FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ambiția

«12»
fcsteaua.ro01.11.2007 10:26

Steaua a câștigat asearã în urma unui meci frumos și cu multe goluri, așa cum anticipasem în avancronica meciului. În ciuda scorului, Oțelul și-a onorat vizita în capitalã cu un joc plãcut și deschis și cu un gol de senzație al lui Szekely, cel care ne fãcuse zile fripte în primãvarã la Constanța, într-un meci nebun de Cupã.

Dar dincolo de faze și goluri, atracția serii a fost indubitabil Marius Lãcãtuș, probabil principalul motiv pentru care într-o searã de miercuri, dupã o înfrângere cu ultima clasatã, 16.000 de oameni au luat totuși drumul Ghencei. Personal, bucuria de a-l vedea pe Lãcã pe banca gazdelor, acolo unde îi este locul, sau salutând în stilul pe care el l-a brevetat atât Nordul, cât și Sudul, cât și tribunele - bucuria aceasta mi-a fost de ajuns pentru o singurã searã. Din partea mea, puteam sã și pierdem. Simplul fapt cã Marius a cãlcat iarãși în stilul lui apãsat pe gazonul sfânt din Ghencea m-a fãcut sã tremur.

ªi mi-am dat seama cã Lãcãtuș are o singurã șansã la Steaua: ambiția. Fãrã ambiția și rãutatea lui, nu va putea face nimic.

Pentru cã, redevenind din pasionali realiști, Steaua n-are în acest moment oameni cu care Lãcã sã rupã gura târgului. Este opinia mea personalã, pe care argumente de tip "tot ei au jucat și cu ...." nu mi-o vor schimba niciodatã. Steaua nu are echipã cu care sã facã mare performanțã. Steaua a atins un vârf istoric în primãvara-vara lui 2006 (semifinala de pe Riverside - acasã cu Standard - deplasarea la Kiev), dupã care a început ușor-ușor sã coboare, ajutatã și de niște decizii idioate la nivelul conducerii (tehnice sau administrative).

Unii jucãtori și-au atins limitele, iar prezentul ne demonstreazã cã limitele lor sunt destul de joase. Singurii cu potențial ridicat probabil vor pleca în curând (Dicã, Goian) sau sunt accidentați (Rãdoi, Ghionea). Vom mai rãmâne cu ceva flori (Zapata, Rada, posibil Pleșan, posibil Badea, posibil Emeghara), peste care însã va veni iarna. Iar primãvarã nu se va face.

În aceste condiții, singura șansã pe termen scurt a lui Marius este sã investeascã în acest lot inepuizabilele sale resurse de ambiție. Dincolo de tacticã și formã sportivã, jucãtorii Stelei sunt din ce în ce mai blazați (parțial pe bunã dreptate) iar Fiara are cu siguranțã mijloacele sã-i trezeascã la realitate și sã-i facã sã-și doreascã mai mult decât simple acte de prezențã pe teren. Este - sper și cred! - lucrul la care Marius se pricepe cel mai bine.

Pe termen mediu și lung este nevoie de mult mai mult, dar asta e o altã discuție.

Mult succes, Lãcã! Suntem cu tine orice-ar fi!

Ovidiu

htoma01.11.2007 10:57

Sa speram ca echipa se va trezi si va da ce poate mai mult, oricum le lipseste si forma fizica iar despre daruire daca o sa isi pastreze motivatia din meciul de aseara eu zic ca e bine, oricum suntem toti constienti ca Otelu nu este o echipa de top iar Steaua acolo tinteste cu Rapid, Dinamo, CFR sau Timisoara nu ar fi facut acelasi spectacol dar oricum spectacolul de aseara a fost ceea ce merita Lacatus. Se pare totusi ca Lacatus a produs o schimbare la nivel psihologic la echipa si una in bine daca vor continua pe aceasta linie la care sa adauge tactica prevad viitorul mai bun. Nadajduim ca nu vor mai aparea tensiuni la echipa cand ceva nu e pe placu patronului sper ca a bagat la cap cat e de iubit Laca si ca nu trebuie nici macar sa il priveasca urat ca nu are acest drept. Simbolul Stelei e la el acasa de acum trebuie sa asteptam sa formeze echipa sa ne putem bucura cu adevarat.

