Astãzi am hotãrat cã trebuie sã cred, sã fiu increzãtor. Am hotãrât sã las la o parte negativismul și am ales sã ignor vocea rațiunii, cu bâzâitul ei exasperant in ureche, amintindu-mi de fragilitatea șanselor pe care le avem in fața Sevillei. Vreau sã nu mã las influențat de bugete, clasa jucãtorilor, cele douã cupe UEFA câștigate in ultimii doi ani, de titlul de cea mai bunã echipã a lumii, obținut in 2006. Am decis sã nu mã gândesc nici la situația mai mult sau mai puțin albastrã in care se aflã echipa noastra, cu un antrenor serios dar care așteaptã sã fie demis la primul insucces, cu un joc și o poziție in clasamentul intern mult sub pretențiile noastre, cu un nea Gigi convins cã banii pot cumpãra absolut totul, inclusiv onoare și pasiune.
Am hotãrât sã privesc partida de astãzi cu inocența copilului ce asista pentru prima oarã la un meci de fotbal. Pentru care "buget", "tacticã", "transferuri", "presiune" sau "Gigi Becali" sunt doar cuvinte goale, fãrã conținut. Un copil care privește un joc, cu bucuria și speranța cã ai lui, ãia imbrãcați in roșu și albastru, vor câștiga din nou. Da, din nou, pentru cã puștiul tocmai a aflat o istorioarã ciudatã din bãtrani: cu mult, mult timp inainte, tot aici, pe stadionul ãsta cu nume de aventurier, 11 oameni inimoși au dat un sens adevãrat poveștii cu prinți și cerșetori. Când toți ii vedeau in genunchi ei au ales sã ridice capul, au provocat și supus destinul. Inima copilului se strânge la auzul basmelor cu uriași iar in mintea lui se naște o dorințã nemãrturisitã: poate cã astãzi, la atâția ani depãrtare, urmașii celor 11 gladiatori vor regasi ceva din spiritul care a rãpus atunci taurul spaniol. Poate vor invinge, pentru cã iși doreste atât de mult sã traiasca și el poveștile celor mari...
Sunt constient cã va fi nu greu, ci foarte greu...Dar vã invit, doar astãzi, sã excludem cuvântul "imposibil" din dicționar. De ce nu ar prinde echipa o zi fabuloasã, ca cea de la Kiev? De ce nu am intra extrem de motivați in teren, constienți cã avem datoria de a smulge cel puțin un punct pe stadionul unde alții au fãcut infinit mai mult? De ce nu ar fi ãsta meciul de regãsire al lui Ricã Neaga, de reafirmare ca unul din cei mai buni (și iubiți) steliști? Chiar, de ce nu?
Forza Steaua !
Andrei (papillon)