FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Linia peste care nu se poate trece

«12»
fcsteaua.ro13.11.2007 18:58

Indiferent de cine va veni antrenor la Steaua, starea de haos va continua. Cu mici flori de primavara, aceasta minciuna va fi prelungita la nesfarsit. Suporterii solicita noi si noi jucatori uitand ca in fiecare an procedeaza la fel, iar deznodamantul este o copie fidela a ceea ce s-a intamplat in precedenta editie ce tocmai s-a incheiat. Mai mult, fotbalisti de valoare care ajung la echipa noastra uita fotbalul in mai putin de un sezon sau acele caracude ale fotbalului in tricou ros albastru ajung mari vedete la echipe ale provinciei sau la mai vechile rivale desi ne-am grabit sa-i catalogam drept "nedemni de Steaua" tocmai pentru ca nu am luat in calcul climatul de antiperformanta existent.

Chiar si in cazul in care fericit ar ajunge si pe la noi vreo doi trei jucatori de soi, acestia ar trebui sa beneficieze de marele noroc de a fi apreciati de avizatul selectioner al Piperei. In continuare ar trebui sa fie mari caractere pentru a suporta toanele, "tacticile si psihologiile" strategului, pentru a-si pastra psihicul si tonusul nestirbite sau pentru a face fata maririlor de salariu mai ales in urma infrangerilor rusionoase. Altfel, ciclul s-ar repeta la nesfarsit, iar lumea va ajunge sa-l iubeasca pe Nicolita doar pentru ca alearga uitand de criteriul performantei care ar trebui sa primeze si de adevaratul motiv pentru care i se intretine imaginea de mare vedeta: voturile unei anumite minoritati. Pentru ca, in alte conditii nu poate fi explicata neutilizarea lui Badoi un metronom al constantei si calitatii giulestene in urma cu doi ani.

Da, mai devreme sau mai tarziu Becali trebuie sa plece din Ghencea. Si cea mai la indemana metoda de a-l determina sa plece este sa-i repetam la nesfarsit ca nu-l vrem, ca nu-i mai suportam minciunile, pseudoinvestitiile si actele demne de un dement. Daca pana acum banii au fost de ajuns pentru a mentine echipa la un anumit nivel - atentie nu e vorba musai de performanta in ciuda unei semifinale UEFA si a doua editii de campionat castigate ....lamentabil si cu scandal - in clipa de fata lumea vede ca raspunsul nu este reprezentat doar de bani ci si de creier, strategie si mai ales curatenie sufleteasca. Daca fotbalistii, presedintii si antrenorii sunt evaluati in functie de performante si calitatea muncii, de ce nu i s-ar darama piedestalul unuia care a cauzat mai multe probleme decat a facilitat obtinerea de performante?

Puteti sa radeti sau nu dar eu consider ca Steaua este blestemata pentru ca in clipa de fata este condusa de un om care incearca sa se foloseasca doar de notiunea de credinta si de numele lui Dumnezeu asa cum isi manipuleaza toti apropiatii sau pe acei bisnitari pe care-i lasa sa-si faca de cap pe langa stadionul Steaua si pe care, mai nou, incearca sa-i asmuta asupra jucatorilor tocmai pentru ca publicul din Ghencea sa nu i se mai opuna. Totul contra cost, desigur. Numai asa pot sa-mi explic aceasta neputinta, aceasta lipsa de consistenta si spirit. Acest om nu mai poate pacali pe nimeni. Echipa, simbolul au fost stoarse ca niste lamai si a ramas doar amintirea unei grupari care lupta nu numai pentru bani ci si din orgoliu sau pentru glorie. Orice victorie a Stelei reprezinta de multe ori povara scarboasa a imaginii unuia care se da mare crestin dar care vine la stadion inconjurat de hoarde de derbedei pe care-i plateste pentru a-l apara de niste dusmani invizibili.

