Saptamana trecuta, cotidianul Can Can, care in vara amorsase bomba conflictului dintre jucatorii exponentiali ai lotului stelist si antrenorul de atunci, Gica Hagi, ne-a mai pregatit o surpriza "avant la lettre", anuntand iminenta numirii lui Marius Lacatus pe banca tehnica a echipei noastre, bossul din Pipera urmand a se supune in adoptarea acestei decizii sfaturilor maleficului Viorel Hrebengiuc, in scopuri pur electorale. Cand am citit aceasta stire, pe banda informationala care insoteste transmisiile unor posturi TV, duminica, putin dupa pranz, am zambit amar...Mi-am spus ca Steaua a ajuns la cheremul tuturor mafiotilor din Romania, iar Gigi Becali reusise o noua mutare de maestru, scapand, temporar ce-i drept, de "matul" suporterilor ros albastri si poate al opiniei publice, sensibila la grobianismul manifestat de patronul stelist in relatia cu fostele glorii ale clubului din Ghencea.
Nu intentionez sa dezbat in cele ce urmeaza nici oportunitatea venirii lui Lacatus la Steaua, nici rezultatele pe care le-a avut pana acum ca antrenor, si nu din teama de a fi pus la stalpul infamiei, datorita presupusei mele lipse de respect sau incredere in potentialul sau ca antrenor, ci pentru ca, pur si simplu, m-am saturat de polemici, cu finalitate incerta. Raman insa la parerea initiala si anume ca in materie de Steaua trebuie sa primeze principiul competentei, caruia trebuie sa i se circumscrie inclusiv marile legende fotbalistice, indiferent de postura pe care ar ocupa-o in cadrul clubului.
Din punctul meu de vedere, este limpede insa ca Marius Lacatus a fost adus exclusiv pe considerente de imagine, altfel el ar fi fost ofertat in alte circumstante, mai roze pentru patronul Stelei. De asemenea, potentialele veniri ale lui Duckadam si Jenei, artizanii succesului de acum 21 de ani, par a se inscrie pe aceeasi linie, a cosmetizarii imaginii clubului nostru in fata celor chemati la urne. Exista prin urmare riscul ca, in eventualitatea in care lucrurile nu vor merge deloc bine la echipa (varianta pe care nu o putem exclude, avand in vedere calitatea indoielnica a multora dintre fotbalisti), sa asistam la terfelirea unei alte legende steliste. Si tare mi-e teama ca, din dorinta fantastica de a prelua si antrena Steaua, intocmai ca si Hagi, Lacatus nu va refuza compromisul reprezentat de acceptul imixtiunii patronului in viata echipei, la inceput timid, apoi brutal si acaparant, ingerinte ale caror consecinte explozive le-am vazut in toata hidosenia lor in aceasta toamna. Dar, ca de atatea ori in acest inceput de sezon, nu-mi ramane decat sa sper ca se va produce o minune in ceea ce priveste clubul nostru, oricare ar fi ea...
Mult succes, Laca, in debutul unui nou capitol al cartii tale de iubire cu Steaua Bucuresti! Nu ne dezamagi si probeaza tuturor ca poti sa fii mai mult decat o "fiara" electorala! Depinde doar de tine acest lucru!
Forza Steaua! Intotdeauna Superiori!
Alex (Piece)