FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ce-i tragic și ce nu

«12»
fcsteaua.ro24.10.2007 20:43

Nu e tragic cã am pierdut cu 2-1 la Sevilla.

Dragostea ne-a îndemnat sã avem încredere, însã rațiunea trebuie sã ne facã sã recunoaștem: Steaua nu este la nivelul Sevillei în acest moment. Sevilla avea așadar toate argumentele sã învingã asearã și a fãcut-o, pentru cã a fost mai bunã. Nu din alte motive. Ar fi inutil și neserios sã judecãm cu "dar dacã...". Asearã, Sevilla - echipa net mai valoroasã - a practicat un fotbal de calitate și ne-a învins, mai clar decât aratã scorul.

Nu e tragic cã e a treia înfrângere în Ligã.

Prin comparație, în sezonul 1996-1997 al aceleiași competiții, Steaua pierdea net în fața Borussiei Dortmund (0-3 acasã, 3-5 în deplasare), a lui Atletico Madrid (0-4 la Madrid) sau a lui Widzew Lodz (0-2 la Lodz). Nu mai târziu de anul trecut, Steaua era surclasatã în Ghencea cu 0-3 și 1-4 de cãtre Lyon și Real Madrid. 3 înfrângeri la limitã, din care 2 în deplasare, nu pot fi, în niciun caz, considerate o tragedie. Nu de cãtre un cunoscãtor al fotbalului.

Nu e tragic cã Steaua s-a rupt de plutonul marilor echipe din Europa.

Realist vorbind, Steaua s-a rupt încã de acum 16-17 ani, când ultima mare echipã "militarã" - a lui Hagi, Lãcãtuș, Dan Petrescu și Ilie Dumitrescu - lua drumul Occidentului. De atunci încoace, Steaua a cochetat cu primul eșalon valoric, dar nu s-a aflat niciodatã în el. 5 calificãri în Liga Campionilor și o semifinalã într-o Cupã UEFA rãmasã totuși fãrã strãlucire nu ne îndreptãțesc sã afirmãm cã Steaua s-a aflat în ultimii 17 ani în avangarda fotbalului european. Așadar, dacã facem abstracție de titlurile bombastice din presa de profil, nu putem considera o tragedie cã Steaua pare azi ruptã de elita fotbalisticã, pentru cã ruptura a avut loc încã de acum 17 ani.

Nu e tragic cã Steaua nu are jucãtori de primã mânã.

E deranjant, ce-i drept. Aici putem veni cu reproșuri punctuale îndreptate cãtre toți cei care au grijã de situația lotului Stelei. Renunțarea la Thereau sau Ochiroșii (chiar și Elton), achiziționarea unor Surdu sau chiar Bãdoi, netransferarea unor jucãtori decisivi în compartimentul median - TOATE acestea s-au petrecut din vina lui Adi Ilie, Gicã Hagi, George Becali. Accidentãrile lui Rãdoi, Ghionea, Pleșan, Vali Badea, Golanski le putem eventual pune în cârca Celui atât de des invocat în Ghencea. Logica actelor Sale ne va rãmâne însã mereu inaccesibilã.

Nu e tragic cã jucãtorii Stelei nu sunt în formã.

Se întâmplã oricui. ªi la case mai mari. Dicã e într-o eclipsã evidentã. Badea la fel. Bãdoi nu confirmã, pe Petricã Marin îl ajung anii din urmã. Neaga vrea, dar deocamdatã nu poate. Bãnel e oricum un caz pierdut. Iacob poate doar cu Mioveniul și Aversa, cu Sevilla n-a avut niciun șut spre poartã (ceea ce Zaharia totuși a reușit).

Tragic e cã toate acestea nu vor gãsi o rezolvare în curând.

Întrucât rãul structural, de fond și profund al Stelei vine de la George Becali și întrucât George Becali nu este capabil, în lipsa unei intervenții directe a lui Dumnezeu, sã se opreascã din vârtejul cu tente de paranoia în care a intrat, situația Stelei nu are rezolvare în viitorul apropiat. Poate Dicã își va reveni, poate vom învinge Slavia acasã, poate vom ajunge în primãvara europeanã - tot ce se poate. Defectele structurale ale Stelei însã își au originea în George Becali, ceea ce înseamnã cã atât timp cât el este în Ghencea, Steaua nu se va însãnãtoși.