In adevaratul spirit crestin nu-i doresc nimanui moartea, nu vreau rau pentru nimeni. Ca stelist imi doresc ca Becali sa plece. Are tot ce-i trbuie acum nu vad de ce se agata de aceasta imagine dupa ce deja a ingropat-o. Imi doresc ca suporterii stelisti sa-si adune fortele si sa-i arate ca nu mai pot fi dusi cu zaharelul, ca nu sunt atat de fraieri. Mi-as dori fiecare dintre acestia sa se trezeasca intr-o buna zi si sa le bata inimile de emotie asa cum ne batea candva, iar un vis de glorie ne urla in minti "astazi Steaua are meci". Vreau sa ma trezesc intr-o dimineata, iar numele Becali sa fie asociat doar cu un vis urat, cu un cosmar ce nu a capatat nicicand viata. Pur si simplu prefer un investitor la Steaua cu o avere de 10 ori mai mica decat a acestui mincinos ordinar dar care sa fie de 10 ori mai curat, mai destept si mai erudit. Poate asa se va sterge si blestemul.

Forza Steaua!

ssinpadureacualune13.11.2007 19:23

Unul dintre cele mai adevarate articole.Extraordinar scris.Cel putin la partea cu nicolitza sunt 100000% de acord.

androsteaua13.11.2007 19:25

poate asa e! trebuie sa plece niste jucatori pentru ca au intrat intr-o stare de uzura!

diego_cj13.11.2007 19:35

Solutia e una singura: cat mai multi la stadion, care sa strige impotriva ciobanului.. acolo il doare pe cioban... asta A AVUT, ARE si VA AVEA IMPACT asupra ciobanului.. nu trebuie sa ne mai intereseze nimic.. asta trebuie sa fie obiectivul nostru al suporterilor... sacrificam anul asta (care oricum e terminat), nu ne intereseaza rezultatul.. si-l ardem pe cioban oriunde il prindem.. in Bucuresti, in provincie... garantez ca va ceda ciobanul, sau in cel mai rau caz nu se va mai implica in strategia echipei (dar nu cred).

M...e Jiji !!!Augh AUgh Augh!!! M...e Jiji !!!Augh AUgh Augh!!! M...e Jiji !!!Augh AUgh Augh!!!

Nu te vom vota! Du-te-n ### mea!!! Nu te vom vota! Du-te-n ### mea!!! Nu te vom vota! Du-te-n ### mea!!!

eddie the 'ead13.11.2007 19:36

Felicitari pentru articol!

Nu stiu ce as mai putea adauga... Poate doar ca ciobanul nu se va lasa indepartat de suporteri, ci numai de cei care l-au cocotat acolo unde e acum. Lucru care nu cred ca se va intampla prea curind... Mai avem destule de indurat, asta sunt sigur. Dar si cind va pleca...

alexblaja13.11.2007 20:02

Si eu m-am gandit la un blestem, sa stii, mai degraba nu la un blestem ci la o pedeapsa divina care ii este administrata lui Jiji pentru ca ia numele Domnului in desert! Aceasta pedeapsa o simtim insa si noi, suntem un fel de victime colaterale!

Oricum, asta nu scuza atitudinea jucatorilor si a "sclavilor" becalioti, incepand cu Adrian Ilie si Argaseala si terminand cu ceilalti!

endorama13.11.2007 20:17

da... foarte bine zis. din pacate, chiar nu pot sa-mi imaginez ca Becali ar pleca de la Steaua...

androsteaua13.11.2007 20:24

la meciul cu Dinamo sa uitam de toate! macar pentru o zi si sa umplem stadionu sa ii omoram pe caini!

dea13.11.2007 20:50

superb articolul...dar nu sunt de acord cu strigatu pe stadion impotriva lu' Becali...nu e asta solutia...acest om de ultima speatza va reactiona exact ca acei sugari carora daca le spui ca nu au voie ceva exact aia fac...nu va parasi Steaua numai din aceea "ambitie" proasta...cum adica sa parasesc Steaua numai pentru ca imi spune o "mana" de oameni?...

