FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Intoarcerea

«12»
fcsteaua.ro28.10.2007 19:22

Traim adesea cu inima despartita de trup, iar viata ne poarta fiinta in concubinaje indoielnice si sfasietoare cu departari ale gandului nostru. Ne mintim deseori ca putem trai indiferenti fata de iubirea cea mare, ca ne putem hrani existenta cu orice substitut avand izul asemanator ei.

Ne-am bucurat de logodna cu Hagi, am cantat si-am dantuit, fiindu-i loiali si sperand ca vom trai alaturi de el fericiti. N-a fost rea relatia noastra, numai ca n-am fost cununati crestineste, ci doar ne-am intocmit acte la Oficiul Starii Civile din Aleea Alexandru, iar ofiterul de-acolo s-a dovedit cu legitimitate incerta. Pe mine, Marius, m-a intristat cand s-a rupt legatura dintre noi si el, dar nu m-a durut asa cum ma doare acum bucuria intoarcerii tale. Vezi tu, Marius, ti-am asteptat intoarcerea asa cum asteapta un emigrant sa i se dea oportunitatea sa iasa de sub nume fals. Te-am asteptat sa traim si noi insurati cu firescul, nasiti de normalitate, si sa petrecem cu vin rosu sarbatoarea inimilor noastre albastre. Sa nu pleci, Marius, la prima ploaie ce se va abate asupra casei noastre, caci ne vei avea pe noi umbrela mereu! Sa nu pleci cand vor incerca unii sa-ti murdareasca numele, caci vei pleca luand dupa tine toata identitatea noastra. Sa nu te temi si sa pleci, Marius, cand unii vor incerca sa te traga in jos, fiindca tu vei sta mereu pe umerii nostri! Sa nu pleci, Marius, fiindca mai presus de orice ura vei simti din partea altora, vei avea de partea ta dragostea noastra, conditionata mereu de-aceeasi conditie: NECONDITIONATUL!

Daca te-ai intors acasa, Marius, ramai! Pune Fiara din tine stapan peste Templul nostru si fa sa ramana pe veci la umbra ta sub soarele nostru, Steaua Bucuresti!

Artistul

fane_casieru'28.10.2007 19:25

Frumos...bravo Artistule !!!

MoWeed28.10.2007 19:28

Foarte frumos zis....dar oare cum o sa se comporte ciobanu cand o sa vada cat de iubit e Laca comparativ cu el...:-s

sorin_daniel28.10.2007 19:38

"Ce ma intereseaza ce zic suporterii? Sa aiba ei grija, ca poate ma supara si le inchid portile la toti cei 20.000!", a tunat Becali..........fara cuvinte..........Marius,te vom iubi neconditionat.Steaua te iubesc!!!

.

MoWeed28.10.2007 19:40
"Ce ma intereseaza ce zic suporterii? Sa aiba ei grija, ca poate ma supara si le inchid portile la toti cei 20.000!", a tunat Becali..........fara cuvinte..........Marius,te vom iubi neconditionat.Steaua te iubesc!!!

.

gunoiu de Becali....de asta mi-e mie frica ca o sa ii fie ciuda cand o sa vada cat de iubit e Laca :sad2:

molau28.10.2007 20:22

"INCHIZI PORTILE LA SUPORTERI" zici ai .........esti un mare BOU,un BOU la fel de mare cat este diferenta intre un BOU si o oaie,lasa-ne OIERULE nu vrem ca Laca sa pateasca ceea ce a patit Hagi.Multi te vor mort ,eu nu te vreau ,vreau doar sa lasi Steaua sa fie ceea ce a fost odata sa am si eu motiv de bucurie ca Steaua joaca FOTBAL!!!!!! :steagcruce:

dorel8228.10.2007 20:37

cand suferi de o tumoare pe creier, medicamentele nu te vor vindeca. tumoarea trebuie extirpata. in cel mai bun caz mori mai tarziu

aditud28.10.2007 20:56

" Traim adesea cu inima despartita de trup, iar viata ne poarta fiinta in concubinaje indoielnice si sfasietoare cu departari ale gandului nostru." A auzit oare autorul de stilul echivoc? Nu i-ar strica niste virgule.