Cu aceastã tragedie trebuie sã conviețuim.

Ovidiu

AdrianUltras2524.10.2007 21:02

Mori ciobane!!!!

shack3r24.10.2007 21:18

Cum se poate scapa de Becali?

O varianta ar fi sa asteptam sa nu il votati pana in 2009. Dar pare totusi cam mult timp si nu cred ca mai rezistam. O alta solutie ar fi un protest in masa,nu numai pe forumuri,ci efectiv un meeting,o campanie si cat mai multe scandari anti-Becali pe stadion.

Si in fine,o chestie pe care mi-a zis-o tata si la care doar visez..sa cumpere un investitor puternic clubul Steaua si apoi sa se organizeze o societate pe actiuni,vezi modelul Real Madrid. Multi suporteri ar putea sa fie actionari,am alege o data la 2 ani sa zicem un presedinte,am atrage din start un sponsor puternic,iar cu un director de marketing ( si doar de marketing ) competent,am exploata la maxim brandul Steaua,poate cel mai puternic din Romania. Cum am mai spus,cea mai indicata persoana care ar putea prelua Steaua ar fi Ilie Nastase. Acest om nu are nevoie de imagine,nu are nevoie de bani si este si un stelist adevarat.

Ehei,dar ce aberez eu aici. Deocamdata suntem condusi de un cioban analfabet,care nu are pic de profesionalism,care sta la Steaua doar pentru cresterea popularitatii si care asociaza incet dar sigur numele sau cu cel al celei mai bune echipe din istoria fotbalului romanesc

alexmk1724.10.2007 21:54

Nu stiu daca o calificare in primavara e raspunsul problemei noastre!

Asa cum pana acum DOAR rezultatele l-au salvat pe "Giji" asa s-ar putea sa-l salveze si acum, cel putin pentru o perioada scurta!

Cred ca ar trebui sa ne gandim la altceva! Cred ca un esec(ratare primavara), urmat de altul (ratare totala a campionat si cupa) ne va ajuta sa vedem lucrurile corect! Pana acum toate aceste succese ne-au orbit! Pe unii, pe mine insa nu!

S-ar putea sa mai aiba dupa catastrofa de acest sezon care se prefigureaza, o SINGURA solutie de avarie! O ultima scapare, care ii va mai prelungi ragazul acordat de toti stelistii! Si aceasta carte se va numi: Lacatus! Ultimul mit pe care-l mai are de doborat! Pentru ca prima data nu el l-a debarcat pe Laca, ci mai degraba Memeul!

E posibil sa recurga la aceasta ultima sansa a lui! Dar daca nici Lacatus nu va reusi SAU il va batjocori, atunci sa vezi ce va fi! Atunci sa vezi razboi! Si atunci vom scoate si noi sabiile si le vom ascuti pe piticotul Giji!

La orizont se vede doar deriva! Clubul nu mai are directie si pluteste din elan! Nu poti sa te bagi mereu in fata, pentru ca debusolezi total jucatorii, antrenorii, TOTUL! E haos! Si nici bani nu baga, pentru ca cica nu ii garanteaza nimeni ca isi va scoate investitia! DECI, totul se rezuma la banii LUI!

Si pe asta il doare in palat de Steaua! Lui ii pasa doar de bani si nu de club!

Problema va fi simpla:

1.ORI pleaca singur

2.ORI il plecam noi!

Giginho, a doua varianta va fi insa mai violenta si nu garantam ca mai apuci pensia privata!

Habar ai giginho ce inseamna SUFLETUL, SPIRITUL Stelei! La tine e: Bani si atat!

Ce te-ai simtit tu ca un gandac, dar ce te vei simti cand vom pune mana pe tine! Si chiar daca aduci toti badigarzii din Romania, sa te protejeze in maibac, nimeni nu va putea rezista FURIEI STELISTE!

Paharul s-a umplut si cam da in clocot! O singura picatura mai e nevoie sa starneasca Furia noastra!

Presimt sfarsitul omului Gigi Becali! SOON Gigi! SOON!

