FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

De ce nu?

«12»
fcsteaua.ro23.10.2007 01:59

Astãzi am hotãrat cã trebuie sã cred, sã fiu increzãtor. Am hotãrât sã las la o parte negativismul și am ales sã ignor vocea rațiunii, cu bâzâitul ei exasperant in ureche, amintindu-mi de fragilitatea șanselor pe care le avem in fața Sevillei. Vreau sã nu mã las influențat de bugete, clasa jucãtorilor, cele douã cupe UEFA câștigate in ultimii doi ani, de titlul de cea mai bunã echipã a lumii, obținut in 2006. Am decis sã nu mã gândesc nici la situația mai mult sau mai puțin albastrã in care se aflã echipa noastra, cu un antrenor serios dar care așteaptã sã fie demis la primul insucces, cu un joc și o poziție in clasamentul intern mult sub pretențiile noastre, cu un nea Gigi convins cã banii pot cumpãra absolut totul, inclusiv onoare și pasiune.

Am hotãrât sã privesc partida de astãzi cu inocența copilului ce asista pentru prima oarã la un meci de fotbal. Pentru care "buget", "tacticã", "transferuri", "presiune" sau "Gigi Becali" sunt doar cuvinte goale, fãrã conținut. Un copil care privește un joc, cu bucuria și speranța cã ai lui, ãia imbrãcați in roșu și albastru, vor câștiga din nou. Da, din nou, pentru cã puștiul tocmai a aflat o istorioarã ciudatã din bãtrani: cu mult, mult timp inainte, tot aici, pe stadionul ãsta cu nume de aventurier, 11 oameni inimoși au dat un sens adevãrat poveștii cu prinți și cerșetori. Când toți ii vedeau in genunchi ei au ales sã ridice capul, au provocat și supus destinul. Inima copilului se strânge la auzul basmelor cu uriași iar in mintea lui se naște o dorințã nemãrturisitã: poate cã astãzi, la atâția ani depãrtare, urmașii celor 11 gladiatori vor regasi ceva din spiritul care a rãpus atunci taurul spaniol. Poate vor invinge, pentru cã iși doreste atât de mult sã traiasca și el poveștile celor mari...

Sunt constient cã va fi nu greu, ci foarte greu...Dar vã invit, doar astãzi, sã excludem cuvântul "imposibil" din dicționar. De ce nu ar prinde echipa o zi fabuloasã, ca cea de la Kiev? De ce nu am intra extrem de motivați in teren, constienți cã avem datoria de a smulge cel puțin un punct pe stadionul unde alții au fãcut infinit mai mult? De ce nu ar fi ãsta meciul de regãsire al lui Ricã Neaga, de reafirmare ca unul din cei mai buni (și iubiți) steliști? Chiar, de ce nu?

Forza Steaua !

Andrei (papillon)

mlacatus23.10.2007 02:14

Da, asa este! Este frumos sa visam si nimeni nu ne poate opri. Cu Rica ar fi frumos sa iasa pasenta si nici macar meciul de la Kiev nu ne-ar trebui, eu m-as multumi si cu cel de la Betis ;-). Regret ca nu sunt pe stadionul acela dar dac-am fost la Praga si-au pierdut, poate acum fara mine iese mai bine, Doamne-ajuta! Insa voi fi la Stuttgart la meciul cu Lyon, poate-o razbunam pe Steaua un pic pentru anul trecut, dar ce n-as da sa bata Steaua cumva c-atunci n-ar mai conta chiar nici o razbunare...

endorama23.10.2007 03:04

mda... de acord. mai zisesem pe aici ca daca la meciul cu Slavia nu aveam absolut nici o speranta, la meciul asta, desi ratiunea ma contrazice, parca am totusi ceva speranta ca se va termina cu bine.

84ava23.10.2007 06:24

Poate ca mai mult speram de la meciul cu Arsenal decat de la cel cu Sevilla pentru ca Sevilla nu o sa ne subestimeze niciodata stati linistiti si or sa trateze meciul cu cea mai mare seriozitate.Ideea e ca ei formeaza genul ala de echipa care chiar joaca si o fac foarte bine si nu au impresii de vedete cu toate ca au in componenta jucatori de super clasa.

Si totusi visele nu ni le poate lua nimeni asa ca putin optimism nu strica niciodata si cand zic asta ma gandesc in primul rand la meciul de la Kiev,sper sa repetam evolutia de atunci si sa facem un rezultat mare!!!

