FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ce-i tragic și ce nu

«12»
SSK25.10.2007 10:47

Intr-adevar, dar el este prea putin complet, chiar si pentru Steaua (suna ciudat ultima parte...).

AndyQ25.10.2007 10:56

@ audiopixel

Adica Steaua e locul tuturor incompletilor? Aia vrei sa zici? :)) Pai daca suntem de parerea ca la Steaua nu e loc de fotbalisti completi, competenti si cu stiinta... inseamna ca n-ar mai trebui sa ne lamentam de Becali, de infragerile din Liga sau din campionat, pentru ca suntem echipa de petarde, nu? :)

Mie asa mi-a sunat ce-ai scris tu mai sus :)

udaradu25.10.2007 11:09
@Ovidiu,

Cred ca postul tau imi era adresat mie,asadar incerc un raspuns.Ceea ce sustii tu despre Nicolita este adevarat.Insa daca pastrez tonul realist al articolului sunt nevoit sa spun ca daca Banel ar fi capabil sa dribleze,centreze,suteze probabil ca nu ar mai fi la Steaua.Ar fi un jucator complet pe care l-am gasi la cluburi de nivel mult mai ridicat decat Steaua.

Ei astai buba....CACAREAZA IMPARAT asta trebuie sa caute prin oameni lui, sa aduca jucatori in functie de posibilitatile tehnice si intelectuale....cei mai multi dintre noii veniti joaca mecanic (nici un artificiu tehnic,nici o idee)cu capul in pamint,paseaza incotro e indreptat cu fata,altceva nu mai vede.

AndyQ25.10.2007 11:27

@udaradu

Aducem niste baschetbalisti, ca aia paseaza cu privirea in alte parti. :)

Kappon25.10.2007 11:35

Citesc despre posibila venire a lui Lacatus. Fara a arata lipsa de respect pentru cei care vad salvarea Stelei in Lacatus, mi se pare o absurditate.

Pina la acest moment Lacatus nu a confirmat mai nimic, dimptriva a avut rezultate nesatisfacatoare. Nu este deajuns sa fi fost mare fotbalist pentru a fi un antrenor bun. Cazul Hagi este evident. Nu sunt de acord cu atitudinea lui Becali fata de Hagi, dar in acelas timp trebuie acceptat ca Hagi a fost un antrenor fara rezultate. Pele a spus ca afi antrenor este mult mai greu decit a fi jucator. Asta se potriveste, marilor jucatori, zic eu.

Indiferent de ce "Stea" mergea la Sevilla, pierdea. Pedrazzini a arata pina acum ca are os de mare antrenor. Sa pierzi numai cu 2-1 la Sevilla, avand asemenea lot de jucatori, si lucrind cu un asemenea patron descreierat, este mare lucru.

Este bine macar asta sa facem, sa il alsam pe Pedrazzini in pace. Cred ca toti ne-am lamurit de Romeo Surdu!? De unde vine aceasta mare descoperire a lui Gigi Becali? Aud, din surse demne de luat in seama, ca in spatele acestei anomalii este "marele" Victor Piturca. Sunt unul dintre aceia care nu crede ca Piturca este un bun selectioner sau un bun pedagog. S-a calificat in C.E. prin jocul rezultatelor si lipsa de insistenta a olandezilor din meciurile cu noi, plus golul din offside de la Constanta. (Nu a jucat Mutu, dar nu a jucat nici van Persie, cel putin la fel de bun)

Dovada valorii lui Piturca este chiar meciul contra amatorilor din Luxemburg, meci in care in primele 35 de minute nu s-au legat doua pase bune. Mai mult, merg pe idea, ca aducand la nationala juctaori de nivelul lui Florentin Petre nu poti arata prea multe ca antrenor. Asadar, barbugiul de la condcurea nationalei, il invata pe Gigi Becali tot felul de nerozii, care numai capul lui Piturca poate sa le scoata. In cei cinci ani la Steaua, Piturca a tras Steaua in anonimat, desi a fost lasat sa isi faca de cap. Un eveniment ridicol imi vine acum in memorie. Selectionarea sub-sub-mediocrului Dorel Stoica in meciurile cu Slovenia! Nu ma mai mira ca Piturca ii recomanda lui Becali sa il forteze pe Pedrazzini ca sa il joace pe Surdu, pentru ca asa il va putea selectiona in echipa de la europene!