Forza Steaua!!!

Rommel01.11.2007 11:01

TE VOM IUBI MEREU!!!

akebono01.11.2007 12:11
TE VOM IUBI MEREU!!!

Succes Laca!!!

Mandru ca sunt stelist!

Frumoasa si daruirea jucatorilor...sa speram ca nu e doar un foc de paie si vom arde pana in ultima etapa a campionatului ...Ar fi frumos sa terminam anul numai cu victorii mai ales ca urmeaza aek Timisoara si Dinamo

fularsteaua2

six01.11.2007 12:15

TE IUBIM, te admiram indiferent de ce ar face ciobanul de acum incolo !

BAFTA Laca!!!!!

bad_joke01.11.2007 12:26

Nu-mi pasa nici mie daca pierdea aseara,simplu fapt ca revenit o legenda in Ghencea nu poatedecat sama faca fericit,i vorbeam cu mai multi prieteni,discutam cu ei de antrenori,si mi-au cerut mie parerea,si eu am zis de mult asta eu vreau doar Lacatus SA NETRENEZE SI PUNCT,PORMA NU MA INTERESEAZA DACA EL NU FACE TREABA ATUNCI EU ZIC GATA ADUCETI PE CINE VRETI,EU MI-AM ZIS PAREREA,DAR SA PLECE DE BUNA VOIE SI NESILIT DE NIMENI.

Una peste alta un joc frumos,desi au fost aceiasi jucatori limitati,mi-a placut meciu mult sa jucat deschis,dar un mare test pentru Lacatus,este un meci cu Panduri,cu Iasi,echipe care se apra mult,acolo se vede,dar cel mai bun test va fi meciu de la Timisoara

FORZA Steaua!!!FORZA Laca!TE VOM IUBI MEREU!!!!CU TINE PE VECIE!!!!!INTOTDEAUAN SUPERIORI!!!!! :steagcruce:fular-campionii :steag_steaua_ro:

Kappon01.11.2007 12:30

O matura noua va matura mereu mai bine decit una veche. Otelul a luat multe goluri in deplasare, zece(!) cu Dinamo si Timisoara, deci ce s-a intamplat aseara s-ar fi putut intampla is cu alt antrenor la cirma. Nu il contest pe Lacatus, insa trebuie sa ne pastram "cool' atit timp cat jucam tot cu aceeasi pioni, in timp ce Gigi Becali devine din ce in ce mai irational. Mai nou, aud ca vrea sa forteze aducerea lui Moti si Adrian Cristea la Steaua si sa ii vanda pe Dica si pe Goian! Complet nebun, acest neghiob.

Lucrurile sunt azi destul de clare. In conditiile fotbalului prost din campionatul nostru CFR Cluj va fi cel mai probabil campioana, in timp ce Steaua, Rapid, si Cainii Vagabonzi din Stefan cel Mare, vor schimba antrenori asa cum schimba ciorapii, in speranta desarta ca unul dintre ei va avea hocus-pocus-ul sa castige campionate si cupe avand la dispozitie echipe mediocre. Greu.

androsteaua01.11.2007 12:31

cu Laca pana la final oreice ar fi!!! forza Lacatus--unicul 7

RaDoooI01.11.2007 12:39

Am vazut entuziasm in jocul Stelei, in ritmul asta putem spera la un nou 8-1 !? :D:D:D

Old no.7 is back ! Lacatus !

il_scorpio01.11.2007 13:09

Bucuria de a juca s-a reintors aseara in Ghencea. Jucatorii nu au mai fost crispati si au jucat asa cum ne doream cu totii.

Cred ca am vazut aseara mai multe pase cu calcaiul decat in toate celelalte meciuri de la inceputul campionatului. I-as remarca la capitolul tehnica pe Croitoru, Emeghara si Nesu. Oricum toata echipa s-a miscat binisor, singurii de la care nu ma asteptam la nimic mi-au confirmat asteptarile: Surdu si Zaharia.

Kappon01.11.2007 13:14

Daca am ajuns a speram cu jucatori de nivelul lui Croitoru si Nesu, atunci sunt vesti bune, se mai gasesc inca vreo 20-30 ca ei in seria B a campionatului..

