia asta aiurea a lui Becali, care lui i se pare ca e perceputa ca patriotism si ca deci da bine la public, nu doar ca i-a afectat lui imaginea prin faptul ca a renuntat la jucatori iubiti de public, dar o afecteaza si pe Steaua. de exemplu, in loc sa luam un jucator de genul lui Culio pentru $500.000, noi il luam pe Badoi pentru aceiasi bani. acuma din nou, se pare ca in loc sa aducem un jucator adevarat in atac, Becali vrea sa-l aduca pe Cocis. Cocis care o fi el bun dar mi se pare supraevaluat de faptul ca joaca la Nationala. e una din obsesiile lui Piturca, alaturi de Mazilu, Ov Petre, etc.

parerea mea e ca in curand nu doar ca n-o sa poti sa castigi Liga Campionilor cu 'o echipa facuta doar din romani', dar n-o sa mai poti castiga nici campionatul Romaniei daca nu aduci jucatori straini de valoare pe posturile care necesita o anumita tehnica. mijlocul echipei nationale e format din Ov Petre, Codrea, Nicolita si Chivu - adica astia sunt cei mai buni mijlocasi ce au aparut la noi in ultimii 10 ani - vai de capul nostru..... .

yo_marius19.11.2007 15:50
Becali vrea sa-l aduca pe Cocis. Cocis care o fi el bun dar mi se pare supraevaluat de faptul ca joaca la Nationala. e una din obsesiile lui Piturca, alaturi de Mazilu, Ov Petre, etc.

1.Cocis e superjucator si d-aia e clar ca nu vine la noi

2. Thereau a fors unu din cei mai buni atacanti avuti de Steaua dupa revolutie

3.Culio e la fel de "parasuta" ca Saban,daca nu si mai si....

4.Elton e clar ca putea mai mult...desi e slab la duelurile fizice,stie sa scoata un adversar din joc,are viteza,are sut si,ceea ce e cel mai important,stie sa dea o pasa inspre atacanti,ceea ce echipei noastre ii lipseste cu desavarsire (si ma refer la PASA nu la centrari stupide si previzibile).

5. mijlocasi romani:Sanmartean,Prepelita,Andrei Ionescu,Ochirosii,Torje,Paraschiv,Ad.Cristea,Trica,Aliuta etc....toti sunt dati de fotbalul romanesc in ultimii 10 ani....

cmt-steaua19.11.2007 17:37

Daca mai da Becali afara un jucator strain/autohton care are valoare , doar pentru ca vrea el ....eu m-a apuc sa tin cu CFR-u sau Urziceni sau Vaslui ...sau cu Faru ce naiba doar sunt constantean

Night_mare19.11.2007 18:59

ufff cata dreptate ai!!credeam ca doar eu consider ca acest jucator Polonez este mult superior multor jucatori ai Stelei!!Eu de ex il vad pe Golanski un jucator care ar juca f bn ca mijlocas dreapta!!Dribling are, centreza f bine nu inteleg dc nu il mai baga deloc!!Adica stiu dc....stim cu toti dc !!!Ca acel individ care crede ca detine Steaua dar se inseala nu il mai are la inima.

dax4719.11.2007 19:16

In stilul asta ajungem prin fundul clasamentului in maxim 5 ani. Steaua merge din rau in mai rau. Jucatorii romani nu stiu cati isi mai doresc sa vina la Steaua. Cel putin aia care au cat de cat valoare si demnitate vor spune NU hotarat, mai ceva ca la demiterea lui base.

Partea buna ar fi ca neavand pe cine sa aduca la Steaua din tara va fi nevoit sa aduca de afara, becaliotul. Dar si aici e riscul sa aduca numai petarde.

Trebuie sa moara cumva fecali si doar asa vom putea renaste din propria cenusa, ca altfel chiar nu avem sanse. Prea s-au scarbit majoritatea suporterilor de ceea ce se intampla la club. Multi cred ca nici nu se mai uita macar la tembelizor, ca sa nu mai zic ca nu mai arunca banii pe deplasari si bilete la meciuri. O apatie generala se abate asupra tuturor si va avea destule consecinte asupra clubului. Pacat ca s-a ajuns aici..

