Indiferent de cine va veni antrenor la Steaua, starea de haos va continua. Cu mici flori de primavara, aceasta minciuna va fi prelungita la nesfarsit. Suporterii solicita noi si noi jucatori uitand ca in fiecare an procedeaza la fel, iar deznodamantul este o copie fidela a ceea ce s-a intamplat in precedenta editie ce tocmai s-a incheiat. Mai mult, fotbalisti de valoare care ajung la echipa noastra uita fotbalul in mai putin de un sezon sau acele caracude ale fotbalului in tricou ros albastru ajung mari vedete la echipe ale provinciei sau la mai vechile rivale desi ne-am grabit sa-i catalogam drept "nedemni de Steaua" tocmai pentru ca nu am luat in calcul climatul de antiperformanta existent.
Chiar si in cazul in care fericit ar ajunge si pe la noi vreo doi trei jucatori de soi, acestia ar trebui sa beneficieze de marele noroc de a fi apreciati de avizatul selectioner al Piperei. In continuare ar trebui sa fie mari caractere pentru a suporta toanele, "tacticile si psihologiile" strategului, pentru a-si pastra psihicul si tonusul nestirbite sau pentru a face fata maririlor de salariu mai ales in urma infrangerilor rusionoase. Altfel, ciclul s-ar repeta la nesfarsit, iar lumea va ajunge sa-l iubeasca pe Nicolita doar pentru ca alearga uitand de criteriul performantei care ar trebui sa primeze si de adevaratul motiv pentru care i se intretine imaginea de mare vedeta: voturile unei anumite minoritati. Pentru ca, in alte conditii nu poate fi explicata neutilizarea lui Badoi un metronom al constantei si calitatii giulestene in urma cu doi ani.
Da, mai devreme sau mai tarziu Becali trebuie sa plece din Ghencea. Si cea mai la indemana metoda de a-l determina sa plece este sa-i repetam la nesfarsit ca nu-l vrem, ca nu-i mai suportam minciunile, pseudoinvestitiile si actele demne de un dement. Daca pana acum banii au fost de ajuns pentru a mentine echipa la un anumit nivel - atentie nu e vorba musai de performanta in ciuda unei semifinale UEFA si a doua editii de campionat castigate ....lamentabil si cu scandal - in clipa de fata lumea vede ca raspunsul nu este reprezentat doar de bani ci si de creier, strategie si mai ales curatenie sufleteasca. Daca fotbalistii, presedintii si antrenorii sunt evaluati in functie de performante si calitatea muncii, de ce nu i s-ar darama piedestalul unuia care a cauzat mai multe probleme decat a facilitat obtinerea de performante?
Puteti sa radeti sau nu dar eu consider ca Steaua este blestemata pentru ca in clipa de fata este condusa de un om care incearca sa se foloseasca doar de notiunea de credinta si de numele lui Dumnezeu asa cum isi manipuleaza toti apropiatii sau pe acei bisnitari pe care-i lasa sa-si faca de cap pe langa stadionul Steaua si pe care, mai nou, incearca sa-i asmuta asupra jucatorilor tocmai pentru ca publicul din Ghencea sa nu i se mai opuna. Totul contra cost, desigur. Numai asa pot sa-mi explic aceasta neputinta, aceasta lipsa de consistenta si spirit. Acest om nu mai poate pacali pe nimeni. Echipa, simbolul au fost stoarse ca niste lamai si a ramas doar amintirea unei grupari care lupta nu numai pentru bani ci si din orgoliu sau pentru glorie. Orice victorie a Stelei reprezinta de multe ori povara scarboasa a imaginii unuia care se da mare crestin dar care vine la stadion inconjurat de hoarde de derbedei pe care-i plateste pentru a-l apara de niste dusmani invizibili.
In adevaratul spirit crestin nu-i doresc nimanui moartea, nu vreau rau pentru nimeni. Ca stelist imi doresc ca Becali sa plece. Are tot ce-i trbuie acum nu vad de ce se agata de aceasta imagine dupa ce deja a ingropat-o. Imi doresc ca suporterii stelisti sa-si adune fortele si sa-i arate ca nu mai pot fi dusi cu zaharelul, ca nu sunt atat de fraieri. Mi-as dori fiecare dintre acestia sa se trezeasca intr-o buna zi si sa le bata inimile de emotie asa cum ne batea candva, iar un vis de glorie ne urla in minti "astazi Steaua are meci". Vreau sa ma trezesc intr-o dimineata, iar numele Becali sa fie asociat doar cu un vis urat, cu un cosmar ce nu a capatat nicicand viata. Pur si simplu prefer un investitor la Steaua cu o avere de 10 ori mai mica decat a acestui mincinos ordinar dar care sa fie de 10 ori mai curat, mai destept si mai erudit. Poate asa se va sterge si blestemul.
Forza Steaua!