Alin B.13.11.2007 21:20

Nu pot sa inteleg cum ii apreciaza Becali doar pe jucatorii mediocrii sau chiar modesti precum Nicolita,surdu,Croitoru etc. Imediat dupa sfarsitul campionatului le-a fixat preturile lui Elton si Thereau: 500.000 de euro, respectiv 1.500.000. Pe Thereau a reusit sa ia mai mult pana la urma.Mai tineti minte ca in vara, la sfarsitul sezonului, ciobanul i-a chemat la "palat" pe jucatori sa le dea primele !? Au fost doar jucatori romani. Pe Andrey, Elton, Thereau nu i-a chemat. S-a purtat mizerabil cu toti strainii Stelei. Toate se intorc acum impotriva lui, dar din pacate faptele lui se reflecta si asupra noastra... Am vazut ca a zis pe fanatik.ro ca surdu este un jucator bun, de perspectiva, dar ca nu mai joaca asa de bine ca la CFR ??? pentru ca pana acum nu a avut cine sa-l antreneze !!!!!!!!!!!!!! romica surdu n-a jucat la CFR nici in amicalele din vara !!!nu prindea lotul in campionat ! dar a ajuns la Steaua titular. Multi nu sunt de acord cu mine, dar Nicolita este un jucator slab. A spus-o si Ilie Dumitrescu mai voalat intr-o emisiune la kanal d.alearga si atat.ajunge in preajma careului si centreaza, dar nu se uita unde ... Sunt mult prea multi jucatori care nu au valoare de Steaua. Ma uitam la meciul cu Pandurii si nu-mi venea sa cred: sa nu ai o ocazie de gol cu Pandurii in Ghencea !!! Am avut 1 sut pe poarta la Praga cu Slavia, 1 sut la Arad cu UTA. penibil. cand i-a spus el MM ciobanului : " Plec din Ghencea pentru ca nu vreau sa iau parte la distrugerea Stelei " cata dreptate a avut... De cand a plecat MM a innebunit de tot ciobanul. MM il mai tinea in frau cat de cat.

SebaSS13.11.2007 21:22

E clar ce vrea Becali...vrea POLITICA....intrebarea este cum putem noi sa-l manipulam pe el din prespectiva alegatorului pentru a pleca din Ghencea?....probabil ca orice varinta o sa alegem votat sau nevotat tot acelasi va fi rezultatul, adica va ramane... :(

micodo13.11.2007 21:27

Felicitari pentru articol!

Intr-adevar, chiar daca iar vor aparea unii sa spuna ca ne intereseaza prea mult de oier, din pacate trebuie sa-i amintim cu fiecare ocazie acestei mizerii ca nu-l vrem.

Cum spunea si alexblaja, e foarte posibil sa fie un blestem divin datorita faptului ca oierul calca cu atata consecventa a doua porunca (pe care oricum nu o cunoaste) ''sa nu iei numele Domnului in desert...jijiotul o fi crezand ca este vorba de desertul Sahara!

Shady_steaua13.11.2007 22:34

Forza Gigi Becalii esti cel mai tare si nu asculta de pustii care scriu aici ca sunt niste frustrati sa-i vad eu pe ei cati din ei ar da bani sa cumpere un jucator mediocru ca si "Neaga" nu intelegi ca este un forum cu Steaua?? faceti-va un forum antibecali dar nu mai manipulatzi atat ca doar sa huiduitzi stiti aaa si banerul craiovenilor e elocvent "suporteri doar la performanta"

ste_farfan14.11.2007 00:08
Forza Gigi Becalii esti cel mai tare si nu asculta de pustii care scriu aici ca sunt niste frustrati sa-i vad eu pe ei cati din ei ar da bani sa cumpere un jucator mediocru ca si "Neaga" nu intelegi ca este un forum cu Steaua?? faceti-va un forum antibecali dar nu mai manipulatzi atat ca doar sa huiduitzi stiti aaa si banerul craiovenilor e elocvent "suporteri doar la performanta"

impusca-te

Sforza14.11.2007 00:36

De Gigi nu mai am ce sa mai comentez insa cu regret trebuie sa spun ca Adrian Ilie este cel mai slab manager pe care l-a avut Steaua vreodata si din pacate si cam lipsit de caracter.

Iar Argaseala este cel mai pervers si profitor om din club.

Pacat ca astfel de oameni au ajuns sa conduca cel mai iubit club din Romania.