Tara nenorocita.. si fara capatai..

grizzly19.11.2007 21:10

Saban nu era cu nimic mai prejos decat nesu. Andrey... ascultati unul care a jucat fotbal ceva mai sus decat in spatele blocului. omul avea abc-ul si avea si statura. daca se lucra cu el, iesea ceva f bun. Elton, la el nu conta statura, era un jucator care verticaliza. nu avem deloc asa ceva. Thereau e un atacant complet. de curiozitate, am facut rost de cateva meciuri din belgia. la ce atacanti are anderlecht, Thereau nu e dorit, altfel nu imi explic de ce nu joaca. golanski in ciuda vitezei inferioare are si plasament si executii de deposedare. util baiatul. iar badoi este un jucator de clasa in div A sau cum ii mai zice. Ochirosii era de mare perspectiva si bicfalvi inca promite...

in schimb ii avem pe surdu, zaharia, vatca, nesu, Croitoru, Neaga, jucatori care ori nu au avut niciodata abc-ul fotbalului (Croitoru-preluari in spate, pase in lateral; vatca-cele mai multe goluri primite; nesu-centreaza de pe linia de margine; zaharia-spatele la poarta intruna;), ori nu mai sunt de mult in forma (Neaga, surdu).

pe aceasta cale le cer scuze si celor din AISS. am vrut sa ii ajut si eu un picutz, dar in ultimul timp, dezinteresul meu pentru Steaua nu face altceva decat sa creasca. e aiurea ca nu mai am suflet sa anticipez o partida a Stelei. si ca imi e indiferent rezultatul. si ca nu mai fac 230 de km sa ajung in Ghencea in we. nici la tel nu ma mai uit, cand e live meciul. si asta ma doare...

mirceaor19.11.2007 21:14

@ endorama : Total de acord cu tine.

S-ai luam pe rand pe cei cinci "expulzati " :

1.Carlos,adus ca mare vedeta,cel mai bun portar din Portugalia, ne-a adus la disperare cu gafele si stilul lui mai caterincos asa.. nu avea valoare de Steaua

2.Elton - bun pentru finaluri de meci,cand conduci 2-0 asa,sa distreze tribunele .Nu (mai)exista in fotbalul mare jucatori de 1,56 si cantarind cat doi saci de cartofi, care sa fie mai mici si la fel de firavi ca fanionu'

3. Andrey - portar decent,dar despre care din cate imi amintesc eu chiar Duckadam spunea ca are reflexe intarziate

4.Saban - mi-am pus mari sperante: international israelian, viteza buna,control bun al mingii..si totusi faza defensiva nu era grozava, iar jocul de cap era si el deficitar

5. Thereau - talie, instinct de marcator (nu era deloc ratangiu ca Iacob) , joc de cap bun , sut cu ambele picioare.Astea la plus. Minusuri: dificultati de adaptare, deficitar la forta, lent . Si din pacate daca ne amintim de meciurile din Liga de anul trecut ,unde cred eu ca se da cu adevarat masura valorii, putem sa spunem ca intr-adevar Thereau nu e chiar un mare atacant .

Sa-l luam pe Golanski: talie si forta acceptabile,joc de cap,plasament bun ,tehnica, travaliu, ajuta atacul , jucator cu experienta internationala, cu tupeu in joc,pare ca s-a integrat destul de repede. Un mare castig pentru Steaua , eu il vad titular ca fundas dreapta.

grizzly19.11.2007 21:22

1. no comment

2. check messy

3. ionescu stia ce spune

4. cum am zis, mai bun ca nesu

5. nici deficitar la forta, nici lent. cred ca ai vazut alte meciuri cu el. nu e Ronaldo, dar fuge cand trebuie

mirceaor19.11.2007 21:28

despre Thereau - Nu ma refer la viteza de alergare,ma refer la viteza miscarilor. Iar daca nu faci nimic in 6 meciuri de CL , se cheama ca nu prea esti mare atacant,este? Nu ca Vali Badea sau altii din lotul actual ar fi peste francez...

cmt-steaua19.11.2007 21:43
Saban nu era cu nimic mai prejos decat nesu. Andrey... ascultati unul care a jucat fotbal ceva mai sus decat in spatele blocului.