In alta ordine de idei ar mai trebui sa ne gandim si noi un pic la campionat fiindca pierdem teren si viitorul nu suna deloc bine ba chiar nu suna deloc...

ariven2123.10.2007 06:47

Frumos!

Ma bucur ca incet incet, ne schimbam atitudinea. Acum dupa demiterea lui Hagi, dupa scandalul mediatic intretinut in special de "marele conducator/viitor presedinte" in care am aflat ceea ce nu trebuia sa stim niciodata, iata ca revenim la normal...O stare a normalului care imi aduce aminte de cele trei participari in grupe de la mijlocul anilor 90...Si ce daca era Borussia, si ce daca insusi Del Pierro conducea atacul "Batranei Doamne"...exista o dorinta de a invinge...exista pasiune...orele treceau tot mai greu pana la fluierul de start al partidei...Tin minte cum traiam fiecare faza a meciului cu pulsul mult mai ridicat decat in mod normal...iar unghiile...vai de unghiile mele.

Cu tot cu rezultatele inregistrate in ultimii ani, (pentru ca si acestea sunt rezultate), din pricina scandalurilor, a fervorii cu care acest personaj care se viseaza mare conducator, stie sa manipuleze orice moment media, am simtit insa o departare de acel vechi sentiment...al superioritatii noastre. Eram aparte pentru ca eram stelisti, pentru ca eram mereu primii, pentru ca eram invingatori...

De azi voi lasa la o parte necazurile si interventiile care nu au nici o legatura cu spiritul stelist...acel vechi spirit al "Armata ULTRA", al celebrelor scandari din acea perioada, din care una era sublima: "FORZA Steaua!!!...VINCI PER NOI!!!". De azi inainte am sa ma bucur pentru ca aceasta echipa, nu conteaza ce o sa zica sefii ei, ce or sa faca, am sa ma bucur cand am sa-i vad asezati, in rosu si albastru, pe fundalul verde al terenului...

Pentru diseara le urez succes alor nostri si imi doresc din tot sufletul o victorie. Timp de 90 de minute voi incerca sa fiu alaturi de ei, chiar daca fizic nu o sa fiu foarte aproape.

Forza Steaua...Vinci per noi!

"I HASTA LA VICTORIA PER SIEMPRE" Ernesto "Che" Guevarra

Dano23.10.2007 08:14

Frumoase ganduri...

Dar la intrebarea " De ce nu ?". ti-as da un raspuns trist...." Pentru ca...Gigi Becali"

axl2323.10.2007 08:58

Davai tavarisci! Putina incredere, un pic de optimism, un strop de nebunie, olecuta de noroc, o piscatura de geniu, putintica gratie, si multa, multa seriozitate si batem.

jarhead23.10.2007 09:13

De ce nu?

Pai nu pentru ca: vremea misticismelor a apus; pentru ca anul acesta echipa trebuia sa confirme in Europa si asta nu s-a intamplat; pentru ca Surdu va juca titular datorita unei "revelatii"; pentru ca in loc de card se foloseste "punga" ...

Oleaca de cumintenie: vreau doar un joc frumos din partea Stelei, un joc deschis ... o adiere de nobletze ...

Hai Steaua

fedora23.10.2007 09:30

Vad ca unii useri pe care ii apreciez dau dovada de naivitate voluntara, precum parintele care stie ca odrasla face tampenii, dar isi impune sa creada sa spere si sa sustina public contrariul. Ce asteptati voi de la acest meci in care ciobanul si-a impus "ideile"? Si ce mai asteptati voi de la Steaua in general pana la moartea acestui cancer?

eddie the 'ead23.10.2007 11:29

Da. Adevarul e ca m-am saturat sa tot aud "cite o sa luam diseara". Prefer sa vad meciul in seara asta fara sa ma gandesc la impunerea lui Surdu ca titular, la "cumpar io Sevilla daca ma supar" si la alte asemenea. De fapt, l-am ignorat total pe ignorant de ceva vreme incoace, asa ca ma si mir cum au ajuns spusele lui la urechile mele.