CaTaLiNsm StElIsTu24.10.2007 22:12

Cam acesta este adevarul...Dupa cum bine mai spunea cineva pe acest site nu se poate sa te bati pentru un loc in primavara UCL cu doar2-3jucatori care au,in acest moment,"fata" de CL(Goian,Zapata si parca Rada).

audiopixel24.10.2007 23:03

@Ovidiu

Articol realist binevenit in,mai ales ca asistam la un delir neincetat pe teme fotbalistice.Delir propagat de marii "analisti" din media,la care adaugam fauna Ligii 1.Singurele puncte unde mi-as permite mici comentarii:

1.N-as paria ca Dica e doar iesit din forma;din cate se pare el va parasi Steaua in iarna si poate vrea sa se "conserve" un pic.Niciodata n-a fost un jucator de angajament,dar am impresia ca motivatia si determinarea sa tind spre zero in acest moment.Oricum,din punctul meu de vedere,Dica a demonstrat tot ce se putea demonstra la Steaua si ii sunt recunoscator.

2.Pe Banel nu l-as considera un caz pierdut.E un jucator de nivelul Stelei actuale.La Sevilla a calmat flancul Alves+Navas.Si in fiecare meci jumatate din munca unui mijlocas dreapta e asigurata cu el-faza defensiva.Daca ar fi fost capabil de acelasi lucru in faza ofensiva probabil ca nu mai era demult prin Ghencea.

3.Ceea ce numesti tu,pe buna dreptate,tragedie imi aduce aminte de un articol de-al tau scris undeva pe la sfarsitul sezonului trecut de Liga1:pomeneai acolo de o rezistenta pasiva contra lui Becali,de ura care ar trebui sa se simta in aer,de faptul ca protestele-i adresate nu ne ajuta deocamtata.Se pare ca am atins acea faza.Glumind putin,daca tot am ajuns in faza asta ne poti spune si continuarea?

P.S.:Din cand in cand mai schimb impresii cu un suporter lazial;maine vreau sa-i povestesc si lui tragicomedia de la Steaua,sunt tare curios cum priveste situatia asta un om rupt total de fotbalul tip "balamuc" din Romania.

yo_marius_xxx25.10.2007 00:24
Neaga vrea, dar deocamdatã nu poate. Bãnel e oricum un caz pierdut. Iacob poate doar cu Mioveniul și Aversa, cu Sevilla n-a avut niciun șut spre poartã (ceea ce Zaharia totuși a reușit).

senzationala concluzie!!!!! Banel e un caz pierdut (si totusi e unul din cei mai constanti jucatori) iar Neaga e un fel de speranta!!!! am ajuns s-o vad si pe asta!!!!

si apropo,cate baloane care puteau fructificate a avut Iacob in meciul ci Sevillia??? mda,tot atatea am numarat si eu.....dar e foarte usor sa zici ca ala nu are valoare,ala nu poate etc.....sunt uimit de cat de multi antrenori sunt pe forumul acesta.....poate va duceti in locul lui Massimo ca vad ca saracul nu vede ceea ce e evident (de altfel nici Piti nu realizeaza cat e de slab Banel si il titularizeaza meci de meci intr-o nationala deja calificata la Euro)

Doamne cat de multi tehnicieni avem in tara......cred ca daca pleaca Piti avem sanse sa castigam Euro cu un antrenor luat de pe forumul asta!!!!

sauce25.10.2007 04:28

Ma uitam marti seara la meciul de la Sevilla si prin minutul 30 mi-am amintit ca tremuram de emotii la meciurile cu Valenicia ,Liverpool,si alte echipe care au vizitat Chencea in ultimi ani....dar la acest meci cu Sevilla nu ma puteam uita altfel dekat la cel de aseara al lui Milan ,adica ,detasat ,zambind la driblingul lui Kaka la pasele lui Pirlo la suturile lui Seedorf,de ce oare ??am ajuns sa numai iubesc Steaua ....nu cred...dar nu am alt sentiment cand il vad pe Dica ca alearga 2 kilometri pe meci in Cl cand alti fac cate 15...sa il vad pe surdu care la varsta lui nu stie ce inseamna un dublaj sa il vad pe Neaga ca se pierde in terenul advers ,marele Goian sa nu fie instare sa tina in marcaj un atacant ...unde e spiritul Stelei unde sunt jucatorii crescuti la Steaua unde sunt jucatorii romani de valoare ,de ce e antrenor la Steaua ,o echipa de Liga Campionilor ,

