Traim adesea cu inima despartita de trup, iar viata ne poarta fiinta in concubinaje indoielnice si sfasietoare cu departari ale gandului nostru. Ne mintim deseori ca putem trai indiferenti fata de iubirea cea mare, ca ne putem hrani existenta cu orice substitut avand izul asemanator ei.
Ne-am bucurat de logodna cu Hagi, am cantat si-am dantuit, fiindu-i loiali si sperand ca vom trai alaturi de el fericiti. N-a fost rea relatia noastra, numai ca n-am fost cununati crestineste, ci doar ne-am intocmit acte la Oficiul Starii Civile din Aleea Alexandru, iar ofiterul de-acolo s-a dovedit cu legitimitate incerta. Pe mine, Marius, m-a intristat cand s-a rupt legatura dintre noi si el, dar nu m-a durut asa cum ma doare acum bucuria intoarcerii tale. Vezi tu, Marius, ti-am asteptat intoarcerea asa cum asteapta un emigrant sa i se dea oportunitatea sa iasa de sub nume fals. Te-am asteptat sa traim si noi insurati cu firescul, nasiti de normalitate, si sa petrecem cu vin rosu sarbatoarea inimilor noastre albastre. Sa nu pleci, Marius, la prima ploaie ce se va abate asupra casei noastre, caci ne vei avea pe noi umbrela mereu! Sa nu pleci cand vor incerca unii sa-ti murdareasca numele, caci vei pleca luand dupa tine toata identitatea noastra. Sa nu te temi si sa pleci, Marius, cand unii vor incerca sa te traga in jos, fiindca tu vei sta mereu pe umerii nostri! Sa nu pleci, Marius, fiindca mai presus de orice ura vei simti din partea altora, vei avea de partea ta dragostea noastra, conditionata mereu de-aceeasi conditie: NECONDITIONATUL!
Daca te-ai intors acasa, Marius, ramai! Pune Fiara din tine stapan peste Templul nostru si fa sa ramana pe veci la umbra ta sub soarele nostru, Steaua Bucuresti!
Artistul