"...ca ne putem hrani existenta cu orice substitut avand izul asemanator ei." Final fortat de propozitie, cu multa redundanta. Ciorba lunga...

"Pe mine, Marius, m-a intristat cand s-a rupt legatura dintre noi si el, dar nu m-a durut asa cum ma doare acum bucuria intoarcerii tale." Virgula dupa 'Marius'?

"Vezi tu, Marius, ti-am asteptat intoarcerea asa cum asteapta un emigrant sa i se dea oportunitatea sa iasa de sub nume fals." Total aiurea! In afara de omniprezenta redundanta, autorul foloseste comparatii cu continut indoielnic sau, in acest caz, fals. Ce stie despre emigrantii (cu toate ca in acest context, d.p.d.v. al perspectivei, 'imigrant' era mai potrivit) care asteapta 'sa iasa de sub nume fals'?

Aici mergeau alte comparatii, mult mai firesti.

"...vei avea de partea ta dragostea noastra, conditionata mereu de-aceeasi conditie: NECONDITIONATUL!" Aici nu mai e nevoie de niciun comentariu... Autorul ar avea nevoie de mult mai mult talent (si chiar ceva notorietate) pentru a-si putea permite asemenea licente stilistice.

"Pune Fiara din tine stapan peste Templul nostru..." Aici cred ca genul 'fiarei' i-a scapat numai, nu vreau sa ma gandesc c-a mai incercat o subtilitate...

"si fa sa ramana pe veci la umbra ta sub soarele nostru, Steaua Bucuresti!" Cate lipsesc? O virgula, doua?

Concluzii: Autorul e, evident, pasionat si spune lucruri frumoase, chiar inaltatoare. Pacatuieste, insa, prin bombastic si prin licente inacceptabile unuia ca mine. Aceste rataciri stilistice ar trebui sacrificate (pana la un punct, doar se vrea 'artist', nu?!) simplitatii si claritatii.

axl2328.10.2007 21:19
" Traim adesea cu inima despartita de trup, iar viata ne poarta fiinta in concubinaje indoielnice si sfasietoare cu departari ale gandului nostru." A auzit oare autorul de stilul echivoc? Nu i-ar strica niste virgule.

Orice virgula in plus ar fi redundanta.

"...ca ne putem hrani existenta cu orice substitut avand izul asemanator ei." Final fortat de propozitie, cu multa redundanta. Ciorba lunga...

Final normal de propozitie, amice, concettismul barochizant permite volute stilistice multicolore.

"Pe mine, Marius, m-a intristat cand s-a rupt legatura dintre noi si el, dar nu m-a durut asa cum ma doare acum bucuria intoarcerii tale." Virgula dupa 'Marius'?

Da, virgula dupa Marius. Gramatica de liceu, nu-ti trebuie facultate.

"Vezi tu, Marius, ti-am asteptat intoarcerea asa cum asteapta un emigrant sa i se dea oportunitatea sa iasa de sub nume fals." Total aiurea! In afara de omniprezenta redundanta, autorul foloseste comparatii cu continut indoielnic sau, in acest caz, fals. Ce stie despre emigrantii (cu toate ca in acest context, d.p.d.v. al perspectivei, 'imigrant' era mai potrivit) care asteapta 'sa iasa de sub nume fals'?

Aici mergeau alte comparatii, mult mai firesti.

O comparatie intradevar fortata.

"...vei avea de partea ta dragostea noastra, conditionata mereu de-aceeasi conditie: NECONDITIONATUL!" Aici nu mai e nevoie de niciun comentariu... Autorul ar avea nevoie de mult mai mult talent (si chiar ceva notorietate) pentru a-si putea permite asemenea licente stilistice.

"Prin vulturi vantul viu vuia"? Un efect stilistic incurajat in liceu. De ce nu si aici?