Voi incerca sa vad meciul asta sperand doar la daruire si reusite din partea alor nostri, atat. Desigur, probabil ca sunt naiv, probabil ca ar trebui sa-mi doresc sa mincam bataie la fundul gol, iar Surdu sa dea vreo doua autogoluri... Ei bine, nu, vreau sa-i batem noi si sa dea gol si Surdu, daca e in stare.

bobochyka1723.10.2007 11:31

Mi-au dat lacrimile. Mi-as dori sa facem un rezultat bun, dar e greu sa cred ca se va intampla, desi in general sunt de parere ca trebuie doar sa vrei. Asta pentru ca mie chiar mi s-a intamplat sa-mi doresc atat de mult sa ajung in Ghencea incat am reusit desi totul parea sa imi spuna contrariul.

Sper macar la un punct din aceasta dubla, daca gandesc realist.

axl2323.10.2007 11:47
Vad ca unii useri dau dovada de naivitate voluntara, precum parintele care stie ca odrasla face tampenii, dar isi impune sa creada sa spere si sa sustina public contrariul.

Cred ca asta inseamna dragoste neconditionata. Chiar daca e oarba.

bad_joke23.10.2007 11:50

Ma bucur ca mai gandesc si alti ca mine,de asta cateodata ai nevoie de un antrenor stelist care sa-i motiveze,un italian nu le poate povesti nimic magic despre istoria Stelei pentru ca el e doar un antrenor strain venit sa faca ceva pentru echipa si atat,poate cai si place echipa,are multi suporteri si e foarte iubita,nici nu e greu sa motivezi o echipa cand joaca cu o masina de fotbal,e mai mult decat clar ca vor avea dorintza sa-i bata in primu rand pentru ei,si pentru oameni care-i iubesc,credeti-ma ei isi doresc mai mult decat noi sa castige,mai trebe sa si poata,vorba lu Piturca"ba,sa va faceti datoria in teren,sa fiti barbati pana la capat,la finalul jocului sa nu iti fie rusine sa pasesti in afara gazonului,sa nu te simti vinovat de prestatia echipei",sunt sigur ca asta isi doreste fiecare stelist de la cel mai putin stelist pana la cel mai fanatik,sa nu se faca de ras,sa ne demonstreze ca se poate visa chiar si in secolul 21,sa joace ca si cand ar fi ultimu meci,sa dea absolut tot ce poate,sa se sacrifice,sa stiu ca daca ia prima de 30000 de euro,nu o sa zic,ba e prea mult pentru un jucator de la Steaua,sa stiu ca au facut toti bani,ei ne-au demonstrat ca si cu mai putin talent avem puterea sa mutam Munti din loc.

:steag_steaua_ro: fular-campioniifularsteaua2:steagcruce:

HAIDETI IN SEARA ASTA SA MUTAM Munti DIN LOC SI SA DAM PESTE CAP CASELE DE PARIURI.HAI Steaua!HAI Romania!

Azazello23.10.2007 12:10

Haideti baieti, faceti-ne sa visam ca de atatea alte ori... Sufletele a zecii de mii de oameni sunt alaturi de voi pe stadiunul "fascinatiei de primavara din 7 mai 1986", stadionul "marilor amintiri" si - de azi incolo -al unui nou inceput.

Lupta Steaua !

androsteaua23.10.2007 12:15

ai dreptate,de ce nu? dar de ce da? chiar meritam sa castigam?-chiar meritam sa pierdem? sunt intrebari grele. la Steaua nu se investeste nici 10 % cat se investeste la sevilia, la Steaua nu se mai pune sufletul de altadata care ne-a dus pe cea mai inalta treapta a fotbalului-deci de ce am merita sa castigam? un singur motiv in vine in minte--pentru romanii care totusi cred in Steaua,care uita de amaraciune,saracie si suparare pentru o zi,o zi in care joaca Steaua--pentru ei merita sa credem!

jos Becali jos Becali jos Becali jos Becali jos Becali jos Becali jos Becali jos Becali jos Becali jos Becali jos Becali jos Becali jos Becali jos Becali jos Becali jos Becali jos Becali jos Becali

olostun23.10.2007 12:25

Un articol care mi se potriveste de minune. Sunt din Vatra Dornei, singurele meciuri ale Stelei vazute din stadion sunt 2 "de trista amintire": sezonul trecut Ceahlaul - Steaua 0 - 0, cind am fost f. dezamagit si Gloria - Steaua, nu mai scriu scorul si geamurile sparte de Mirel Radoi&. Pentru asta nu o sa ma mai duc niciodata la stadioane. Nu pierd nici un meci in fata televizorului, cind il vad pe finantator schimb canalul. E echipa pe care o iubesc, nu ma intereseaza conducerea si antrenorul, cite "boabe" va lua diseara sau locul din Liga I. La o virsta la care incepeam sa inteleg fotbalul, cit era si cum era pe vremea impuscatului, am vazut o echipa romaneasca campioana a Europei. De atunci sunt Stelist si asa voi ramine. Bafta pe diseara....

