Citesc de ceva vreme ce se scrie pe forum, in special dupa vreun meci cum a fost cel cu Sevilla din seara trecuta.
Citesc posturile voastre pentru ca vreau sa imi fac o idee despre parerea pe care o au oamenii despre Steaua si ce se intampla acolo.
Se gasesc o gramada de pareri, de la cei care isi incheie posturile cu "Trup si suflet pentru culori", sustinand in mod neconditionat echipa indiferent de situatie, cei care vorbesc de reconstructie, de schimbari care trebuie facute in alcatuirea echipei, cei care critica jucatorii , pana la cei care sunt pur si simplu furiosi, injura si arunca blesteme in toate partile. Fiecare are dreptul la parerea lui si dintr-un punct de vedere fiecare are dreptate.
Tin cu Steaua de cand eram mic. Niciodata nu mi-am dorit sa tin cu alta echipa si niciodata nu am crezut ca poate fi vreo echipa mai frumoasa si mai buna decat Steaua.
Nu am fost niciodata fanatic, nu am fost prezent la toate meciurile, nu am stat in galerie mereu.
Dar indiferent de rezultat, indiferent ce se intampla si oriunde as fi fost, in sufletul meu mereu am stiut ca apartin culorilor ros-albastre. Aseara insa credinta mea a fost zdruncinata din temelii.
Pentru prima oara mi-am pus problema daca mai merita sa-mi pese.
Si dintr-o data m-a lovit, in moalele capului, lasandu-ma mut: Steaua nu mai exista. Steaua, asa cum o cunoastem toti, echipa de care ne-am indragostit, echipa despre care multi vorbesc folosind cuvinte precum "mandrie", "onoare", "traditie", aceasta echipa a murit. Doar ca nu vrem sa recunoastem.
Nu vrem sa recunoastem pentru ca daca am face-o ar insemna sa lasam o parte din noi sa piara si am ramane goi pe dinauntru. Dar adevarul fratilor, stelistilor, microbistilor, adevarul este ca Steaua a murit.
Echipa Steaua Bucuresti nu mai exista.
Locul ei a fost luat de Steaua lui Becali, aceasta monstruoasa incercare de a obtine avantaje materiale si politice prin folosirea unui simbol al Romaniei, acest urias bancomat care are ca unic scop umplerea conturilor bancare ale unui patron pentru care valoarea se masoara in bani.
Degeaba ne lamentam pe forumuri criticand antrenorul sau jucatorii. Degeaba galeria este prezenta la toate meciurile sustinand echipa.
Cu tot respectul pe care il am pentru dedicatia acestor oameni trebuie sa le spun: Fratilor, cei pe care ii sustineti cu atata ardoare trebuie sa va merite! Trebuie sa merite sa aibe asa suporteri credinciosi.
Si asta e valabil pentru oricine. Stadionul trebuie sa fie gol, gol precum sufletul patronului, gol, ca sa-si poata vedea adevarata fata.
Doar asa se va putea face auzit, de la femeia de serviciu pana la patron, refuzul nostru de a mai accepta injosirea unui simbol al tarii si refuzul de a mai accepta noi insine sa mai fim considerati prostii care dau banii pe bilete umplandu-i patronului buzunarele.
Doar asa se va face auzit refuzul nostru de a ne mai asocia cu echipa lui Becali; pentru ca in Ghencea nu mai este Steaua, ci un cadavru viu, animat de sangele negru al lui Gigi Becali care ii curge acum prin vene.
Asa ca, in incheiere, ce imi doresc eu in viitor, este sa se aleaga praful si pulberea de aceasta monstruozitate. Sa nu mai ramana nimic, sa arda pana in temelii, sa se prefaca in scrum.
Si abia atunci cand de la tribuna oficiala nu vor mai rasuna hohotele grotesti ale lui Gigi Becali, atunci cand mizeria si prostia vor pleca din Ghencea, abia atunci vom putea spune ca Steaua va renaste.
Pace voua...
Lylo Jett