Se spunea pe aici ca Gigi este blestemat si implicit Steaua eu as merge mai departe si as zice ca intreaga tara este blestemata.

Din pacate ne-o cam facem de cele mai multe ori cu mana noastra.

Forza Steaua!

kramer127014.11.2007 00:40

Asa cum spunea si tov. Lenin: Ce-i de facut? Ce se poate face in mod concret? In primul rand, cred ca trebuie convinsi cat mai mult stelisti ca problema nr. 1 la Steaua este patronatul. Nu antrenorul (s-a vazut ce-a patzit Hagi), managerul (care nu e lasat sa faca altceva decat ce spune patronul) sau jucatorii (dintre care multi nici n-ar mai fi la Steaua, daca antrenorul si managerul ar fi lasati sa-si faca treaba de catre patron). Inca mai sunt destui stelisti care se imbata cu apa rece si pun botul la manipularile patronului: schimb antrenorul, mai aduc niste jucatori, mai pun niste gazon, le mai maresc salariile la jucatori, ca si merita, etc. Pana nu se va ajunge ca o masa critica de suporteri ai Stelei sa fie convinsi ca patronul clubului trebuie schimbat, nu sunt mari sanse sa se schimbe ceva in bine. In al doilea rand, ce ar putea face suporterii Stelei, cum ar putea ei sa schimbe patronul? E clar ca actualul patron al Stelei doar foloseste Steaua in scopuri electorale. Ar fi o sansa daca acesta, dezamagit de rezultatele obtinute in alegeri, ar renunta la Steaua, deoarece se dovedeste ca echipa nu i-a adus rezultatele scontate. Daca tot stadionul ar striga "Nu te votam" in fata a milioane de telespectatori, nu cred ca i-ar conveni. Pacat ca nu s-a intamplat asa la meciul cu Sevilla. N-ar fi mare lucru: daca doar o mana de oameni, nu neaparat din galerie, ar incepe sa strige asta, i-ar urma tot stadionul. Fara injuraturi si trivialitati. Ar fi o palma puternica. Pentru asta apare o oportunitate la meciul cu Dinamo, cu o zi inainte de alegeri.

Pe de alta parte, noi suntem doar simpli suporteri. Daca sunt stelisti cu bani si relatii care vor sa devina actionari ai clubului, sa alcatuiasca un grup de investitori care sa faca o oferta concreta actualilor actionari. Nu-i impiedica nimeni. Sunt sigur ca primul la care va ganditi ca ar putea face parte dintr-un astfel de grup este Ilie Nastase. Stelist, cu bani si cu relatii, care ar putea aduna in jurul lui multi alti stelisti cu dare de mana si dorinta de a face bani. Printr-o oferta publica ar putea fi cooptati si mici investitori. Sincer sa fiu, nu sunt un fan al lui Ilie Nastase de dupa 1990, cand afiliatiile lui politice m-au dezamagit. Ca el mai pot aparea si alti investitori, nu neaparat cunoscuti si nu neaparat cu foarte multi bani, dar daca se strang mai multi, ar putea sa cumuleze un capital important. Nu e foarte greu, mai e o problema: actualii actionari ar vinde? Eu zic ca da, totul are un pret pana la urma.

inima de stelist14.11.2007 01:11

Un singur rau este la Steaua : Ciobanul . Multi antrenori au fost acuzati ,dar nu ei si nici jucatorii nu sunt vinovati .

Cel care trebuie sa plece de la Steaua este ciobanul .Pana cand el nu va pleca la Steaua nu vom mai vedea performanta si fotbal .

Pana atunci nu ne ramane decat sa protestam si poate asa vom reusi sa-l alungam pe oier de la clubul nostru .Se pare ca in curand il va alunga si pe Lacatus ,asa cum a facut-o si cu Hagi .

Forza Steaua

novac14.11.2007 01:25

@Shady_............... "cel mai tare si nu asculta de pustii care scriu aici ............."

Din ce vagauni apareti ca sconcsii, ma shady ma?