"Pune Fiara din tine stapan peste Templul nostru..." Aici cred ca genul 'fiarei' i-a scapat numai, nu vreau sa ma gandesc c-a mai incercat o subtilitate...

Corecta observatia.

"si fa sa ramana pe veci la umbra ta sub soarele nostru, Steaua Bucuresti!" Cate lipsesc? O virgula, doua?

Una sau doua, depinde cum vrei sa citesti.

Concluzii: Autorul e, evident, pasionat si spune lucruri frumoase, chiar inaltatoare. Pacatuieste, insa, prin bombastic si prin licente inacceptabile unuia ca mine. Aceste rataciri stilistice ar trebui sacrificate (pana la un punct, doar se vrea 'artist', nu?!) simplitatii si claritatii.

Concluzii: Autorul comentariului e, evident, un fin cunoscator. Si eu, evident, un ironic.

SSK28.10.2007 21:22

Frumos articol. Frumos de tot.

st_194728.10.2007 22:15

sa fie Lacatus omul care sa stopeze dominatia oierului?

Yoyoyoi28.10.2007 22:16

superb articolul.

mi-au dat lacrimile la propriu.

Bafta Marius, chiar daca venirea ta la Steaua ma intristeaza mai mult decat orice. Sper sa-mi readuci zambetul pe buze.

AdrianUltras2528.10.2007 22:22

Sa speram ca, prin venirea lui Laca, ciobanul se va mai potoli si sa speram ca Laca va face treaba la echipa!

Mult succes Laca!

cristian8628.10.2007 22:56

Lacatus nu are cum sa fie cel care opreste dominatia oierului. El este antrenor.

Pentru a scapa de oier, nu trebuie sa-l injuram, nu trebuie sa smiorcaim pe forum ci trebuie sa-l umilim, injosim prin orice mijloace. Daca tot si-a legat la gat, pacat ca nu de gat, fularul spurcat, de ce sa nu ii facem cadou niste rosii in fata grotesca. Sa vada si el viata in alb-rosu.

De asemenea poate inteleg si jucatorii , ca banii nu inseamna RESPECT. Unde sunt vremurile cand Laca si coechipierii lui sareau pe garduri la PN dupa marcarea golurilor?

Acest specimen va fi f greu de invins fiindca este un NESIMTIT fara scrupule. Cum invingi un paranoid miliardar? Atacandu-i imaginea si , pentru ce spun in continuare probabil voi fi blamat , FAMILIA, inclusiv cei 2 veri "cancerigeni". Cu un specimen fara scrupule , nu trebuie sa ai scrupule. Sa nu mai pierdem vremea contrandu-ne in argumente sterile, golite de continut.

Scopul scuza mijloacele si in acest caz scopul este nobil - SALVAREA Stelei.

Sa nu ne mai plangem ca niste babe ca Lacatus va avea acelasi tratament care i-a fost administrat lui Hagi. Sa facem in asa fel incat sa nu se intample. Sa nu mai lasam destinul sa ne joace pe degete, sa ni-l faurim noi.

Sa vedem numirea lui Lacatus ca o punte spre eliberarea Stelei.

Mandria de a fi stelist intrece orice situatie temporara, chiar si o umilinta la Cluj, dar cel mai inaltator sentiment este cel de VICTORIE, nu neaparat pe teren, ci in SINE. Sa te simti INVINCIBIL, sa stii ca indiferent de situatie, vei gasi solutia.

In mai putine cuvinte sa fii NEBUN, da , NEBUN!!!

Poate ca suntem in corzi, dar prosopul nu a fost aratat. Si nici pana la 10 nu s-a numarat.

Nu moare S*T*E*A*U*A cand vor oile.

Avem o datorie morala fata de trecut dar mai ales fata de viitor. Daca nu mai credem atunci sa ne retragem si sa nu ne mai lamentam, fiindca devenim penibili.

ELIBERATI FURIA ROS-ALBASTRA!

Am dovedit ca putem fi puternici si ca Steaua inseamna totul pentru noi. 25000 de oameni au stat pe ninsoare sa vada Steaua cea triumfatoare.

