Am trait o marti seara plina de emotii la Sevilla, in fata televizoarelor sau cu urechea la transmisia lui Gabi Safta pe fcsteaua.ro.
Ocaziile gazdelor se succedau rapid la poarta bravului Zapata si numai forma extraordinara a acestuia si Norocul au salvat 11-le nostru de la o infrangere categorica.
Revazand in memorie faza golului doi al Sevillei, cand Luis Fabiano a sutat puternic si Emeghara a fost la o fractiune de secunda de a agata balonul si a evita golul, conchid ca norocul Stelei nu a fost deplin. Fara acel gol Steaua ar fi terminat meciul neinvinsa si ar fi reusit sa obtina un punct. Un punct care ar fi atras atentia Europei asupra noastra, am fi punctat deci la imagine si ar mai fi contat si pe plan financiar. Pentru ca dupa cum bine se stie punctele se transforma in bani, virati de UEFA in conturile bancare ale celor care le-au obtinut.
Stiu, acum dupa ce am scapat ca prin urechile acului de o infrangere usturatoare, poate in genul celei suferite de Slavia in fata lui Arsenal, incep sa-mi vina idei. Desigur aceste idei nastrusnice ar fi trebuit sa-mi vina inaintea disputarii partidei, dar atunci nu-mi dadea mana. Imi imaginam doar cum e sa fii in valvoarea Infernului 90 din 90 de minute.
Am trecut si prin asta si in urma au ramas concluziile total defavorabile echipei noastre. Intr-o statistica intocmita de Andrei Vochin, spaniolii ne-au depasit net la toate capitolele. Mai putin la sansa. De ce se intampla aceste lucruri, de prisos sa spun. Stim cu totii ca daca nu ai jucatori de mare valoare in echipa, e imposibil sa tii pasul cu echipe din clasa Arsenal, Real, Barcelona, Milan. Pentru aceasta e nevoie de bani si pana in prezent investitorul Stelei s-a multumit doar sa ne abureasca, anuntand transferuri de marca pe care nu le-a realizat niciodata.
Cum ar fi fost sa avem in echipa un conducator de joc precum Camus? Sau un mare jucator asa cum e Belluschi? Eu zic ca aportul lor ar fi contat foarte mult. Ar fi contribuit intr-o mai mare masura la calitatea si eficienta jocului. Asta daca si jucatorii pe care ii avem in prezent ar juca ceva mai iute, ar pasa mai bine, ar sti sa faca o preluare, sa se demarce si sa traga la poarta din orice pozitie.
Aflam mai nou, cu stupoare, ca Gigi Becali precizeaza in declaratia de avere pe care a prezentat-o in vederea depunerii candidaturii pentru alegerile europarlamentare din 25 noiembrie 2007, ca nu e unicul proprietar al clubului ci asociat cu o participare de 26% din totalul actiunilor. Ca a creditat (nu a investit)pana in prezent clubul cu 12 milioane de euro pe care spera sa ii recupereze la un moment dat. In conformitate cu declaratia proprie calitatea sa la Steaua ar fi aceea de asociat si creditor
Eu cred insa ca minte afirmand ca Steaua nu-i apartine decat in proportie de 26%, dar daca ar fi asa nu credeti ca ar fi cazul sa nu-si mai bage atata coada si sa suceasca echipa asa cum il taie capul? Ar cam fi timpul sa-si vada de mioarele lui si sa lase echipa pe mainile celor care se pricep. Altfel cine stie?
Tot atat de noua este informatia ca Becali ar fi primit amenintari cu moartea daca nu renunta la politica. Imi inchipui ca amenintarile nu au venit asa, de florile marului.
Ce alegi Gigi? Politica sau... fotbalul?
Cu o zi inaintea meciului cu U Cluj doresc sa-mi exprim increderea ca meciul va fi unul pe care il vom castiga.
Astept o victorie concludenta, superioritate la toate capitolele si un nou suflu. Suntem Steaua, pentru Dumnezeu. Treziti-va baieti!
Virgil