Si daca nu te superi mai grizzly unde exact mai sus ai jucat ?

Nesu daca te-ai uita mai bine matale , are profil ofensiv . Ca nu este folosit mijlocas ....asta e alta treaba ... . cand era mic juca pe post de atacant sau mij ofensiv ...(am citit in gsp sau in prosport asta nu e inventata de mine) deci pentru cineva cu ochii "formati" ca tine ar fi fost usor sa iti dai seama...

In rest ai dreptate....

Il Soldatino19.11.2007 21:49

Mihai, jucatorii straini nu cred in balivernele dementului. In plus, nu se lasa amagiti de vrajelile cu sporiri de prime ci sunt fideli contractelor cat mai precise. Becali este fals in tot ceea ce face, inclusiv atunci cand se lauda cu darnicia fata de propria familie. In plus, evaluarile sale sunt infantile, de aceea ma doare si astazi alungarea lui Elton. Mai mult, stau si ma intreb de ce a fost umilit Andrey....

grizzly20.11.2007 05:41
Si daca nu te superi mai grizzly unde exact mai sus ai jucat ?

Nesu daca te-ai uita mai bine matale , are profil ofensiv . Ca nu este folosit mijlocas ....asta e alta treaba ... . cand era mic juca pe post de atacant sau mij ofensiv ...(am citit in gsp sau in prosport asta nu e inventata de mine) deci pentru cineva cu ochii "formati" ca tine ar fi fost usor sa iti dai seama...

In rest ai dreptate....

nu prea are rost sa fi ironic. nu stiu ce o fi zis el ca a jucat la juniorat, dar a fost pus si mijlocas daca iti mai aduci tu aminte. nu centrarile sau patrunderile erau puncte forte pentru el ci tocmai deposedarile. nesu nu e ofensiv deloc, daca ar fi fost se vedea. defapt nesu nu are nici un profil de fotbalist. cat despre unde am jucat eu, nu stiu exact cat te intereseaza, dar sa zicem ca am fost coleg cu unii la care te uiti tu la televizor.

Roger20.11.2007 05:54
Daca mai da Becali afara un jucator strain/autohton care are valoare , doar pentru ca vrea el ....eu m-a apuc sa tin cu CFR-u sau Urziceni sau Vaslui ...sau cu Faru ce naiba doar sunt constantean

La Farul joaca Gerlem, a jucat foarte bine contra noastra, dar apoi n-am prea mai auzit de el...

CaTaLiNsm StElIsTu20.11.2007 08:08
... dar sa zicem ca am fost coleg cu unii la care te uiti tu la televizor.

Dacia Pitesti?nu de alta dar si eu un coleg la echipa care a fost coleg cu Mutu si Dica la juniori...

olfgob20.11.2007 10:16

Totusi,ce e cu Golansky?Mai e accidentat,e la echipa a doua?Oh,daca ar vinde ciobanul si pe cancerul de Nicolita,am scapa de jumatate din problemele de joc(adica un flanc drept cu Golo si Badoi eu zic ca ar fi perfect).In centrul apararii Rada\Ghionea sau Rada\Goian sau Goian\Ghionea(orice combinatie intre ei e buna),iar pe stinga Emeghara si......aaaa....ooops,nu avem pe nimeni de pus acolo.Si asa ajungem la "piticul" Elton,care combinat cu Dica ar fi facut ravagii,iar vreun atacant bun nu ne-ar strica.

DelPiero1020.11.2007 10:27

Eu ii regret enorm pe Elton si Thereau!Despre ceilalti,mai mult sau mai putin!Pe Carlos deloc,pe Saban putin,e cel putin la acelasi nivel cu Nesu,iar Andrey nu cred ca ar fi avut sanse la titularizare tinand cont ca Zapata e foarte bun...si sper sa nu plece Golanski,ar fi o alta mare greseala!Dar trebuie sa ne asteptam la orice din partea acestui cioban handicapat si oligofren...

«12»