Bucuria de a juca s-a reintors aseara in Ghencea. Jucatorii nu au mai fost crispati si au jucat asa cum ne doream cu totii.

Cred ca am vazut aseara mai multe pase cu calcaiul decat in toate celelalte meciuri de la inceputul campionatului. I-as remarca la capitolul tehnica pe Croitoru, Emeghara si Nesu. Oricum toata echipa s-a miscat binisor, singurii de la care nu ma asteptam la nimic mi-au confirmat asteptarile: Surdu si Zaharia.

stelistu6901.11.2007 14:11

Fratilor,eu zic ca trebuie sa traim clipa,sa ne bucuram de acest moment unic in istoria Stelei,Laca ne-a adus gura de oxigen de care aveam atata nevoie.Cat despre cioban lasati-l cu Dumnezeu ,daca lucrurile merg bine sta cuminte,e prea ocupat de politica ,viseaza,haideti sa-l IGNORAM pana la sfarsitul turului, sa se simta in plus.Avem o "echipa" asa cum este ea ,avem mai mult decat un antrenor, avem un SIMBOL pe care nici o echipa din Romania nu il are pentru ca nu exista altul ca EL.Laca iti multumim si te iubim. Forza Steaua

il_scorpio01.11.2007 14:32
Daca am ajuns a speram cu jucatori de nivelul lui Croitoru si Nesu, atunci sunt vesti bune, se mai gasesc inca vreo 20-30 ca ei in seria B a campionatului..

Lasa-ma cu vrajeli din astea ca pana anul trecut ma duceam la matineu ca sunt din Buzau si ma duceam la meciurile Gloriei.

Oricum Croitoru a jucat foarte bine aseara, iar Nesu mi se pare al doilea jucator aseara dupa Dica.

In alta ordine de idei nu stiu ce aveti voi cu Nesu. Intr-adevar a avut ca si ceilalti pe parcursul carierei la Steaua multe meciuri nereusite. Intr-adevar admit ca este haotic si uneori fara cap. Totusi pentru modul cum se lupta pentru fiecare minge este de apreciat+ ca are o tehnica buna care se vede in special la meciurile de pe teren propriu( daca iti amintesti Protasov a sesizat aceste calitati ale lui si a incercat sa-l puna mijlocas stanga in meciul cu Rosenborg). Nu i-a iesit asta e....oricum mi se pare mult peste Petre Marin la ora actuala.

Si pana la urma io nu sunt ca altii care au simpatii si antipatii pentru unii jucatori io spun ce vad pe teren. Eh hai sa zicem ca am si eu damblaua mea cu Surdu si Zaharia, dar si pe ei i-am laudat in foarte putinele momente cand au fost de laudat.

cae indru01.11.2007 14:32

@kapoon

nesu nu e divizia b never ever

zloty01.11.2007 15:29

daca si nesu e de divizia b atunci laso in ***** ei de treaba , eu nu vad alt jucator de la Steaua destul de "nebun" ca sa bage capul in gheata adversarului ca sa scoata o minge , e unu din jucatori care se daruiesc cel mai mult pentru echipa nu uita ,nu numai odata nu sia pus in pericol integritatea fizica pentru a respinge o minge

"

il_scorpio01.11.2007 15:38

@zloty

Pacat ca nu vede toata lumea chestia asta!

laurst01.11.2007 16:46

SPIRITUL Lacatus va face sa renasca Steaua(...)

Sper sa nu fie doar o iluzie...caci, daca nici pe el nu-l va lasa in pace-nu ne vom mai reveni prea curand ; vom intra intr-o degringolada totala si vom cadea de pe marginea prapastiei...

eu nu cred ca ''iluminatul'' va sta prea mult in umbra...

sa speram ca a fost semnalul de care avea nevoie toata suflarea stelista...

FORZA Steaua / FORZA Laca /ANTI jj

elias_custura01.11.2007 17:07

Lasati pesimismul deoparte !!! Hai sa fim stelisti si iubitori ai fotbalului de calitate pe care obisnuia sa il faca Steaua acum ceva ani! Hai sa lasam problemele deoparte si ne focusam asupra lui Lacatus si echipei care are nevoie de noi mai mult ca niciodata! Doar asa putem lua campionatul si sa mai rezistam in Europa!!! Hai sa fim din nou romani si stelisti adevarati fara pretentii de la unul sau de la altul! Parca Platon spune ca daca nu ai pretentii de la cineva nu vei fi niciodata dezamagit! Asa ca HAI Steaua indiferent de situatia in care ne aflam!!!