NU CRED DECAT IN VICTORIE !

NU CRED DECAT IN Steaua !

joitaru28.10.2007 23:26
Foarte frumos zis....dar oare cum o sa se comporte ciobanu cand o sa vada cat de iubit e Laca comparativ cu el...:-s

NU ai cum sa-l compari pe cioban, cu O LEGENDA in VIATA. LA NIMIC

endorama29.10.2007 02:39
sa fie Lacatus omul care sa stopeze dominatia oierului?

OMG, ce naivi sunt unii oameni....

Kappon29.10.2007 05:52

Nu am sa comentez articolul pentru ca nu am talent sa analizez poezii. Venirea unei foste legende la cirma echipei nu inseamna ca cei de la mijlocul terenului vor reusii sa schimbe mai mult de doua pase precise. Nu, asta nu se va intampla. Pe Croitoru, sau pe Lovin, sau Pe Ovidiu Petre, nu mai poti sa ii inveti asta pentru ca este prea tirziu. (Vreau sa asigur ca un gol marcat la Sevilla nu compenseaza lipsa de calitate in jocul mijlocasului Stelei. Cu o floare nu deschizi gradina botanica)

Iar mitocania lui Gigi Becali nu va fi nici ea atenuata. Este prea tirziu sa faci dintr-un om cu caracter de golan un "gentleman".

M-am uitat ieri la jocul lui CFR Cluj. Sa fie jocul consistent al lui CFR Cluj, datorat numai lui Ion Andone? Daca il intrebi pe mitocanul Gigi din Pipera, va raspunde sigur ca da. Eu zic, nu prea cred. Jocul este datorat 90% jucatorilor si 10% lui Andone. Paszkany a adus jucatori de valoare, pentru campionatul nostru, care chiar daca nu sunt magicieni alearga foarte mult si cu folos.

Eu ii urez succes lui Lacatus, insa in conditiile actuale nu vad prea multa sansa de iesire din impas. Mitocanul din Pipera a zis ca vrea numai jucatori romani de valoare. Realitatea din lume este cu totul alta. Real Madrid, Milan, Arsenal, Barcelona, si mult altele, au multi jucatori straini de valoare. In ziua de azi nu poti sa intorci spatele realitatii mai ales ca in fotbalul nostru este mare saracie de mari talente.

Incep sa cred ca Gigi din Pipera este si un mitocan zgarcit. Ma gandesc ca un propietar cu banii lui nu s-ar fi limitat la suma de 10,000,000e de care face atita parada. Daca aveam un miliard, cand spun ca iubesc Steaua, pai investeam in echipa 100,000,000e.

Sa speram intr-un reviriment, dar nu prea cred in miracole.

jarhead29.10.2007 06:19

Ne aflam in momentul in care privim cum un porc clefaie pe nemestecate diamantele Stelei ... Lacatus este poate cel mai pretios nestemat din coroana Stelei ... va fi oare inghitit de imbalosatul nesatul?

Ave Lacatus!

Hatter29.10.2007 07:52

:steagcruce:

Marius bine ai revenit printre noi. As spune "oaia ratacitoare s-a intors" dar in momentul de fata parca ar suna peiorativ. In schimb ma rezum la "Imparatul s-a intors, traiasca Imparatul".

Marius sa tii minte toata viata, vei avea in noi tot sprijinul de care ai nevoie. Ai revenit intr-un moment tare greu, sa nu il lasi pe Becali sa te foloseasca, sa nu il lasi sa te umileasca, toti suporterii vor fi langa tine si te vor apara in orice conflict. Becali te vrea scut impotriva suporterilor dar suporterii iti vor fi scut impotriva lui.

spre cl

glow29.10.2007 08:16

Genial scris ! FELICITARI !!!

spre24

Soare4steaua29.10.2007 08:31

In sfarsit simt cum cea mai iubita si titrata echipa din Romania,Steaua Bucuresti,renaste,suuper bucurie pe mine si cred ca pe toata lumea!