un italian care nu face bine apararea ..de atac nici numai spun...unde sunt cautatorii de talente (Gabi Popescu cu ce se ocupa )Adrian Ilie a venit sa il transfere pe Zaharia? Ochirosii imprumutat la Buzau....pai si atunci cum sa ne comparam noi cu Sevilla care il aduce pe Alves din Liga a 3-a braziliana si miine il vinde cu 40 de milioane...il creste pe Reyes ..au incasat pe el deja zeci de milioane...Pacat ....

SSK25.10.2007 04:59
3.Ceea ce numesti tu,pe buna dreptate,tragedie imi aduce aminte de un articol de-al tau scris undeva pe la sfarsitul sezonului trecut de Liga1:pomeneai acolo de o rezistenta pasiva contra lui Becali,de ura care ar trebui sa se simta in aer,de faptul ca protestele-i adresate nu ne ajuta deocamtata.Se pare ca am atins acea faza.Glumind putin,daca tot am ajuns in faza asta ne poti spune si continuarea?

"Rezistența pasivã pleacã de la premisa cã Becali va ajunge în situația de a pãrãsi Steaua într-o bunã zi și are ca scop un singur lucru: ca noi toți sã fim în acea zi acolo, ca sã ne recãpãtãm Steaua înapoi!"

Cam asta scriam atunci. In continuare nu cred ca un razboi frontal cu Becali poate fi castigat in acest moment. Din nefericire, in aceste momente nu putem face altceva decat sa inghitim in sec. Si sa ne rugam.

DanStan25.10.2007 05:49

Nici nu se pune problema unui razboi cu oieru'. Asta e unul din putinele domenii unde e expert. Va gasi intotdeauna o solutie pentru a iesi in avantaj. Punctul lui slab e faptul ca nu intelege absolut nimic din fotbal. Are impresia ca fotbalul e tot un fel de razboi si se comporta ca atare. Din pacate pentru el fotbalul e parsiv. In sportul asta invingatori sunt cei ce dau dovada de mai mult profesionalism nu cei ce au gura mai mare si muschiul mai tare.

Cand a inceput oieru' sa piarda din increderea boborului ? Atunci cand il injura tribuna sau atunci cand rezultatele au dovedit ca e incapabil sa construiasca superechipa cu care se tot lauda ? Fireste, atunci cand rezultatele n-au fost pe masura laudelor. Atunci a inceput lumea sa-si puna intrebarea daca nu cumva se lauda cu ce n-a facut.

udaradu25.10.2007 06:20

eu cred ca singura solutie in momentul de fata este sa-l lovim incontinu in imaginea lui oriunde avem ocazia(pe stadion ,la televizor, in toate orasele din tara unde isi scoate nasul )pina se cere afara singur.

AndyQ25.10.2007 06:44

@ yo_marius_xxx

Marius, constant la ce? alergat? Timp pe 100 de metrii, driblinguri ratate, aruncari in piscina, centrari in spatele portii sau in picioarele adversarilor? Asta sa fie secretul evolutiei constante? :)

Legat de articol... sunt de acord cu el de la inceput pana la sfarsit. Faptul ca Steaua nu are valoarea necesara accederii in primavara UCL, lipsa jucatorilor "spirt" si mai ales aportul lui Becali la toata povestea asta.

Ma uitam aseara la Milan - Shahtior. Super meci, atat din partea celor de la Milan cat si din partea ucrainienilor. Am vazut o echipa a lui Lucescu care suteaza din afara careului, are tupeu, chiar in momente de 3-1, 4-1, cum a fost cazul aseara. O echipa resemnata dar care a aratat ca o echipa de profesionisti pe 80% din partida. S-a jucat in forta de ambele parti. Cat despre cuplul Kaka`- Clarence... ce sa spun. Super meci. Motiv in plus sa plecam capul si sa admitem ca inca n-avem valoare de asa ceva, fara sacrificii, investitii de oridinul zecilor de milioane, dar mai ales fara un conducator sanatos la cap, ca al nostru e bolnav rau...