M-am uitat la sarmanul Surdu in cateva meciuri. Amator, ca si cei din Luxemburg, chiar mai slab. Tinut pe tusa in 100% din meciuri de CFR Cluj, este adus in Ghencea de nedumeritii Becali-Piturca, cu tam-tam de vedeta. Uterior, speranta de mare viitor al Stelei, a dovedit ca nu are forta, si ca greseste mai toate pasele atunci cand atinge balonul. Sa mai vorbim de creatie si marcare de goluri? Intr-o asemenea competitie trebuie sa ai jucatori de mare valoare, pentru a face fatza macar onorabil.

2-1 de alaltaieri putea 6-1, norocul a fost de partea noastra.

Indraznesc sa asum ca in fapt, a fost tot Piturca care i-a recomandat lui Becali ca Thereau nu are valoare sitrebuie vandut.

Asta este valoarea lui Gigi Becali si a profesorului sau, "barbugiul" Piturca.

audiopixel25.10.2007 12:23
Adica Steaua e locul tuturor incompletilor? Aia vrei sa zici? :)) Pai daca suntem de parerea ca la Steaua nu e loc de fotbalisti completi, competenti si cu stiinta... inseamna ca n-ar mai trebui sa ne lamentam de Becali, de infragerile din Liga sau din campionat, pentru ca suntem echipa de petarde, nu? :)

Cred ca impingi prea mult lucrurile.Eu tind sa cred ca in lotul stelist nu mai gasim"artisti" sau jucatori capabili de travaliu+creatie. Chiar Paraschiv(daca nu ma insel) spunea prin vara ca rezultatele Stelei din ultimii ani se bazeaza pe disciplina si unitatea lotului,mai putin pe individualitati si executii de mare efect(exceptia de la regula ar fi Dica).Asadar cazul Nicolita mi se pare un pic fortat:te rog arata-mi cativa jucatori din lot capabili sa execute corect procedeele amintite de Ovidiu:preluare,dribling,sut,joc de cap.Si executate la viteza din noul reper,UCL.Suntem departe de asa ceva si nu dam impresia ca am invata ceva din greselile facute.Problema cea mare insa vine din alta parte,nu de la jucatori.Stim noi de unde.

cristian8625.10.2007 12:32

Piturca are un caracter indoielnic.

A fost un atacant de certa valoare , ca selectioner are ceva rezultate, dar ca antrenor lasa si el mult de dorit.

Acum nu trebuie sa ne reprosam ca vai doamne am inscris gol din offside sau ca olandezii au avut o bara in minutul 93. Ne-am calificat si gata.

Poate ii dicteaza hrebe oierului si cum sa se arunce in fantana, dupa care sa il urmeze.

Dispareti in neant, fosilelor. M-am saturat de amestecul politicului in orice, mai ales in sport, mi se face greata de anumite scene cu anumiti presedinti ai Romaniei si nu numai.

Revenirea Fiarei in Ghencea? Poate atunci cand Steaua isi va recapata demnitatea.

Daca vine acum si esueaza, ar putea fi si cel care stinge lumina definitiv. In acest moment sunt atatea probleme la club, incat nici macar un manager exceptional nu le-ar putea rezolva decat in cativa ani.

Incompetenta este lege , cine o incalca este aspru pedepsit.

cucu_bine25.10.2007 13:10
intrebarea de 1 mil euro!! cum scapam de Becali??? un inceput este protest in masa(nu e prima oara cand propun asta) toata lumea se vaita ca e Becali rau insa nimeni nu face nimic pentru a fi indepart=====protest in masa ,fratilor!!!!!

nu scapam de Becali nici in 20 de ani dupa 20 de proteste in masa.....toata lumea vad ca se axeaza pe plecarea lui din Ghencea dar vad ca nimeni nu isi pune problema ca noi pana la urma tinem cu Steaua (cel putin teoretic) si la bine si la rau....datoria noastra este sa sustinem echipa mai ales in momentele grele nu sa facem strategii de restructurare (fara niciun orizont).....conflictul nostru cu Becali nu poate decat sa ne faca rau noua, suporterilor, pentru ca acest conflict va avea efect negativ in jocul echipei.....concluzie: Trebuie sa sustinem Steaua nu sa il criticam pe Gigi, asta este singura noastra datorie, cea de suporter.