DonAndres01.11.2007 17:34

Ambitie????

Pumnii inclestati deasupra capului si respect pentru un public minunat!Fiara este acolo unde trebuie sa fie,Fiara este acasa,Fiara este in Templul fotbalului romanesc....ce frumos suna!!!!!!!!

Haide Lacatusule/Adu-ne victorie!

O data cu meciul si atmosfera de aseara mi-a revenit increderea,dragostea si zambetul!!!!

Te iubim batrane Marius Lacatus !!!!!!!!!!!!!!

In revista Steaua 86 o strofa caracteriza idolul cu privire de dihor ...........

Un artist precum Nastase,

Esti in fente,patimase!

Vara spaima in cei cu faima,

Insa fara cartonase!!!!!!

Inca o data......bine ai revenit acasa iubite Lacatus!!!!!!!!!

Joint01.11.2007 17:37

Kappon, tu sigur tii cu Steaua ? Sau vrei sa pari mai obiectiv decat e cazul? Eu zic sa te mai gandesti...

bgdb01.11.2007 17:37

sal all!

am fost aseara la meci si, pe langa ambitia pe care au aratat-o ai nostri, mi-a mai atras atentia un aspect: baietii jucau cu pase din prima, devieri, au existat mult mai putine lansari in adancime direct pe varfuri, a existat presing, lucruri pe care, sincer, nu le-am mai vazut de pe vremea lui Protasov. imi vine greu sa cred ca Lacatus a reusit sa imprime stilul asta dupa doar 3 zile. in conditiile astea, vine firesc intrebarea: pana acum de ce nu au jucat asa? nu au putut sau nu au vrut? sunt paranoic daca ma gandesc ca Hagi si pedrazzini au fost lucrati? astept parerile voastre.

DonAndres01.11.2007 17:58

pentru bgdb.........raspunsul este unul singur!

Marius Lacatus!!!!!!

think_again01.11.2007 18:02

bah voi care il criticati pe nesu sunteti nebuni ala chiar e un fotbalis bun si e si tanar si Croitoru aseara a jucat sooper defapt toata echipa a jucat perfect pana si Nicolita si Lovin si Ovidiu Petre

ANTIgigi01.11.2007 18:54

Ovidiu...nu stiu daca intradevar iti era totuna daca pierdeam acest meci sau nu...mie cel putin nu. Vroiam sa castige, sa castige meritat si cu un joc bun, exact ce s-a si intamplat. Daca nu castiga acest meci cu siguranta El Ciobantante avea ceva de zis mai mult sau mai putin la adresa lui Lacatus. Daca va confirma si in meciul cu banatenii atunci i-ar demonstra si "patronului" ca e totusi o solutie pentru postul de antrenor. Ma sunt cateva zile si cum Poli a pierdut....sun convins ca va fi un meci joc foarte disputat...

Sanatate naturala...

diego_cj01.11.2007 20:14
daca si nesu e de divizia b atunci laso in ***** ei de treaba , eu nu vad alt jucator de la Steaua destul de "nebun" ca sa bage capul in gheata adversarului ca sa scoata o minge , e unu din jucatori care se daruiesc cel mai mult pentru echipa nu uita ,nu numai odata nu sia pus in pericol integritatea fizica pentru a respinge o minge

"

"ambitios + nebun" deci cu calitatile astea as putea juca si eu la Steaua.. Nesu e varza, atat defensiv si ofensiv... creier zero: a luat si va lua o suta de cartonase galbenii si rosii (mai ales) de tampit ce e.. anul trecut a luat rosu cu rapid pentru un fault la 80 de metri de poarta noastra... are galben si mai face inca 5 faulturi stupide, pana ia rosu sau il scaote antrenoru.. e limitat, ca si Banel.. in afara de ambitie si travaliu, e zero.. am gasi inca 100 de oameni mai buni ca el in ...

«12»