il_scorpio23.10.2007 12:31
Vad ca unii useri pe care ii apreciez dau dovada de naivitate voluntara, precum parintele care stie ca odrasla face tampenii, dar isi impune sa creada sa spere si sa sustina public contrariul. Ce asteptati voi de la acest meci in care ciobanul si-a impus "ideile"? Si ce mai asteptati voi de la Steaua in general pana la moartea acestui cancer?

Steaua e Steaua nu e Becali. Daca toata lumea ar gandi ca echipa cotata mai bine castiga nici nu s-ar mai juca meciurile ar fi un fel de Football Manager. Nici eu nu sunt de acord ca joaca Surdu dar nu inseamna ca nu cred in victoria Stelei.

shack3r23.10.2007 12:57

Vad ca nimeni nu s-a legat de poza. E de pe vremea lui Oleg,cand fotbalistii jucau de placere si chiar daca nu si-au indeplinit niciun obiectiv ( grupele UCL si supercupa),as vrea sa vad aceeasi bucurie si aceeasi dezinvoltura pe chipul jucatorilor si acum . Imi vreau Steaua inapoi !

kokocelmare23.10.2007 13:03

se poate!!forza Steaua!! :steag_steaua_ro:

adi_steaua23.10.2007 13:16

Buna!

Personal eu nu mai astept nimic. Becali, este creatura care m-a facut sa nu-mi mai placa fotbalul. Il urasc atat de mult incat atunci cand castiga Steaua ma bucur pentru Steaua. Cand pierde Steaua ma bucur pentru Becali. Una peste alta Fedora, consider ca suntem complici prin lipsa noastra de atitudine impotriva ciobanului.

stelist24/2423.10.2007 14:36

Baieti meciul va fi transmis si la noi in RM, pe postul Moldova1

CaTaLiNsm StElIsTu23.10.2007 14:47

Speranta moare ultima...si sper din tot sufletul sa nu ramanem doar cu speranta...Inainte de "episodul"Hagi mergeam pana in"panzele albe"cu optimismul si nu incetam nici un moment sa cred ca aceasta echipa,pe care o iubesc la infinit,nu va scoate un rezultat bun,indiferent de adversar;insa acum,din pacate,privesc cu scepticism fiecare partida importanta.Cred in Massimo insa stiu ca ciobanul in scurt timp va strica din nou munca depusa de un om care incearca sa repare ceea ce ciobanul pana acum doar a distrus...si anume echipa...Forza Steaua!MEREU SUPERIORI!

laurst23.10.2007 15:21

in primul rand__LA MULTI ANI to Vali Badea

despre meci--la ce putem spera avand in vedere vesnica interferenta la echipa datorata acestui atotstiutor si cunoscator intr-ale fenomenului???!!!?

am incercat in ultima luna sa stau cat mai departe de TV si de Radio atunci cand era prezent personajul in cauza, sa nu fiu nevoit sa-i ascult interjectiile si sa-i vad gesturile pline de mizerie...

si totusi, trecand peste aceste adevarate ''hopuri'', sa speram in primul rand intr-un joc bun din partea noastra SI,

DE CE NU?--intr-un rezultat care sa ne faca sa credem ca putem tinde la mai bine in aceasta grupa si apoi in viitor;

FORZA Steaua!!! suntem alaturi de voi si va vom sustine mereu!!!

sorinf23.10.2007 15:37

baieti , eu de multe ori am fost optimist chiar atunci cand nu era cazul

acum insa nu

nu avem valoare sa facem fata sevillei

daca prin noroc reusim ceva credeti ca norocul va tine mereu?

macar sa batem slavia si sa trecem pe locul 3 in primavara

pentru asta ar mai trebui un egal cu sevilla sau arsenal ca poate scoate slavia vreun punct aiurea

deci x daca avem noroc

FORZA Steaua

Astristul23.10.2007 15:48

La Multi Ani Vali Badea! Sper sa dai gol diseara! :steag_steaua_ro:

forzateaua

«12»