P.S. nu il mai condamnati pe Becali pentru demiterea lui Hagi pentru ca stim foarte bine ca Hagi nu era antrenor si cred ca un procent covarsitor de suporteri il vroiau pleca mai demult. demiterea lui Hagi imi pare un simplu pretext pentru unii ca sa il conteste pe Becali

AndyQ25.10.2007 13:12

@ audiopixel

Iti spun jucatorii capabili de la Steaua, cu care ar face fata in UCL orice echipa: Zapata, Goian, Emeghara si Rada. Drept urmare primii 3 n-au nevoie de cine stie ce skill in driblinguri, la fel ultimu` si Emeghara mi-i se pare un jucator mult mai complet decat Banel: are viteza, stie face un dribling, poate da o pasa, stie centra, poate depasi usor un jucator advers, nu sa se arunce in piscina in fata lui, precum face Banel. Ti-am spus ca Banel e in aceiasi nota de 3 ani de zile. De ce nu evoluaza? De ce nu vedem o imbunatatire in ce priveste calitatea lui ca jucator de fotbal? Oare nu se ocupa nimeni de el?

Uita-te tu ca jucatorii de la Chelsea sunt suparati pe noul antrenor pentru ca ii pune sa dea pase, sa faca dribling si sa dea centrari la antrenamente, spunand ceva de genu` "asa ceva am invatat la juniori, ar trebui sa ne invete tactica s.a.m.d. nu chestii simpliste, de astea". Pai pe Banel ce tactica sa-l inveti cand el nu stie elementarele...

Deci in afara de aia 4 mai sus amintiti, l-as mai pastra pe Bicfalvi, Neaga si eventual Ov. Petre. In rest as schimba restul echipei, in ceea ce priveste primul 11. Dica daca nu pleaca la iarna o sa fie eclipsat de Plesan, iti spun eu, care are aceleasi calitati cu el dar are un plus: viteza.

Da problema vine de la conducere, tocmai ce-ti spuneam eu cu utopia aia, sa ai un finantator care baga banu` si o echipa de scouteri pe jumate potenta cat cea a lui Arsenal, daca tot n-ai banii lui Barca sau Real. Cauti tinere talente, viitori super jucatori si ii cresti. E greu oare? Cu Becali e greu, chiar imposibil... Cu altu`poate deveni realitate, iti spun eu si in momentul ala nu o sa-l mai vedem pe Banel titular pentru mult timp...

yo_marius_xxx25.10.2007 13:34
Piturca are un caracter indoielnic.

A fost un atacant de certa valoare , ca selectioner are ceva rezultate, dar ca antrenor lasa si el mult de dorit.

mama frate,chiar asa?? are CEVA rezultate?? doua calificari consecutive fara infrangere sunt CEVA rezultate?? cu o echipa pe care de fiecare data a preluat-o de la zero????

aoleooooo daca spui tu e clar!!! Piti lasa de dorit ca antrenor pentru ca......?? cum ai ajuns la concluzia asta senzationala??

AndyQ25.10.2007 14:00

@ cristian86

Selectioner nu-i sinonim cu antrenor? In sporturile de echipa, zic. :)

Vorba lui Marius... 2 calificari fara infrangere cu echipe carpite de la zero sunt "ceva rezultate"?

Mda...

Joga Bonito25.10.2007 14:01

Felicitari pentru articol!

audiopixel25.10.2007 14:30

@AndyQ

De acord in mare cu ce spui,poate unii jucatori enumerati de tine eu nu i-as vedea la orice echipa din UCL.Fiecare cu parerea lui,nu-i bai.Oricum eu n-as mai insista prea mult pe carentele jucatorilor.Nu are rost.Adauga acestor lipsuri si "regimul" instaurat in Ghencea,scandalul zilnic din Intaia Liga,habarnismul majoritatii analistilor in materie de fotbal(presa scrisa,radio,TV,scoala de antrenori,oracolul,etc),confuzia care stapaneste suporterii si inchipuie-ti starea de spirit a jucatorilor.Nu vreau sa sune ca o scuza,incerc sa ma pun in locul lor.Stim cu totii care e marea problema.Facem si facem si tot la "tragedie" ajungem.Parerea mea(sau iluzia) e ca "tragedia" si-a cam atins varful sau e foarte aproape,ar trebui sa urmeze si coborarea.Sa vedem cand.

axl2325.10.2007 14:36
"tragedia" si-a cam atins varful sau e foarte aproape,ar trebui sa urmeze si coborarea.