ionutz_interzis25.10.2007 06:51

Din nou..ne plangem de mila..pentru ca asa am ajuns..pentru ca Gigi e un om prea puternic...sa plece de la Steaua...si nu o va face..!de ce?pentru ca prostu pana nu isi da seama ca e prost degeaba...asa va ramane si el la Steaua ,pana cand isi va da seama ca a bagat bani in Steaua...si degeaba pentru ca e infiorator de prost!cat despre jucatorii Stelei?sincer imi pare rau pentru Goian..si zapata...dar Dica..toata presa il critica..de ce?eu mai departe cred ca Dica e cel mai bun jucator din Romania...dar fratilor ,nu are cu cine juca?el gandeste mult prea mult faza...decat ceilalalti coechiperi!singur nu se poate.eu sper sa se transfere undeva la un club mai bun...spre exemplu la benfica...si o sa vedetzi cum un om ca Dica are succes acolo?de ce pentru ca macar varfurile inteleg jocul lui!si e de ajuns...!sper ....mie asa de mila de Steaua..sa o vad...ca nu are cu cine..ca ii trebuie de oameni de mijloc..care sa gandeasca faza...+ inca 2 varfuri care....sa traga juma din apararea adversa dupa ei!dar nu!nu exista asa ceva!pai cum plm...daca...Mihai Stoica ..a dat aproape 5 mil pe 2 jucatori(Andrey,Elton)..din care..unu a cnfirmat..dar nu era pe placu oierului!iar Arsenal..a dat 7 mil pe(adebayor,waicott,si flamini).Care e diferentza?una mare...la care niciodata cei de la Steaua nu vor reusi...sa isi dea seama..cum se cauta talentele...ce trebuie unei echipe ..ca sa faca performantza..!am ramas asa cu imaginea lui adebayor...in meciul de la Bucuresti..cand 3 stelisti(emeghara,nicolitza,si Baciu)incercau....sa il dea jos..!nu au reusit...!asta e varf adevarat!dar pana sa isi dea seama clubul Steaua de acest lucru...ramanem niste suporteri care isi plang de mila unu altuia...si care spera la un sezon mai bun..in fiecare competitie!Forza Steaua!

yo_marius_xxx25.10.2007 07:10

@andyq

atunci explica-mi si mie un lucru: Pedrazzini e tampit ca-l joaca meci de meci titular?sau Hagi a fost tampit ca a jucat cu el?sau Olaraiu? sau Zenga? sau Piturca?

ok recunoastem cu totii ca are unele lacune (vorba cuiva,Banel e Banel nu e Jesus Navas sau Dani Alves) dar sa te intreb ceva: ai observat cumva vreo diferenta intre Nicolita si Surdu sau Neaga (si astia alearga tot asa ca descreieratii)......

p.s. imi cer scuze pentru off-topic (daca e) dar m-am saturat ca un jucator folosit titular de 2-3 ani in toate meciurile Stelei si ale nationalei sa fie criticat dupa fiecare meci...

p.p.s. stie cineva o alternativa la Banel?? adica un jucator care sa joace mijlocas dreapta,mijlocas stanga,fundas dreapta (parca a jucat o data si fundas stanga) mai nou e varf.....sa-mi spuna cineva daca iese Banel cine joaca in locul lui...

AndyQ25.10.2007 07:17

@ Marius

Pai spune-mi tu un altul pe care Piturca sa-l poata folosi, sau Zenga, Hagi, Pedrazzini s.a.m.d.

Banel e singura solutie de 3 ani incoace. aia nu inseamna ca e si o solutie buna. Daca-mi spui tu alt jucator de banda mai bun ca Banel, il punem pe ala in locul lui. Pai nu e. Aia nu inseamna ca Banel e si bun, pentru simplu fapt ca nu mai exista un astfel de jucator la noi in tara. Am ramas in pana de asa ceva, se pare, Banel fiind ultima speranta :)

Iti spun eu ca daca Becali sau cineva de la conducere aducea un jucator de banda capabil, Banel facea banca sau juca la Gloria Buzau si nu prindea nici echipa lui Piturca.

