Recunosc ca nu am fost foarte interesat de rezultatul meciului Bulgaria - Romania, dar asta nu e o noutate, deoarece nu prea sunt in general interesat de echipa nationala a Romaniei. Era si greu sa fiu, cand vad incercarile disperate ale presei de a transforma fiecare meci cu fiecare tara, intr-un "razboi", iar unde nu exista o rivalitate, se inventeaza una. Dar nu despre asta-i vorba. Cum spuneam, in weekend am preferat programele Eurosport, iar in cadrul uneia dintre favoritele mele, Watts - o stiti, e emisiunea aia, unde l-am vazut pe Banel anul trecut la autogolul anului - am avut o revelatie. Dupa ce am admirat suturile de la distanta, realizatorii ne-au propus parade spectaculoase. Acolo, ce vad: la un moment dat il gasesc pe un anume Carlos, portar la Boavista. Freza era schimbata, dar era el. Imediat mi-am adus aminte ca anul trecut aparea la aceeasi emisiune cu gafa sa din meciul cu Lyon din Ghencea. Iata ca intr-un timp atat de scurt, a ajuns de la statutul de gafeur la cel de remarcat. E adevarat, Boavista este pe locul 14 din 16, dar nu cred ca asta i se datoreaza doar portarului.
Altceva vreau sa remarc. Este foarte "ciudat" cum multi din jucatorii dati afara de Steaua cu zambetul pe buze ajung sa se remarce in alte parti. Si mai ales straini. Oare chiar atat de slabi sa fie Elton sau Klemi Saban? Carlos era in lotul largit al Portugaliei, Saban avea 10 selectii in nationala, Elton si Andrey aveau 21, respectiv 23 de ani cand au plecat. Hai sa zicem ca Saban si Carlos sunt jucatori slabi, dar chiar Steaua are jucatori atat de valorosi ca sa-si permita sa dea afara doi tineri bazilieni de perspectiva? Sa ne amintim oare ca pe postul pe care joaca Elton, acum il avem pe mult mai talentatul si mai "tanarul" Surdu? Sau ca rezervele lui Zapata sunt doi portari mai batrani si deja plafonati precum Cernea si Vatca?
Din pacate, mi-e teama ca politica asta de "epurare etnica" va continua si ca urmatorul pe lista este internationalul polonez Pawel Golanski. De unde venise la Steaua dupa ce il infruntase pe Cristiano Ronaldo, a ajuns sa mai joace in meciurile Stelei 2 din Divizia C.
Este mare pacat ca un club care se vrea european, reuseste sa-si goneasca jucatorii de alta nationalitati cu atata frenezie. Sigur, cu totii visam sa joace la Steaua numai stelisti 100%, dar realitatea e alta si in aceste conditii, e o crima sa gonesti si pe acei jucatori straini care infrunta toate prejudecatile si totusi vin in Romania. Sa mai precizez ca echipa de pe primul loc, are in componenta 19 straini? Sa mai precizez din vina cui, adaptarea acestor jucatori straini la Steaua a devenit un chin?
Un fan al lui Thereau, Elton, Golanski,....
Mihai Somanescu