Am aceeasi parere. Sau speranta. Numai ca aceasta curba descendenta (sau ascendenta, depinde cum se pune problema) a graficului se aplica de obicei la civilizatiile superioare.

DanStan25.10.2007 14:39
(...)toata lumea vad ca se axeaza pe plecarea lui din Ghencea dar vad ca nimeni nu isi pune problema ca noi pana la urma tinem cu Steaua (cel putin teoretic) si la bine si la rau....datoria noastra este sa sustinem echipa

Corect. Sa sustinem ECHIPA. Am o informatie pentru tine : oieru' NU face parte din echipa.

sa sustinem echipa mai ales in momentele grele

Mai ales in momentele in care un oier paranoic o distruge.

nu sa facem strategii de restructurare (fara niciun orizont)..

Strategiile astea fara nici un orizont sunt oricum mai bune decat strategiile bazate pe 'Jiji a visat aseara' sau 'Jiji a pus 100 de calugari sa se roage'.

(...)conflictul nostru cu Becali nu poate decat sa ne faca rau noua, suporterilor, pentru ca acest conflict va avea efect negativ in jocul echipei.

Adevarat. D-aia se impiedicau in minge jucatorii la Sevilla, ca nu-l pupam noi in dos pe oier. Probabil ca dac-am sta toti in patru labe in fata lui jocul echipei ar inregistra o asemenea crestere incat castigarea Champions League ar fi o joaca de copii.

I.N.Money25.10.2007 16:16

Ok,incep si eu ca Dinu : Banel e intr-adevar un jucator muncitor,nimeni nu contesta acest lucru,dar Steaua nu este santier.

Oricat de sufletist ar fi Banel,omul nu poate mai mult chiar daca avea (are?) un caracter cu mult peste ce avem in ziua de azi in lot.In acest moment Steaua are vreo 10-11 jucatori cu adevarat valororsi care pot face cu brio fata in Europa,in campionat si in Cupa Romaniei,restul fiind adusi probabil sa nu fie gol vestiarul.

Nu poti sa vinzi jucatori ca Ogararu,Elton,Thereau si sa aduci jucatori gen Lovin,Croitoru sau Badoi(care parca joaca in scarba),sperand ca poti avea aceleasi performante pe care le-ai avut in 2005 si 2006.

Daca ne uitam atent Steaua a ajuns precum majoritatea centrelor de juniori si copii din tara,in care titulari sunt cei ce sunt pe placul lui Georgica Becali.

Oricum nu putem nega faptul ca Steaua nu a mai reusit sa isi alinieze primul 11 de baza de la acel 4-0 de la Vaslui din 2006 ( Se aude domnu Paligora si restul amatorilor ce se joaca cu sanatatea unor fotbalisti ? )

Cat despre venirea lui Lacatus in Ghencea sunt sigur ca ii poate reduce la tacere pe multi din suporterii Stelei care erau impotriva ciobanului in aceasta perioada.Dar e destul de greu de crezut ca Laca poate face fata,tinand cont ca jucatorii nostri nu suporta sa fie certati sau cumva antrenorul sa ridice vocea la ei.

Lacatus inca nu e pregatit sa se intoarca,plus nu este nici momentul potrivit sa se vina acasa.

Dano25.10.2007 17:22

Ajunsi la capatul rabdarii, suporterii Stelei nu mai stiu cum sa protesteze la adresa patronului si au inceput sa posteze pe site-uri, mesaje de amenintare la adresa lui Becali, doar-doar patronul va renunta la echipa. Razboiul continua, iar Gigi nu vrea sa renunte la "motto"-ul sau: "fac ce vreau, ca doar eu bag banii". Becali a raspuns ironic mesajelor suporterilor stelisti: "Sunt si sperios, nu mai pot, tremur de frica".

:angry:

costy_k1_G.25.10.2007 18:52

@Dano

Daca noi suporterii nu-l putem alunga il va alunga presa care s-a saturat si ei de acest infect. Nai vazut fotografiile aparute in presa despre el...l-au luat toti la misto, a ajuns din razboinicul luminii bufonul lumini...