Adormisem cand deodata m-am trezit din cauza unui miros neplacut in camera. M-am dat jos din pat si am gasit...culmea! Mirosea monitorul! desi facusem curat si aruncasem totul la trash-uri. Caut, caut si ce sa vezi postul tau. Ai gresit pegina de web, forumul si comunitatea...nu ai ce cauta aici!

"e elocvent" pentru tine? aka destul? intelegi oare?

So shady, nu ne mai scrie, considera ca am plecat. Ok?

PS. Super tare articolul si de acord cu tine 100%: Singura solutie este sa mergem la stadion si sa-i strigam la dusman de dragoste si de masa. Si mercenarilor nostri vechiul "jucati fotbal" pana le ies dopurile din urechi si nesimtirea din bocanci.

inches14.11.2007 01:28

@Shady_steaua

Dute la naiba ! Exact de aia ste un forum liber aici, ca sa nu fim manipulati de Becalistii ca tine.

CaTaLiNsm StElIsTu14.11.2007 02:15

Asta cu siguranta face parte din PNG-CD si aspira si el la un"os".Din pacate baiete nu ai reusit sa te "remarci"unde trebuie pentru ca Jiji nu intra pe astfel de site-uri pentru ca nu stie sa citeasca;asa ca:HAI SICTIR "suporter pentru bani"...

FortuneTeller14.11.2007 05:06

As vrea sa plece Becali, dar asta nu se va intampla prea curand... Problema cu Becali este insa prost inteleasa, nu deranjeaza atat faptul ca-si face publicitate cu ajutorul Stelei, ci felul in care o face. Personal nu m-ar fi deranjat daca isi lipea pozele electorale pe stadion, dar sigur ma deranjeaza stilul slinos si marlanesc cu care isi conduce firma Steaua, aparitiile TV pe teme de fotbal unde se comporta ca un clown desi chipurile reprezinta Steaua si permanenta impresie de smechereala balcanica in detrimentul lucrului bine facut. In fine, s-ar cuveni sa multumim jucatorilor actuali si sa ne dorim formarea unei echipe noi, fara nici o pretentie de performanta in acest an. Performantele pot veni intr-un viitor nu tocmai indepartat daca va fi liniste si daca se va munci onest. Apropos de Nicolita, el poate fi un om important pentru Steaua, dar trebuie folosit corespunzator. Degeaba ii cerem sa fie conducator de joc caci nu este, asa cum nu este nici responsabil cu tehnica fina. El are nevoie de un mijlocas care sa-l puna in cursa cu pase incisive si un fundas lateral mai ofensiv care sa-l sustina in atac.

geoct14.11.2007 06:54

Excelent articol. Pana la urma ajungem cu totii la aceeasi concluzie referitor la cauza a ceea ce se intampla acum la Steaua. Meciul cu Sevilla a fost primul meci al Stelei la care era sa adorm la televizor. Pentru ca nici o clipa echipa nu a dat vreun semn ca ar putea face ceva in meciul respectiv; nici o clipa nu am vazut acel spirit de lupta care ne-a facut sa iubim aceasta echipa. Unde sunt meciurile cu Valenicia, Betis, Rosenborg? (l-am trecut si pe acesta intrucat continui sa cred ca am pierdut acea calificare nu din cauza lui Protasov, ci din cauza ca am ratat cat intr-un campionat intreg.) Daca cu Sevilla ar fi avut un lung sir de ocazii sau macar impresia ca si le-ar putea crea, as fi zis ca asta e fotbalul, mai ai si ghinion. Nici o echipa din lume nu poate castiga la nesfarsit; orice mare club din lume mai are si perioade nefaste. Problema e ca in cazul nostru nu se intrevede ca s-ar face ceva pentru a trece de aceasta stare. Speram ca Lacatus sa imprime jucatorilor spiritul lui de lupta pentru care suntem gata sa ii facem o statuie (referitor la asta, intr-un top al celor mai mari stelisti eu l-as pune pe Marius desaupra lui Gica). Insa nu stiu daca mai are cui. Asa cum se spunea de Barca la un momenta dat, asa ar trebui facut si la noi: probabil ca, psihic, acesti jucatori nu pot mai mult decat o semifinala de UEFA sau grupele cl. trebuie adus mereu sange proaspat, jucatori care isi doresc performanta si ii pot "trezi" si pe ceilalti. Asta doar in cazul in care transferurile se fac cu cap si nu dupa toane. Nu sunt de acord cu ideea ca Steaua a murit. Trebuie doar trezita. Scuza cu oboseala nu tine, daca vrem in Europa, trebuie sa ne obisnuim cu ritmul. Altfel, stam acasa si ne razboim cu aceeasi adversari.