In sfarsit D-L Machidon a luat una din cele mai importante decizii ale lui din viata,si a adus un om capabil,un simbol,un adevarat om,profitand de aceasta ocazie vreau sa ii transmit un mesaj D-l Becali:

"Felicitari Gigi!!Ai crezut ca prin aceasta mutare o sa te voteze lumea??Mai gandeste-te....dak pana acuma lumea te-a contestat ...dar nu cum ar fi trebuit de rau cand l-ai "gonit" pe Hagi...stai sa vezi ce o sa s intample dak il terfelesti pe Laca!Sper ca ultima perioada sa te faca sa intelegi ca unele lucruri bune care le-ai facut...sau ai incercat sa le faci la Steaua nu tzi-au iesit...si as vrea sa nu le mai incerci!Sa lasi oamenii pe care ii tzii in club sa se ocupe...pentru ca sunt profesionisti[cu unele exceptii bineinteles--Marele PUPinCURIST ArrrGaseala--],oricata paza ai plati si ai aduce pe stadion nu o sa ne impiedice sa te apostrofam,nu exista om sa opreasca o tara intreaga,deci in calitate de razboinic stii foarte bine ca nu toate razboiaele se castiga[EX: Adolf Hitler]...dar nu vreau sa te contest pe tine ,mai ales pe acest topic...am scris ce am avut de zis pe alte topicuri!Acum ...vreau sa ii urez lui Lacatus un sincer "Forza Steaua"...ai sa fii tot timpul in sufletul meu si sunt sigur ca ai sa faci lucruri bune.,...iar dak nu ies lucrurile...NU CONTEAZA!!...tot in sufletul meu ai sa fii...!!Un adevarat SIMBOL al unei echipe ADEVARATE,UN adevarat numar Sapte...Un adevarat MODEL pentru toti!!

LUPTA Steaua...pentru ca TREBUIE!!

yo_marius_xxx29.10.2007 08:57

e clar ca Laca nu va pleca la prima discutie mai apriga cu jijinho,sau la prima iesire pe TV a becaliotului (offfff ce usor uitam cate a indurat al nostru Gica Hagi pentru echipa pe care o iubeste) stiind ca are suportul nostru neconditionat.

un lucru as vrea insa de la Marius,sa ii aduca pe nea Imi si pe Stoichita daca nu in cadrul clubului macar ca si colaboratori ai lui.a avut Stoichita o declaratie la adresa jucatorilor cum nu am mai vazut pe TV si probabil ca daca ar fi si el la echipa multi ar zbura spre Buzau.....

si a 2-a doleanta ar fi ca Marius sa realizeze ca a venit la Steaua si sa nu mai foloseasca stilul acela defensiv pe care l-am vazut la toate echipele antrenate de el(care intr-adevar erau echipe cel mult de pluton)....

p.s. nu pot sa nu ma gandesc cati fosti jucatori ai Stelei,foste glorii ale fotbalului romanesc ar veni in 2 secunde la Steaua,chiar si gratis,daca nu ar fi jijinho la echipa......pariez ca am face cel mai tare staff tehnic si administrativ sin estul Europei dar............

Tribuna 029.10.2007 10:41

Chiar daca l-ai adus pe Lacatus la Steaua eu sper sa dispari curand, ciobane. Si oricum nu am sa mai vin la meci in Ghencea cat timp duhoarea hoitului tau se revarsa prin fereastra neamprostiei. Imi pare rau de abonament si ma ... pe ei de banii pe care ti i-am bagat in buzunar tie si la tooot neamuuu tau de analfabeti, dar mai dau inca pe atata la biserica, pentru acatiste, sa piei din templu, necuratule!

Blureman29.10.2007 11:15
OMG, ce naivi sunt unii oameni....

Daca nu Lacatus..atunci cine prietene?..zii tu..

elias_custura29.10.2007 15:46

Sunteti toti niste ******!

Venirea lui Lacatus ar trebui sa ne miste pe toti si sa ne dea noi sperante insa voi doar ingropati astea!

***********!

«12»