Pentru moment trebuie sa jucam cu el, ca altu` nu avem, nu ca ar fi bun. Uita-te la cazul Baciu, care a facut un meci superb cu Arsenal si nu e titular pentru ca nu are loc. Iti zic eu ca daca aduci un jucator cu 30-40% din stiinta lui Roberto Carlos, care ar costa cam 10 milioane... Banel s-ar face atlet...

Faptul ca nu exista in tara un alt jucator de banda te face pe tine sa-l lauzi pe singuru` prezent? "Cel mai tare din parcare, cu parcarea goala", nu?

Bate Borisov avea un jucator de banda meserie, din ce-am vazut eu in dubla cu Steaua, unu` din fratii aia 2. Ala l-ar tine pe Banel pe tusa la fiecare meci, iti spun eu.

yo_marius_xxx25.10.2007 07:32

andyq

din moment ce e singurul jucator pe postulul lui,joaca de fiecare data in nota echipei (nu imi amintesc un meci in care el sa fi fost "trompeta") si mai ales SE DARUIESTE SI FACE TOT CE POATE PENTRU ECHIPA LA CARE JOACA mie mi se pare ca nu e de criticat.......

eu am o parere personala,si anume ca prefer fara discutie pe unul ca Nicolita care vad ca incearca tot ce poate el intru-n meci,unuia ca Dica,care joaca 3-4 meciuri pe sezon,in restul timpului ascultand laudele ziaristilor lui peste....

p.s. jucator de 10 milioane niciodata (vezi cazul Lucarelli la Donetk,care dupa ce ca ia 4 mil pe an salariu nu e multumit si vrea sa plece)

p.p.s. cred ca fratii aia de la Borisov au facut meciurile vietii lor cu Steaua iar un club profesionist probabil ca i-ar fi urmarit in continuare (nu spun ca Steaua nu i-a urmarit-poate in campionatul lor nu au mai jucat la fel de bine)

mirceaor25.10.2007 07:44

Banel vrea mult,da nu prea poate..Sa nu reusesti macar 1 DATA sa-ti depasesti adversaru in dribling,sa sara mingea din tine ca din coltu' mesei, sa alergi de bezmetic si ca trebuie si ca nu, sa nu faci o preluare ca lumea ... Si mie imi place devotamentul lui Banel,am sperat ca isi va imbunatati tehnica si inteligenta in joc, dar se pare ca am sperat degeaba ani de zile..

Imi pare rau s-o spun,dar in momentu asta cred ca avem cel mai slab prim 11 dintre cele 4 pretendente la titlu de anul asta( excludem Timicioara) ,

Si mai cred un lucru: avem jucatori pentru sistemul defensiv al lui Olaroiu pe care Pedrazzini incearca sa-i inglobeze intr-un sistem ofensiv , in care iti trebuie posesie . Din pacate,pentru asta iti trebuie tehnica individuala...

AndyQ25.10.2007 07:44

@ Marius

Corect, e trompeta in ton cu restul echipei. Pai atunci unde ajungem? daca avem o echipa de trompete. Hai sa ne gandim la ceva utopic: Sa spunem ca Becali pleaca si vine un investitor de genul celor de la Shahtior, unu` care baga banii atat teoretic cat si practic, fata de al nostru care ii baga doar teoretic. Ok, intriga o avem. Dupa care tipu` aduce 5-6 jucatori cam cum au aia de acolo si sare din schema atat Dica, Banel, Neaga, Ov. Petre sau altii. Intrebare: unde pleaca Banel? De ce crezi ca nicio echipa de talie nu-l cauta? Oare din cauza ca scouterii ii vad limitele si nu-l vad la un nivel mai inalt decat acum? Iti spun eu, daca Banel nu evolueaza in urmatorii 3-4 ani de la trompeta in rand cu trompetele echipei Steaua, daca nu devine mai matur in joc... ajunge la Buzau, Vaslui sau stiu eu mai unde. Ideea e ca mi-ar placea sa-l vad cum e din ce in ce mai bun de la meci la meci. E tanar, are 23 de ani sau 24, parca. Are tot timpul din lume sa devina un jucator de fotbal, nu doar un sportiv, dar uita-te si tu ca de 3 ani joaca in aceiasi nota. Nici urma de evolutie.

endorama25.10.2007 07:54

in caz ca nu ati citit articolul de pe onlinesport.ro:

<<<<<<<<<Cotidianul CanCan sustine, in editia de joi, ca influentul om politic Viorel Hrebenciuc, un bun prieten si sfatuitor al lui Gigi Becali, l-a convins pe finantatorul Stelei sa il instaleze in functia de antrenor pe Marius Lacatus. In prezent, Lacatus este liber de contract dupa ce s-a despartit de UTA, dar sursa citata sustine ca nu i-a raspuns la telefon lui Gigi Becali.