Sunt perfect de acord si cu ideea altor actionari, gen Ilie Nastaswe; ideea vehiculata la un moment dat cu strangerea de bani de la suporteri nu mi se pare plauzibila.

p.s. pentru admini: pe prima pagian, in caseta cu "meciul urmator" apare scris "campionat 2006-2007".

emmynem14.11.2007 07:09

Ma tot gandesc cum ar fi sa cumpar si noi o echipa , sa avem o noua stea unde sa putem sa luam noi deciziile unde noi sa fim suporteri , unde tot noi sa fim actionari ...... ganditiva....

" Nu este o gluma: fanii website-ului www.myfootballclub.co.uk au platit cite 35 de lire sterline, au strins o suma de 700.000 si au cumparat 51 de procente din drepturile patrimoniale ale unui club din Liga a 5-a engleza (Ebbsfleet United). Prin intermediul site-ului, proprietarii vor putea lua deciziile privind strategia gruparii, dar si modificarile din lot.

De notat - managerul clubului si ceilalti oficiali de la Ebbsfleet United ramin in functie timp de un an, ca parte a intelegerii. Site-ul myfootballclub.co.uk prezinta toate detaliile tranzactiei care poate servi linistit drept exemplu pentru fotbalul lui Mitica...

Povestea a inceput in luna mai cind s-a lansat acest site, cu ideea de a cumpara un club. De la aparitie, 50.000 de utilizatori s-au inregistrat si au putut sa voteze ce echipa doresc sa fie cumparata dintr-o lista preliminara de 15. Dupa ce 20.000 de utilizatori au platit suma de 35 de lire sterline, conducatorii site-ului au inceput discutiile.

Myfootball.co.uk a negociat cu 7 echipe si a "batut palma" cu Ebbsfleet United. Prezentarea detaliilor afacerii demonstreaza ca in Anglia si cind preiei o echipa din Liga a 5-a lucrurile sunt cit se poate de serioase. Click aici pentru amanunte: www.myfootball.co.uk."

diego_cj14.11.2007 08:00

mi-e mila de tine ma baiatule... sunt doua variante: ori esti PROST ori esti IDIOT... in oricare din ele, iti recomand PNG sau spitalul 9... cum dracu sa mai schimbam ceva cu oameni ca asta.. doar sper ca esti singurul iluminat

cri57ian14.11.2007 08:47

fara suparare ..parerea mea personala e ca peste aceasta "linie" se poate trece! nu cred ca acest maniac care a distrus Steaua ..si multe milioane de oameni odata cu ea...nu va mai ramane mai mult de un an la Steaua dk va fi in continuare injurat, huiduit si asa mai departe! nu mai e mult ...odata si odata trebuie sa plece si oierul....nu va mai sta mult o sa vedeti! va zic sincer ..ca sapt treqta am rupt un panou din ala electoral dintr-o statie ratb cu mitocanul si partidul lui! acest personaj (nu mai pot sa-i pronunt numele), este ceva in genul lui saddam husein si merita sa aiba km aceasi soarta ca el!! se da mare crestin si cand colo..pe la ce post de radio sau TV apare ....mai injura sau jigneste pe unu sau altul........MWIE Becali!!!!!DIN PARTEA TUTUROR STELISTILOR! haideti fratii mei sa-l dam afara pe cioban odata pentru totdeauna! app......dk face cu Lacatus ce a faqt cu Hagi..il fwt in gura si pe el si pe masa ...neam de dobitoci ! FORTZZA Steaua PANA LA MOARTE SI DUPA EA! :steagcruce:

«12»