DanStan25.10.2007 18:58

Oieru' ar fi renuntat de mult timp la Steaua daca presarii si-ar fi facut treaba in mod profesionist.

Ei sunt aia care l-au 'crescut' si i-au dat nas. Daca presa s-ar fi preocupt de fotbal si nu de circ si scandal atunci ciobanu' n-ar fi avut cu ce sa iasa in fata. Ca el habar n-are ce-i ala fotbal.

sile-jardel25.10.2007 19:29

ce-ar fi daca la primul meci de acasa am imbraca fiecare cite un maieu alb pe care sa scrie-Gigi LASA_NE?cum s-ar vede un stadion intreg protestind?si nu sunt nici scumpe,au la EUROPA cu maxim 50.000.sau fiecare avem acasa,daca nu eu chiar sunt dispus sa contribui pentru vreo 100.cred ca innebuneste,el inca mai crede ca nu-l contesta toata lumea.eu asa cred ca ar trebui sa facem,oricum ceva trebuie facut altfel ne meritam soarta.

alexblaja25.10.2007 21:23
@ cristian86

Selectioner nu-i sinonim cu antrenor? In sporturile de echipa, zic. :)

Vorba lui Marius... 2 calificari fara infrangere cu echipe carpite de la zero sunt "ceva rezultate"?

Mda...

Selectioner nu prea e sinonim cu antrenor, zic eu, si asta doar daca privim din perspectiva bazei de selectie. Zicea Piturca azi la teveu ca el are 60-80 de jucatori in vizor pentru Europene, din care va face selectia. Ce antrenor al unei echipe de club are o asemenea baza de selectie? Apoi, un selectioner trebuie sa pregateasca in decursul preliminariilor 12 meciuri cu 6 adversari, cu meciuri odata la cateva luni, in timp ce un antrenor are meciuri cel putin odata pe saptamana, cu 17 adversari, iar daca mai esti angrenat si in Cupele Europene ritmul meciurilor e si mai alert. Eu nu zic ca-i mai usor sa fii selectioner, dar poti pregati meciurile mai bine, ai mai mult timp sa studiezi adversarul etc. Oricum, Piturca este omul perfect pentru postul de selectioner al Nationalei Romaniei, a reusit ultimele noastre 2 calificari la turnee finale si asta reprezinta ceva mai mult de "ceva rezultate".

Steaua are antrenor, pe Massimo Pedrazzini, este de altfel singurul "departament" unde stam cu adevarat bine.

Referitor la problemele din restul departamentelor de la Steaua, "Tragic e cã toate acestea nu vor gãsi o rezolvare în fundând.", vorba lui Ovidiu!

PS: Ce misto e editat cuvantul "incurand" mai sus! Nu eu am scris asa, este editarea automata!

CaTaLiNsm StElIsTu26.10.2007 01:36

Tragic e ca am indurat atate umilinte din partea acestui om fara caracter!

Ce nu e tragic?:faptul ca Jiji incepe sa "apuna"!!!S-a cam terminat cu"vedeta"Jiji din lumina reflectoarelor,s-a cam terminat cu expunerea "milosteniilor" facute de cioban si incep sa apara promisiunile facute in van,s-a cam terminat cu "increderea"de care se bucura din partea acelor oameni care nu au ce manca si tanjeau la banii lui,s-a cam terminat cu toate.......Si ca sa citez un "ales al poporului"a-s spune:Jiji NICI NU STII CAT DE MIC INCEPI SA FI!!!\:d/

w3bmaster26.10.2007 22:28

Tragic este faptu ca nu este organizat ca Barca cu suporteri actionari (socios) si un presedinte

Steaua e la cheremu unui cioban ....

Asta e pan nu ajungem in randu lumii nu facem nimic ....

andutu27.10.2007 17:51

Cand o sa ajungem in randul lumii???Noi,adik romanii nu vom fi niciodata in rand cu lumea pentru ca vom fi condusi de oieri si lacomi de putere ca nea Jiji Becali..........In fine...inca mai avem trei meciuri si daca batem pe slavia la Bucuresti vom ajunge in UEFA,asta daca doamne ferste slavia nu ia vreun punct pana cand o sa jukam noi cu ei!!!

«12»