Discutiile cu usile inchise au demarat inaintea plecarii lui Gigi Becali la Muntele Athos si au continuat la Sevilla, in ziua de dinainte si dupa cel de-al treilea meci al Stelei in grupele UEFA Champions League. Viorel Hrebenciuc s-a suparat foc pentru episodul "Hagi" si, mai ales, pentru repercusiunile acestui scandal. Dupa demiterea scandaloasa a marelui fotbalist, Gigi Becali si PNG au scazut incredibil de mult in sondajele politice. Mai mult, spectatorii fideli Stelei au inceput sa vina tot mai rar pe la stadion, enervati de circul continuu creat, deloc artificial, in jurul celei mai iubite echipe din Romania.

Zeci de telefoane fara raspuns

Gigi Becali a acceptat, pana la urma, ca venirea lui Marius Lacatus pe banca tehnica este singura varianta pentru linistirea fanilor. Fostul numar 7 este de departe cel mai stimat si iubit dintre toti fostii jucatori ai Stelei. Impacarea cu ei ar insemna automat o reabilitare a omului politic Becali in fata unei mase uriase de alegatori. Pentru Gigi, acesta a fost un hap greu de digerat, dar nu are ce face in fata vointei si puterii de persuasiune a lui Hrebenciuc. L-a sunat in multe randuri pe Marius Lacatus, dar acesta nu i-a raspuns. Deocamdata.

Jucatorilor le e frica

Dupa indepartarea scandaloasa a lui Hagi, jucatorii se tem sa mai vorbeasca chiar si in vestiar. De teama ca unii dintre ei sa nu raporteze la patron si, prin gura bogata a acestuia, sa transpire totul in presa, fotbalistii nu mai discuta intre ei nici macar probleme tehnice. Din surse suta la suta credibile, mai multi fotbalisti exponentiali nu isi mai doresc altceva decat sa paraseasca grabnic clubul. Felul in care Becali l-a aruncat in gura lumii pe Ovidiu Petre, modul in care i-a criticat pe Zaharia, Petre Marin, Cernea sau Neaga, stilul in care s-a debarasat de Carlos, Andrey, Elton, Ochirosii si, nu in ultimul rand, graba de a-i transfera cat mai repede pe Dica si Goian alimenteaza teama tuturor. Firesc, vor sa plece cat mai repede, indiferent de banii multi castigati.

Conditiile lui "Laca"

Daca va accepta propunerea Stelei, Lacatus va pune conditii grele. In principal, acestea vor fi axate pe independenta decizionala a echipei tehnice.

In secundar, pe reconstruirea centrului de copii si juniori.

Conditiile lui "Hrebe"

In cazul venirii lui Lacatus, Gigi Becali va trebui sa-i ceara scuze public lui Hagi pentru tot ce i-a facut. Mai mult, Becali va trebui sa-si limiteze iesirile publice in ceea ce priveste soarta echipei si nu va mai avea voie sa se implice in titularizarea jucatorilor din lot. In fine, pentru o si mai mare credibilitate, reputatul Emeric Ienei ar urma sa fie numit in functia de director tehnic al Stelei.

Ca un sfatuitor experimentat al lui Marius!

CanCan>>>>>>>>

nu stiu cat de adevarata e faza, dar eu zic ca aducerea lui Lacatus ar fi cea mai proasta decizie pe care ar putea-o lua Becali. pe de o parte, fiindca Lacatus nu a demonstrat deloc ca merita sa fie antrenor la Steaua si poate nici antrenor de Divizia A. A avut la un moment dat ceva succes pe la Galati sau Brasov dar a fost ceva trecator - de atunci, a ratat toate incercarile.

in al doilea rand, fiindca ar fi complet inutil dpdv al imaginii lui - dupa ura pe care vad ca o au majoritatea fanilor fata de Becali, cred ca singurul mod in care si-ar mai putea repara din imagine ar fi daca Steaua ar realiza ceva performante spectaculoase in Cupa UEFA la primavara. iar cu Lacatus, asta e tare greu de crezut ca s-ar putea intampla.

sorinf25.10.2007 08:32

perfect de acord cu articolul

cu UCL nu avem cum sa avem treaba atat timp cat nu avem jucatori de acest nivel

shahtior face achizitii de 60 milioane si e macelarita de Milan

ce sa faci cu surdu si zaharia in cazul asta

dar asta n ar fi tragic

tragic e ca nu vedem iesire

revin la o veche idee de a mea

AISS si liderii suporterilor sa faca o intalnire sa vedem cum protestam

prin absenta . il ignoram, sau ii ***** ***** masii meci de meci

insa eu cred ca nu prea e interes in o actiune solidara

si cred ca problema nu e la AISS ci la liderii grupurilor

sunt foarte preocupati de calitatea lor de ULTRAS ca sa faca ceva pentru Steaua

mai sunt si altii care au interese materiale in a nu protesta de asta sunt sigur

FORZA Steaua

AndyQ25.10.2007 08:42

@ sorinf

Cred ca site-ul trebuia sa puna stelute pe f...tem :)) nu pe "deads":))

ionutz_interzis25.10.2007 08:48

nu cred ca vom avea o echipa capabila...de nimic.pai cum plm sa ajungi sa joci cu o extrema ...ca e el mijlocas stanga sau fundas stanga...Banel asta ma irita complect cand il vad ca primeste mingea..si???????p**a!nimic frate...unu dribling nu stiu daca stie sa faca...centrari..scurte...dara Forza...alearga el bine si in viteza....dar cand?numai cand e singur..fara minge

ca daca il pui sa fuga cu mingea...se impiedica saracu...a avut el momentele lui la meciu cu Betis...dar?s-a stins..ca multi altii..vb numa de extreme de fundasi...bai oameni buni...apararea merge...deocamdata...noi nu dam gol!nu stim sa construim o faza de atac!ne trebe oameni care sa gandeasca atacul si alti sa dea gol!ajunem sa rada...echupe ca Pandurii sau u Cluj?avem goluri mai putine marcate ca ultima din clasament!e normal asa..?si noi vb de Banel?sau de surdu!noi nu dam gol!asta e problema..

o mentalitate de a barcelonei acuma 5-6 ani era asa.. "bai facem cum facem..si tre sa dam un gol mai mult ca ei"

mentalitate frate!imi pare rau ca critic Steaua dar daca am ajuns sa ma uit la meciurile Stelei ..si sa marog..."da doamne sa nu ne bage 5 -6 bucatzi"mie frica de ce va fi pe emyrates....la arsenal acasa!ne desfintzeaza fabregas..hleb van persie si compania!pana atunci Forza Steaua!

SSK25.10.2007 10:04

Eu nu contest rolul tactic complex al lui Nicolita. Prin efortul urias pe care-l depune, fara indoiala ca reuseste sa faca faza defensiva cum nu multi o fac. Insa Nicolita, in afara de asta, nu are treaba cu fotbalul! Acest lucru este de domeniul EVIDENTEI. Nicolita nu stie sa:

*dribleze

*centreze

*suteze

*dea cu capul

Aportul lui ofensiv, in afara unor realizari rare si norocoase, este ZERO. Este atlet, nu fotbalist.

androsteaua25.10.2007 10:26

intrebarea de 1 mil euro!! cum scapam de Becali??? un inceput este protest in masa(nu e prima oara cand propun asta) toata lumea se vaita ca e Becali rau insa nimeni nu face nimic pentru a fi indepart=====protest in masa ,fratilor!!!!!

audiopixel25.10.2007 10:30

@Ovidiu,

Cred ca postul tau imi era adresat mie,asadar incerc un raspuns.Ceea ce sustii tu despre Nicolita este adevarat.Insa daca pastrez tonul realist al articolului sunt nevoit sa spun ca daca Banel ar fi capabil sa dribleze,centreze,suteze probabil ca nu ar mai fi la Steaua.Ar fi un jucator complet pe care l-am gasi la cluburi de nivel mult mai ridicat decat Steaua.

«12»